X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • pilik Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka dziękuje! Muszę spróbować.
    Justyna minkyitkaninki to jeden z moich ulubionych sklepów z materiałami :)
    A powiem Wam że ciuszki które uszyłam Nince pasują i wyglada w nich cudownie <3, mam nadzieję że za jakiś czas jej spanie i jedzenie się unormuje i będę mogła znowu coś uszyc...
    Dzisiaj byłyśmy u pediatry i wyglada na to że przez tydzień nic nie przybrała :( mamy kupić wagę i do niedzieli ważyć przed i po jedzeniu, a w poniedziałek kontrola...
    Flo niesamowite że to już jutro!! Trzymamy mocno kciuki

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak na szybko bo w gościach jestem :) .Wizyta przebiegła pomyślnie,maluszkowi ładnie bije serduszko,szyjka długa, zamknięta,bez usg.W moczu wyszły ketony ale do ogarnięcia.

Flowwer, olik321, Achia, JustynaG, Bajkaaa, StaraczkaNika, Aga9090, Anna Stesia, pilik, Phnappy, Nadzieja22, Siwulec, KateHawke, Patrycja20, Rucola, Lena21, Karma88, Lunaris, -Mamunia-, Emiilka, Jeżowa, E_w_c_i_a lubią tę wiadomość

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue tylko sie cieszyć !!

To wprowadzę na chwilę dietę lekkostrawną ale bezmleczną bo ja mimo że lubię mleko to nie trawie.

lamka, Aga9090 lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a kiedy miałyście robione USG 3D? w sensie żeby zobaczyć tak Maluszka trzeba dopytac lekarza czy ma taką opcję(nie wiem czy to jest na każdym sprzęcie?), płaci się za to dodatkowo?
    I kiedy najlepiej takie zdjęcia robić?

• pilik Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia ja miałam w 12tc najładniejsze 3D jak dla mnie. Pozniej mała średnio współpracowała ;). Moja gin ma u siebie taką opcje i nic nie dopłacałam, włączała na wizycie jak się mała jakoś sensownie ułożyła.
    Jeżeli Twój gin nie ma takiej opcji to pewnie byś musiała do kogoś dodatkowo pójść

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, kochana, wiem, że łatwo mówić, ale sprawa przyrostow jest do ogarnięcia. U mnie mały nawet spadł z wagi. Też wypozyczalismy wagę. Moja cdl jest zdania, że ważenie przed i po jedzeniu nie jest miarodajne, może zafalszowywac wyniki. Pamiętaj, że dzieci na kp przybierają skokowo. Czy sprawdzałaś może wskaźniki efektywnego karmienia?

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Dziewczyny a kiedy miałyście robione USG 3D? w sensie żeby zobaczyć tak Maluszka trzeba dopytac lekarza czy ma taką opcję(nie wiem czy to jest na każdym sprzęcie?), płaci się za to dodatkowo?
    I kiedy najlepiej takie zdjęcia robić?

Ja miałam tylko na usg III trymestru i wyszło genialne - synek dokładnie tak wygląda, udało się nawet uchwycić wtedy jego firmowy uśmiech.

pilik, Achia, Aga9090, Rucola, Emiilka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój gin chyba ma taką opcję ale nawet nie pytałam :p ale mógłby sam zaproponować- też tak myślę..moze na USG połówkowym zapytam o to tej pani doktor u której będę robić :)

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, ja pierwszy raz się z tym zetknęłam wczoraj - i wcale mi się nie podobało - mała wyglądała jakby była zrobiona z topiącego się wosku albo puchnącego drożdżowego ciasta. Zwłaszcza że w tym wieku to nie ma zbyt wielu cech indywidualnych. Może na usg III trymestru widać buźkę lepiej

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia :)
    Buzia Dziewuszki w 21+1 w 3d :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0ced8e2f12a2.jpg

A tutaj mój Chłopczyk, który buzi nie chciał pokazać, ale zrobiłam sobie screena z filmiku, który mamy :D :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1f627e2c0855.jpg

StaraczkaNika, Aga9090, Achia, lamka, Nadzieja22, Kaczorka, KateHawke, Patrycja20, Yoselyn82, Rucola, Karma88, olik321, Anna Stesia, Lunaris, -Mamunia-, blue00, Emiilka, E_w_c_i_a lubią tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue - gratuluję :) A przypomnij - miałaś już połówkowe? Bo się pogubiłam...

ckai43r8zmly7il4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Achia, ja pierwszy raz się z tym zetknęłam wczoraj - i wcale mi się nie podobało - mała wyglądała jakby była zrobiona z topiącego się wosku albo puchnącego drożdżowego ciasta. Zwłaszcza że w tym wieku to nie ma zbyt wielu cech indywidualnych. Może na usg III trymestru widać buźkę lepiej
    No to może faktycznie lepiej poczekać z tym USG na późniejszy termin.. (?) :)
    Na razie skupiam się na odpoczynku coby szyjkę wydłużyć :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wrote:
    Blue - gratuluję :) A przypomnij - miałaś już połówkowe? Bo się pogubiłam...
    Tak,wyszedł chłopak ;) ,ważył 494g.

Phnappy lubi tę wiadomość

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue przepraszam, pewnie pisałaś - mam budyń zamiast mózgu :(
    W ogóle czytam Was i co chwilę łapię się na tym, że jakieś głupoty czytam...

Np. dzisiaj pisałyście o upałach... no a ja siedzę i się zastanawiam co wy piszecie i o jaką "falę upławów" wam chodzi :P

A jeszcze odnośnie usg 3d - powiem Wam, że mój też taki średnio zadowolony, w sensie dzieci wyglądają "dziwnie" :)
    a już jak niedoszła teściowa napisałą "oooo jaka do tatusia podobna" to tylko śmiać mi się chce, tak jak Nika pisze jeszcze niewiele cech indywidualnych ;)

Jeżowa, pilik lubią tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doczytałam u mamyginekolog że najlepiej zrobić takie USG 26tc, ale przed 33tc- czyli mniej więcej wtedy jak się robi to USG III trymestru.
    Najważniejsze i tak żeby dzieci były zdrowe a szyjki się nie skracały za wcześnie :)

Phnappy lubi tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia - ja miałam 3D na każdym z trzech USG prenatalnych. I podobnie jak Pilik najbardziej podobało mi się to z 12tc. Natomiast to z 31tc dokładnie pokazało jak Alutka wygląda :)

Achia lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Wróciłam z 1 zajęć w szkole rodzenia i po całym dniu nad jeziorem. Biorę się za nadrabianie od rana!

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy polubiłam za falę upławów :D :D :D

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny !!!
    Nadrobiłam dzień dopiero...
    Wszystkiego najlepszego dla wszystkich Ani, a w szczegòlności dla tej najmłodszej :)
    Dołączam się do wizytujących we wtorek, Karma, Lunka ;) ja wizytuje o 20 jak zwykle :)
    Co do zdjęć 3d to u nas ostatnie było w 28tc i mały jest bardzo podobny do mojego taty, ekstra przystojniaka ;) po narodzinach się dowiemy jak wiarygodne to zdjęcie jest w naszym przypadku ;)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze gratulacje Blue !!!! Cudownie, że wszystko dobrze!!
    Felka wszystkiego najlepszego z okazji ukończenia 3 tygodni!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 21:00

malka, blue00 lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
‹‹ 1303 1304 1305 1306 1307 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ