X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna - drugie to jeszcze za jakieś 2-3 lata będziemy kombinować ;)
    Póki co mój instynkt macierzyński został zaspokojony :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tanich telefonów o dobrych parametrach ja mam Asus zenfone 3 max.
    Kosztował w rtv euro agd jakieś 600 czy 700 zł a parametry miał takie same, albo lepsze jak aktualny samsung za ponad 1 500 zł :)
    I tak telefony wymienia się teraz co 2 lata max, bo się psują i stwierdziłam, że szkoda mi kasy :) Sprawuje się b. dobrze - bateria trzyma długo, dużo dłużej niż w samsungach.

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie właśnie przyszła koszula do spania i karmienia z dobry sen. Wzięłam M, model z wyprzedaży na lato, ale ja nawet zimą śpię w naramkach :p wygląda całkiem ok :) mam nadzieję że brzuszek zimą też się zmieści :p ale do porodu chyba kupię coś jednak z lumpeksu. Jeśli oczywiście będę mogła po nich pochodzic i popatrzeć co mają.

Justyna- burza, deszcz. Pogoda sama zadecydowała że nie mam jednak jechać nad jezioro ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 16:04

• Rucola Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do porodu.... to jutro mam w planach szykować torby. Jedna moja, druga Lewka. Tylko nie mam koszuli do porodu.... myslałam zeby wziąć po prostu stanik sportowy, przecież i tak wszystko będzie widać...

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Co do porodu.... to jutro mam w planach szykować torby. Jedna moja, druga Lewka. Tylko nie mam koszuli do porodu.... myslałam zeby wziąć po prostu stanik sportowy, przecież i tak wszystko będzie widać...
    Rucola weź sobie jeszcze coś czym się okryjesz. Często w spzitalach przebierać trzeba się na IP i musisz przeparadować korytarzem do sali porodowej więc chyba lepiej coś mieć ;p

Achia zazdroszczę burzy i deszczu..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 16:12

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wybaczcie, że tak o sobie wyskoczę, ale przyszły mi wyniki Frania i hemoglobina mu znów spadła :( dzwoniłam do ośrodka już nikogo nie ma, położna mówi żeby przyjść jutro o 8:30... a ja się strasznie zanartwiam, prywatnie nikogo nie znam w okolicy żeby jeszcze podjechać :/ oststnio miał 13.9 a teraz po 3 tygodniach tylko 10,5, a noworodki maja normę od 15

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Rucola weź sobie jeszcze coś czym się okryjesz. Często w spzitalach przebierać trzeba się na IP i musisz przeparadować korytarzem do sali porodowej więc chyba lepiej coś mieć ;p

Mogłyby we wszystkich szpitalach być takie koszule do porodu i już.czlowiek by się nie musiał zastanawiać, przyjeżdżasz, przebierasz się i już. A potem już po wszystkim ubierasz swoją do spania i karmienia i problem z głowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 16:15

Karma88, Rucola lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Mogłyby we wszystkich szpitalach być takie koszule do porodu i już.czlowiek by się nie musiał zastanawiać, przyjeżdżasz, przebierasz się i już. A potem już po wszystkim ubierasz swoją do spania i karmienia i problem z głowy.
    W Bytomiu jak chcesz to dostaje się szpitalna, taka sexy biała :P

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:

sexy szlafroczek ;)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Dziewczyny wybaczcie, że tak o sobie wyskoczę, ale przyszły mi wyniki Frania i hemoglobina mu znów spadła :( dzwoniłam do ośrodka już nikogo nie ma, położna mówi żeby przyjść jutro o 8:30... a ja się strasznie zanartwiam, prywatnie nikogo nie znam w okolicy żeby jeszcze podjechać :/ oststnio miał 13.9 a teraz po 3 tygodniach tylko 10,5, a noworodki maja normę od 15
    Lenka kurcze :( chyba nic mądrego nie wymyślimy, musisz poczekać na opinię lekarza :(

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka ja nie pomogę, bo zupełnie się nie znam. Położonej podałaś wynik? Jeśli tak i byłoby bardzo źle to chyba by powiedziała co robić ?

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia - oddawaj burzę!! U Ciebie jest codziennie a u mnie wcale..
    A co do koszuli - w tym szpitalu co rodziłam, to dają takie białe jednorazowe ;)

Lena - a to żelazo u maluchów to w jaki sposób się podnosi??

I już się z mężem o telefon pożarłam.. Stwierdził, że kupię sobie telefon, jak on dostanie PS4 - niedoczekanie jego!!! Ma xboxa a i tak gra tylko w jedną gierkę. Niech się goni..

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest teraz tydzień promocji karmienia piersią i np. w Smyku mają fajne promki na laktatory i różnorakie akcesoria.

Doradźcie, czy taki laktator jest fajny:
    https://www.smyk.com/canpol-laktator-elektryczny-easystart.html
    Do ten pory myślałam raczej o ręcznym, bo mam nadzieję na karmienie prosto z cycka, a odciąganie tylko w razie wyjścia na miastko i porzucenie męża na pastwę dziecka. A tu taka przystępna cena. No i nie wiem, czy się nie skusić. Czy może lepiej porządny ręczny?

Jakie akcesoria od razu warto zakupić?

Ehh, ta cała laktacja to dla mnie obcy teren - całkiem nie wiem jak to ugryźć, wiec wszelkie rady mile widziane ;)

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    A co do koszuli - w tym szpitalu co rodziłam, to dają takie białe jednorazowe ;)

I już się z mężem o telefon pożarłam.. Stwierdził, że kupię sobie telefon, jak on dostanie PS4 - niedoczekanie jego!!! Ma xboxa a i tak gra tylko w jedną gierkę. Niech się goni..
    Ja bez PS4 bym z nudów padła przy tych upałach. Bo ani wyjść do sklepu, ani na spacer, nawet do mamy nie mam siły jechać. A tak to włączam wiatraczek, wcinam loda i załączam PS4 :D aktualnie Dishonored 2 na tapecie więc przede mną jeszcze długie godziny granie :P niech sprzeda X-klocka i PS4 kupi - taka zamiana :D

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:

Wyczytałam tylko, że się podaje jakieś krople na receptę przez 3 miesiące, wiecie mam nadzieję, że tylko na tym się skończy, bo ja od razu mam wizje szpitala i aż mi same łzy lecą a przed mężem zgrywam twardzielkę, że jest ok i to nic takiego nie będzie - oczywiście cały czas sobie to powtarzam, ale same wiecie jak jest jak chodzi o nasze dzieciaczki. Zdrowy rozsądek to jedno a emocje to drugie...

• Rucola Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka a nie masz kontaktu do jakiegoś lekarza? pediatry?

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Wyczytałam tylko, że się podaje jakieś krople na receptę przez 3 miesiące, wiecie mam nadzieję, że tylko na tym się skończy, bo ja od razu mam wizje szpitala i aż mi same łzy lecą a przed mężem zgrywam twardzielkę, że jest ok i to nic takiego nie będzie - oczywiście cały czas sobie to powtarzam, ale same wiecie jak jest jak chodzi o nasze dzieciaczki. Zdrowy rozsądek to jedno a emocje to drugie...

No to kciuki, żeby na kropelkach się skończyło :)

Kate - xbox jest akurat mojego brata, ale mąż ma do niego nieograniczony dostęp. Więc nie sprzeda :P a w tą gierkę co chce grać, to i teraz może.
    Jak wrócę do pracy i nie będę miała wizji ograniczonego budżetu to wtedy pomyślę ;) No chyba, że mnie przez ten rok wnerwi jeszcze bardziej, to wtedy nic nie zobaczy.

Nika - niestety dopóki nie urodzisz i nie zaczniesz karmić, to tak naprawdę nie będziesz wiedziała, czy Ci się taki laktator przyda czy też nie.
    Ja kupiłam LOVI Prolactis dwufazowy (ręczny) i w sumie trochę żałuję, bo dałam za niego 140zł, użyłam kilka razy i póki co leży zapakowany. Jeszcze łudzę się, że może przy kolejnym dziecku się przyda ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, jesli bardzo sie niepokoisz może sprawdź gdzie jest dużur pediatryczny i podjedź z tymi wynikami. Trzymam kciuki aby potrzbne byly tylko kropelki!

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, Ania ma 6 tygodni i użylam laktatora 3 razy a mam Lovi Prolactis elektyczny. Liczę że przyda się na dalszym etapie gdu np. Ania zostanie na kilka godzin z eMkiem lub dziadkami, ale szybko na taką sytuację się nie zanosi.

Na początek o ile dziecko łapie pierś i jest przy matce to najlepsze na rozkręcenie jest częste przystawianie. Ania dwie noce w szpitalu praktycznie wisiała na piersi mimo że prawie nic z nich nie leciało. Laktatoŕ jest ratunkiem dla laktacji gdy dziecko ma problem z łapaniem piersi lub jest oddzielone od matki.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, do mnie burza nie dotarła. Brzmi, troszkę pokropiło ale na zewnątrz przyjemnie :)

Nika, temat który poruszasz omawiałam z certyfikowanym doradcą laktacyjnym.
    Położna nie zalecała kupowania laktatora przed porodem bo część kobiet wcale z niego nie korzysta.
    Gdański sklep Mama i Ja wypożycza laktator elektryczny Medela (jakiś najnowszy model, na obie piersi naraz). Koszt wypożyczenia to 10zł/dzień. Do tego trzeba dokupić jakieś końcówki (z tego co pamiętam to wychodzi około 40zł tygodniowo).

Omawiałam również laktatory elektryczne. I najtańszy polecany to Lovi Prolactis. Z tego co wiem to kilka dziewczyn z forum go ma.

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
‹‹ 1372 1373 1374 1375 1376 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ