Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
olik321 wrote:Summer jaki masz cyrkulator? I jak Ci się sprawuje?
Mąż kupowal 2 lata temu przy fali upałów, więc brał co bylo. Mamy HB, kosztował okolo 200 zł.. przez te dwa lata spisywał się bardzo dobrze, a używamy go też zimą, żeby pranie lepiej schło.
olik321, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyteż chciałam zapytać jaki masz
a jak to wygląda z mocą? czytałam że na taki salon z kuchnią warto mieć taki silniejszy. a zimą pomaga dogrzewać pomieszczenia- prawda to?
a trzymasz go na ziemi?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 13:05
-
nick nieaktualnyJa właśnie jutro odbieram cyrkulator Camry, zobaczymy jak to będzie działać. Niestety przez te upały w ogóle nie mogę wychodzić z domu bo bardzo mi słabo, a spacer chociaż te 5km bardzo by mi się przydał... Dopiero wieczorem wychodzę na trochę, a w domu też ciężko wytrzymać.
Siwulec też jestem zdegustowana brakiem lamy-dietetyczki
Siwulec lubi tę wiadomość
-
Jeżowa wrote:Ja ogólnie sobie właśnie uświadomiłam, że mnie na HIV nikt nie zbadał w pierwszym trymestrze... No ale zaraz mi zrobią w trzecim, niby szansa znikoma, no ale jakiś stres odczuwam w związku z tym badaniem

Siwulec - no to uciekaj na L4, jak tak gorąco, u mnie to był jeden z głównych powodów
też miałam stres przed wynikiem choć nie miałam do tego podstaw więc rozumiem
na L4 pójdę jak kredyt na mieszkanie podpiszę bo jeszcze mogą mnie weryfikować w pracy i nie wiem czy jakby kadrowa powiedziała ze jestem na ciążowym zwolnieniu to nie skomplikowałoby sprawy, wolę więc dmuchać na zimne.
Dogadałam się z szefem że w przyszłym tyg jak będą jeszcze większe upały (o ile przed wizytą u doktorka nie podpiszę kredytu) to sobie urlop rozpiszę - 1 dzień urlopu na dwa dni po 4h więc tak jakbym na pół etatu robiła
JustynaG lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Achia wrote:
a od jutra mamma mia 2 w kinach
koleżanka idzie
czekam na jej relacje
nick nieaktualny lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja też chcę iść na mamma mia
Dla mnie 1 część była super.
nick nieaktualny lubi tę wiadomość
-
Podzielę się świeżonabytą mądrością - nie róbcie zastrzyków z heparyny w brzuch przed długim badaniem jak prenatalne albo połówkowe. Wczoraj rano zrobiłam sobie zastrzyk i do popołudnia nic nie wyszło (ja generalnie rzadko mam siniaczki od zastrzyków). A potem pojechałam na usg - trwało dłuuugo, doktor dość mocno uciskał brzuch, a dzisiaj mi wyszedł sinior taki sporawy w miejscu wczorajszego zastrzyku. Czyli uciskanie miejsca wstrzyknięcia sondą do usg jest be

Ja przed następnym USG kłujnę się w udo (jeśli jeszcze będę o tym pamiętać).Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 14:19
-
Spoko młody wyginał ciało. U mnie czynności skurczowe niskie, chyba że akurat mi przywali to na poziomie 80.Jeżowa wrote:Olik mam nadzieję, że rozsądnie wybrałaś i popijasz mrożoną kawę
a jak po ktg w ogóle? Bo chyba nie pisałaś (albo mi umknęło)?
Kupilam mu juz 2 pajace a sobie loda..Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 14:17
Kaczorka, Jeżowa, nick nieaktualny, StaraczkaNika, Nadzieja22, KateHawke, nick nieaktualny, Emiilka lubią tę wiadomość
-
A w Polsat news właśnie mówili o kobiecie, pracownicy fabryki, która zeszła z taśmy, urodziła dziecko i wrzuciła je do kosza.
Odratowali maleńką, ale ma zapalenie płuc. I tak myślę że mam nadzieję że odbiorą jej to dziecko i ono trafi do jakichś ludzi, którzy by go pragnęli.
A najgorsze że ta mała będzie teraz w szpitalu i będzie z chorobą walczyć sama, bez mamy. Straszne to jest i nie rozumiem -
nick nieaktualnyMój mąż mnie zaskoczyl- odwołal dzisiejsze masaże po pracy i chyba pojedziemy po ten cyrkulator. Ale też wyśle go z psem do weterynarza- zauważyłam że trzeba jej obciąć pazurki. W zasadzie to dwa tylko by się przydało na teraz ale to już koniecznie na teraz
Wsadziłam nogi do miski z wodą :p taki substytut basenu :pWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 14:42
Nadzieja22, StaraczkaNika, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
Fela ma dzisiaj 3 tygodnie więc świętujemy

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/967b29de9964.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/50687d2de4b0.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9d4d005cf5bd.jpg
A tak na poważnie, to dzisiaj pięknie śpi i matka zdarzyła upiec ciasto dla gości na popołudnie i zrobić obiad
Teraz postaram się nadrobić forum.
olik321, nick nieaktualny, Lusesita, Siwulec, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Flowwer, Kaczorka, Rucola, KateHawke, Nadzieja22, nick nieaktualny, StaraczkaNika, Jeżowa, JustynaG, Anna Stesia, pilik, Bajkaaa, Lena21, Izape_91, Patrycja20, Karma88, Lunaris, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Emiilka, E_w_c_i_a lubią tę wiadomość

-
Dziewczyny wyniki HIV i HBs powinno się powtórzyć w trzecim trymestrze, ważne są pół roku.
Grupa krwi oczywiście się nie zmienia i jest ważna, ale warto powtórzyć alloprzdciwciała (odczyn Coombsa).
Mi anestezjolog powiedział przy znieczuleniu zewnątrzoponowym, że teraz to są tak cieniutkie igiełki i tak płytko się wkłuwa, że nie powinna głową boleć. I rzeczywiście nic mnie nie bolało. Ale fakt, że po porodzie kazali mi leżeć ze względu na sporo utratę krwi. Wstałam dopiero nad ranem do ubikacji.
U nas nie było dzisiaj takich upałów, a teraz przeszła burza i już całkiem przyjemnie się zrobiło.
Pilik pytałaś kiedyś o szybkie danie wege, makaron z cukinią, marchewką i podprażonym słonecznikiem. Robi się błyskawicznie a jest naprawdę pycha. Ewentualnie mój dzisiejszy zestaw też jest szybki, no ale z rybą.

synek 18.08.18

Ja też nie mogę tego zrozumieć.