WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yyy nie no, dajcie spokój i przestańcie :D znaczy dziękuję, ale talentu to ja nie mam naprawdę :D

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee Jeżowa dobrze jest :-D a ten program pamiętam! Raz rysowałam z kolesiem kwiatka ołówkiem, bo akurat nie miałam farb :-D

• pilik Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo gratulacje! Długo ten Twój Szymek <3

Luna wszystkiego najlepszego! Ja najczęściej nawet o swoich imieninach nie pamietam, ale nie obchodziliśmy nigdy.

Amal strasznie smutne to co Cię spotkało :( mam nadzieje że jeszcze Cię spotka wiele pięknych sytuacji i chwil i uda się ułożyć życie na nowo! A to co mówi dzisiaj - serio? Nic nie tłumaczy jego wczorajszego zachowania i słów...

Summer ja na spacery tylko w chuście i daje body samo bez rękawków albo rampersa.
    A czapeczkę ubieram ale taką cieniutką bawełnianą z daszkiem i prześwitami bo jednak słońce mocne a w chuście prosto na głowę świeci.

Lena ja póki co o seksie nawet nie chce myśleć (spojenie mnie boli koszmarnie do tego czuje dalej szycie), ale jak już się ogarnę (mam nadzieje że to kiedyś nastąpi...) to nie chce tabletek anty.

Pierwszy raz na liście nadawanych imion znalazłam swoje imię! Hehe

Jezowa ten obraz jest naprawdę ładny! :)

My mamy troszkę kryzysów, mała dość niespokojna, przez dzień nie ma szans jej odłożyć więc nie mam jak posprzątać czy ugotować czegokolwiek. Na szczęście do eMka zaczyna się przyzwyczajać i zdarza się, że u niego jest spokojna.
    Stresu trochę bo od tygodnia nic nie przybrała już wpadam w paranoje że za mało je (często jest na piersi, ciumka, ale nie połyka) i jakoś mi smutno z tym wszystkim, że mnie to przerasta troszkę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2018, 20:45

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal współczuję Ci takiej huśtawki nastrojów!

Jeżowa ja też uważam że bardzo ładnie Ci wyszło :) lubię pejzażyki.

Ja z przyziemnych celów robię dzieciom imieniny daleko od urodzin- dwa prezenty dwie okazje do świętowania! W ogóle lubię celebrować, każda okazja dobra. Sama mam sporą odległość imienin od urodzin i zawsze miałam radochę że mogę znowu otwierać prezenty i robić spęd ludzi.
    Swoim dzieciom natomiast starałam się wybierać imieniny w okolicy pozytywnych testów. To znaczy nie uzależniałam imienia od daty ale jeśli mam wybór to celuję w okolicy terminu poczęcia- na pamiątkę :)

Siwulec lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal wybacz ale po tych słowach to ty się jeszcze zastanawiać będziesz.. Nie rozumie tego

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa piękny ! Naprawdę :) nie chrzań, że nie masz talentu :*

• Rucola Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal a co z rodzicami? są w drodzę czy jak?

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa, masz talent dziewczyno! Wow!

Luna, wszystkiego najlepszego!

Malka, w takie upały to karmię syna na lezaco, wcześniej karmiłam w pozycji krzyżowej na poduszce i splywalam potem. Mały też się męczył.

Pilik, czy sprawdzałaś wskaźniki skutecznego karmienia? Może masz możliwość spotkać się z doradca laktacyjnym, który sprawdzi jak Ninka je? Ile razy je w nocy? Mozesz ja pobudzać podczas jedzenia dotykając za uszkiem i poniżej podbrodka, wtedy dziecko próbuje polykac. Czy probowalas sciagac pokarm laktatorem? Pamiętaj też, że dzieci na kp przybierają skokowo. I ze wazne jest, aby wazyc dziecko na tej samej wadze. Nie martw się, kp jest trudne, ważne jest wsparcie najbliższych. Mnie ogromnie pomogło Wasze wsparcie, w tym długi krzepiacy wpis JuicyB, a także grupa na Facebooku Kwartalnik Laktacyjny. Jeśli masz jakieś pytania to pisz, od dwóch i pół miesiąca laktacja to mój główny temat, przeszłam już tysiąc kryzysów, dziś znów np.zrobil mi się zastój i tak w koło Macieju. Ale trudno, robię co mogę. Ściskam wirtualnie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2018, 21:06

Luna1993, JuicyB lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal- Ty zamiast to zauważyć tylko dolewalalas oliwy do ognia?
    Wiesz jak to brzmi? Jakbyś go usprawiedliwiala.. wierzysz że to co mówił to nieprawda? Że powiedział to w zlosci? Bo mi się wierzyć nie chce niestety...
    Rodzice są w drodze tak? Te pieniądze mógłby Ci dać np na życie, a Ty w spokoju urodzisz dziecko w Polsce. Bo taka huśtawka na pewno nie będzie Ci sprzyjać.
    Życzę Ci jak najlepiej, ale dobrze przemyśl tą decyzję.

Luna1993, Aga9090, Karma88 lubią tę wiadomość

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawie cały dzień przespałam, więc spróbuję Was nadrobić, bo czytałam wyrywkowo :)

Przede wszystkim Flower gratuluję Mamusiu <3

Amal przykro mi, że mąż się tak zachował, a pieniądze koniecznie bierz dla Nadii, przecież jej się należą. Wierzę, że dasz sobie radę z córcią w Polsce przy pomocy rodziny.

Justyna super, że wszystko ok z Malutką :)

Luna wszystkiego najlepszego :)

Jeżowa, mój mąż, który uwielbia malować, powiedział, że obraz zacny i wcale nie nazwałby tego beztalęciem :)

Co do dzieci, to nam się marzy 3 i mam nadzieję, że się spełni :)

Miłego wieczoru, my idziemy na krótki spacerek :)

Luna1993 lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • pilik Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesis czytałam te wskaźniki i sama nie wiem co myśleć. Dzisiaj też z położną rozmawiałam. Laktatora sporo używam, choć z marnym efektem (15-20ml w pół godziny), położna powiedziała żebym odciągała po każdym posiłku albo jak tylko mam chwile, nie dla samego mleka, a dla stymulacji. Z cdl miałam kilka spotkań, patrzyła jak Ninka je, podpowiadała pozycje. Mała je dobrze pod warunkiem, że je... moim zdaniem problemem jest to, że dużo ciumka, mało pije. Pobudzam przy jedzeniu, teraz też w trakcie jak przyśnie to ją rozbudzam (polonizuje albo przebieram jak się obudzić nie chce) W nocy je najczęściej 3 razy (koło 23; 2 i 4-5), zdarza się częściej a i były noce, że musiałam ją budzić (co jest prawie nie wykonalne jak ona nie ma ochoty ;)).
    Gdyby nie ta waga to bym powiedziała, że kp idzie nam super... a tak to mnie zbiło totalnie z tropu... kupiliśmy dzisiaj wagę właśnie żeby ważyć na jednej bo mam dość tych domysłów, zobaczymy za kilka dni...

Anna Stesia lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki popatrzcie przez okno jaki boski księżyc <3

Aga9090, Lena21, Karma88, Nadzieja22, Rucola lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Mamuśki popatrzcie przez okno jaki boski księżyc <3
    Nie widzę :(( u nas zawsze było widać w z kuchni pięknie księżyc a dzisiaj nic :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/743dd346597a.jpg

Słaby aparat mam...

Anna Stesia, Achia, Lunaris, Luna1993, Kaczorka, malka, Lusesita, blue00, Bajkaaa, Emiilka, Nadzieja22, Rucola, KateHawke lubią tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, no to jestem dobrej myśli, jesteś zaopiekowana! :-) Zobaczymy, jak będzie z wagą, trzymam kciuki żeby ruszyła z kopyta!

Ps.ja laktatorem najwięcej ucignelam 50 ml, tak to zazwyczaj 20-25 ml. I też mieliśmy problemy z waga, ale odbiła i mamy przyrosty - nie sa szalowe, ale dziecko rośnie.

pilik lubi tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księżyc widziałam, do 21.30 wytrzymałam a teraz uderzam w poduchy bo głowa sama leci. Mam nadzieję że dziś nie będzie powtórki z poprzedniej nocy :/
    Do jutra Mamusie!

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w Gdańsku nie widać. kumpela specjalnie się wybrała na punkt widokowy, sporo ludzi ponoć przyszło i dupa :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    w Gdańsku nie widać. kumpela specjalnie się wybrała na punkt widokowy, sporo ludzi ponoć przyszło i dupa :p
    Ja mam taki widok z sypialni :)

Bajkaaa lubi tę wiadomość

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal Ty musisz wiedzieć co czujesz, ale to co powiedział było straszne i powinien wiedzieć jak bardzo Cię skrzywdził itd

Anna Stesia tez nie znakazlam wśród tych imion żadnego dziwnego czy „brzydkiego”, moj kolega z pracy ma synka Oresta - jest cudowny i nie wyobrazam sobie żeby się inaczej nazywał :)

Ja nie obchodzę imienin a miałam w niedziele ;) tez nikt o tym nie pamiętał, łącznie ze mną, ale Lunka rozumiem Cię doskonale, bo każda z nas potrzebuje takich drobnych gestów - szczególnie, że niedawno była u Was burza

Co do księży to w moim szpitalu chodził tylko szafarz pytać o komunie na patologii, ale nie wyobrażam sobie żeby wchodził na poporodowa :-O

Kurczę nie miałam kontaktu z cdl, bo na moim zadupiu ciężko kogoś sensownego znaleźć a szczerze mówiąc nic nie budzi tyle moich pytań i wątpliwości co kp :/

My dziś byliśmy na usg bioderek, wszystko elegancko - jedynie mój synio postanowił strzelić dwójeczkę alurat w trakcie badania :P z góry przepraszam za Franio-SPAM ale jestem po uszy zakochana w nim :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/04b543b6805c.jpg

Aga9090, Luna1993, lamka, Achia, Karma88, malka, Lusesita, blue00, -Mamunia-, Bajkaaa, Emiilka, olik321, Izape_91, Nadzieja22, KateHawke, Rucola, Patrycja20, Anna Stesia, pilik, Lunaris, Yoselyn82, JustynaG lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety bloki mi zasłaniają :-( specjalnie się przeszłam po osiedlu z sunią, ale dupa.

Jeżowa nie zwiał Ci czasem jeż? Widziałam jednego pięknego pod drzewem u mnie. :-D

‹‹ 1320 1321 1322 1323 1324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ