WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    91Ewela09 wrote:
    Bajka, u mnie w planie porodu jest pytanie kiedy chce miec dziecko przy sobie. Czy cały czas od narodzin, czy w dzien, czy na karmienie itd.
    Wydaje mi się to wszystko zależy od szpitala i ich podejscia do tematu.
    Ja nigdy czegoś takiego nie wpisywałam..

• Amal Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę na podłodze z wywalonymi rzeczami i nie mam sił nkic pakować. Brzuch mnie boli, mała chyba rozumie co się szykuje i siedzi cicho.. A ja jestem tak słaba że nie mam sił ani jeść ani stać na nogach.. Brzuch mnie tak boli z nerwów.. Pomysły poza nospa I magnezem?

Przepraszam że tak tylko o sobie i nic się do nikogo nie odniosę ale mam dziurę w mózgu i nie ogarniam niczego dookola

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2018, 16:58

km5smg7yt99xz96j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal może się połóż i prześpij trochę..
    A jak bardzo się martwisz to chyba szpital..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2018, 16:59

• 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Ja nigdy czegoś takiego nie wpisywałam..
    A ja dostałam ostatnio i uzupełnialam ze swoją położną i kazała mi analizować wszystko,ponieważ podczas porodu dość mocno przestrzegają tego co ja "chcialam".
    Zagadnien jest około 40, no i często jedno wyklucza drugie.
    Największy problem miałam z przygotowaniem do porodu,a dokładnie z lewatywa. Na razie nic tam nie zaznaczyłam, ciągle nad tym myślę :/

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela - ja polecam lewatywę. Po porodzie może być różnie z toaletą a tak to przynajmniej będziesz miała luzy na początku ;)
    Ja się kiedyś bałam, ale po dwóch operacjach stwierdziłam, że to spoko jest i przed CC sama się o lewatywę upomniałam ;)

Heh, też jestem ciekawa imienia synka AnnaStesia.. :)

Aga9090, Rucola lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela bierz lewatywę. Jak mój mąż to przeżył (3 razy) i mówił, że nie było źle to na pewno u Ciebie też nie będzie źle, a będziesz miała komfort psychiczny podczas porodu. Ewentualnie sama możesz sobie zrobić w domu przed wyjazdem do szpitala.

Achia niestety jednak dopiero w poniedziałek mogę odebrać cyrkulator, ale dam Ci znać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2018, 17:11

• 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie też chyba bym chciała,ale nie wiem boję się, tylko czego jak nie wiem jakie to uczucie. Chyba bardziej męczy mnie strefa psychiczna i wstyd, niż sama w sobie lewatywa.

klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal, to dla Ciebie stresująca sytuacja i duży wysiłek fizyczny. Połóż się, odpocznij.

U nas też położna mówiła, że plan porodu jest ważny. Ale też słyszałam jak lekarz wyśmiewa "te plany" bo życzenia jedno a praktyka drugie. Poza tym - tych zagadnień jest tyle, że nikt nie ma czasu się w nie zagłębiać.

Szpital, w którym zamierzam rodzić udostępnia swój plan porodu, który jest dostosowany do możliwości szpitala. Nie ma tam punktów, które sobie zaprzeczają i mam zamiar go wypełnić.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela ja miałam 3 razy, a teraz przy operacji nie zdążyli ale powiem szczerze, że po lewatywie dużo łatwiej Ci będzie w pierwszych dniach.
    I to wcale nie takie straszne jest, tylko takie dziwne uczucie (nie będę tu szczegółów pisać)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2018, 17:15

• 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może źle to ujelam że zaprzeczają sobie, tylko są stwierdzenia :
    1. Chce mieć wykonaną lewatywe.
    2. Bez mojej zgody proszę nie wykonywać lewatywy.
    3. Jeśli lewatywa jest konieczna wyrażam zgodę na jej wykonanie.
    Może trochę inaczej jest napisane,ale nie mam pod ręką planu i z glowy pisałam.

klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna moja położna ze szkoły rodzenia jest z Twojego szpitala i mówiła że starają się w miarę możliwości- robić tak żeby poród przebiegał wg życzenia rodzącej :)

JustynaG lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela, bo może im nie wystarczy samo "chce mieć lewatywe". Może być tak, że się na nią zgodzisz a przed samym wykonaniem stwierdzisz, że jednak nie chcesz ale jeśli to jest konieczne to i tak musisz ją mieć, tak by chyba z tego wynikało

• Siwulec Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez jestem za lewatywa
    Pierwszy poród - od momentu wejścia na oddział domagałam się lewatywy (aż się ze mnie śmiali ze jestem pierwsza pacjentka która tak walczy o lewatywę ) podali mi (podawanie bardziej krępujące niż wydalanie) poszłam do wc i w samotności się załatwiłam (porównałabym to do dość mocnego rozwolnienia) po wszystkim weszłam do wanny i się umylam, komfort psychiczny miałam duży podczas porodu a i później tak jak Nenusia pisze, po porodzie naturalnym czasem kobiety się blokują przed wypróżnieniem bo się boja o szwy, wiec przez pierwsze dni masz spokój w głowie a wizyty w toalecie są bardziej komfortowe.

Drugi poród - wolałam o lewatywę ale nie zdążyli mi zrobić :( i jak się podczas porodu wypróżnilam (Sory za takie szczegóły ale tak to niestety wyglada) to się popłakałam ze wstydu, było to dla mnie baaardzo upokarzające, przepraszałam wszystkich ze musza na to patrzeć i jeszcze mnie podcierać i nie docierały do mnie argumenty ze praktycznie zawsze się to zdarza.

Teraz chcialabym zdążyć poprosić o lewatywę

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam lewatywe i rzeczywiście zapewnia to względny komfort, choć w sumie podczas porodu ostatnia rzeczą, o jakiej myślisz jest kupa :-) Ale tak jak pisze Kaczorka - przynajmniej po porodzie jest chwila spokoju, bo pierwsza wizyta w toalecie to sport dla odważnych.

Rucola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A boli podanie lewatywy? No bo skoro już ma się skurcze?
    A jeśli się nie zdąży, to prawdą jest że można tego nie zauważyć i nikt Ci nie powie że tak się stało?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aicha nic nie boli tylko takie dziwne uczucie jak ci płyn do tyłka wlewają :P

• Rucola Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Rucola tam jest taki + aby rozwinąć i tam pisze kiedy przelew u mnie to wygląda tak jak rozwiniesz
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cabac7378377.png
    nenusia dziękuję, ale u mnie te pola są puste jak rozwijam, pewnie dopiero po wpłacie to uzupełnią

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    A boli podanie lewatywy? No bo skoro już ma się skurcze?
    A jeśli się nie zdąży, to prawdą jest że można tego nie zauważyć i nikt Ci nie powie że tak się stało?

U mnie to wyglądało tak jakby kroplówkę w odbyt zapodali, nie boli ;)
    Położna lub lekarz oceniają czy można jeszcze podać lewatywę, sama bym sobie nie podała

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia - lewatywa nie boli, tylko najlepiej mieć wolny kibelek "pod ręką" ;) skręca kiszki :p
    A wstydu to ja już się chyba wyzbyłam jak miałam torbiel włosową między pośladkami - tyle co ja się wtedy tyłka napokazywałam.. ;)

Anna Stesia, Lunaris lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Achia - lewatywa nie boli, tylko najlepiej mieć wolny kibelek "pod ręką" ;) skręca kiszki :p
    A wstydu to ja już się chyba wyzbyłam jak miałam torbiel włosową między pośladkami - tyle co ja się wtedy tyłka napokazywałam.. ;)

Przybij piątkę! Mój tyłek też oglądało kilku proktologow! Ja całkiem wyzbyłam się godności w szpitalu. Nie dość, że oglądanie krocza na obchodzie jest dość upodlajace, to ciągle siedziałam tam z obnazonymi piersiami i wietrzyłam sutki. Najlepszą minę miał ksiądz, który przyszedł zapraszać na mszę :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2018, 18:06

Kaczorka lubi tę wiadomość

‹‹ 1315 1316 1317 1318 1319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ