Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny u mnie chyba cudownie działa relaksyna bo malowanie paznokci u stóp nigdy nie było takie proste
Bajeczko jestem pewna że lekarze zrobią jak najlepiej dla Ciebie i glaska Zosi. Jesteś w szpitalu więc parametry masz sprawdzane na bieżąco. Jeśli będzie jakiekolwiek ryzyko to na pewno zareagują na czas!!!#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Rucola zazdroszczę działania relaksacyny u mnie raczej gorsze skutki są niestety
A co do badań to jutro standardowo dobowa zbiórka moczu no i przepływy w poniedziałek i ciekawa jestem co mi powiedzą bo coś puls małej leci w górę ostatnio i obawiam się że to skutek gorszych przepływów... A na dodatek zaczynam mieć ilość wód na granicy także zobaczymy co to będzie w poniedziałek -
nick nieaktualny
-
Achia , jeśli chodzi o imiona to temat ciężki. Mieliśmy listę imion z których eliminowaliśmy te, które nam nie pasowały. A na koniec i tak dodaliśmy coś jeszcze - bo wpadło nam do głowy. I tym sposobem mamy 3 imiona i nie ma pewności, że jedno z nich zostanie wybrane.
I tak jak Julia Pietrucha mówi na swoją Gaję - PietruszkaTo my na naszą też mówimy o nazwiska
Kaczorka , sama urodziłam się jako drobinka (Taka Twoja Aluśka 2900g). eMek był większy. Liczę więc, że nasza Maleńka nie będzie zbyt dużaPoza tym - to co mówi USG a rzeczywistość to jeszcze inna kwestia.
Nika , podzielam Twoje zdanie dotyczące wywoływania porodu. Zresztą, jak to mój gin twierdzi - dziecko się urodzi wtedy kiedy będzie chciało. No chyba, że lekarz postanowi inaczej... wtedy to zupełnie inna kwestia.
No i nie traktujęjako wywoływania porodu bo inaczej to już dawno bym urodziła
ale okna są brudne i czekają na czas aż ciąża będzie donoszona.
Jeżowa Liczę na to, że imię zdążymy wybrać przed porodem
Phnappy Ruchy są bardzo fajne. Szczególnie, jeśli dziecko robi Ci tylko falę na brzuchu a nie miażdży żebra. My ostatnio zaczynamy poranki od śmiania się z córy, jak się wierci w brzuchu.
A ja jeszcze daję radę ogolić nogi. Z podwoziem jest troszkę trudniej. Robię to po omacku.
Bajkaaa Chciałam zauważyć, że Twoja Kruszynka jest bardzo grzecznym dzieckiem, które słucha mamusiProsiłaś by nie wychodziła za szybko i proszę... zaraz donoszona ciąża.
A jeśli chcesz rodzić SN to może z nią pogadaj i posłucha i sama wyjdzie zanim Cię potną. Albo chociaż akcja się zacznie to nie będą CC na zimno robić.
Bajkaaa lubi tę wiadomość
-
Ja do CC mam podobne podejście jak tu większość chyba - jak są wskazania, to oczywiście, po to wymyślono tę metodę, by dawać szansę dzieciaczkom i mamom, które jeszcze kilkadziesiąt lat temu mogłyby nie przeżyć porodu. Jak u mnie trzeba będzie zrobić CC to będzie cc. Jak nie, to z całego serca chciałabym poród naturalny, bo nie bez powodu tak to natura sobie wymyśliła.
Ale mam szwagierkę, która mówi, że nigdy nie urodzi naturalnie, bo jej to w ogóle nie interesuje, jak zajdzie w ciąże to planuje iść do psychiatry i powiedzieć, że panicznie boi się porodu i dostać od niego skierowanie na CC... To jest podejście, którego po prostu nie rozumiem. I co lepsze, ona cały czas mnie namawia do tego samego, a ja już nie mam siły z nią dyskutować. -
nick nieaktualnydziewczyny wierzycie w swoją intuicję?
moja mama dziś przejezdza,a ja czuję że jednak nie powinnam wychodzić z domu.
dziś i tak miała sie spotkać z moją teściową (i u niej spać) i mąż ją odbierze i zawiezie,a jutro przywiezie do nas. tylko mam w głowie głupie myślenie, że się obrazi,albo wyjdę na wyrodną córkę.. -
olik321 wrote:Bajka na ilość wód podobno samemu trzeba dużo pić. Mi gin jakos koło 20tc kazala 3l dziennie bo też zaczynałam mieć na granicy
Za to moje dziecko odwala znowu numery na ktg ehh ta Zosia samosia
Justyna ja mam nadzieję że nie będzie żadnego cc!ja chce SN rodzic i wierzę że się uda nam to zrobić
ja nie mam wskazań do cc na szczęście na tą chwilę
Edit nr 2) mam ktg znowu i tak mnie boli pęcherz że nie wiem jak to wytrzymam a nie da rady przerwać a tu jeszcze min 20 minut masakraWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2018, 15:23
Achia lubi tę wiadomość
-
Już dochodzę do siebie ale już ból do zniesienia.
Jeszcze Szymka nie wiedziałam ale ok 11 mnie kroili. Waga 3050g i 58 cm.olik321, Achia, Emiilka, Bajkaaa, Lusesita, Barbarka1984, Nadzieja22, Cccierpliwa, Meśka, Bocianiątko, reset, JustynaG, summer86, Aga9090, Kaczorka, Jeżowa, E_w_c_i_a, 91Ewela09, Rucola, ibishka, Siwulec, lamka, Lena21, Anna Stesia, Karma88, Karolina90, Phnappy, StaraczkaNika, blue00, Anaaa90, Luna1993, Angelika83, Minie Black, by7mistake, Ania1003, Yoselyn82, Justaaa, MamaFabianka, Sanka, -Mamunia-, KateHawke, malka, Patrycja20, pilik, Cabrera, moniśka..., JuicyB, Tosia2323, Lunaris, agulineczka, pawojoszka, gg88, MaryAnn lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Już dochodzę do siebie ale już ból do zniesienia.
Jeszcze Szymka nie wiedziałam ale ok 11 mnie kroili. Waga 3050g i 58 cm.
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Flowwer gratulacje!!! Wypoczywajcie! I niech Szymus rosnie zdrowo !:*
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700