X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Chodziło o ten model:
    http://s.aliexpress.com/i2aya6R7 są wersje z różnymi dodatkami (na jedną lub dwie piersi, nakładki chłodzące itp.) do wyboru.

A koszty wysyłki z Ali zwykle są zerowe lub bliskie zero (tutaj 0,84$) :-)

Lamcia - a Ty masz może ogarnięte na ali jakieś ubranka sprawdzone? Nigdy tam nie zamawiałam nic... My akurat laktator będziemy mieli pożyczony.

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy dopiero niedawno zamówiłam pierwszy komplecik, więc w temacie ubranek jestem noga. ;-)

Ale aktualnie jestem w fazie wymyślania, co jeszcze warto kupić z Ali w temacie wyprawki, bo jak widać, na niektórych rzeczach naprawdę można przyoszczędzić.

#cebula :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 19:24

Luna1993, Phnappy, Minie Black, Lena21, Rucola lubią tę wiadomość

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy napiszę Ci co pamiętam odnośnie karmienia bliźniaków mojej siostry. Na początku trzeba było drugiego dostawiać do piersi, żeby w dwójkę mogli jeść. Po około 3 tygodniach karmiła już dwójkę na raz na leżąco. Z butli w szpitalu głównie jedli, bo jeszcze pokarmu nie miała, ale zdecydowanie woleli cyca i potem już ani razu nie zjedli mm.

Phnappy lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4e8f6d2d0260.jpg

to tak apropos oszczędności ;) będą kolderki i kocyki. Mama mi uszyje :)

lamka, Kaczorka, Nadzieja22, Aga9090, Achia, Karma88, StaraczkaNika, olik321, Jeżowa, Rucola, pilik, KateHawke, Bajkaaa, Lunaris, Emiilka, Lusesita, emi2016 lubią tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy super, skąd zamawiałaś? :-)

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sklep koli :)
    Wyszło 180zł z przesyłką, mam jeszcze wypełnienie do kołderek.
    Chcę 4 kołderki.
    Myślałam, że ten miętowy kocyk jest dwustronny i będę miała 2, podobnie z ten szary materiał (nazywa się velvet - super w dotyku).
    Kombinuję czy nie dokupić flanelki w pepco i najwyżej z drugiej strony będzie flanelka :)

lamka lubi tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Phnappy dopiero niedawno zamówiłam pierwszy komplecik, więc w temacie ubranek jestem noga. ;-)

Ale aktualnie jestem w fazie wymyślania, co jeszcze warto kupić z Ali w temacie wyprawki, bo jak widać, na niektórych rzeczach naprawdę można przyoszczędzić.

Lamuś, dziel się linkami jak co fajnego wypatrzysz - ja wolę nie rozpoczynać poszukiwań na Ali, bo u mnie to się zawsze kończy rozpaczą - za duzy wybór i za mało wiedzy, żeby samej coś wybrać :(

lamka lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:

Lamka w temacie #cebula to ja już jestem #janusz - to samo ubranko na alie i na allegro zobaczcie jaka różnica w cenie

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c78f31ed4f13.png

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/92f764f945ea.png

I jeszcze Franio z Effikiem z alie :) piękny i super ilości za grosze. Spójrzcie na mojego syneczka, czy ktokolwiek mógłby przypuszczać, że ma anemię ???
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f5cd2269ad5e.jpg

blue00, Achia, Patrycja20, staraczka1111, StaraczkaNika, Nadzieja22, lamka, olik321, Yoselyn82, Luna1993, Kaczorka, JustynaG, Jeżowa, Aga9090, Rucola, pilik, KateHawke, moniśka..., emi2016, Karma88, Lunaris, Bajkaaa, Minie Black, Phnappy, Emiilka, Sarna84, Izape_91, Lusesita, 91Ewela09 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra to od razu rzucę linka do a'la tulika :-D
    http://s.aliexpress.com/2mYFF7BR

Lena Franio cudny!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 20:43

Luna1993 lubi tę wiadomość

• olik321 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena Franio przesłodki!

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czołem dziewczyny,

uff intensywny dzień! Miałam bliskie spotkanie z chodnikiem :/ jednak dla mnie ta pogoda jest duuuużą przesadą, najlepiej nie wychodziłabym z domu!

Właśnie wróciłam ze szkoły rodzenia na kolację i nadrabianie jak tam minął dzień na forum.

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z Ali zamówiłam karuzelę nad łóżeczko, analogiczne w Polsce naprawdę znacznie, znacznie droższe:

http://s.aliexpress.com/7R3aEzAR?

Jeszcze nie doszła, ale moja koleżankw też zamawiała i wygląda super :) wiem, że jest bardziej dla mnie niż dla dziecka, mam w zanadrzu taka czarno-biało-czerwoną, ale no chociaż na troszkę będzie ta :D

Lena Franio cudowny! Nie mogę się napatrzeć! A ten misio jaki sympatyczny! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 21:34

Lunaris lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    No dobra to od razu rzucę linka do a'la tulika :-D
    http://s.aliexpress.com/2mYFF7BR

Lena Franio cudny!
    Lamka ja tego tulika dostałam w gratisów jak kupiłam używanego sleepee :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 21:35

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do doświadczonych...
    Od poniedziałku czuję mocne ukłucia. Myślałam że to cewka moczową ale we wtorek badałam mocz- bakterii brak, więc układ moczowy odpada. Nie boli cały czas, mam takie nspady. Odczuwam to jako szpilę wbijają między cewkę z pochwę. Któraś z Was zna ten ból??

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena Franio jest obłędnie słodki. I jest zdrowy. Nie ma innej możliwości.

Synek 💚 31.08.2018r.
  • pilik Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika co do laktatora canpol - szału nie robi, ale ja nie i tym. Cena na smyku wygląda kusząco, bo dużą kwotę sobie wpisali niby przed promocją, a tak naprawdę ten canpol normalne w sieci kosztuje 175zl już nawet... sprawdzaj sobie te ich „promocje” bo często to ściema...
    Lamka dużo dziewczyn kpi ma ten laktator (tzw. biedronka), ale dużo tez pisało o awaryjności i że jest mocny. Jak ktoś mało i rzadko używa albo chce dla rozkręcenia laktacji to może zrobić więcej krzywdy niż pożytku...
    Ja nie kupiłam w wyprawce laktatora i w sumie się cieszę bo potrzebowałam lepszego niż kupić planowałam więc i tak by ten planowany poszedł do sprzedania (ze stratą na pewno). U nas w szpitalu na czas pobytu wypożyczają laktator jeśli jestbpotrzeba plus jest też wypożyczalnia do domu (ja płaciłam 7zl/doba).
    A i z istotnych kwesti - nie każda może odciągnąć laktatorem. Niestety. Ja mimo męczarni laktatorem (szpitalnym i potem domowym lepszym) odciagam po 10-20ml, mimo pełnych piersi, ręką jak scisne to leci, a w laktatorze pusto. Nie jestem w stanie zapasów zrobić nadal.
    A ten a’la tulik z allie - nie polecam. Kupiłam (w pl ale taki sam) i totalnie się nie sprawdził. I zupełnie inny jest niż tulik czy woombie

Lena Franio jest cudowny! Mam nadzieje że szybko się uporacie z anemią!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 21:42

ds022el.png

u4uGp2.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Od poniedziałku czuję mocne ukłucia. Myślałam że to cewka moczową ale we wtorek badałam mocz- bakterii brak, więc układ moczowy odpada. Nie boli cały czas, mam takie nspady. Odczuwam to jako szpilę wbijają między cewkę z pochwę. Któraś z Was zna ten ból??
    Ja tak mialam bardzo czesto, balam się zs to moze szyjka się skraca, ale nic się nie dzialo. Lekarz uspokajal ze to normalne

Rucola lubi tę wiadomość

• olik321 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Rucola to normalne na tym etapie. Choć zawsze warto się wtedy położyć na chwilę

Rucola lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny- a czy twardy brzuch to zawsze oznacza że coś jest nie tak? Łykam magnez, nospe, luteinę. A i tak czasami robi się twardy. A może po prostu tak czasem z każdym ciążowym brzuchem bywa? Głupieje już czasami od tego wszystkiego..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 22:22

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skurcze Braxtona-Hicksa mogą pojawiać się po 20 tygodniu ciąży. Nie jest to nic niepokojącego.

Ale oczywiście ciąża jest zadziwiającym stanem. I objaw który u jednej nie zwiastuje niczego złego, u drugiej może sugerować coś odmiennego. Dlatego też wszelkie wątpliwości należy rozwikłać na wizycie u ginekologa.

Aga9090, KateHawke, Rucola, pilik, Achia lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
‹‹ 1374 1375 1376 1377 1378 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ