Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
-Mamunia- wrote:Siwulku Wszystkiego Najlepszego!
Ja chce umieć upiec taki torcik, uwielbiam bezy! Aż się rozpłakałam że nie mogę spróbować.
Przepis prosty jak drut !
Podeśle Ci jeśli chcesz
Dziękuje dziękuje kochane za życzenia, nie będę skromna i powiem tylko - niechaj się spełniają :* :* :*KateHawke lubi tę wiadomość
-
Składniki:
forma 15cm x 15 cm
2 szklanki mąki pszennej
2 jaja
1/2 szklanki mleka
3/4 szklanki cukru
1/4 szklanki oleju
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
1 cukier wanilinowy
1 szklanka borówki amerykańskiej
cukier puder do posypania
Do miski wbijam jaja i wlewam mleko, miksuję, aby obydwa składniki się ze sobą połączyły.
Następnie dodaję mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia, cukier, cukier wanilinowy oraz olej.
Miksuję dalej, aż do uzyskania jednolitej masy.
Ciasto powinno być dość gęste, aby utrzymać ciężar owoców.
Formę natłuszczam i podsypuję mąką, następnie przekładam masę i układam na wierzchu owoce.
Piekę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez ok. 35-45 minut, do tzw. suchego patyczka.
Ciasto pozostawiam do całkowitego ostygnięcia, podaję przyprószone cukrem pudrem
Edit: sto lat sto latWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2018, 21:32
KateHawke, Lunaris, JustynaG lubią tę wiadomość
-
Tyle się namęczyłam z pisaniem i kliknęłam Anuluj...
Jeżowa ja postanowiłam być na wszystkich. Teraz został jeszcze tylko Połóg - ostatnie zajęcia.
Ostatnio razem z mężami mieliśmy zajęcia z kąpieli noworodka. Wiadomo, najpierw teoria i inne różne wiadomości a potem były ćwiczenianajpierw trzeba było dzidzię rozebrać, potem unieść prawidłowo i włożyć do wanienki, umyć wg schematu od góry do dołu, wyciągnąć, ułożyć na ręczniczku, osuszyć, wypielęgnować kosmetykami i ubrać
było zabawnie bo jeden facet chciał pominąć niepotrzebne wg niego punkty i wyciągnął z wanienki lalkę za nogi
położna powiedziała żonie że wie kto na pewno NIE będzie kąpał dziecka
A dzisiaj ćwiczyłyśmy pozycje do karmienia na lalkach, oglądałyśmy filmik z pokazywaniem tych pozycji, oglądaliśmy wkładki, nakładki silikonowe, itp.staraczka1111, Emiilka, Jeżowa lubią tę wiadomość
-
KateHawke wrote:Tyle się namęczyłam z pisaniem i kliknęłam Anuluj...
Jeżowa ja postanowiłam być na wszystkich. Teraz został jeszcze tylko Połóg - ostatnie zajęcia.
Ostatnio razem z mężami mieliśmy zajęcia z kąpieli noworodka. Wiadomo, najpierw teoria i inne różne wiadomości a potem były ćwiczenianajpierw trzeba było dzidzię rozebrać, potem unieść prawidłowo i włożyć do wanienki, umyć wg schematu od góry do dołu, wyciągnąć, ułożyć na ręczniczku, osuszyć, wypielęgnować kosmetykami i ubrać
było zabawnie bo jeden facet chciał pominąć niepotrzebne wg niego punkty i wyciągnął z wanienki lalkę za nogi
położna powiedziała żonie że wie kto na pewno NIE będzie kąpał dziecka
A dzisiaj ćwiczyłyśmy pozycje do karmienia na lalkach, oglądałyśmy filmik z pokazywaniem tych pozycji, oglądaliśmy wkładki, nakładki silikonowe, itp. -
Siwulec Spełnienia marzeń
Gratuluję reszcie dziewczyncudowny dzień na forum!
Ja podjechałam do Pepco i zaszalałam - kupiłam pieluchy tetrowe, flanelowe i podkłady do przewijania
KateHawke, lamka, Emiilka, Siwulec lubią tę wiadomość
staramy się już ponad 2 lata- udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane -
nick nieaktualnyKochane czy ja mogę jutro prosić o kciuki o 12.20?
Ciasto mnie już nie kusi, bo wynitkowałam zęby i szkoda by było to zmarnować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2018, 22:19
Achia, Minie Black, Luna1993, Phnappy, Rucola, Aga9090, Emiilka, Jeżowa, Nadzieja22, Bajkaaa, Kaczorka, Siwulec, reset lubią tę wiadomość
-
staraczka1111 wrote:Ja do tej pory żałuję że nie byłam na szkole rodzenia. Szkoda że nie ma takich po urodzeniu :p
staraczka1111 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
lamka wrote:Kochane czy ja mogę jutro prosić o kciuki o 12.20?
Ciasto mnie już nie kusi, bo wynitkowałam zęby i szkoda by było to zmarnować.
Hahaha, Twój rozsądek jest niesamowitya kciuki będą na pewno
lamka lubi tę wiadomość
-
Siwulcu, kochany mój! Przyjmij jeszcze moje życzenia
Życzę Ci przede wszystkim bezproblemowej ciążuni i ekspresowego porodu Betuni
Bądź zdrowa i szczęśliwa
Siwulec lubi tę wiadomość
12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj!
url=https://www.suwaczki.com/][/url]
1 cs. - Aniołek - 6 tc. -
Lamka - kciuki na jutro zaciskam
U nas dr mocno skupiony na badaniu, w sumie ani razu nie widzieliśmy żadnego malucha w całościtylko góry główek, albo brzuszki... no i raz nogi do FL
A i już się pogubiłam jak one są ułożone i w sumie nie wiem kto kopie... byłam przekonana, że mierzy Groszkę a on mówi, że to ewidentny facet i już była wizja dwóch chłopców
Trochę bez sensu płaciliśmy za nagranie, bo naprawdę niewiele widać...
staramy się już ponad 2 lata- udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane -
Dziewczynki, gratuluję wszystkim dzisiejszym wizytującym samych super wiadomości
Aga, to jest niesamowite, że krwiak zniknął, a dzidziuś świetnie się rozwija. Wszystko się układa. Mam wrażenie, że to również, a może przede wszystkim, kwestia Twojego pozytywnego nastawienia. Naprawdę Cię podziwiam
KateHawke, piękna waga Natalki
Ciekawe, ile mój będzie jutro miał - porównam sobie, bo jesteśmy w podobnym czasie
Phnappy, bliźniakom chyba wyjątkowo u Ciebie dobrze, świetna waga, nietylko jak na dwojaczki
Minie, pobiłaś rekord, jeżeli chodzi o szyjkę! Szalejesz Kochana
Gratuluję córeńki! Lamka, masz jutro moje kciuki, myślami o 12:20 jestem z Tobą pod gabinetem
Dziewczyny, czy jakaś dobra duszyczka wie i mi powie, jak zrobić w tekście akapity, pisząc z komórki? Na pewno by się wtedy łatwiej czytało te moje wypociny. Miłego wieczoru Mamusie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2018, 23:05
Phnappy, KateHawke lubią tę wiadomość
1 cs. - Aniołek - 6 tc. -
Emilka ja daję po prostu enter na klawiaturze i jest od nowej linijki
ale taki akapit, żeby był z wcięciem to ja nawet na kompie nie robię jak na forum piszę
swoją drogą nie wiem co ja mam za głupi zwyczaj - ktoś zadaje pytanie, ja nie znam odpowiedzi, ale odpowiadam... Bez komentarza
Mąż nie przyniósł lodów... Przyniósł za to ciasto drożdżowe z rabarbaremWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2018, 23:00
Emiilka, Rucola, summer86, olik321, Siwulec, KateHawke, Lusesita lubią tę wiadomość
-
Jeżuś, mnie właśnie o nową linijkę chodziło, tylko tak niejasno napisałam
Dzięki za odpowiedź! Tylko szkopuł w tym, że u mnie na telefonie nie widzę takiego przycisku, jak Enter
Niestety elektroniczne beztalencie jestem...
Jeżowa lubi tę wiadomość
1 cs. - Aniołek - 6 tc.