X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka takie zdjęcia wstawiasz a u mnie znowu dzień w stylu jestem głodna obojetnie co zjem. O 15.30 był obiad, zaraz po opakowanie borówek i kilka orzechów.. teraz myślę o kawałku ciasta ktore zostało od wczoraj

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik nie myśl za dużo, tylko zjadaj to ciasto ;)

Rucola, olik321, Flowwer, Emiilka lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odżyłam! Popadał u nas godzinkę deszcz i burza była i czuję się jak nowonarodzona :D ja nie chcę tych upałów które zapowiadają...

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Dziewczyny odżyłam! Popadał u nas godzinkę deszcz i burza była i czuję się jak nowonarodzona :D ja nie chcę tych upałów które zapowiadają...

Oddajcie mi trochę tego deszczu!! Zachodniopomorskie dziś najbardziej gorącym województwem.. 30℃ w cieniu :/
    A wystarczyłoby 22℃.

Malka - a zdjęcie Feli cudne :)

malka lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    To ja jadę do Ciebie u mnie niby pochmurno ale zero opadów i duchota straszna..

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane czy którejś z Was też wróciły mdłości po 20tc? Od paru dni tak mnie mdli, że przypomniał mi się pierwszy trymestr. Do tego słaba jestem strasznie.

• Melevis Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka cudowne zdjęcia <3 żałuję, że ja takie beztalencie fotograficzne... Fela jest prześliczna, jak widzę noworodzia to znowu mnie instynkt uderza :D

malka lubi tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    To ja jadę do Ciebie u mnie niby pochmurno ale zero opadów i duchota straszna..
    Chłodne Tychy zapraszają :D

Aga9090 lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka mi wrocily ale w okolicach 34tc jak mały naciskał na żołądek? Jelita?

We Wro chyba będzie padać... Chyba Bo coś się zbiera

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    Olik nie myśl za dużo, tylko zjadaj to ciasto ;)

Ja się zastanawiam co mam jeść na początku drogi mlecznej. Wiem ze nie ma diety matki karmiącej ale na pewno smażone, pikantne, a surowe warzywa jak salata lodowa, pomidor? Jajka na miękko? Winerki ?

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo na początek proponuję wszystko lekkostrawne aby było łatwo się wypróżnić, bo po cesarce będzie bolał brzuch.

Teraz po operacji gdy wróciłam do domu zjadłam czekoladę, schabowego smażonego i umieralam z bólu bo się załatwić nie dało

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 17:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wszystko co wymieniłaś możesz. Obserwuj Szymonka, jeśli pojawią się objawy skórne to dopiero zaczniemy się zastanawiać. Uprzedzając - możesz też czekoladę, cytrusy, tatara, jajka, smażone, pieczone, mięso, surowe ryby, orzechy...

No właśnie wydaje mi się, że mam coraz mniejszy żołądek i tak kosmicznie mnie mdli...

Mam ogromną prośbę - czy możecie zagłosować na polankę mojego psiaka Runy w konkursie? Wystarczy kliknąć serduszko pod Runą (Polanka w Parku Bartoszowickim) i zatwierdzić przez maila. Będę wdzięczna za wsparcie. :-)
    https://www.prawdziwy-pies.pl/zgloszenia.php

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 17:17

Flowwer, KateHawke lubią tę wiadomość

• olik321 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo ale Ci zazdroszczę jutrzejszego spotkania z maluchem <3

Mnie oblatuje strach czy zdołam tego mojego czorta wypchnąć jak jeszcze trochę posiedzi.. my z rodzeństwem wszyscy mieliśmy ponad 4kg A tato 5,5kg.. tylko moja mama jest innej budowy

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Ja się zastanawiam co mam jeść na początku drogi mlecznej. Wiem ze nie ma diety matki karmiącej ale na pewno smażone, pikantne, a surowe warzywa jak salata lodowa, pomidor? Jajka na miękko? Winerki ?

Pierwszego dnia po powrocie ze szpitala zjadłam pizzę i popiłam Fantą ;)
    Cały czas jem to na co mam ochotę. Młoda nie miała żadnych problemów z brzuszkiem, kolek brak.

A z wypróżnianiem po CC nie miałam żadnych problemów.
    Szczerze powiedziawszy lepiej się czułam po CC niż po laparoskopii ;)

olik321 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka tu chodzi o pierwsze dni do 2 tygodni, bo brzuch po cięciu boli i trzeba lekkostrawne jeść

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa no tak, znowu budyń zamiast mózgu. :-D No to w takim razie dieta łatwostrawna czyli mało błonnika (raczej jasne pieczywo niż ciemne, ziemniaki, drobne kasze, biały ryż), masło, mięso gotowane/duszone bez skóry, warzywa rozdrabniane, jeśli surowe to bez skóry (sałatę możesz, pomidory bez skóry możesz), unikać strączków, smażenia, tłuszczy zwierzęcych, owoców takich jak jabłka, gruszki i owoce suszone, jajka tylko na miękko.

Aga9090, Flowwer lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Pierwszego dnia po powrocie ze szpitala zjadłam pizzę i popiłam Fantą ;)
    Cały czas jem to na co mam ochotę. Młoda nie miała żadnych problemów z brzuszkiem, kolek brak.

A z wypróżnianiem po CC nie miałam żadnych problemów.
    Szczerze powiedziawszy lepiej się czułam po CC niż po laparoskopii ;)
    Po pizzy to mam raczej biegunkę :P

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Kochane czy którejś z Was też wróciły mdłości po 20tc? Od paru dni tak mnie mdli, że przypomniał mi się pierwszy trymestr. Do tego słaba jestem strasznie.

Tak, jak wróciłam po urlopie do pracy :P :P

summer86, reset, olik321, Jeżowa, Aga9090, Flowwer, lamka, Nadzieja22, Emiilka lubią tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo, jutro trzymam kciuki! To niesamowite, że za kilkanaście godzin się spotkacie! A co do diety matki karmiącej- ja jem wszystko, choć pewna lekarka kazała mi jeść tylko kurczaka, jabłka i banany. Ważne, żeby dużo pić i jeść pełnowartościowe produkty. Możesz też od razu kupić sobie Femaltiker i jakąś lanoline lub solcoseryl, bo przypuszczalnie początki mogą być bolesne. Karmienie piersią jest dla mnie bardzo trudne, ale jednocześnie to jedne z najpiękniejszych chwil w moim życiu. Życzę Ci, żeby dla Ciebie była to również wspaniałą sprawą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 18:26

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:

Lamka, u mnie po 20tc zdarzało się tulenie porcelany.
    Zresztą teraz sporadycznie też się zdarza. Mam wrażenie, że po prostu jest mniej miejsca i coś mi uciska żołądek więc też częściej miewam zgagę.

Rucola lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
‹‹ 1302 1303 1304 1305 1306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ