X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena z witamin biorę cały czas z Olimpu Gold Vit mama. Maja fajny sklad. I do tego DHA z omegamedu.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny:)

Wszystkiego najlepszego z okazji imienin dla naszych Aneczek!! ❤

U mnie 9 dni do donoszonej ciąży :)

nick nieaktualny, pilik, nick nieaktualny, malka, Lusesita, Karma88, Kaczorka, summer86, Flowwer, nick nieaktualny, Lunaris, Nadzieja22, KateHawke, reset, nick nieaktualny, Siwulec, emi2016, Lena21, Emiilka, Phnappy lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj ciężko było mi pisać jakiś dziwny dzień był. Cieszę się z wszystkich dobrych wiadomości i trzymam kciuki za wszystkie szyjki by się nie skracaly za wcześnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 08:38

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • reset Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mnie ta urojona ciąża rzuciła się na mózg i nie ogarniam, czy ktoś dziś wizytuje? Trzymamy kciuki za kogoś szczególnie, czy też dzień jak co dzień i ciepło mam myśleć po równo o każdej z Was? <3

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena spróbuję dzisiaj ze stanikiem i dam Ci znać :-) mam właśnie taką samą rozkminę, bo chciałam iść w niej w kwietniu na wesele.

Olik tam z tego co dziewczyny pisały w opiniach rozmiar się właśnie wybiera biorąc pod uwagę bardziej wzrost. Mam M na 164cm, musiałabyś zobaczyć w komentarzach pod ofertą co pisały wysokie i szczupłe dziewczyny.

Bajka już tak bliziutko!

Flower <3

Dziękuję za przypomnienie o imieninach Ani, muszę zadzwonić do mamy i przyjaciółki :-D

Wszystkim Aniom życzę samych szczęśliwych chwil!

Lunaris poka piżamę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 08:43

Kaczorka, Lusesita, Bajkaaa lubią tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla każdej Ani, małej i dużej <3 <3

Olik 9 km? OMG! W 38 tygodniu ciąży to by było moje marzenie :D podziwiam, ja wczoraj padłam po 5 :/

Lamka próbuj, próbuj że stanikiem, też chętnie poznam opinię :D

Moje dziecię na USG zawsze głową w dół, ale nie sądzę by była tak cały czas, bo czasem czuję ją jednocześnie po prawej i lewej stronie :)

Siwulcu kciuki za wyniki :)

Flo! Jeden dzień <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 08:58

Lusesita, Kaczorka, Siwulec lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam się do najserdeczniejszych życzeń dla wszystkich naszych Ań - tych ujawnionych i nieujawnionych :)

Dziś przekroczyliśmy magiczną granicę 20 tygodni :) Od teraz już będzie z górki (mam nadzieję)

Spokojnego dnia!
    Blue - powodzenia na wizycie :)
    Flo - zbieraj siły - łaaa! Ostatni dzień ciąży!

Patrycja20, Flowwer, Bocianiątko, nick nieaktualny, Kaczorka, Nadzieja22, Bajkaaa, KateHawke, Lusesita, nick nieaktualny, summer86, Rucola, Siwulec, malka, Lena21, Phnappy lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Jak życzenia to i ja życzę wszystkiego najlepszego każdej Ani jaka tu jest:)))
    Blue- powodzenia:)
    FLO- NOOOO to będą emocje! Kciuki będą zaciśnięte! Jejku zaraz poznasz swojego synka:))))

Ja dziś znow nie mogłam spać , nijak się ułożyć. Może to przez tą zbliżającą się pełnię??
    A w ogóle pani wczoraj na szkole rodzenia mówiła że na migreny w ciąży pomagają .

2 apapy i cola. Mówiła to aporpo znieczulenia zewnętrzoponowego- bo później można dostać bólu głowy i to pomaga jej pacjentkom w takiej sytuacji. Może komuś się przyda taka informacja:)

Kaczorka, Lusesita lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Dołączam się do życzeń dla wszystkich Anulek <3

Karma znów wizytujemy razem we wtorek! :)

Achia żeby głową nie bolała po zewnatrzoponowym trzeba dobę leżeć, rozmawiałam o tym z anestezjologiem. Bo mi po porodzie kazali od razu wstać i miałam tydzień wyjęty z życia, migreny przy tyn bólu to było nic :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 09:16

Lusesita lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajc współczuję. Ja mam plan rodzić bez , ale zobaczymy w trakcie :p

Ahaaaaa na moje TSH lekarz nadal kazał brać 100...nic nie zmniejszył. Miałam się dopytać ale wyszła tą szyjka i mnie zbiła z tropu..byłam pewna że będę miała dawki mieszane ale no niby on tu jest lekarzem...

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apapy + cola pewnie chodzi o połączenie nlpz z kofeiną, kofeina wzmacnia działanie paracetamolu i ibuprofenu też.

Kochane sprawdziłam, da się spokojnie założyć stanik, jednak najłatwiej żeby był bez ramiączek albo miał przepięte z tyłu na krzyż. ;-)

Blue powodzenia na wizycie!

Nika gratulacje półmetku :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 09:20

olik321, StaraczkaNika, Jeżowa, Lena21 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :)

Nika to już półmetek :)

Blue powodzenia na wizycie :*

Flo to już tak blisko do spotkania z Szymkiem, pamiętam jak zaczynałam z ovufriend, podczytywałam Was, a ty miałaś transfer :*

No i dołączam do życzeń dla wszystkich Ani :)

A z tym znieczuleniem to podobnie jest chyba jak z miejscowym i ogólnym, nie wolno wstawać przez kilka godzin, bo może się mocno kręcić w głowie i można wymiotować

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 09:26

Kaczorka, Lusesita, StaraczkaNika lubią tę wiadomość

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w 10 tygodniu :)

Wszystkiego najlepszego wszystkim Aniom :)

Flower, ach to już jutro <3

Blue powodzenia na wizycie :)

Kaczorka, Lusesita lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie na szczęście po znieczuleniu ogólnym głowa nie bolała ale miewam migreny więc taką radę chętnie sobie zapamiętam :)
    A ja też dziś zaczynam nowy tydzień :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 09:29

Lunaris, Siwulec lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Mnie na szczęście po znieczuleniu ogólnym głowa nie bolała ale miewam migreny więc taką radę chętnie sobie zapamiętam :)
    A ja też dziś zaczynam nowy tydzień :)
    Mnie przy 3 cesarkach, w tym 1 ogólne, 2 miejscowe nie bolało, ale teraz po operacji to dość mocno mnie bolała, a wiem też od pielęgniarek, że jest tam nowy anestezjolog i lubi dać większą dawkę znieczulenia i bardzo dużo dziewczyn tam wymiotowało po tym

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę pidżamkę: bardzo fajna bawełenka, ma dużą kieszeń na cycki :D spodnie mają regulowaną szerokość gumka+guzik. Jedynie ten rozmiar jak dla mnie to L jest przyciasnawa.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b0cb612cfbd2.jpg

nick nieaktualny, Kaczorka, nick nieaktualny, reset, Lusesita, Nadzieja22, Jeżowa, KateHawke, nick nieaktualny, nick nieaktualny, JustynaG, Siwulec, Bajkaaa, Flowwer, nick nieaktualny, Lena21, Emiilka, E_w_c_i_a lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Karma znów wizytujemy razem we wtorek! :)

No równo z wizytami idziemy. O której masz? Ja na 16.

Zapisałam nas do szkoły rodzenia. Zaczynamy 24 września. Położna mówiła, że dobrze, że dzwonię teraz, bo w sierpniu będzie na urlopie i będzie ciężko ogarnąć temat. :)

Na szczęście moje migreny się nade mną zlitowały w ciąży i nie atakowały. Tfu, tfu, tfu.
    Raz czułam jak ból głowy zaczyna nachodzić wieczorem i szybko zaciemniłam pokój i poszłam do spania z nadzieją, że prześpię temat i się udało. Ale musze zapamiętać cola+ apap do wypróbowania.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jak zawsze o 18, także czekamy na fotki Emilki jako pierwszej <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli dzisiaj sporo wizyt! Trzymam kciuki!

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postaram się wrzucić. Mam nadzieję, że pięknie się nam pokaże. :)
    Wlazłam na allegro w łóżeczka przybory i zwariowałam. Siedziałam, siedziałam i jeszcze głupsza jestem niż byłam co kupić. :D Odkładam temat na później.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
‹‹ 1298 1299 1300 1301 1302 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ