X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna - drugie to jeszcze za jakieś 2-3 lata będziemy kombinować ;)
    Póki co mój instynkt macierzyński został zaspokojony :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tanich telefonów o dobrych parametrach ja mam Asus zenfone 3 max.
    Kosztował w rtv euro agd jakieś 600 czy 700 zł a parametry miał takie same, albo lepsze jak aktualny samsung za ponad 1 500 zł :)
    I tak telefony wymienia się teraz co 2 lata max, bo się psują i stwierdziłam, że szkoda mi kasy :) Sprawuje się b. dobrze - bateria trzyma długo, dużo dłużej niż w samsungach.

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie właśnie przyszła koszula do spania i karmienia z dobry sen. Wzięłam M, model z wyprzedaży na lato, ale ja nawet zimą śpię w naramkach :p wygląda całkiem ok :) mam nadzieję że brzuszek zimą też się zmieści :p ale do porodu chyba kupię coś jednak z lumpeksu. Jeśli oczywiście będę mogła po nich pochodzic i popatrzeć co mają.

Justyna- burza, deszcz. Pogoda sama zadecydowała że nie mam jednak jechać nad jezioro ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 16:04

• Rucola Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do porodu.... to jutro mam w planach szykować torby. Jedna moja, druga Lewka. Tylko nie mam koszuli do porodu.... myslałam zeby wziąć po prostu stanik sportowy, przecież i tak wszystko będzie widać...

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Co do porodu.... to jutro mam w planach szykować torby. Jedna moja, druga Lewka. Tylko nie mam koszuli do porodu.... myslałam zeby wziąć po prostu stanik sportowy, przecież i tak wszystko będzie widać...
    Rucola weź sobie jeszcze coś czym się okryjesz. Często w spzitalach przebierać trzeba się na IP i musisz przeparadować korytarzem do sali porodowej więc chyba lepiej coś mieć ;p

Achia zazdroszczę burzy i deszczu..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 16:12

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wybaczcie, że tak o sobie wyskoczę, ale przyszły mi wyniki Frania i hemoglobina mu znów spadła :( dzwoniłam do ośrodka już nikogo nie ma, położna mówi żeby przyjść jutro o 8:30... a ja się strasznie zanartwiam, prywatnie nikogo nie znam w okolicy żeby jeszcze podjechać :/ oststnio miał 13.9 a teraz po 3 tygodniach tylko 10,5, a noworodki maja normę od 15

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Rucola weź sobie jeszcze coś czym się okryjesz. Często w spzitalach przebierać trzeba się na IP i musisz przeparadować korytarzem do sali porodowej więc chyba lepiej coś mieć ;p

Mogłyby we wszystkich szpitalach być takie koszule do porodu i już.czlowiek by się nie musiał zastanawiać, przyjeżdżasz, przebierasz się i już. A potem już po wszystkim ubierasz swoją do spania i karmienia i problem z głowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 16:15

Karma88, Rucola lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Mogłyby we wszystkich szpitalach być takie koszule do porodu i już.czlowiek by się nie musiał zastanawiać, przyjeżdżasz, przebierasz się i już. A potem już po wszystkim ubierasz swoją do spania i karmienia i problem z głowy.
    W Bytomiu jak chcesz to dostaje się szpitalna, taka sexy biała :P

Achia lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:

sexy szlafroczek ;)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Dziewczyny wybaczcie, że tak o sobie wyskoczę, ale przyszły mi wyniki Frania i hemoglobina mu znów spadła :( dzwoniłam do ośrodka już nikogo nie ma, położna mówi żeby przyjść jutro o 8:30... a ja się strasznie zanartwiam, prywatnie nikogo nie znam w okolicy żeby jeszcze podjechać :/ oststnio miał 13.9 a teraz po 3 tygodniach tylko 10,5, a noworodki maja normę od 15
    Lenka kurcze :( chyba nic mądrego nie wymyślimy, musisz poczekać na opinię lekarza :(

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka ja nie pomogę, bo zupełnie się nie znam. Położonej podałaś wynik? Jeśli tak i byłoby bardzo źle to chyba by powiedziała co robić ?

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia - oddawaj burzę!! U Ciebie jest codziennie a u mnie wcale..
    A co do koszuli - w tym szpitalu co rodziłam, to dają takie białe jednorazowe ;)

Lena - a to żelazo u maluchów to w jaki sposób się podnosi??

I już się z mężem o telefon pożarłam.. Stwierdził, że kupię sobie telefon, jak on dostanie PS4 - niedoczekanie jego!!! Ma xboxa a i tak gra tylko w jedną gierkę. Niech się goni..

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest teraz tydzień promocji karmienia piersią i np. w Smyku mają fajne promki na laktatory i różnorakie akcesoria.

Doradźcie, czy taki laktator jest fajny:
    https://www.smyk.com/canpol-laktator-elektryczny-easystart.html
    Do ten pory myślałam raczej o ręcznym, bo mam nadzieję na karmienie prosto z cycka, a odciąganie tylko w razie wyjścia na miastko i porzucenie męża na pastwę dziecka. A tu taka przystępna cena. No i nie wiem, czy się nie skusić. Czy może lepiej porządny ręczny?

Jakie akcesoria od razu warto zakupić?

Ehh, ta cała laktacja to dla mnie obcy teren - całkiem nie wiem jak to ugryźć, wiec wszelkie rady mile widziane ;)

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    A co do koszuli - w tym szpitalu co rodziłam, to dają takie białe jednorazowe ;)

I już się z mężem o telefon pożarłam.. Stwierdził, że kupię sobie telefon, jak on dostanie PS4 - niedoczekanie jego!!! Ma xboxa a i tak gra tylko w jedną gierkę. Niech się goni..
    Ja bez PS4 bym z nudów padła przy tych upałach. Bo ani wyjść do sklepu, ani na spacer, nawet do mamy nie mam siły jechać. A tak to włączam wiatraczek, wcinam loda i załączam PS4 :D aktualnie Dishonored 2 na tapecie więc przede mną jeszcze długie godziny granie :P niech sprzeda X-klocka i PS4 kupi - taka zamiana :D

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:

Wyczytałam tylko, że się podaje jakieś krople na receptę przez 3 miesiące, wiecie mam nadzieję, że tylko na tym się skończy, bo ja od razu mam wizje szpitala i aż mi same łzy lecą a przed mężem zgrywam twardzielkę, że jest ok i to nic takiego nie będzie - oczywiście cały czas sobie to powtarzam, ale same wiecie jak jest jak chodzi o nasze dzieciaczki. Zdrowy rozsądek to jedno a emocje to drugie...

• Rucola Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka a nie masz kontaktu do jakiegoś lekarza? pediatry?

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Wyczytałam tylko, że się podaje jakieś krople na receptę przez 3 miesiące, wiecie mam nadzieję, że tylko na tym się skończy, bo ja od razu mam wizje szpitala i aż mi same łzy lecą a przed mężem zgrywam twardzielkę, że jest ok i to nic takiego nie będzie - oczywiście cały czas sobie to powtarzam, ale same wiecie jak jest jak chodzi o nasze dzieciaczki. Zdrowy rozsądek to jedno a emocje to drugie...

No to kciuki, żeby na kropelkach się skończyło :)

Kate - xbox jest akurat mojego brata, ale mąż ma do niego nieograniczony dostęp. Więc nie sprzeda :P a w tą gierkę co chce grać, to i teraz może.
    Jak wrócę do pracy i nie będę miała wizji ograniczonego budżetu to wtedy pomyślę ;) No chyba, że mnie przez ten rok wnerwi jeszcze bardziej, to wtedy nic nie zobaczy.

Nika - niestety dopóki nie urodzisz i nie zaczniesz karmić, to tak naprawdę nie będziesz wiedziała, czy Ci się taki laktator przyda czy też nie.
    Ja kupiłam LOVI Prolactis dwufazowy (ręczny) i w sumie trochę żałuję, bo dałam za niego 140zł, użyłam kilka razy i póki co leży zapakowany. Jeszcze łudzę się, że może przy kolejnym dziecku się przyda ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, jesli bardzo sie niepokoisz może sprawdź gdzie jest dużur pediatryczny i podjedź z tymi wynikami. Trzymam kciuki aby potrzbne byly tylko kropelki!

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, Ania ma 6 tygodni i użylam laktatora 3 razy a mam Lovi Prolactis elektyczny. Liczę że przyda się na dalszym etapie gdu np. Ania zostanie na kilka godzin z eMkiem lub dziadkami, ale szybko na taką sytuację się nie zanosi.

Na początek o ile dziecko łapie pierś i jest przy matce to najlepsze na rozkręcenie jest częste przystawianie. Ania dwie noce w szpitalu praktycznie wisiała na piersi mimo że prawie nic z nich nie leciało. Laktatoŕ jest ratunkiem dla laktacji gdy dziecko ma problem z łapaniem piersi lub jest oddzielone od matki.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, do mnie burza nie dotarła. Brzmi, troszkę pokropiło ale na zewnątrz przyjemnie :)

Nika, temat który poruszasz omawiałam z certyfikowanym doradcą laktacyjnym.
    Położna nie zalecała kupowania laktatora przed porodem bo część kobiet wcale z niego nie korzysta.
    Gdański sklep Mama i Ja wypożycza laktator elektryczny Medela (jakiś najnowszy model, na obie piersi naraz). Koszt wypożyczenia to 10zł/dzień. Do tego trzeba dokupić jakieś końcówki (z tego co pamiętam to wychodzi około 40zł tygodniowo).

Omawiałam również laktatory elektryczne. I najtańszy polecany to Lovi Prolactis. Z tego co wiem to kilka dziewczyn z forum go ma.

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
‹‹ 1372 1373 1374 1375 1376 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ