Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do tanich telefonów o dobrych parametrach ja mam Asus zenfone 3 max.
Kosztował w rtv euro agd jakieś 600 czy 700 zł a parametry miał takie same, albo lepsze jak aktualny samsung za ponad 1 500 zł
I tak telefony wymienia się teraz co 2 lata max, bo się psują i stwierdziłam, że szkoda mi kasySprawuje się b. dobrze - bateria trzyma długo, dużo dłużej niż w samsungach.
staramy się już ponad 2 lata- udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane -
nick nieaktualnyDo mnie właśnie przyszła koszula do spania i karmienia z dobry sen. Wzięłam M, model z wyprzedaży na lato, ale ja nawet zimą śpię w naramkach :p wygląda całkiem ok
mam nadzieję że brzuszek zimą też się zmieści :p ale do porodu chyba kupię coś jednak z lumpeksu. Jeśli oczywiście będę mogła po nich pochodzic i popatrzeć co mają.
Justyna- burza, deszcz. Pogoda sama zadecydowała że nie mam jednak jechać nad jezioroWiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 16:04
-
Co do porodu.... to jutro mam w planach szykować torby. Jedna moja, druga Lewka. Tylko nie mam koszuli do porodu.... myslałam zeby wziąć po prostu stanik sportowy, przecież i tak wszystko będzie widać...#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Rucola wrote:Co do porodu.... to jutro mam w planach szykować torby. Jedna moja, druga Lewka. Tylko nie mam koszuli do porodu.... myslałam zeby wziąć po prostu stanik sportowy, przecież i tak wszystko będzie widać...
Achia zazdroszczę burzy i deszczu..Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 16:12
-
Dziewczyny wybaczcie, że tak o sobie wyskoczę, ale przyszły mi wyniki Frania i hemoglobina mu znów spadła
dzwoniłam do ośrodka już nikogo nie ma, położna mówi żeby przyjść jutro o 8:30... a ja się strasznie zanartwiam, prywatnie nikogo nie znam w okolicy żeby jeszcze podjechać
oststnio miał 13.9 a teraz po 3 tygodniach tylko 10,5, a noworodki maja normę od 15
-
nick nieaktualnyolik321 wrote:Rucola weź sobie jeszcze coś czym się okryjesz. Często w spzitalach przebierać trzeba się na IP i musisz przeparadować korytarzem do sali porodowej więc chyba lepiej coś mieć ;p
Achia zazdroszczę burzy i deszczu..Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 16:15
Karma88, Rucola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAchia wrote:Mogłyby we wszystkich szpitalach być takie koszule do porodu i już.czlowiek by się nie musiał zastanawiać, przyjeżdżasz, przebierasz się i już. A potem już po wszystkim ubierasz swoją do spania i karmienia i problem z głowy.
Achia lubi tę wiadomość
-
olik321 wrote:Rucola weź sobie jeszcze coś czym się okryjesz. Często w spzitalach przebierać trzeba się na IP i musisz przeparadować korytarzem do sali porodowej więc chyba lepiej coś mieć ;p
Achia zazdroszczę burzy i deszczu..#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Lena21 wrote:Dziewczyny wybaczcie, że tak o sobie wyskoczę, ale przyszły mi wyniki Frania i hemoglobina mu znów spadła
dzwoniłam do ośrodka już nikogo nie ma, położna mówi żeby przyjść jutro o 8:30... a ja się strasznie zanartwiam, prywatnie nikogo nie znam w okolicy żeby jeszcze podjechać
oststnio miał 13.9 a teraz po 3 tygodniach tylko 10,5, a noworodki maja normę od 15
chyba nic mądrego nie wymyślimy, musisz poczekać na opinię lekarza
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
nick nieaktualny
-
Achia - oddawaj burzę!! U Ciebie jest codziennie a u mnie wcale..
A co do koszuli - w tym szpitalu co rodziłam, to dają takie białe jednorazowe
Lena - a to żelazo u maluchów to w jaki sposób się podnosi??
I już się z mężem o telefon pożarłam.. Stwierdził, że kupię sobie telefon, jak on dostanie PS4 - niedoczekanie jego!!! Ma xboxa a i tak gra tylko w jedną gierkę. Niech się goni..
-
Jest teraz tydzień promocji karmienia piersią i np. w Smyku mają fajne promki na laktatory i różnorakie akcesoria.
Doradźcie, czy taki laktator jest fajny:
https://www.smyk.com/canpol-laktator-elektryczny-easystart.html
Do ten pory myślałam raczej o ręcznym, bo mam nadzieję na karmienie prosto z cycka, a odciąganie tylko w razie wyjścia na miastko i porzucenie męża na pastwę dziecka. A tu taka przystępna cena. No i nie wiem, czy się nie skusić. Czy może lepiej porządny ręczny?
Jakie akcesoria od razu warto zakupić?
Ehh, ta cała laktacja to dla mnie obcy teren - całkiem nie wiem jak to ugryźć, wiec wszelkie rady mile widziane -
Kaczorka wrote:Achia - oddawaj burzę!! U Ciebie jest codziennie a u mnie wcale..
I już się z mężem o telefon pożarłam.. Stwierdził, że kupię sobie telefon, jak on dostanie PS4 - niedoczekanie jego!!! Ma xboxa a i tak gra tylko w jedną gierkę. Niech się goni..aktualnie Dishonored 2 na tapecie więc przede mną jeszcze długie godziny granie
niech sprzeda X-klocka i PS4 kupi - taka zamiana
-
Kaczorka wrote:Achia - oddawaj burzę!! U Ciebie jest codziennie a u mnie wcale..
I już się z mężem o telefon pożarłam.. Stwierdził, że kupię sobie telefon, jak on dostanie PS4 - niedoczekanie jego!!! Ma xboxa a i tak gra tylko w jedną gierkę. Niech się goni..
Wyczytałam tylko, że się podaje jakieś krople na receptę przez 3 miesiące, wiecie mam nadzieję, że tylko na tym się skończy, bo ja od razu mam wizje szpitala i aż mi same łzy lecą a przed mężem zgrywam twardzielkę, że jest ok i to nic takiego nie będzie - oczywiście cały czas sobie to powtarzam, ale same wiecie jak jest jak chodzi o nasze dzieciaczki. Zdrowy rozsądek to jedno a emocje to drugie... -
Lena21 wrote:Wyczytałam tylko, że się podaje jakieś krople na receptę przez 3 miesiące, wiecie mam nadzieję, że tylko na tym się skończy, bo ja od razu mam wizje szpitala i aż mi same łzy lecą a przed mężem zgrywam twardzielkę, że jest ok i to nic takiego nie będzie - oczywiście cały czas sobie to powtarzam, ale same wiecie jak jest jak chodzi o nasze dzieciaczki. Zdrowy rozsądek to jedno a emocje to drugie...
No to kciuki, żeby na kropelkach się skończyło
Kate - xbox jest akurat mojego brata, ale mąż ma do niego nieograniczony dostęp. Więc nie sprzedaa w tą gierkę co chce grać, to i teraz może.
Jak wrócę do pracy i nie będę miała wizji ograniczonego budżetu to wtedy pomyślęNo chyba, że mnie przez ten rok wnerwi jeszcze bardziej, to wtedy nic nie zobaczy.
Nika - niestety dopóki nie urodzisz i nie zaczniesz karmić, to tak naprawdę nie będziesz wiedziała, czy Ci się taki laktator przyda czy też nie.
Ja kupiłam LOVI Prolactis dwufazowy (ręczny) i w sumie trochę żałuję, bo dałam za niego 140zł, użyłam kilka razy i póki co leży zapakowany. Jeszcze łudzę się, że może przy kolejnym dziecku się przyda -
Lena, jesli bardzo sie niepokoisz może sprawdź gdzie jest dużur pediatryczny i podjedź z tymi wynikami. Trzymam kciuki aby potrzbne byly tylko kropelki!
-
Nika, Ania ma 6 tygodni i użylam laktatora 3 razy a mam Lovi Prolactis elektyczny. Liczę że przyda się na dalszym etapie gdu np. Ania zostanie na kilka godzin z eMkiem lub dziadkami, ale szybko na taką sytuację się nie zanosi.
Na początek o ile dziecko łapie pierś i jest przy matce to najlepsze na rozkręcenie jest częste przystawianie. Ania dwie noce w szpitalu praktycznie wisiała na piersi mimo że prawie nic z nich nie leciało. Laktatoŕ jest ratunkiem dla laktacji gdy dziecko ma problem z łapaniem piersi lub jest oddzielone od matki. -
Achia, do mnie burza nie dotarła. Brzmi, troszkę pokropiło ale na zewnątrz przyjemnie
Nika, temat który poruszasz omawiałam z certyfikowanym doradcą laktacyjnym.
Położna nie zalecała kupowania laktatora przed porodem bo część kobiet wcale z niego nie korzysta.
Gdański sklep Mama i Ja wypożycza laktator elektryczny Medela (jakiś najnowszy model, na obie piersi naraz). Koszt wypożyczenia to 10zł/dzień. Do tego trzeba dokupić jakieś końcówki (z tego co pamiętam to wychodzi około 40zł tygodniowo).
Omawiałam również laktatory elektryczne. I najtańszy polecany to Lovi Prolactis. Z tego co wiem to kilka dziewczyn z forum go ma.StaraczkaNika lubi tę wiadomość