X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka takie zdjęcia wstawiasz a u mnie znowu dzień w stylu jestem głodna obojetnie co zjem. O 15.30 był obiad, zaraz po opakowanie borówek i kilka orzechów.. teraz myślę o kawałku ciasta ktore zostało od wczoraj

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik nie myśl za dużo, tylko zjadaj to ciasto ;)

Rucola, olik321, Flowwer, Emiilka lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odżyłam! Popadał u nas godzinkę deszcz i burza była i czuję się jak nowonarodzona :D ja nie chcę tych upałów które zapowiadają...

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Dziewczyny odżyłam! Popadał u nas godzinkę deszcz i burza była i czuję się jak nowonarodzona :D ja nie chcę tych upałów które zapowiadają...

Oddajcie mi trochę tego deszczu!! Zachodniopomorskie dziś najbardziej gorącym województwem.. 30℃ w cieniu :/
    A wystarczyłoby 22℃.

Malka - a zdjęcie Feli cudne :)

malka lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    To ja jadę do Ciebie u mnie niby pochmurno ale zero opadów i duchota straszna..

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane czy którejś z Was też wróciły mdłości po 20tc? Od paru dni tak mnie mdli, że przypomniał mi się pierwszy trymestr. Do tego słaba jestem strasznie.

• Melevis Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka cudowne zdjęcia <3 żałuję, że ja takie beztalencie fotograficzne... Fela jest prześliczna, jak widzę noworodzia to znowu mnie instynkt uderza :D

malka lubi tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    To ja jadę do Ciebie u mnie niby pochmurno ale zero opadów i duchota straszna..
    Chłodne Tychy zapraszają :D

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka mi wrocily ale w okolicach 34tc jak mały naciskał na żołądek? Jelita?

We Wro chyba będzie padać... Chyba Bo coś się zbiera

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    Olik nie myśl za dużo, tylko zjadaj to ciasto ;)

Ja się zastanawiam co mam jeść na początku drogi mlecznej. Wiem ze nie ma diety matki karmiącej ale na pewno smażone, pikantne, a surowe warzywa jak salata lodowa, pomidor? Jajka na miękko? Winerki ?

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo na początek proponuję wszystko lekkostrawne aby było łatwo się wypróżnić, bo po cesarce będzie bolał brzuch.

Teraz po operacji gdy wróciłam do domu zjadłam czekoladę, schabowego smażonego i umieralam z bólu bo się załatwić nie dało

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 17:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wszystko co wymieniłaś możesz. Obserwuj Szymonka, jeśli pojawią się objawy skórne to dopiero zaczniemy się zastanawiać. Uprzedzając - możesz też czekoladę, cytrusy, tatara, jajka, smażone, pieczone, mięso, surowe ryby, orzechy...

No właśnie wydaje mi się, że mam coraz mniejszy żołądek i tak kosmicznie mnie mdli...

Mam ogromną prośbę - czy możecie zagłosować na polankę mojego psiaka Runy w konkursie? Wystarczy kliknąć serduszko pod Runą (Polanka w Parku Bartoszowickim) i zatwierdzić przez maila. Będę wdzięczna za wsparcie. :-)
    https://www.prawdziwy-pies.pl/zgloszenia.php

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 17:17

Flowwer, KateHawke lubią tę wiadomość

• olik321 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo ale Ci zazdroszczę jutrzejszego spotkania z maluchem <3

Mnie oblatuje strach czy zdołam tego mojego czorta wypchnąć jak jeszcze trochę posiedzi.. my z rodzeństwem wszyscy mieliśmy ponad 4kg A tato 5,5kg.. tylko moja mama jest innej budowy

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Ja się zastanawiam co mam jeść na początku drogi mlecznej. Wiem ze nie ma diety matki karmiącej ale na pewno smażone, pikantne, a surowe warzywa jak salata lodowa, pomidor? Jajka na miękko? Winerki ?

Pierwszego dnia po powrocie ze szpitala zjadłam pizzę i popiłam Fantą ;)
    Cały czas jem to na co mam ochotę. Młoda nie miała żadnych problemów z brzuszkiem, kolek brak.

A z wypróżnianiem po CC nie miałam żadnych problemów.
    Szczerze powiedziawszy lepiej się czułam po CC niż po laparoskopii ;)

olik321 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka tu chodzi o pierwsze dni do 2 tygodni, bo brzuch po cięciu boli i trzeba lekkostrawne jeść

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa no tak, znowu budyń zamiast mózgu. :-D No to w takim razie dieta łatwostrawna czyli mało błonnika (raczej jasne pieczywo niż ciemne, ziemniaki, drobne kasze, biały ryż), masło, mięso gotowane/duszone bez skóry, warzywa rozdrabniane, jeśli surowe to bez skóry (sałatę możesz, pomidory bez skóry możesz), unikać strączków, smażenia, tłuszczy zwierzęcych, owoców takich jak jabłka, gruszki i owoce suszone, jajka tylko na miękko.

nick nieaktualny, Flowwer lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Pierwszego dnia po powrocie ze szpitala zjadłam pizzę i popiłam Fantą ;)
    Cały czas jem to na co mam ochotę. Młoda nie miała żadnych problemów z brzuszkiem, kolek brak.

A z wypróżnianiem po CC nie miałam żadnych problemów.
    Szczerze powiedziawszy lepiej się czułam po CC niż po laparoskopii ;)
    Po pizzy to mam raczej biegunkę :P

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Kochane czy którejś z Was też wróciły mdłości po 20tc? Od paru dni tak mnie mdli, że przypomniał mi się pierwszy trymestr. Do tego słaba jestem strasznie.

Tak, jak wróciłam po urlopie do pracy :P :P

summer86, reset, olik321, Jeżowa, nick nieaktualny, Flowwer, nick nieaktualny, Nadzieja22, Emiilka lubią tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo, jutro trzymam kciuki! To niesamowite, że za kilkanaście godzin się spotkacie! A co do diety matki karmiącej- ja jem wszystko, choć pewna lekarka kazała mi jeść tylko kurczaka, jabłka i banany. Ważne, żeby dużo pić i jeść pełnowartościowe produkty. Możesz też od razu kupić sobie Femaltiker i jakąś lanoline lub solcoseryl, bo przypuszczalnie początki mogą być bolesne. Karmienie piersią jest dla mnie bardzo trudne, ale jednocześnie to jedne z najpiękniejszych chwil w moim życiu. Życzę Ci, żeby dla Ciebie była to również wspaniałą sprawą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 18:26

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:

Lamka, u mnie po 20tc zdarzało się tulenie porcelany.
    Zresztą teraz sporadycznie też się zdarza. Mam wrażenie, że po prostu jest mniej miejsca i coś mi uciska żołądek więc też częściej miewam zgagę.

Rucola lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
‹‹ 1302 1303 1304 1305 1306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ