WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za opinie. Juz zaznaczylam ze chce mieć wykonaną lewawywe.
    Umarłabym ze wstydu gdybym sama odmówiła a później wyproznila się podczas porodu.
    Inna sprawa gdy nie zdążyli mi zrobić,ale i tak miałabym dyskomfort psychiczny.
    Człowiek to głupia istota,bo bou się czegoś czego nigdy nie przeżył (bez urazy, mówię tu o sobie).

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przy lewatywie zamiast płynu dostałam czopka,efekt też był natychmiastowy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia kiedyś czytałam artykuł właśnie o księdzach któzy łazą po salach poporodowych, bez pukania, bez pytania. i zastanawiałam się czy to prawda :/

Anna Stesia lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lewatywa to chyba pestka ;) Podczas oczyszczania z resztek mięsa regularnie robiłam lewatywy :P Nic strasznego!!! I nie wyobrażam sobie nie mieć lewatywy, chyba ze nie zdążę.... ale mam nadzieje, ze jednak zdążę :P

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aicha tak, to prawda, wchodzą bez pukania....

• 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    ja przy lewatywie zamiast płynu dostałam czopka,efekt też był natychmiastowy :)
    Wlasnie ostatnio zastanawiam się nad zakupem czopkow, żałuję że nie kupiłam.
    Ostatnio lekarz wspominał że jesli pacjentka w dniu porodu wyróżniła się minimum 3 razy to nie robią lewatywy.
    Ja powiem ze nie byłam w toalecie i chcę mieć zrobioną ;)

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    91Ewela09 wrote:
    Dziękuję za opinie. Juz zaznaczylam ze chce mieć wykonaną lewawywe.
    Umarłabym ze wstydu gdybym sama odmówiła a później wyproznila się podczas porodu.
    Inna sprawa gdy nie zdążyli mi zrobić,ale i tak miałabym dyskomfort psychiczny.
    Człowiek to głupia istota,bo bou się czegoś czego nigdy nie przeżył (bez urazy, mówię tu o sobie).
    chyba mialabym podobnie. choć fajnie byłoby przyjechac do szpitala z duzym rozwarciem i od razu przeć i wtedy nie mieć czasu na myslenie co się zrobiło a czego nie ;p
    wiem, wiem- mało realne ale się zdarza :p
    Aga9090 wrote:
    Aicha tak, to prawda, wchodzą bez pukania....
    to lepiej żeby nie trafili wtedy na mojego męża który lubi bronić prywatności i intymności kobiety :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2018, 18:13

• Rucola Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Przybij piątkę! Mój tyłek też oglądało kilku proktologow! Ja całkiem wyzbyłam się godności w szpitalu. Nie dość, że oglądanie krocza na obchodzie jest dość upodlajace, to ciągle siedziałam tam z obnazonymi piersiami i wietrzyłam sutki. Najlepszą minę miał ksiądz, który przyszedł zapraszać na mszę :-D
    Nosz k***. Jak ktoś będzie chciał znaleźć kaplicę to znajdzie. Gruba przesada, ale co zrobisz..... ja sobie w planie porodu wpiszę ze nie chcę aby ksiądz wchodził do mojej sali. O. taki będe mieć plan porodu a raczej poporodowy :P

Aga9090, Achia, lamka, Anna Stesia, Phnappy, Karma88, JustynaG lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.gov.pl/cyfryzacja/dane-za-pierwsze-polrocze-2018-roku

Dziewczyny, tak w kontekście imion to jest zestawienie za pierwsze półrocze. Imię naszego synka też jest! Jest też 7 małych Lwów!

A z tym księdzem to myślałam, że padnę. On był bardziej skrępowany niż ja, było mi wszystko jedno. Tylko krótka wymiana zdań uświadomiła mi, jak odległy jest od życiowych spraw.

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Ewela ja miałam 3 razy, a teraz przy operacji nie zdążyli ale powiem szczerze, że po lewatywie dużo łatwiej Ci będzie w pierwszych dniach.
    I to wcale nie takie straszne jest, tylko takie dziwne uczucie (nie będę tu szczegółów pisać)
    Nenusia, a czy orientujesz się czy te czopki glicerynowe dobrze działają?
    Bo słyszałam, że można je zastosować zamiast lewatywy...

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    To zależy.. Na niektóre działają, a na niektóre nie. Teraz po operacji 2 dziewczyny,ktore że mną leżały brały te czopki (były po laparoskopi), jednej pomógł, a drugiej nie. Chyba nie ma reguły.

Edit: ale z reguły pomagają, spróbować raczej nie zaszkodzi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2018, 18:30

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:

Pytanie n8e do mn8e ale potwierdzę, działają. Do godziny jest dwojeczka, tak najczęściej w ciągu 15 minut. Dobrze je mieć i po porodzie, żeby sobie ułatwić co nieco.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    https://www.gov.pl/cyfryzacja/dane-za-pierwsze-polrocze-2018-roku

Dziewczyny, tak w kontekście imion to jest zestawienie za pierwsze półrocze. Imię naszego synka też jest! Jest też 7 małych Lwów!

A z tym księdzem to myślałam, że padnę. On był bardziej skrępowany niż ja, było mi wszystko jedno. Tylko krótka wymiana zdań uświadomiła mi, jak odległy jest od życiowych spraw.
    Zdradź przynajmniej ile chłopców to samo imię nosi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektóre imiona jak z kosmosu:p
    Ale Nika są tylko 2 Renaty! :)

reset, Bajkaaa, StaraczkaNika lubią tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie działają te czopki dosłownie kilka minut :)
    Tu w szpitalu przed cc podają czopek rano tzn dają żeby samemu sobie włożyć bez pomocy położnej a przed SN robią lewatywe w pokoju przedporodowym i tam się jest samemu bądź z mężem czy kims tam i swoją łazienka więc wszystko się załatwia bez krepacji, ja też chcę mieć lewatywe hehe :)
    Co do księdza to tu na patologii przychodzi ale nie kojarze czy puka ale raczej z komunia bo nie każda pacjentka może chodzić i dlatego myślę że on to robi

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynka dla mnie dużo lepsze są czopki Evaqu. Glicerynowe na mnie nie działają, a te mają taką powiedzmy "musującą" formułę i są skuteczne :-D aczkolwiek raczej lewatywa dogłębniej działa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2018, 18:36

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Zdradź przynajmniej ile chłopców to samo imię nosi :)

Dwóch :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Dwóch :-)
    Strzelam Miłosław, kurcze dużo tych imion....

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Strzelam Miłosław, kurcze dużo tych imion....

Pudło ;-) Ale zaweze grono poszukiwań- na pewno nie Conan ani nie Ragnar :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sobiesław? znam jednego Sobka- jezu jak ja lubię tego człowieka :))
    a tak serio pomyślałam że to może być Gerard.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2018, 18:50

lamka, Anna Stesia lubią tę wiadomość

‹‹ 1316 1317 1318 1319 1320 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ