Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
olik321 wrote:Summer jaki masz cyrkulator? I jak Ci się sprawuje?
Mąż kupowal 2 lata temu przy fali upałów, więc brał co bylo. Mamy HB, kosztował okolo 200 zł.. przez te dwa lata spisywał się bardzo dobrze, a używamy go też zimą, żeby pranie lepiej schło.olik321, Achia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyteż chciałam zapytać jaki masz
a jak to wygląda z mocą? czytałam że na taki salon z kuchnią warto mieć taki silniejszy. a zimą pomaga dogrzewać pomieszczenia- prawda to?
a trzymasz go na ziemi?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 13:05
-
nick nieaktualnyJa właśnie jutro odbieram cyrkulator Camry, zobaczymy jak to będzie działać. Niestety przez te upały w ogóle nie mogę wychodzić z domu bo bardzo mi słabo, a spacer chociaż te 5km bardzo by mi się przydał... Dopiero wieczorem wychodzę na trochę, a w domu też ciężko wytrzymać.
Siwulec też jestem zdegustowana brakiem lamy-dietetyczkiSiwulec lubi tę wiadomość
-
Jeżowa wrote:Ja ogólnie sobie właśnie uświadomiłam, że mnie na HIV nikt nie zbadał w pierwszym trymestrze... No ale zaraz mi zrobią w trzecim, niby szansa znikoma, no ale jakiś stres odczuwam w związku z tym badaniem
Siwulec - no to uciekaj na L4, jak tak gorąco, u mnie to był jeden z głównych powodów
też miałam stres przed wynikiem choć nie miałam do tego podstaw więc rozumiem
na L4 pójdę jak kredyt na mieszkanie podpiszę bo jeszcze mogą mnie weryfikować w pracy i nie wiem czy jakby kadrowa powiedziała ze jestem na ciążowym zwolnieniu to nie skomplikowałoby sprawy, wolę więc dmuchać na zimne.
Dogadałam się z szefem że w przyszłym tyg jak będą jeszcze większe upały (o ile przed wizytą u doktorka nie podpiszę kredytu) to sobie urlop rozpiszę - 1 dzień urlopu na dwa dni po 4h więc tak jakbym na pół etatu robiłaJustynaG lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Achia wrote:
a od jutra mamma mia 2 w kinach
koleżanka idzieczekam na jej relacje
Achia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja też chcę iść na mamma mia
Dla mnie 1 część była super.
Achia lubi tę wiadomość
-
Podzielę się świeżonabytą mądrością - nie róbcie zastrzyków z heparyny w brzuch przed długim badaniem jak prenatalne albo połówkowe. Wczoraj rano zrobiłam sobie zastrzyk i do popołudnia nic nie wyszło (ja generalnie rzadko mam siniaczki od zastrzyków). A potem pojechałam na usg - trwało dłuuugo, doktor dość mocno uciskał brzuch, a dzisiaj mi wyszedł sinior taki sporawy w miejscu wczorajszego zastrzyku. Czyli uciskanie miejsca wstrzyknięcia sondą do usg jest be
Ja przed następnym USG kłujnę się w udo (jeśli jeszcze będę o tym pamiętać).Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 14:19
-
Jeżowa wrote:Olik mam nadzieję, że rozsądnie wybrałaś i popijasz mrożoną kawę
a jak po ktg w ogóle? Bo chyba nie pisałaś (albo mi umknęło)?
Kupilam mu juz 2 pajace a sobie loda..Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 14:17
Kaczorka, Jeżowa, Achia, StaraczkaNika, Nadzieja22, KateHawke, lamka, Emiilka lubią tę wiadomość
-
A w Polsat news właśnie mówili o kobiecie, pracownicy fabryki, która zeszła z taśmy, urodziła dziecko i wrzuciła je do kosza.
Odratowali maleńką, ale ma zapalenie płuc. I tak myślę że mam nadzieję że odbiorą jej to dziecko i ono trafi do jakichś ludzi, którzy by go pragnęli.
A najgorsze że ta mała będzie teraz w szpitalu i będzie z chorobą walczyć sama, bez mamy. Straszne to jest i nie rozumiem -
nick nieaktualnyMój mąż mnie zaskoczyl- odwołal dzisiejsze masaże po pracy i chyba pojedziemy po ten cyrkulator. Ale też wyśle go z psem do weterynarza- zauważyłam że trzeba jej obciąć pazurki. W zasadzie to dwa tylko by się przydało na teraz ale to już koniecznie na teraz
Wsadziłam nogi do miski z wodą :p taki substytut basenu :pWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 14:42
Nadzieja22, StaraczkaNika, Luna1993 lubią tę wiadomość
-
Fela ma dzisiaj 3 tygodnie więc świętujemy
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/967b29de9964.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/50687d2de4b0.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9d4d005cf5bd.jpg
A tak na poważnie, to dzisiaj pięknie śpi i matka zdarzyła upiec ciasto dla gości na popołudnie i zrobić obiad
Teraz postaram się nadrobić forum.olik321, Achia, Lusesita, Siwulec, Luna1993, Aga9090, Flowwer, Kaczorka, Rucola, KateHawke, Nadzieja22, Minie Black, StaraczkaNika, Jeżowa, JustynaG, Anna Stesia, pilik, Bajkaaa, Lena21, Izape_91, Patrycja20, Karma88, Lunaris, -Mamunia-, blue00, Emiilka, E_w_c_i_a lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny wyniki HIV i HBs powinno się powtórzyć w trzecim trymestrze, ważne są pół roku.
Grupa krwi oczywiście się nie zmienia i jest ważna, ale warto powtórzyć alloprzdciwciała (odczyn Coombsa).
Mi anestezjolog powiedział przy znieczuleniu zewnątrzoponowym, że teraz to są tak cieniutkie igiełki i tak płytko się wkłuwa, że nie powinna głową boleć. I rzeczywiście nic mnie nie bolało. Ale fakt, że po porodzie kazali mi leżeć ze względu na sporo utratę krwi. Wstałam dopiero nad ranem do ubikacji.
U nas nie było dzisiaj takich upałów, a teraz przeszła burza i już całkiem przyjemnie się zrobiło.
Pilik pytałaś kiedyś o szybkie danie wege, makaron z cukinią, marchewką i podprażonym słonecznikiem. Robi się błyskawicznie a jest naprawdę pycha. Ewentualnie mój dzisiejszy zestaw też jest szybki, no ale z rybą.