Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
pilik wrote:Nadrabiam trzeci dzień, więc nawet się nie odnoszę do konkretów bo już pewnie dawno zapomniane
...
Z ważniejszych kwesti
Bajka wszystkiego najlepszego na wczorajsze urodziny! Dużo zdrowia dla Ciebie i Zosi, spokojnego porodu i szybkiego powrotu do domu!
Luna bardzo mi przykro że takie wieści. Jak Ci zależy na egzaminach w cc będzie planowana to myślę że też bie powinno być problemu z ustaleniem pasującego Wam terminu!
Mój miał sesje jak byłam na terminie i się śmiałam że w razie co nie zadzwonię po prostu do niego, dopiero dam mu znać po egzaminie :p ale nie było takiej potrzeby na szczęście.
Twoja Tosia jest przepiękna! A Zuzia taka podobna więc też na pewno będzie ślicznotką
Lena ale Ty piękna w ciąży byłaś! Na zdjęcie z Franiem nie zdążyłam kliknąć, ale też na pewno pięknie wyglądacie razem
Lamka pytałaś o tulik - nas ostatnie dni ratuje. Kupiłam dopiero w poniedziałek i żałuje że nie wczesnej! Ninka nie zaśnie bez zawinięcia, a jak zaśnie to moro ją super szybki wybudzi niestety, więc owijałam w otulacz bambusowy ale w nocy to się plątało, wyciągała często ręce a jak zawijałam na nowo to się rozbudzala. Tulik pomaga bardzo, przez dzień też lepiej śpi.
Mam zielonego z bambusami, bez wywietrzników, jakby która chciała to pewnie za jakiś miesiąc chętnie sprzedam bo raczej mi już wyrosnę i będziemy musieli kupić większy.
Co do niani elektronicznej - ja planuje kupić kamerkę na wifi, do 200xl kosztuje już taka sensowna i dziewczyny bardzo chwalą#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Rucola moje trzy siostry mają dzieci z jednego rocznika. Co całkiem zabawne dwie z nich z wpadki, między dziewczynkami jest niespełna tydzień różnicy
...
Ibishka to racja, ja mam tableta i telefon mało używane i któryś z nich planuje zrobić właśnie jako nianie. Teraz chce przetestować aplikacje, ale tylko w dzień kamerka ma sens, jak się sprawdzi to kupimy kamerkę -
Rucola dokaldnie jak Olik pisze co do wifi to ogólnie „po ptokach”, wystarczy ze się zdjęcie komuś na messengerze wyślę czy wstawi gdzieś i dokładnie to samo. Dlatego ta opcja mnie nie przeraża bo jakby ktoś mi chciał dziecko porwać (śpiące w pokoju obok, nie zamierzam wychodzić z domu i jej zostawiać przecież) to jest w tych czasach wiele sposobów na znalezienie naszych danych i adresów
-
nick nieaktualnykuź... wykasoało mi cały post,ale dobra, pisze od nowa
Rucola ma sens to co piszesz, bo faktycznie siostra zaczęła mówić o ciąży, jak ja zaszłam,a ona nic nie wiedziała o naszych długich staraniach... tylko też zaczęła ją wkurzać praca- i wymyśliła ciąże. z tym, że ona mieszka w Poznaniu-moja mama i druga siostra też,a my w Gdańsku- a ile razy oni do nas przyjadą? więc na jej dziecku i tak skupi się większa uwaga. najgorsze w tym jest to,że ona ze swoim mężem nie mają dobrych relacji, nie tworzą fajnego związku. nie tak dawno był prawie rozwód, kłócą się, krzyczą- Michał to widzi. żal mi go i będzie żal tego nowego dzieciaczka. mieli iść na terapię żeby coś z tym zrobić- ale szwagier się nie zgodził... terapii nie będzie,ale dziecko tak?
a akurt po niej nie spodziewałam się takiej reakcji i takiego braku zainteresowania- to boli najbardziej. mówię serio- mój pies ma teraz więcej empatii niż ona...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 12:35
-
Melevis powiedz mi proszę chusta (w splocie sk.-krzyż.) jaką gramaturę najlepiej żeby miała? Bo jest promocja na LunaDream i zastanawiam się czy nie kupić ale większość jest gr.220. Czy taka jest ok? Bo planuję nosić od noworodzia (i tu pytanie od którego tygodnia można) a chcę kupić nową raczej. Tylko że czytam że one błędów nie wybaczają z dociąganiem i mogą być luzy.
Z potrzebnych info:
-Rodzę w październiku więc już ciepło nie będzie
-planuje nosić jak najwcześniej bo mam psa i trzeba z nim też wychodzić a czasem lepiej w chuście na szybko niż z wózkiem.
-
Dziewczyny - narobiłyście mi ochoty na ten Xiaomi!! Właśnie planuję zmienić telefon i zachodzę w głowę na jaki. I żeby jeszcze nie kosztował 2-3tyś.zł.
A jakie modele polecacie?
Olik - mój organizm na upały reaguje zupełnie odwrotnie niż u normalnych ludzi.. domaga się jedzenia! Głównie jajek.. dzisiaj były omletydobrze, że to akurat szybko się robi.
Luna - termin CC można sobie ustalić i jeśli byście wybrali wtorek, to eMek spokojnie napisze egzaminy i jeszcze odsapnie po nich.
A co do samego CC, to jest różnie. W tym szpitalu, gdzie ja byłam, mąż może być na sali operacyjnej a znieczulenie jest tylko miejscowe.
Achia - jeśli chodzi o zachowanie Twojej siostry, to pomyślałam dokładnie to co Rucola.
Swoją drogą pamiętam jak sama się zezłościłam, gdy się dowiedziałam, że moja szwagierka znów jest w ciąży i do tego będzie miała córkę, bo chciałam, żeby Alutka dłużej była jedyną wnuczką :p ot taki głuptas ze mnie..
No ale chyba bardziej się wkurzyłam, że dowiedzieliśmy się o tej ciąży na miesiąc przed porodem..
Luna1993 lubi tę wiadomość
-
pilik wrote:Rucola dokaldnie jak Olik pisze co do wifi to ogólnie „po ptokach”, wystarczy ze się zdjęcie komuś na messengerze wyślę czy wstawi gdzieś i dokładnie to samo. Dlatego ta opcja mnie nie przeraża bo jakby ktoś mi chciał dziecko porwać (śpiące w pokoju obok, nie zamierzam wychodzić z domu i jej zostawiać przecież) to jest w tych czasach wiele sposobów na znalezienie naszych danych i adresów#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Lena21 wrote:Ja tylko na szybko, bo urwanie dupy
Rucolko taką mam, jedyny minus był taki, że kamera działa ma kablu, ale podlaczylam ja pod power bank i wtedy można używać spokojnie w terenie
http://s.aliexpress.com/RnaU7nQR#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
nick nieaktualnyLuna1993 wrote:Minie w ten upał można się raz dwa obwodnic także jakby co jedź na ip. Długo to już trwa? Może tak jak Justyna pisze jakąś zupa chociaż?
Olik, a myślałam że tylko ja robię awanturę o wylewanie na siebie perfum o 7 rano i bieganie po mieszkaniupowodzenia i daj znać jak tylko wrócisz
Jezowa ja nawet nie wiem jak wygląda cc, czy emek może być ze mna, czy to w pełnej narodzie itp. A on chyba niewiele mi wtedy pomoże. Naprawdę mi zależy żeby wszystko zdał w październiku, bo jak nie to opóźni się jego matura o rok i dupa ze studiów też na rokLuna1993 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKaczorka dziękuję za informacje, fajnie że można ten termin ustalić
mój ma redmi note 4, a dla mnie chciał kupić note 5, ma super opinie i recenzje na yt, jako jeden z najlepszych telefonów do tysiaka (wersja 64 gb kosztuje 1050)
Tak jak nie chciałam znów rodzić kilkanaście godzin naturalnie to teraz modlę się o to i panicznie się boję cesarkiWiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 13:14
Kaczorka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Rucola wrote:wiesz, tylko zdjęcie dodajesz i nikt nie wie czy jest z teraz czy z wczoraj a z kamerki transfer masz tu i teraz. ja tylko się dzielę tym co wiem ku przestrodze a każdy robi jak uważa. My kupujemy nianie na bluetooth, tym bardziej, ze uzywac jej pewnie będziemy w dużym domu moich rodziców, pewnie nie raz będziemy w ogrodzie a dziecko samo w domu więc wolimy się zabezpieczyć
Zresztą ja juz czasami nie chce wiedzieć co można ale 2 braci po automatyce na informatycznym i emek typowy informatyk na okrągło mi mówią co można A co nie.
Teraz nawet po twoim telefonie można sprawdzić gdzie jesteś, jeśli mass w nim włączone Wi-Fi lub GPS -
nick nieaktualnyAga9090 wrote:No i zapomniałam, że 3 miałam planowaną, i sądzę, że ty też będziesz miała planowaną więc termin może uda się jakiś dogodny ustalić
-
nick nieaktualny