X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Na pewno będzie planowana ze względu na odległość i to cholerne ryzyko porodu przedwczesnego. Będę Was wypytywać o szczegóły jak już zupadnie 'wyrok' ;)
    Luna nie taki diabeł straszny, nie panikuj. Jak się boisz to może ogólne, a nie w kręgosłup?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka kciuki

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Kaczorka dziękuję za informacje, fajnie że można ten termin ustalić :) mój ma redmi note 4, a dla mnie chciał kupić note 5, ma super opinie i recenzje na yt, jako jeden z najlepszych telefonów do tysiaka (wersja 64 gb kosztuje 1050)

Tak jak nie chciałam znów rodzić kilkanaście godzin naturalnie to teraz modlę się o to i panicznie się boję cesarki :(

A gdzie najlepiej zakupić taki telefon?

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka jestem, trzymam kciuki razem z Zuza :*

Aga a to ja o tym decyduje, czy szpital? Sorry jak to głupie pytanie, ale pojęcia nie mam

Kaczorka ja dla emka zamawiałam z jakiegoś sklepu internetowego (taniej o stówkę czy dwie) ale są w saturnie, media markt, media expert, euro rtv, dosłownie w każdym już sklepie :) z tego co mi emek mówił to jak do tysiąca to tylko note 5, bo jest też 5a i 5 plus i mają gorsze parametry. Kupując przez internet zwróć tylko uwagę na długość gwarancji- cześć ma rok, cześć dwa lata. O innych modelach nic nie wiem, bo on się napalił na te note ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 13:35

Kaczorka lubi tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Xiaomi Mi A1 i polecam całym sercem :D mój brat-informatyk, pan-wymagający, też taki ma i drugi kolega pan-jeszcze-bardziej-wymagający także i wszyscy jesteśmy zadowoleni :) mam wersję 64gb.

Agulineczka kciuki!!!

Luna1993, Kaczorka, Rucola lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam xiaomi redmi 4x, płaciłam 600zl już z wysyłką. Kupowałam na allegro :) pasuje mi i wielkość i parametry :)

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Ja mam xiaomi redmi 4x, płaciłam 600zl już z wysyłką. Kupowałam na allegro :) pasuje mi i wielkość i parametry :)

Chciałam ten telefon, ale jak szukałam, to akurat wszędzie był wyprzedany skubaniec jeden! :D ale z Mi A1 jestem zadowolona, więc nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło :D

Achia lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna ja miałam wybór i mogłam decydować jakie chce

Luna1993 lubi tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna - my mieliśmy wybór w kwestii tego czy mąż był przy mnie czy nie. Mój nie był :p stał za drzwiami. A jak młodą wyciągnęli z brzuszka to wtedy panie zaprosiły męża do pokoju obok i mógł patrzeć (a nawet nagrywać) jak ją ważą, mierzą i ubierają. I na ręce mógł wziąć :)

Natomiast co do znieczulenia wyboru nie było.

Kurcze, dziewczyny, tyle tych modeli, że zakręcić się można :p
    Chyba obczaję temat stacjonarnie, żeby przy okazji męża nakręcić ;) w niedzielę temperatura ma być względnie ludzka, więc chyba trzeba będzie się przejść po sklepach (zwłaszcza, że znów jest handlowa :D)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka mogę sprawdzić sklep skąd kupowałam na Allegro, może jak Wam coś się spodoba to tam będzie taniej ;) brałam też obudowę i też było spoko :)
    Ah te niedziele. Trochę zamieszania jest z tym kiedy jest otwarte a kiedy nie. Wolałam opcje że wszystkie są handlowe :D

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Kaczorka mogę sprawdzić sklep skąd kupowałam na Allegro, może jak Wam coś się spodoba to tam będzie taniej ;) brałam też obudowę i też było spoko :)
    Ah te niedziele. Trochę zamieszania jest z tym kiedy jest otwarte a kiedy nie. Wolałam opcje że wszystkie są handlowe :D

A to jak możesz to sprawdź :) zawsze to lepiej od kogoś sprawdzonego.

Niedziele handlowe łatwo zapamiętać - pierwsza i ostatnia w miesiącu :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Melevis powiedz mi proszę chusta (w splocie sk.-krzyż.) jaką gramaturę najlepiej żeby miała? Bo jest promocja na LunaDream i zastanawiam się czy nie kupić ale większość jest gr.220. Czy taka jest ok? Bo planuję nosić od noworodzia (i tu pytanie od którego tygodnia można) a chcę kupić nową raczej. Tylko że czytam że one błędów nie wybaczają z dociąganiem i mogą być luzy.
    Z potrzebnych info:
    -Rodzę w październiku więc już ciepło nie będzie
    -planuje nosić jak najwcześniej bo mam psa i trzeba z nim też wychodzić a czasem lepiej w chuście na szybko niż z wózkiem.

Gramatura 220 jest idealna dla noworodzia, sama z taką grubością zaczynałam. Ale nie wiem do końca, czy bym polecała Lunę, nie są czepliwe. Dlaczego chcesz nową? Będę powtarzać jak mantrę - z całego serca polecam kupić używaną, żeby się nie zrazić na samym początku :) ale jeśli rzeczywiście chcesz nową, to może kup z Lenny Lamb z serii „moja pierwsza”, one są idealne od nowości i tak do 6-7kg powinnaś ponosić. Można motać od urodzenia. Jak młoda miała 3 tygodnie to wrzuciłam ją pierwszy raz na plecy :D a jeśli będzie chłodno, to wystarczy założyć (jak już zachustujesz) większą bluzę, np. męża, albo kupić bluzę dla dwojga. No i dziecko pod chustą też ubierasz normalnie, np. w kombinezon :)
    EDIT: jeszcze fajne od nowości i budżetowe są z Little Frog z serii Cube. Też polecam, w dodatku często robią promocje :)

Kaczorka gdzie rodziłaś, że osoba towarzysząca mogła być przy cc? Zdroje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 14:19

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A faktycznie :) ale grudniu tylko jedna będzie zamknięta tj 9.12 :p

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedstawiam mój dzisiejszy obiad:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cd0ee8a95024.jpg
    Mi tam odpowiada :D Mąż gotuje normalny, ale chyba nie skorzystam...

Powiem Wam, że powrót z klimatyzowanych sklepów i auta do tego nagrzanego akademika to jak powrót do piekła :( :(

Kaczorka, Karma88, Achia, olik321, Aga9090, JustynaG, blue00, Rucola, Emiilka lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki :) upał, nie upał... Jaki odkurzacz ze mnie... Zjadłam rano śniadanie (podwójne). Godzinę później usmazylam sobie garnek racuchow. Potem usmazylam sobie szynkę w kawałkach na patelni i zjadłam z kanapkami i musztarda.. Czeka jeszcze zupa pieczarkowa i jajka sadzone z ziemniakami i duszona młoda kapusta na obiad.. A już myślę co bym zjadła na kolacje...

KateHawke lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka- proszę :) widze że szału z ilością modeli nie mają ale może akurat :) widze że mojego też już nie ma ;p

https://allegro.pl/uzytkownik/MiSpot?order=m

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis - Pomorzany :)

No i nakręciłam się przez Was na tego Xiaomi.. :p
    Trzeba go szybko ogarnąć, bo po nowym roku bez kasy zostanę :/ bo przecież na wychowawczym jeść nie trzeba, więc wypłata mi się nie należy.

Jeżowa - obiad zacny ;)
    Ja to bym sobie jakąś dobrą lasagne zjadła.. :p albo zapiekankę serową.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Kaczorka- proszę :) widze że szału z ilością modeli nie mają ale może akurat :) widze że mojego też już nie ma ;p

https://allegro.pl/uzytkownik/MiSpot?order=m

Dzięki :)
    Ten co mąż Luny poleca akurat jest ;) tylko podoba mi się złota obudowa a za tą wersję sobie drożej liczą - a to dziady!!

Amal - widzę, że u Ciebie w diecie podobne klimaty ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie zamówiłam małemu otulacz i poszewkę na płaską podusie do wózka ... eh niech lepiej się rodzi bo mamusia zbankrutuje ;p

Ale cały czas marzył mi się w takie tropikalne wzory ;p

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8983ca2d5b69.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 14:49

lamka, Rucola, Lunaris lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, to zanim przejdziesz na wychowawczy to pewnie zaległy urlop wybierzesz. Zawsze to dodatkowy miesiąc pensji.

Minie, jak się czujesz? Polepszyło Ci się?

Lamka, Empik właśnie wypuścił kolekcję szkolną w LAMY :D
    https://www.empik.com/back-to-school/kolekcje/lama?utm_source=facebook&utm_medium=post&utm_campaign=kolekcja-lama-0208

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 14:43

lamka lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
‹‹ 1370 1371 1372 1373 1374 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ