Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Aloha!
Nika, Achia cudne foteczki Waszych skarbówwszystkie mamy szyjkę 35mm a każda w innej sytuacji. U mnie skomentowana jako "wszystko ok" i tak też czuję.
Jutro znowu będę miała co nadrabiać bo zabieram synka na cały dzień nad jezioro. Kciuki wizytowe zaciskam więc już dzisiaj!
Ps szarlotka smaczna ALE na spodzie jest mokra bo masło się nie wypiekłospróbuję jeszcze ją przekręcić i podpiec od góry hy hy hy jak kupię wiadro lodów waniliowych to i tak pójdzie
StaraczkaNika, Rucola, Achia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKochane wracam do Was po przerwie przeznaczonej na przeróbke spodenek na ciążowe.
wyszło spoko, ale ile się naklnęłam (nie mam doświadczenia w szyciu cienkich dzianin
)
Flower proszę bardzo http://s.aliexpress.com/rMzYnMZV
Nika cudna Renia, a szyjka dobrze, że jest stabilna.
Achia bardzo przystojny ten Twój Oskar, teraz odpoczywaj.
Kochane co do zakupów to polecam Tesco z dowozem. Korzystałam z tego jak mieszkałam na 8. piętrze i miałam remont windy.
Lena zdjęcia boskie!
Co do ułożenia to moje dziecię potrafi z 4x dziennie się przekręcić, że raz jest główką w górę a raz w dół. Aktualnie główka w dół.
Pozdrawiam znad czekolady.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 21:06
StaraczkaNika, Flowwer, Achia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJeżowa-a tesco to na drugi dzień przywożą prawda?
ja tak myślę- w pt w luxmed szyjka miała mieć ponad 4cm a dziś 3,5? chyba faktycznie pani doktor miała słaby sprzęt jak mówiła...
ale po badaniu byliśmy w szkole rodzenia- poznaliśmy położną, która będzie z nami miała zajęcia (tydzień temu było zastępstwo) i ona baardzo mi się spodobała. było wesoło, było o 1 fazie porodu, i czym się różnią szpitale pod kątem referencyjności.aż tak zaczęłam się zastanawiać nad redłowem(czyli innym szpitalem który mam wstępnie wybrany)- bo jest większa swoboda przy rodzeniu niż na Zaspie -ponoć. w sensie nie każą leżeć cały czas itp. Justyna koniecznie daj znać po swoim porodzie jak wrażenia! Ogólnie jakoś tak się rozluźniłam po zajęciach, bo jadąc jakoś tak zdenerwowanie ze mnie zeszło po wizycie i się rozpłakałam w aucie. wiem że nie mam takich problemów jak np Bajka,ale ciągle coś się pojawia i psychicznie mnie to męczy..Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 21:35
-
....matko jaką jestem tępą pałą! ... kupiłam antyramy na allegro, wszystko z nimi było ok ale jakieś mało przejrzyste te plexi... wystawiłam komentarz pozytywny tylko napisałam o tej słabej przejrzystości... czytam sobie jeszcze inne ich opisy na produktach a tam instrukcja montażu :"zdjąć folię ochronną z obu stron plexi" .... nawet nie wiem jak teraz usunąć ten komentarz... mam nadzieję że gośc mnie podsumuje odpowiednio i nie straci klientów... przechodzę samą siebie w tej ciąży!
lamka, Siwulec, Achia, Nadzieja22, Tosia2323, Flowwer, Jeżowa, KateHawke, Luna1993, Phnappy, Emiilka, olik321, Aga9090, Minie Black, JustynaG, pilik, Lusesita, Patrycja20 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLunaris umarłam
Achia Tesco zwykle na drugi dzień lub po dwóch dniach. Nie martw się, naprawdę. Mogłaś mieć cały czas 35mm, skoro mówisz, że sprzęt poprzednio słaby. Nie trzeba się martwić na zapas, mamaginekolog pisała, że powyżej 25mm między 18 a 22tc to jest dobry wynik, więc masz sporo zapasu!Rucola lubi tę wiadomość
-
lunaris o nieeee nie mogę się przestać śmiać
W Tesco możesz sobie wybrać dzień i przedział godzinowy dostawyAchia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nika, Achia cudne dzieciaczki
Co do szyjek, musicie się oszczedzać jak każą lekarze i mocno wierzę, ze wszystko bedzie dobrze
Lunaris moze napisz do gościa i wyjaśnij, powołaj się na ciążę, może zrozumiei moze da się jakoś edytować komentarz
StaraczkaNika lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Lunsris to efekt ciąży i demencji starczej jak u mnie
Lamka dzięki za link !
Właśnie był obchód wieczorny, spóźnienie 3h minimum bo jak skomentował gin" rodzą jak wściekłe " w piątek pełnia więc apogeum sie zbliża. Oby moją planową cc zrobili.Lunaris, Siwulec, Aga9090, Bajkaaa, Achia, Karma88 lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Nika super, że Renia zdrowa i super, że szyjka dobrze reaguje na leżenie! Mniej super, że musisz dużo leżeć, no ale wiadomo - dla Reni wszystko
fajnie, że możesz wyjść, choćby i na pół godziny, zawsze to inaczej niż całkowity areszt domowo-łóżkowy!
Achia cudo Oskareka odnośnie szyjki, hmm... ja na jednym badaniu miałam 4,2cm a na kolejnym - 3,5cm. Oczywiście się trochę przeraziłam, ale mój lekarz w ogóle nie, cały czas, że jest w normie. I bez specjalnego oszczędzania ani nic po tych 3,5cm w ciągu miesiąca mam 5,5cm - na tym samym sprzęcie, mierzoną przez tego samego lekarza. Także rozumiem, że się martwisz, ale chciałam tylko nakreślić, że szyjka - jak wszystko co w ciąży - jest nieprzewidywalna i czasem zaskakuje także w tę dobrą stronę
Lunaris hahahaha!!!hahahahahaha!
Flo cudnie donosiłaś Szymka, a teraz... teraz już tylko 2 dni! TO NIE JA RODZĘ, A EKSCYTUJĘ SIĘ NIEZMIERNIE!
Ach i lamka - sukienka CUDOWNA! oczywiście mam ochotę zgapić i też ją kupić, no ale kurde sama nie wiem... ja to mam tak wielki tyłek, że jak dołożyć z przodu wielki brzuch to naprawdę się boję, że będzie to super brzydko wyglądaći do tego moje mikroskopijne cycusie, a nie dorodne piersi jak u Ciebie!!! a z praktycznej strony - ciężko się tę sukienkę wiąże? Powiedzmy dla osoby o braku artystycznego zapału
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 22:29
Achia, Flowwer, StaraczkaNika lubią tę wiadomość
-
Oczywiście od razu napisałam do firmy epopeję jaka to mało mądra jestem i proszę o usunięcie komentarza w moich opcjach się nie da). Mam nadzieję że nie zrobię im problemu bo generalnie komentarz był pozytywny.
Mój syn zaczyna zabawy w "puknij w brzuch to Cię kopnę"i dziś oberwał Franek pierwszy raz -ale miał zafascynowaną minę! nie sądziłam że się tak zintegruje z brzuchem
Ale żeby nie było tak wesoło na koniec dnia to Exior przysłał 1/3 alimentów. Ciekawe o co mu chodzi... niektórzy są niereformowalni!
Ps zjadłabym coś przed spaniem! -
Nika i Achia - gratuluję cudnych dzieciusiów!
Achia - mi się skróciła szyjka z 45mm do 33mm właśnie w takim czasie jak u Ciebie i później już się zatrzymała. Obskoczyłam z nią jeszcze dwa wesela i wszystko było Oki
Ja już też po wizycie. Wprawdzie zdjęcia mojej macicy Wam nie wstawię, ale powiem, że już znam prawdopodobną przyczynę moich bólów małpowych - stan zapalny.. może powodować skurcze macicy.
Natomiast @ się u mnie nie zapowiada. Endometrium od stycznia nie przyrosło nic.
Lena - zdjęcia Frania superowe! Podziwiam jak profesjonalnie Ci to wyszło
Lunaris - napisz do gościa maila i zapytaj czy jest szansa ten komentarz poprawićWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 22:46
StaraczkaNika lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJeżowa no mój lekarz wydal się przejęty faktem szyjki, zwłaszcza że widzieliśmy jak Oskar w nią kopnął. Ale dziękuję za te słowa:* podniosły mnie na duchu, bo moja szyjka też jest raz tak, raz tak. Więc na pewno się wydłuży ! Dobrze że już za 2 tyg USG połówkowe
nie będę musiała miesiąc czekać i się stresować
Kaczorka- też dziękuje!A co z tym stanem zapalnym? Jakieś leczenie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 22:44
-
A stan zapalny się ciągnie za mną już od dawna.. po ciąży i porodzie nie mogę odbudować prawidłowej flory bakteryjnej.
Ale dostałam jakieś globulki teraz i niby ma pomóc
A później chyba kupię sobie coś na tą florę - nie wiem, może jakiś Trivagin?
Może któraś z dziewczyn coś poleci? -
Kaczorka może Provag? Ja w każdym razie to brałam i byłam zadowolona. Mają tabletki i globulki (pod nazwą Invag). Nie wiem na ile to kwestia chwytu reklamowego, ale mnie przekonali tym, że jako jedyni na rynku(?) mają w swoim składzie bakterie kwasu mlekowego charakterystyczne dla flory pochwy polskich kobiet, a nie jakiś zagranicznych, co ma oczywiście wpływać niby na skuteczność.