X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka - powinnaś mieć na klawiaturze w komórce "enter" :)

Kurcze podtuczam te moje dzieciaki :) Nawet nie wiem jakie są normy wagi i jak ją wyliczają. U mnie wymiary są o tydzień do przodu w sumie wszystkie.
    Wagi 494 i 464 :)
    Oczywiście wyguglałam temat "powiększona miedniczka nerkowa" - of course kolejny "soft marker" zespołu downa :/ na szczęście po nifty jesteśmy spokojni - no ale zawsze pojawia się jakaś wątpliwość.
    Nie wiem nawet jakie są normy, u nas 5,3mm. Raz widziałam, że norma do 4mm a raz że do 6mm... lekarz powiedział, że może nie wysiusiał i stąd :)

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • Emiilka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela, wybacz, że jak zwykle „na raty” ;) Super, że dzisiejsza wizyta udana i mała ma się świetnie :) Trzymam kciuki za szybki i lekki poród. A może przytulisz maluszka znacznie szybciej, niż obstawia doktor ;)

91Ewela09 lubi tę wiadomość

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2018, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka ja mam na dole po prawej taką strzałkę w lewo i ona robi nową linijkę. ;-) może też taką masz?

Dziękuję za kciuki, mam nadzieję, że nie rozczaruje mnie ta wizyta, bo to luxmed. :-D

Emiilka lubi tę wiadomość

• Emiilka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ludu mój! Wpisałam w google moje ambitne pytanie, jak zrobić na moim telefonie Enter i w życiu bym się nie domyśliła:

Trzeba nacisnąć przycisk: Return :D Może komuś też się przyda ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2018, 23:18

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakieś fatum zawisło nad naszą elektroniką w domu. W zeszłym tygodniu padł ekspres a dziś zmywarka... O co tu chodzi???

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, niestety sprzęt często psuje się grupowo...

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Rucola, niestety sprzęt często psuje się grupowo...
    Już się zastanawiamy czy z instalacją elektryczną wszystko ok.... Ale są i plusy ;) okazuje się że emek z pomocą internetu zna się na wszystkim więc daj Boże uda się te sprzęty naprawić i nie trzeba będzie kupować nowych... Ekspres już jest zdiagnozowany a zmywarke może uda się jutro....

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 01:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamuś kciuki :)

Lunka super wyglądasz w tych kieckach <3 myśle ze jak ktoś się uczy to tym bardziej będzie chciał więcej poćwiczyć i różne ujęcia spróbować ;) może w samochodzie się przybierzesz

Emilko ja zawsze piszę tylko z telefonu przez co często w wiadomościach jest ogromny chaos i pełno literówek za co serdecznie przepraszam :) u nnie tez jest klawisz return ;)

Pozdrowienia znad cycka ;)

Ps Siwulec spóźnione życzenia, wszystkiego naaaaaajlepszego

Emiilka, Siwulec, lamka, Aga9090 lubią tę wiadomość

• malka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 03:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super wieści po wizytach :) żeby zawsze było tak pozytywnie :)

Ewela gratuluję córki :) w końcu wiesz!

Luna jak dla mnie niebieska sukienka elegancka.

Siwulec wszystkiego dobrego!

Lena, Franio jest boski!

Lamka, kciuki za jutro.

A ja się wczoraj za szybko pochwaliłam, z moje dziecko śpi ;) dzisiaj dzień nieodkładalny. Najduzsza drzemka w dzień to 30 min a wieczorem ryk nie wiadomo o co. Teraz w nocy pobudka co 1-2h. Nadrabia ostatnie dni chyba ;)

Też proszę o małe kciuki dla nas jutro, mamy pierwsza wizytę u pediatry.

Rucola, Lena21, 91Ewela09, Kaczorka, Emiilka, Siwulec, lamka, KateHawke, Aga9090, Anna Stesia lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 03:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mogę zasnąć :/ Padłam nie wiem kiedy, a teraz rozbudził mnie kogut jak szłam siku i tak siedzę nad tym ostatnim kawałkiem sernika i szklanką mleka ;)

Lamka trzymam kciuki za wizytę i piękne zdjęcie Dominika :)

Malka powodzenia na wizycie :)

malka, lamka lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 05:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    phnappy przepraszam Cie bardzo ale dopiero teraz do mnie doszło, że też mieliśmy powiększone miedniczki na badaniu polowkowych. Lekarz kompletnie kazał olać temat bo pomiar zależy od ułożenia dziecka. Na kolejnych juz zawsze wychodził prawidłowy.

Lamka kciuki za wizytę.

Byliśmy wczoraj na ktg na klinikach i jestem w szoku. Wszystko mi sprawdzili i tłumaczyli co I jak mnie I emkowi. Nawet małego zwarzyli 3200 i zapis idealny. Tylko na świat to mu raczej nie spieszno choć mi czop się rozwadnia. Także reset zaatakowałam wczoraj emka, dziś będę szorowac dom ale czy to coś da.. No postaramy się ;)
    Ja już i tak bardziej wierzę w Twoją ciążę niż mój poród, zresztą jak większość dziewczyn, więc dwie kreseczki i fasol musi wyjść!!!

Co do zapisów ktg u mnie były do 60 ale to nie skurcze tylko ruchy małego, które obijają macice. Więc nie tylko moc ma znaczenie na wykresie ale też fakt kiedy się dany wymiar zapisał i w jakiej kolejności.

malka może Fela miała wczoraj dzień przytulasa. Daj znać jak minęła noc i czy choć trochę się wyspałaś. Za wizytę również trzymam kciuki ale pewnie wyjdzie wzorcowo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2018, 05:56

malka lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry we wtorek :)
    Zostało tylko 11 dni do donoszonej ciąży :)
    Wiem że nikt z was nie odlicza w sumie do donoszonej ciąży ale jakoś mi tak już w nawyk wpadło :)

Flowwer u ciebie tylko 3 dni do spotkania z synem <3

Siwulec wybacz spóźnione ale szczere życzenia urodzinowe: spełnienia marzeń i czego sobie tylko życzysz <3

Olik super że tak kompleksowo cię załatwił przy okazji ktg :)

Miłego dnia dziewczęta :) :)

Flowwer, Malgonia, Emiilka, Siwulec, KateHawke, Aga9090, summer86, Rucola lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wczorajszych wizyt, oby takich dni więcej. Poniedziałki na of są szczęśliwe.

Olik i dalej brzucha nie masz, mi przez te 3 tyg od sesji urósł 2x i ledwo chodzę.

Ewelina dziś już lepiej z M ? Ehhh te nasze połówki czasem gorzej niż małe dziecko.

Luna czerwona, jak chcesz to ci pokażę jak wygląda taka sukienka na fotkach. W czerwonej byłam na sesji plenerowej, kontrast wow!

Siwulec wszystkiego najlepszego i życzę spokojnej ciąży.

Phnappy dobrze że genetyczne badania zrobiłaś , a takie małe anomalie są normą nawet u koleżanki synka seruszko było długo nie po tej stronie.

Co do tej dziewczyny z zapascią żyje tylko dziecko małe jak na 31 tc 1050g i pierwszy tydz będzie kluczowy.

Malgonia, Siwulec, lamka, KateHawke, Aga9090, Rucola lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka dziś w nocy nawet myślałam.....
    Co ostatnio mało się zdarza :P
    I transfer miałam 27.11 i pamiętam słowa embriologa jak powiedziała że przyjdzie na świat za 8 mies. i co ? Miała rację co do dnia 27.07
    8 mies z Szymkiem stanowiliśmy jedność aż dziwnie się czuje że to jeszcze 3 dni.
    Wczoraj poszłam do apteki w normalnych ubraniach. Czułam się jak uciekinierka z więzienia.
    Jeden Pan trochę wstawiony przy kasie patrzy na mnie i mowi: "Dobrze, że pani przypomniała muszę kupić prezerwatywy :P

Zopatrzyłam się w Nutridrinki na lesze gojenie rany pooperacyjnej, podpaski wielkości pampersów ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2018, 07:00

Anna Stesia, olik321, olik321, olik321, malka, blue00, Emiilka, Bajkaaa, Siwulec, Jeżowa, Aga9090, summer86, Nadzieja22, Rucola, Lena21, JustynaG, Lunaris, Lusesita lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka - ja też odliczałam dni do donoszonej ciąży ;)
    11 dni to już w zasadzie zaraz :)

Phnappy - te powiększone miedniczki to pewnie u chłopca? U chłopców często pojawia się taka "wada" na wczesnym etapie a później się wszystko normuje :)

Malka i lamka - dziś kciuki dla Was :)

A moja Alutka dziś pierwszy raz powiedziała "mama" :)

olik321, blue00, Emiilka, Bajkaaa, Flowwer, Vivanillka, Siwulec, Bocianiątko, lamka, KateHawke, Jeżowa, Achia, Aga9090, moniśka..., summer86, Nadzieja22, Luna1993, Rucola, Lena21, Yoselyn82, JustynaG, Lunaris, Anna Stesia, Lusesita, E_w_c_i_a lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2018, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny:)
    Ja idę właśnie na pobranie, mam nadzieję że moje TSH będzie w normie :) ale już widać że będzie dziś upał. Ale póki co spaceruje się całkiem spoko.bo mąż akurat dziś nie mógł mnie zawiezc...
    Flower- mam nadzieję że maluszek tej dziewczyny da radę!

• malka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka! Super. Pewnie się wzruszyłaś co? Gratuluję!

U mnie noc bez placzu, ale pobudka od 3 do 7 co godzinę :/ chyba będę dzisiaj trochę jak zombie chodzić.

Dziewczyny po porodach, też się tak w nocy pociłyście? Ja codziennie jestem cała mokra i piżama do prania się tylko nadaje. Ile to może trwać?

Bajka, te 11 dni zleci tak szybko, że nawet się nie zorientujesz kiedy. I będziemy odliczać czas do terminu ;)

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka nie nie nie :) do żadnego terminu :) nawet położne mówią że w moim przypadku będą sugerować wcześniejszy poród :)

Flowwer piękny termin <3
    A co do normalnych ubrań to w takim razie w czym chodzisz w szpitalu? Tu chodzą dziewczyny mega różnie a w pizamach tylko te po porodzie w sumie :)

Zjadłam sobie płatki z mlekiem i mega mi smakowały bo dziś tu kiepskie śniadanie ma być :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nabralam Ochoty na zupę mleczną- ale taką co u mnie w przedszkolu była :p poczułam podobny zapach i masZ. Ale będę musiała obejść się wspomnieniami ;)

• mother_to_be Koleżanka

Wysłany: 24 lipca 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Jestem nowa totalnie widzę, że wątek juz jest o zafasolkowanych babeczkach, a ja się dopiero staram. jednak przycupnę, bo wariuję osobiście - założyłam nawet nowy temat może ktoś kto jest bardziej doświadczony ode mnie mi pomoże? Nie wiem co mam mysleć, bo przez tabletki hormonalne zupełnie nie pamiętam jak to było przed...

https://ovufriend.pl/forum/w-oczekiwaniu-na-testowanie/wariuje,16326.html

Pozdrawiam ciepło! :*

‹‹ 1279 1280 1281 1282 1283 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ