WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Rucola generalnie mają 30 dni od dopełnienia formalności, ale czy ta data jest równa z datą decyzji tego nie wiem. U mnie 25.06 były formalności, a decyzja 7.07, kasa 23.07.
    w sumie to bez różnicy, ale dobrze wiedzieć że chociaż zapadła decyzja ;)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja miałam wywolywany poród, urodziłam w 37+6 i powiem Wam, że żałuję, że nie dane mi było poczekać, aż akcja sama się zacznie. Synek dostał 10 pkt, ale był mały. Wody miałam różowe, łożysko w 1 stopniu i mógłby jeszcze 2 tygodnie posiedzieć zamiast być wyganiany z brzucha mamy. Wiem, że to było niby dla jego dobra, ale tak czy owak nie mam przekonania, czy decyzja lekarzy nie była zbyt pospieszna. Byłoby idealnie, gdybyśmy wszystkie rodziły w 40 tc.

• Rucola Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia, najwazniejsze, ze jesteście cali i zdrowi. Napisz mi jeszcze proszę czy rodzina przyzwyczaiła się do imienia ??

Anna Stesia lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I czy prałas przed używaniem pokrowiec z poduchy do karmienia?

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flooo,tak się cieszę :) odpoczywajcie teraz razem.Gratulacje tobie i tatusiowi <3

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo, gratulacje!!!
    Mam nadzieję, że szybko Ci go przyniosą i będziecie się mogli potulić <3

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    dziewczyny szybkie pytanie, byłam dziś w ZUSie, musiałam się stawić osobiście, zeby zweryfikowac dane, nie wiem po co i dlaczego ale babeczka powiedziała, że nie ma innej możliwości (?) i w zakładce o zasiłkach chorobowych mam napisane, ze wydano pozytywną decyzję co do mojego zasiłku z dniem 24.07.2018
    teraz pytanie, czy na pieniądze będe czekać do 60 dni od wydania decyzji, czy teraz to już szybciej się to potoczy?
    Rucola tam jest taki + aby rozwinąć i tam pisze kiedy przelew u mnie to wygląda tak jak rozwiniesz
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cabac7378377.png

• Anaaa90 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo gratulacje :) buziaczki dla Szymka <3

2nn33e3kuc9837dy.png
    Aniołek - 7 mcż [*]
    MTHFR 1298A-C - homo, PAI - 1 4G - Homo
    Pozytywna beta 30.11 - 198
    18.12 - mamy <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flower gratuluję <3 <3 <3

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Dziewczyny, ja miałam wywolywany poród, urodziłam w 37+6 i powiem Wam, że żałuję, że nie dane mi było poczekać, aż akcja sama się zacznie. Synek dostał 10 pkt, ale był mały. Wody miałam różowe, łożysko w 1 stopniu i mógłby jeszcze 2 tygodnie posiedzieć zamiast być wyganiany z brzucha mamy. Wiem, że to było niby dla jego dobra, ale tak czy owak nie mam przekonania, czy decyzja lekarzy nie była zbyt pospieszna. Byłoby idealnie, gdybyśmy wszystkie rodziły w 40 tc.

Ja się właśnie obawiam tego, że w moim 40tc (wg owulacji) stwierdzą, że trzeba wywoływać poród bo wg OM jest 41tc.
    No ale nie ma co martwić się na zapas. :)

olik321 lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, pralam, ogólnie piore wszystko co się da :-) Do imienia się chyba przyzwyczaili, w sumie niespecjalnie o to dbam. Ale np.w szpitalu nasluchalam się, że co to za imię i jak będziemy do niego mówili. Wtedy z niewinną miną po prostu powtarzalam jego imię. Ale ogólnie większość osób reaguje pozytywnie, pediatrzy zapamietuja od razu. Tylko że każdy musi skomentować. A moja daleka znajoma z pracy to nawet specjalnie do mnie zadzwoniła, żeby zapytać, czy zostaliśmy przy tym imieniu, bo jeszcze w ciąży bardzo mi odradzala ten wybór :-D

Rucola lubi tę wiadomość

• by7mistake Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flower, gratuluje! Łezki sie w oczach kręcą :) bylas naszą forumową mamą, zawsze wspieralas swoją wiedzą, a dziś wreszcie spełniłaś swoje marzenie :)
    Wszystkiego dobrego dla Malutkiego i dla Ciebie <3<3<3

starania od IX 2016r.
    endometrioza
    Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenusia nie zawsze od razu jest wpisana data przelewu, ja musiałam czekać kilka tygodni aż się pojawiła mimo, że reszta danych była wcześniej.

Anna Stesia ciekawość mnie zżera co to za imię, ale rozumiem dlaczego nie chcesz pisać na forum. :-D Najważniejsze, że dla Was jest cudne i pasuje do synka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2018, 16:30

Anna Stesia, Rucola lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Nenusia nie zawsze od razu jest wpisana data przelewu, ja musiałam czekać kilka tygodni aż się pojawiła mimo, że reszta danych była wcześniej.
    No chyba, że tak. Ja miałam od razu po rejestracji wszystko wypisane.

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też umieram z ciekawości AniuStesiu cóż to za imię :D ale prywatność jest najważniejsza i oczywiście ją szanuje :)

Mój mąż mnie nigdy nie przestanie zaskakiwać - od kilku dni znowu namiętnie oglądaliśmy Boba Rossa na YouTube, to taki pan, który w latach 80 i 90 miał program w amerykańskiej telewizji i malował na żywo obrazy, a Ty mogłaś malować razem z nim i się uczyć :D no i mąż wrócił dzisiaj do domu... z płótnem, zestawem pędzli i farb, no i powiedział, że będziemy malować :D :D ja malować hahaha, no nie mogę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2018, 16:37

Aga9090, lamka, Anna Stesia, olik321, Luna1993, KateHawke, Siwulec, Emiilka, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo <3
    Gratulacje również od nas ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa to się potem pochwal jaki to z Ciebie Picasso :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flower, gratulacje <3

• 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Ja w sumie zapomniałam że ona nie miała znieczulenia w kręgosłup tylko ogólne chyba nie? I dlatego tylko do karmienia będzie mały czy z jakiego powodu?
    Bajka, u mnie w planie porodu jest pytanie kiedy chce miec dziecko przy sobie. Czy cały czas od narodzin, czy w dzien, czy na karmienie itd.
    Wydaje mi się to wszystko zależy od szpitala i ich podejscia do tematu.

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    91Ewela09 wrote:
    Bajka, u mnie w planie porodu jest pytanie kiedy chce miec dziecko przy sobie. Czy cały czas od narodzin, czy w dzien, czy na karmienie itd.
    Wydaje mi się to wszystko zależy od szpitala i ich podejscia do tematu.

Tylko że plan porodu to czasami jedynie spis marzeń. Choc mam nadzieję, że nie wszędzie tak jest.

‹‹ 1314 1315 1316 1317 1318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ