X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Nadrabiam trzeci dzień, więc nawet się nie odnoszę do konkretów bo już pewnie dawno zapomniane ;)...
    Z ważniejszych kwesti
    Bajka wszystkiego najlepszego na wczorajsze urodziny! Dużo zdrowia dla Ciebie i Zosi, spokojnego porodu i szybkiego powrotu do domu!
    Luna bardzo mi przykro że takie wieści. Jak Ci zależy na egzaminach w cc będzie planowana to myślę że też bie powinno być problemu z ustaleniem pasującego Wam terminu!
    Mój miał sesje jak byłam na terminie i się śmiałam że w razie co nie zadzwonię po prostu do niego, dopiero dam mu znać po egzaminie :p ale nie było takiej potrzeby na szczęście.
    Twoja Tosia jest przepiękna! A Zuzia taka podobna więc też na pewno będzie ślicznotką <3
    Lena ale Ty piękna w ciąży byłaś! Na zdjęcie z Franiem nie zdążyłam kliknąć, ale też na pewno pięknie wyglądacie razem :)
    Lamka pytałaś o tulik - nas ostatnie dni ratuje. Kupiłam dopiero w poniedziałek i żałuje że nie wczesnej! Ninka nie zaśnie bez zawinięcia, a jak zaśnie to moro ją super szybki wybudzi niestety, więc owijałam w otulacz bambusowy ale w nocy to się plątało, wyciągała często ręce a jak zawijałam na nowo to się rozbudzala. Tulik pomaga bardzo, przez dzień też lepiej śpi.
    Mam zielonego z bambusami, bez wywietrzników, jakby która chciała to pewnie za jakiś miesiąc chętnie sprzedam bo raczej mi już wyrosnę i będziemy musieli kupić większy.

Co do niani elektronicznej - ja planuje kupić kamerkę na wifi, do 200xl kosztuje już taka sensowna i dziewczyny bardzo chwalą ;)
    Pilik Kochana my też rozważaliśmy nianię na wifi, ale po przeczytaniu wielu opinii mój emek stanowczo się nie zgadza, z tego względu że łatwo jest się włamać, ktoś moze podgladać Twoje dziecko i nie daj Boże porwac. Nic co idzie przez wifi nie jest bezpieczne.

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym co pisze Ibishka, zła jakość dźwięku i obraz znika z telefonu, gdy coś na nim działasz. Stanowczo odradzam.

ibishka lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola tak samo jest z wrzucaniem zdjęć na forum. Po zdjęciu idzie dojść gdzie dokładnie było robione i kiedy. Więc jakby ktoś chciał ma adres kazdej z nas :)

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola moje trzy siostry mają dzieci z jednego rocznika. Co całkiem zabawne dwie z nich z wpadki, między dziewczynkami jest niespełna tydzień różnicy ;)...

Ibishka to racja, ja mam tableta i telefon mało używane i któryś z nich planuje zrobić właśnie jako nianie. Teraz chce przetestować aplikacje, ale tylko w dzień kamerka ma sens, jak się sprawdzi to kupimy kamerkę

ds022el.png

u4uGp2.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola dokaldnie jak Olik pisze co do wifi to ogólnie „po ptokach”, wystarczy ze się zdjęcie komuś na messengerze wyślę czy wstawi gdzieś i dokładnie to samo. Dlatego ta opcja mnie nie przeraża bo jakby ktoś mi chciał dziecko porwać (śpiące w pokoju obok, nie zamierzam wychodzić z domu i jej zostawiać przecież) to jest w tych czasach wiele sposobów na znalezienie naszych danych i adresów

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuź... wykasoało mi cały post,ale dobra, pisze od nowa
    Rucola ma sens to co piszesz, bo faktycznie siostra zaczęła mówić o ciąży, jak ja zaszłam,a ona nic nie wiedziała o naszych długich staraniach... tylko też zaczęła ją wkurzać praca- i wymyśliła ciąże. z tym, że ona mieszka w Poznaniu-moja mama i druga siostra też,a my w Gdańsku- a ile razy oni do nas przyjadą? więc na jej dziecku i tak skupi się większa uwaga. najgorsze w tym jest to,że ona ze swoim mężem nie mają dobrych relacji, nie tworzą fajnego związku. nie tak dawno był prawie rozwód, kłócą się, krzyczą- Michał to widzi. żal mi go i będzie żal tego nowego dzieciaczka. mieli iść na terapię żeby coś z tym zrobić- ale szwagier się nie zgodził... terapii nie będzie,ale dziecko tak?
    a akurt po niej nie spodziewałam się takiej reakcji i takiego braku zainteresowania- to boli najbardziej. mówię serio- mój pies ma teraz więcej empatii niż ona...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 12:35

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis powiedz mi proszę chusta (w splocie sk.-krzyż.) jaką gramaturę najlepiej żeby miała? Bo jest promocja na LunaDream i zastanawiam się czy nie kupić ale większość jest gr.220. Czy taka jest ok? Bo planuję nosić od noworodzia (i tu pytanie od którego tygodnia można) a chcę kupić nową raczej. Tylko że czytam że one błędów nie wybaczają z dociąganiem i mogą być luzy.
    Z potrzebnych info:
    -Rodzę w październiku więc już ciepło nie będzie
    -planuje nosić jak najwcześniej bo mam psa i trzeba z nim też wychodzić a czasem lepiej w chuście na szybko niż z wózkiem.

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właaśnie miałam wam napisać:
    WLunaDream jest promocja -25% na chusty jeśli któraś nową planuje kupić :)

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - narobiłyście mi ochoty na ten Xiaomi!! Właśnie planuję zmienić telefon i zachodzę w głowę na jaki. I żeby jeszcze nie kosztował 2-3tyś.zł.
    A jakie modele polecacie?

Olik - mój organizm na upały reaguje zupełnie odwrotnie niż u normalnych ludzi.. domaga się jedzenia! Głównie jajek.. dzisiaj były omlety ;) dobrze, że to akurat szybko się robi.

Luna - termin CC można sobie ustalić i jeśli byście wybrali wtorek, to eMek spokojnie napisze egzaminy i jeszcze odsapnie po nich.
    A co do samego CC, to jest różnie. W tym szpitalu, gdzie ja byłam, mąż może być na sali operacyjnej a znieczulenie jest tylko miejscowe.

Achia - jeśli chodzi o zachowanie Twojej siostry, to pomyślałam dokładnie to co Rucola.

Swoją drogą pamiętam jak sama się zezłościłam, gdy się dowiedziałam, że moja szwagierka znów jest w ciąży i do tego będzie miała córkę, bo chciałam, żeby Alutka dłużej była jedyną wnuczką :p ot taki głuptas ze mnie.. ;)
    No ale chyba bardziej się wkurzyłam, że dowiedzieliśmy się o tej ciąży na miesiąc przed porodem..

Luna1993 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko na szybko, bo urwanie dupy

Rucolko taką mam, jedyny minus był taki, że kamera działa ma kablu, ale podlaczylam ja pod power bank i wtedy można używać spokojnie w terenie ;)

http://s.aliexpress.com/RnaU7nQR

Rucola lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Rucola dokaldnie jak Olik pisze co do wifi to ogólnie „po ptokach”, wystarczy ze się zdjęcie komuś na messengerze wyślę czy wstawi gdzieś i dokładnie to samo. Dlatego ta opcja mnie nie przeraża bo jakby ktoś mi chciał dziecko porwać (śpiące w pokoju obok, nie zamierzam wychodzić z domu i jej zostawiać przecież) to jest w tych czasach wiele sposobów na znalezienie naszych danych i adresów
    wiesz, tylko zdjęcie dodajesz i nikt nie wie czy jest z teraz czy z wczoraj a z kamerki transfer masz tu i teraz. ja tylko się dzielę tym co wiem ku przestrodze a każdy robi jak uważa. My kupujemy nianie na bluetooth, tym bardziej, ze uzywac jej pewnie będziemy w dużym domu moich rodziców, pewnie nie raz będziemy w ogrodzie a dziecko samo w domu więc wolimy się zabezpieczyć :)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Ja tylko na szybko, bo urwanie dupy

Rucolko taką mam, jedyny minus był taki, że kamera działa ma kablu, ale podlaczylam ja pod power bank i wtedy można używać spokojnie w terenie ;)

http://s.aliexpress.com/RnaU7nQR
    dziękuję :*

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Minie w ten upał można się raz dwa obwodnic także jakby co jedź na ip. Długo to już trwa? Może tak jak Justyna pisze jakąś zupa chociaż?

Olik, a myślałam że tylko ja robię awanturę o wylewanie na siebie perfum o 7 rano i bieganie po mieszkaniu :D powodzenia i daj znać jak tylko wrócisz

Jezowa ja nawet nie wiem jak wygląda cc, czy emek może być ze mna, czy to w pełnej narodzie itp. A on chyba niewiele mi wtedy pomoże. Naprawdę mi zależy żeby wszystko zdał w październiku, bo jak nie to opóźni się jego matura o rok i dupa ze studiów też na rok
    Kochana eMek ani razu nie był że mną Przy cc, bo po 1 nie mógł, a po drogie wolałam sama. I szczerze nawet po pierwszej dobie nie chciałam nikogo widzieć...

Luna1993 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka dziękuję za informacje, fajnie że można ten termin ustalić :) mój ma redmi note 4, a dla mnie chciał kupić note 5, ma super opinie i recenzje na yt, jako jeden z najlepszych telefonów do tysiaka (wersja 64 gb kosztuje 1050)

Tak jak nie chciałam znów rodzić kilkanaście godzin naturalnie to teraz modlę się o to i panicznie się boję cesarki :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 13:14

Kaczorka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zapomniałam, że 3 miałam planowaną, i sądzę, że ty też będziesz miała planowaną więc termin może uda się jakiś dogodny ustalić :)

• olik321 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    wiesz, tylko zdjęcie dodajesz i nikt nie wie czy jest z teraz czy z wczoraj a z kamerki transfer masz tu i teraz. ja tylko się dzielę tym co wiem ku przestrodze a każdy robi jak uważa. My kupujemy nianie na bluetooth, tym bardziej, ze uzywac jej pewnie będziemy w dużym domu moich rodziców, pewnie nie raz będziemy w ogrodzie a dziecko samo w domu więc wolimy się zabezpieczyć :)
    Rucola właśnie ze zdjęć idzie odczytać wszystko :)
    Zresztą ja juz czasami nie chce wiedzieć co można ale 2 braci po automatyce na informatycznym i emek typowy informatyk na okrągło mi mówią co można A co nie.
    Teraz nawet po twoim telefonie można sprawdzić gdzie jesteś, jeśli mass w nim włączone Wi-Fi lub GPS :)

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Wlasnie czekam pod gabinetem u gina. Trzymajcie kciuki

Achia, Luna1993, Aga9090, Jeżowa, Karma88, Bajkaaa, Patrycja20, KateHawke, Rucola, Phnappy lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    No i zapomniałam, że 3 miałam planowaną, i sądzę, że ty też będziesz miała planowaną więc termin może uda się jakiś dogodny ustalić :)
    Na pewno będzie planowana ze względu na odległość i to cholerne ryzyko porodu przedwczesnego. Będę Was wypytywać o szczegóły jak już zupadnie 'wyrok' ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Hej dziewczyny! Wlasnie czekam pod gabinetem u gina. Trzymajcie kciuki
    trzymamy i czekamy na wieści :)

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebralam tez wyniki. W moczu bakterie i leukocyty, hemoglobina 10,9..

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
‹‹ 1369 1370 1371 1372 1373 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ