Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLuna1993 wrote:Na pewno będzie planowana ze względu na odległość i to cholerne ryzyko porodu przedwczesnego. Będę Was wypytywać o szczegóły jak już zupadnie 'wyrok'
-
nick nieaktualny
-
Luna1993 wrote:Kaczorka dziękuję za informacje, fajnie że można ten termin ustalić
mój ma redmi note 4, a dla mnie chciał kupić note 5, ma super opinie i recenzje na yt, jako jeden z najlepszych telefonów do tysiaka (wersja 64 gb kosztuje 1050)
Tak jak nie chciałam znów rodzić kilkanaście godzin naturalnie to teraz modlę się o to i panicznie się boję cesarki
A gdzie najlepiej zakupić taki telefon? -
nick nieaktualnyAgulineczka jestem, trzymam kciuki razem z Zuza :*
Aga a to ja o tym decyduje, czy szpital? Sorry jak to głupie pytanie, ale pojęcia nie mam
Kaczorka ja dla emka zamawiałam z jakiegoś sklepu internetowego (taniej o stówkę czy dwie) ale są w saturnie, media markt, media expert, euro rtv, dosłownie w każdym już sklepiez tego co mi emek mówił to jak do tysiąca to tylko note 5, bo jest też 5a i 5 plus i mają gorsze parametry. Kupując przez internet zwróć tylko uwagę na długość gwarancji- cześć ma rok, cześć dwa lata. O innych modelach nic nie wiem, bo on się napalił na te note
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 13:35
Kaczorka lubi tę wiadomość
-
Ja mam Xiaomi Mi A1 i polecam całym sercem
mój brat-informatyk, pan-wymagający, też taki ma i drugi kolega pan-jeszcze-bardziej-wymagający także i wszyscy jesteśmy zadowoleni
mam wersję 64gb.
Agulineczka kciuki!!!Luna1993, Kaczorka, Rucola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Achia wrote:Ja mam xiaomi redmi 4x, płaciłam 600zl już z wysyłką. Kupowałam na allegro
pasuje mi i wielkość i parametry
Chciałam ten telefon, ale jak szukałam, to akurat wszędzie był wyprzedany skubaniec jeden!ale z Mi A1 jestem zadowolona, więc nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło
Achia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Luna - my mieliśmy wybór w kwestii tego czy mąż był przy mnie czy nie. Mój nie był :p stał za drzwiami. A jak młodą wyciągnęli z brzuszka to wtedy panie zaprosiły męża do pokoju obok i mógł patrzeć (a nawet nagrywać) jak ją ważą, mierzą i ubierają. I na ręce mógł wziąć
Natomiast co do znieczulenia wyboru nie było.
Kurcze, dziewczyny, tyle tych modeli, że zakręcić się można :p
Chyba obczaję temat stacjonarnie, żeby przy okazji męża nakręcićw niedzielę temperatura ma być względnie ludzka, więc chyba trzeba będzie się przejść po sklepach (zwłaszcza, że znów jest handlowa
)
Luna1993 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKaczorka mogę sprawdzić sklep skąd kupowałam na Allegro, może jak Wam coś się spodoba to tam będzie taniej
brałam też obudowę i też było spoko
Ah te niedziele. Trochę zamieszania jest z tym kiedy jest otwarte a kiedy nie. Wolałam opcje że wszystkie są handloweLuna1993 lubi tę wiadomość
-
Achia wrote:Kaczorka mogę sprawdzić sklep skąd kupowałam na Allegro, może jak Wam coś się spodoba to tam będzie taniej
brałam też obudowę i też było spoko
Ah te niedziele. Trochę zamieszania jest z tym kiedy jest otwarte a kiedy nie. Wolałam opcje że wszystkie są handlowe
A to jak możesz to sprawdźzawsze to lepiej od kogoś sprawdzonego.
Niedziele handlowe łatwo zapamiętać - pierwsza i ostatnia w miesiącu -
KateHawke wrote:Melevis powiedz mi proszę chusta (w splocie sk.-krzyż.) jaką gramaturę najlepiej żeby miała? Bo jest promocja na LunaDream i zastanawiam się czy nie kupić ale większość jest gr.220. Czy taka jest ok? Bo planuję nosić od noworodzia (i tu pytanie od którego tygodnia można) a chcę kupić nową raczej. Tylko że czytam że one błędów nie wybaczają z dociąganiem i mogą być luzy.
Z potrzebnych info:
-Rodzę w październiku więc już ciepło nie będzie
-planuje nosić jak najwcześniej bo mam psa i trzeba z nim też wychodzić a czasem lepiej w chuście na szybko niż z wózkiem.
Gramatura 220 jest idealna dla noworodzia, sama z taką grubością zaczynałam. Ale nie wiem do końca, czy bym polecała Lunę, nie są czepliwe. Dlaczego chcesz nową? Będę powtarzać jak mantrę - z całego serca polecam kupić używaną, żeby się nie zrazić na samym początkuale jeśli rzeczywiście chcesz nową, to może kup z Lenny Lamb z serii „moja pierwsza”, one są idealne od nowości i tak do 6-7kg powinnaś ponosić. Można motać od urodzenia. Jak młoda miała 3 tygodnie to wrzuciłam ją pierwszy raz na plecy
a jeśli będzie chłodno, to wystarczy założyć (jak już zachustujesz) większą bluzę, np. męża, albo kupić bluzę dla dwojga. No i dziecko pod chustą też ubierasz normalnie, np. w kombinezon
EDIT: jeszcze fajne od nowości i budżetowe są z Little Frog z serii Cube. Też polecam, w dodatku często robią promocje
Kaczorka gdzie rodziłaś, że osoba towarzysząca mogła być przy cc? Zdroje?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 14:19
-
nick nieaktualny
-
Przedstawiam mój dzisiejszy obiad:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cd0ee8a95024.jpg
Mi tam odpowiadaMąż gotuje normalny, ale chyba nie skorzystam...
Powiem Wam, że powrót z klimatyzowanych sklepów i auta do tego nagrzanego akademika to jak powrót do piekłaKaczorka, Karma88, Achia, olik321, Aga9090, JustynaG, blue00, Rucola, Emiilka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry dziewczynki
upał, nie upał... Jaki odkurzacz ze mnie... Zjadłam rano śniadanie (podwójne). Godzinę później usmazylam sobie garnek racuchow. Potem usmazylam sobie szynkę w kawałkach na patelni i zjadłam z kanapkami i musztarda.. Czeka jeszcze zupa pieczarkowa i jajka sadzone z ziemniakami i duszona młoda kapusta na obiad.. A już myślę co bym zjadła na kolacje...
KateHawke lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Melevis - Pomorzany
No i nakręciłam się przez Was na tego Xiaomi.. :p
Trzeba go szybko ogarnąć, bo po nowym roku bez kasy zostanębo przecież na wychowawczym jeść nie trzeba, więc wypłata mi się nie należy.
Jeżowa - obiad zacny
Ja to bym sobie jakąś dobrą lasagne zjadła.. :p albo zapiekankę serową. -
Achia wrote:Kaczorka- proszę
widze że szału z ilością modeli nie mają ale może akurat
widze że mojego też już nie ma ;p
https://allegro.pl/uzytkownik/MiSpot?order=m
Dzięki
Ten co mąż Luny poleca akurat jesttylko podoba mi się złota obudowa a za tą wersję sobie drożej liczą - a to dziady!!
Amal - widzę, że u Ciebie w diecie podobne klimaty -
A ja właśnie zamówiłam małemu otulacz i poszewkę na płaską podusie do wózka ... eh niech lepiej się rodzi bo mamusia zbankrutuje ;p
Ale cały czas marzył mi się w takie tropikalne wzory ;p
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8983ca2d5b69.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 14:49
lamka, Rucola, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Kaczorka, to zanim przejdziesz na wychowawczy to pewnie zaległy urlop wybierzesz. Zawsze to dodatkowy miesiąc pensji.
Minie, jak się czujesz? Polepszyło Ci się?
Lamka, Empik właśnie wypuścił kolekcję szkolną w LAMY
https://www.empik.com/back-to-school/kolekcje/lama?utm_source=facebook&utm_medium=post&utm_campaign=kolekcja-lama-0208Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 14:43
lamka lubi tę wiadomość