X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aloha!

Nika, Achia cudne foteczki Waszych skarbów <3 wszystkie mamy szyjkę 35mm a każda w innej sytuacji. U mnie skomentowana jako "wszystko ok" i tak też czuję.

Jutro znowu będę miała co nadrabiać bo zabieram synka na cały dzień nad jezioro. Kciuki wizytowe zaciskam więc już dzisiaj!

Ps szarlotka smaczna ALE na spodzie jest mokra bo masło się nie wypiekło :P spróbuję jeszcze ją przekręcić i podpiec od góry hy hy hy jak kupię wiadro lodów waniliowych to i tak pójdzie :P

StaraczkaNika, Rucola, Achia lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja idę zrobić naleśniki i kakao :D :D Już tak myślę o nich od trzech godzin. :D

Lunaris lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika cudowna Renia!

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane wracam do Was po przerwie przeznaczonej na przeróbke spodenek na ciążowe. :-P wyszło spoko, ale ile się naklnęłam (nie mam doświadczenia w szyciu cienkich dzianin ;-))

Flower proszę bardzo http://s.aliexpress.com/rMzYnMZV

Nika cudna Renia, a szyjka dobrze, że jest stabilna.

Achia bardzo przystojny ten Twój Oskar, teraz odpoczywaj.

Kochane co do zakupów to polecam Tesco z dowozem. Korzystałam z tego jak mieszkałam na 8. piętrze i miałam remont windy. :-D

Lena zdjęcia boskie!

Co do ułożenia to moje dziecię potrafi z 4x dziennie się przekręcić, że raz jest główką w górę a raz w dół. Aktualnie główka w dół.

Pozdrawiam znad czekolady.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 21:06

StaraczkaNika, Flowwer, Achia lubią tę wiadomość

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, Nika wspaniale że z dzieciątkami wszystko dobrze <3 to teraz oszczędzajcie się dziewczyny i zleci ten czas jak szalony :)

Achia lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa-a tesco to na drugi dzień przywożą prawda?
    ja tak myślę- w pt w luxmed szyjka miała mieć ponad 4cm a dziś 3,5? chyba faktycznie pani doktor miała słaby sprzęt jak mówiła...

ale po badaniu byliśmy w szkole rodzenia- poznaliśmy położną, która będzie z nami miała zajęcia (tydzień temu było zastępstwo) i ona baardzo mi się spodobała. było wesoło, było o 1 fazie porodu, i czym się różnią szpitale pod kątem referencyjności.aż tak zaczęłam się zastanawiać nad redłowem(czyli innym szpitalem który mam wstępnie wybrany)- bo jest większa swoboda przy rodzeniu niż na Zaspie -ponoć. w sensie nie każą leżeć cały czas itp. Justyna koniecznie daj znać po swoim porodzie jak wrażenia! Ogólnie jakoś tak się rozluźniłam po zajęciach, bo jadąc jakoś tak zdenerwowanie ze mnie zeszło po wizycie i się rozpłakałam w aucie. wiem że nie mam takich problemów jak np Bajka,ale ciągle coś się pojawia i psychicznie mnie to męczy..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 21:35

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ....matko jaką jestem tępą pałą! ... kupiłam antyramy na allegro, wszystko z nimi było ok ale jakieś mało przejrzyste te plexi... wystawiłam komentarz pozytywny tylko napisałam o tej słabej przejrzystości... czytam sobie jeszcze inne ich opisy na produktach a tam instrukcja montażu :"zdjąć folię ochronną z obu stron plexi" .... nawet nie wiem jak teraz usunąć ten komentarz... mam nadzieję że gośc mnie podsumuje odpowiednio i nie straci klientów... przechodzę samą siebie w tej ciąży!

lamka, Siwulec, Achia, Nadzieja22, Tosia2323, Flowwer, Jeżowa, KateHawke, Luna1993, Phnappy, Emiilka, olik321, Aga9090, Minie Black, JustynaG, pilik, Lusesita, Patrycja20 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris umarłam :-D

Achia Tesco zwykle na drugi dzień lub po dwóch dniach. Nie martw się, naprawdę. Mogłaś mieć cały czas 35mm, skoro mówisz, że sprzęt poprzednio słaby. Nie trzeba się martwić na zapas, mamaginekolog pisała, że powyżej 25mm między 18 a 22tc to jest dobry wynik, więc masz sporo zapasu!

Rucola lubi tę wiadomość

• Siwulec Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lunaris o nieeee nie mogę się przestać śmiać :)
    W Tesco możesz sobie wybrać dzień i przedział godzinowy dostawy ;)

Achia lubi tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) cieszę się że mogę Wam tutaj pomarudzić , nie wiem co bym bez Was zrobiła :*

Flowwer lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, Achia cudne dzieciaczki :)
    Co do szyjek, musicie się oszczedzać jak każą lekarze i mocno wierzę, ze wszystko bedzie dobrze :)
    Lunaris moze napisz do gościa i wyjaśnij, powołaj się na ciążę, może zrozumie :P i moze da się jakoś edytować komentarz ;)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika i Achia śliczne maluszki <3

Achia, StaraczkaNika lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunsris to efekt ciąży i demencji starczej jak u mnie :P

Lamka dzięki za link !

Właśnie był obchód wieczorny, spóźnienie 3h minimum bo jak skomentował gin" rodzą jak wściekłe " w piątek pełnia więc apogeum sie zbliża. Oby moją planową cc zrobili.

Lunaris, Siwulec, Aga9090, Bajkaaa, Achia, Karma88 lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika super, że Renia zdrowa i super, że szyjka dobrze reaguje na leżenie! Mniej super, że musisz dużo leżeć, no ale wiadomo - dla Reni wszystko <3 fajnie, że możesz wyjść, choćby i na pół godziny, zawsze to inaczej niż całkowity areszt domowo-łóżkowy!

Achia cudo Oskarek <3 <3 a odnośnie szyjki, hmm... ja na jednym badaniu miałam 4,2cm a na kolejnym - 3,5cm. Oczywiście się trochę przeraziłam, ale mój lekarz w ogóle nie, cały czas, że jest w normie. I bez specjalnego oszczędzania ani nic po tych 3,5cm w ciągu miesiąca mam 5,5cm - na tym samym sprzęcie, mierzoną przez tego samego lekarza. Także rozumiem, że się martwisz, ale chciałam tylko nakreślić, że szyjka - jak wszystko co w ciąży - jest nieprzewidywalna i czasem zaskakuje także w tę dobrą stronę :)

Lunaris hahahaha!!! :D :D hahahahahaha!

Flo cudnie donosiłaś Szymka, a teraz... teraz już tylko 2 dni! TO NIE JA RODZĘ, A EKSCYTUJĘ SIĘ NIEZMIERNIE!

Ach i lamka - sukienka CUDOWNA! oczywiście mam ochotę zgapić i też ją kupić, no ale kurde sama nie wiem... ja to mam tak wielki tyłek, że jak dołożyć z przodu wielki brzuch to naprawdę się boję, że będzie to super brzydko wyglądać :( i do tego moje mikroskopijne cycusie, a nie dorodne piersi jak u Ciebie!!! a z praktycznej strony - ciężko się tę sukienkę wiąże? Powiedzmy dla osoby o braku artystycznego zapału :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 22:29

Achia, Flowwer, StaraczkaNika lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście od razu napisałam do firmy epopeję jaka to mało mądra jestem i proszę o usunięcie komentarza w moich opcjach się nie da). Mam nadzieję że nie zrobię im problemu bo generalnie komentarz był pozytywny.

Mój syn zaczyna zabawy w "puknij w brzuch to Cię kopnę" :P i dziś oberwał Franek pierwszy raz -ale miał zafascynowaną minę! nie sądziłam że się tak zintegruje z brzuchem :D <3

Ale żeby nie było tak wesoło na koniec dnia to Exior przysłał 1/3 alimentów. Ciekawe o co mu chodzi... niektórzy są niereformowalni!

Ps zjadłabym coś przed spaniem!

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika i Achia - gratuluję cudnych dzieciusiów! :)
    Achia - mi się skróciła szyjka z 45mm do 33mm właśnie w takim czasie jak u Ciebie i później już się zatrzymała. Obskoczyłam z nią jeszcze dwa wesela i wszystko było Oki :)

Ja już też po wizycie. Wprawdzie zdjęcia mojej macicy Wam nie wstawię, ale powiem, że już znam prawdopodobną przyczynę moich bólów małpowych - stan zapalny.. może powodować skurcze macicy.
    Natomiast @ się u mnie nie zapowiada. Endometrium od stycznia nie przyrosło nic.

Lena - zdjęcia Frania superowe! Podziwiam jak profesjonalnie Ci to wyszło :D

Lunaris - napisz do gościa maila i zapytaj czy jest szansa ten komentarz poprawić ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 22:46

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa no mój lekarz wydal się przejęty faktem szyjki, zwłaszcza że widzieliśmy jak Oskar w nią kopnął. Ale dziękuję za te słowa:* podniosły mnie na duchu, bo moja szyjka też jest raz tak, raz tak. Więc na pewno się wydłuży ! Dobrze że już za 2 tyg USG połówkowe :D nie będę musiała miesiąc czekać i się stresować :)

Kaczorka- też dziękuje!:) A co z tym stanem zapalnym? Jakieś leczenie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 22:44

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A stan zapalny się ciągnie za mną już od dawna.. po ciąży i porodzie nie mogę odbudować prawidłowej flory bakteryjnej.
    Ale dostałam jakieś globulki teraz i niby ma pomóc :)
    A później chyba kupię sobie coś na tą florę - nie wiem, może jakiś Trivagin?
    Może któraś z dziewczyn coś poleci?

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka może Provag? Ja w każdym razie to brałam i byłam zadowolona. Mają tabletki i globulki (pod nazwą Invag). Nie wiem na ile to kwestia chwytu reklamowego, ale mnie przekonali tym, że jako jedyni na rynku(?) mają w swoim składzie bakterie kwasu mlekowego charakterystyczne dla flory pochwy polskich kobiet, a nie jakiś zagranicznych, co ma oczywiście wpływać niby na skuteczność.

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa - a to na receptę czy nie? Muszę zacząć coś brać, bo skoro @ ani widu, ani słychu, to sama sobie tej flory nie wytworzę..

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
‹‹ 1296 1297 1298 1299 1300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ