X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • reset Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    Czyli dzisiaj sporo wizyt! Trzymam kciuki!

Jak dobrze zrozumiałam to dziewczyny piszą o wtorku :)

Luna1993, Karma88, Rucola lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się już zbieramy powoli nad jezioro, co prawda pogoda taka sobie- pochmurno ale mamy zaproszenie na działkę znajomych to chociaż trochę na powietrzu Franek pobiega zamiast kisić się w przedszkolu.

O 19 idę dziś na 1 spotkanie w szkole rodzenia :) będę nadrabiać w środku nocy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 10:04

Luna1993, Achia, Karma88, KateHawke lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris - możemy zrobić podmiankę - Ty mi dasz te chmury a ja Tobie to palące słońce :)

Lunaris lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris ja też chętnie przyjmę od Ciebie trochę chmur, u mnie gorąco, przez ostatnie dni nie mogę z domu wychodzić bo od progu mi słabo...

Karma mam dokładnie to samo jeśli chodzi o zakupy dla Małego :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do Gdańska też poprosze chmury. I może być deszcz. Chetnie Oddam słońce!

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zapowiadali burze... Umieram z gorąca, ciągle mam zawroty głowy :(

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siedzę bezpośrednio przed wiatrakiem i wciąż umieram z gorąca :/ a moja kochana dwuletnia bratanica siedzi pod drzwiami wejściowymi, płacze i woła tatę... Nic nie da się zrobić, próbowałam wszystkiego. A Agatka szaleje w brzuchu, chyba słyszy swoją smutną kuzynkę :( :(

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Gdańsku do przyszłego weekendu mają być te upały... Muszę jechać po ten cyrkulator powietrza, nie pamiętam kto mi radził żeby to lepiej kupić niż wiatrak? CHyba w szkole rodzenia jest właśnie cyrkulator a nie wiatrak i w całym pomieszczeniu było przyjemnie a nie tylko na wprost. Tylko nie wiem czym się kierować...
    Najgorzej że w tą najgorszą pogodę moja mama przejeżdża- nie mam pojęcia co będziemy robić..

Jeżowa- współczuję.moze zaraz przejdzie bratanicy? Najgorzej jak dziecko płacze i nie można mu pomóc.

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, mi też się marzy deszczyk na oczyszczenie powietrza, ale jak tak patrzę za okno to bezchmurne niebo mówi "zapomnij!". Coś mi się wydaje, że czeka nas fala upałów. Ale wiesz "od swiętej Anki zimne wieczory i ranki", więc chociaż wtedy się odetchnie od gorąca.

W sobotę rusza jarmark dominikański - szķoda mi że sobie nie połażę po starociach :(

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj jak nigdy, pomoczylam tyłek w basenie :-P Mała dobie spala w tym czasie w wózku w cieniu ;-)

Achia, Karma88, Rucola lubią tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika- mnie jakoś nigdy nie ciągnęło na ten jarmark- ale to pewnie dlatego że nie lubię tłumów, a wolę sobie nie wyobrażac jak będzie wyglądać Starówka od soboty :p
    Niestety co do upałów masz rację- mają być :/ no nie lubię lata. Wiosna i jesień to jak najbardziej. Latem się męczę niemiłosiernie. Podziwiam osoby które w upały czują się rewelacyjnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita wrote:
    Ja wczoraj jak nigdy, pomoczylam tyłek w basenie :-P Mała dobie spala w tym czasie w wózku w cieniu ;-)
    Zazdroszczę :p

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, wczoraj wybraliśmy się z eMkiem na plażę. Było idealnie. Szum fal. Piękny zachód słońca. I było czym oddychać. :) Polecam!

Dziewczyny, które potrafią szyć... trafiłam na taki sklepik z przecudnymi materiałami. Aż żałuję, że nie mam smykałki. https://www.minkyitkaninki.pl/

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa moja Tosia też marudna, a ja mam wyrzuty sumienia, że w taki upał z nią nie wyjdę, bo zwyczajnie gdzieś padnę po drodze :(

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Zazdroszczę :p

Zapraszam :-)

Jutro mam mniej fajny dzień. Jadę z mała do neurologa na kontrolę. A neurologa mamy w Gdyni... ech...
    Ale fajne będzie to, że córka starsza wraca z obozu jutro :-)

A odnośnie jarmarku. Staram się wyprzeć ze świadomości że będzie. Znów sie zaczną dzikie tłumy, korki i brak i tak już mocno okrojonych miejsc parkingowych.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spontanicznie "zaatakowałam" szefa :) powiedziałam o ciąży. Od razu mi lepiej, tym bardziej że szczerze się ucieszył i gratulował, zwierzył się, że sam ma 3 dzieci i aktualnie 3 miesięcznego wnuka i że dzieci to skarb i on się zawsze cieszy jak się dzieci rodzą.
    Powiedział że będą musieli zrobić nabór żeby miał kto mnie zastąpić :D

ale się cieszę że tak gładko poszło :)

Lusesita, Kaczorka, Jeżowa, Achia, StaraczkaNika, Karma88, JustynaG, Luna1993, lamka, KateHawke, Patrycja20, Nadzieja22, olik321, Aga9090, blue00, Bajkaaa, Lena21, Emiilka, by7mistake, mi88, malka, Tosia2323, Sanka, Phnappy, pilik, Rucola, Lunaris, -Mamunia- lubią tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulcu-Czyli nie taki diabeł straszny :)
    Justyna- może dziś skoczymy nad nasze osowskie jeziorko z psem chociaż posiedzieć. A jutro ta pełnia ma być ponoć krwawa, może też uda się gdzieś wybrać i popatrzeć :)

JustynaG, Siwulec lubią tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    Spontanicznie "zaatakowałam" szefa :) powiedziałam o ciąży. Od razu mi lepiej, tym bardziej że szczerze się ucieszył i gratulował, zwierzył się, że sam ma 3 dzieci i aktualnie 3 miesięcznego wnuka i że dzieci to skarb i on się zawsze cieszy jak się dzieci rodzą.
    Powiedział że będą musieli zrobić nabór żeby miał kto mnie zastąpić :D

ale się cieszę że tak gładko poszło :)
    Super:) Mam nadzieję że łatwo znajdą kogoś na zastępstwo :)

Kciuki za dzisiejszą wizytę!

Siwulec lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec, no widzisz, a tak się bałaś!!! Fajnie, że taka reakcja, od razu kamień z serca spada :) dobrze, że szef taki rodzinny <3 to za chwilkę uciekasz na L4?

Luna - bratanica padła z płaczu i poszła spać... Brat nie będzie zachwycony, ale co poradzę :( a w te upały to naprawdę aż niebezpiecznie wychodzić, chwila i zemdlejesz, upadniesz i tylko większa tragedia z tego będzie. Dasz radę z Tosią w domu :)

My może skoczymy nad jezioro jak mąż skończy pracę, chyba, że do tego czasu będzie już burza, na którą baaaardzo czekam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 11:54

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze przyszły tydzień i emek ma dwa tygodnie urlopu to będzie nam trochę weselej w domu. Póki co obie siedzimy pod wiatrakiem ;)

Siwulec ale super, że tak ładnie zareagował, aż się wierzyć nie chce, że są pracodawcy co potrafią się cieszyć z takich wiadomości :) kamień z serca kochana !

‹‹ 1299 1300 1301 1302 1303 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ