Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
lamka wrote:Chodziło o ten model:
http://s.aliexpress.com/i2aya6R7 są wersje z różnymi dodatkami (na jedną lub dwie piersi, nakładki chłodzące itp.) do wyboru.
A koszty wysyłki z Ali zwykle są zerowe lub bliskie zero (tutaj 0,84$)
Lamcia - a Ty masz może ogarnięte na ali jakieś ubranka sprawdzone? Nigdy tam nie zamawiałam nic... My akurat laktator będziemy mieli pożyczony.
staramy się już ponad 2 lata- udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane -
nick nieaktualnyPhnappy dopiero niedawno zamówiłam pierwszy komplecik, więc w temacie ubranek jestem noga.
Ale aktualnie jestem w fazie wymyślania, co jeszcze warto kupić z Ali w temacie wyprawki, bo jak widać, na niektórych rzeczach naprawdę można przyoszczędzić.
#cebulaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 19:24
Luna1993, Phnappy, Minie Black, Lena21, Rucola lubią tę wiadomość
-
Phnappy napiszę Ci co pamiętam odnośnie karmienia bliźniaków mojej siostry. Na początku trzeba było drugiego dostawiać do piersi, żeby w dwójkę mogli jeść. Po około 3 tygodniach karmiła już dwójkę na raz na leżąco. Z butli w szpitalu głównie jedli, bo jeszcze pokarmu nie miała, ale zdecydowanie woleli cyca i potem już ani razu nie zjedli mm.
Phnappy lubi tę wiadomość
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4e8f6d2d0260.jpg
to tak apropos oszczędnościbędą kolderki i kocyki. Mama mi uszyje
lamka, Kaczorka, Nadzieja22, Aga9090, Achia, Karma88, StaraczkaNika, olik321, Jeżowa, Rucola, pilik, KateHawke, Bajkaaa, Lunaris, Emiilka, Lusesita, emi2016 lubią tę wiadomość
nick nieaktualny
-
sklep koli
Wyszło 180zł z przesyłką, mam jeszcze wypełnienie do kołderek.
Chcę 4 kołderki.
Myślałam, że ten miętowy kocyk jest dwustronny i będę miała 2, podobnie z ten szary materiał (nazywa się velvet - super w dotyku).
Kombinuję czy nie dokupić flanelki w pepco i najwyżej z drugiej strony będzie flanelkalamka lubi tę wiadomość
lamka wrote:Phnappy dopiero niedawno zamówiłam pierwszy komplecik, więc w temacie ubranek jestem noga.
Ale aktualnie jestem w fazie wymyślania, co jeszcze warto kupić z Ali w temacie wyprawki, bo jak widać, na niektórych rzeczach naprawdę można przyoszczędzić.
#cebulalamka lubi tę wiadomość
-
lamka wrote:Phnappy dopiero niedawno zamówiłam pierwszy komplecik, więc w temacie ubranek jestem noga.
#cebula
Lamka w temacie #cebula to ja już jestem #janusz - to samo ubranko na alie i na allegro zobaczcie jaka różnica w cenie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c78f31ed4f13.png
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/92f764f945ea.png
I jeszcze Franio z Effikiem z aliepiękny i super ilości za grosze. Spójrzcie na mojego syneczka, czy ktokolwiek mógłby przypuszczać, że ma anemię ???
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f5cd2269ad5e.jpg
blue00, Achia, Patrycja20, staraczka1111, StaraczkaNika, Nadzieja22, lamka, olik321, Yoselyn82, Luna1993, Kaczorka, JustynaG, Jeżowa, Aga9090, Rucola, pilik, KateHawke, moniśka..., emi2016, Karma88, Lunaris, Bajkaaa, Minie Black, Phnappy, Emiilka, Sarna84, Izape_91, Lusesita, 91Ewela09 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 20:43
Luna1993 lubi tę wiadomość
-
Czołem dziewczyny,
uff intensywny dzień! Miałam bliskie spotkanie z chodnikiemjednak dla mnie ta pogoda jest duuuużą przesadą, najlepiej nie wychodziłabym z domu!
Właśnie wróciłam ze szkoły rodzenia na kolację i nadrabianie jak tam minął dzień na forum. -
Ja z Ali zamówiłam karuzelę nad łóżeczko, analogiczne w Polsce naprawdę znacznie, znacznie droższe:
http://s.aliexpress.com/7R3aEzAR?
Jeszcze nie doszła, ale moja koleżankw też zamawiała i wygląda superwiem, że jest bardziej dla mnie niż dla dziecka, mam w zanadrzu taka czarno-biało-czerwoną, ale no chociaż na troszkę będzie ta
Lena Franio cudowny! Nie mogę się napatrzeć! A ten misio jaki sympatyczny!Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 21:34
Lunaris lubi tę wiadomość
-
lamka wrote:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 21:35
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Pytanie do doświadczonych...
Od poniedziałku czuję mocne ukłucia. Myślałam że to cewka moczową ale we wtorek badałam mocz- bakterii brak, więc układ moczowy odpada. Nie boli cały czas, mam takie nspady. Odczuwam to jako szpilę wbijają między cewkę z pochwę. Któraś z Was zna ten ból??#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Nika co do laktatora canpol - szału nie robi, ale ja nie i tym. Cena na smyku wygląda kusząco, bo dużą kwotę sobie wpisali niby przed promocją, a tak naprawdę ten canpol normalne w sieci kosztuje 175zl już nawet... sprawdzaj sobie te ich „promocje” bo często to ściema...
Lamka dużo dziewczyn kpi ma ten laktator (tzw. biedronka), ale dużo tez pisało o awaryjności i że jest mocny. Jak ktoś mało i rzadko używa albo chce dla rozkręcenia laktacji to może zrobić więcej krzywdy niż pożytku...
Ja nie kupiłam w wyprawce laktatora i w sumie się cieszę bo potrzebowałam lepszego niż kupić planowałam więc i tak by ten planowany poszedł do sprzedania (ze stratą na pewno). U nas w szpitalu na czas pobytu wypożyczają laktator jeśli jestbpotrzeba plus jest też wypożyczalnia do domu (ja płaciłam 7zl/doba).
A i z istotnych kwesti - nie każda może odciągnąć laktatorem. Niestety. Ja mimo męczarni laktatorem (szpitalnym i potem domowym lepszym) odciagam po 10-20ml, mimo pełnych piersi, ręką jak scisne to leci, a w laktatorze pusto. Nie jestem w stanie zapasów zrobić nadal.
A ten a’la tulik z allie - nie polecam. Kupiłam (w pl ale taki sam) i totalnie się nie sprawdził. I zupełnie inny jest niż tulik czy woombie
Lena Franio jest cudowny! Mam nadzieje że szybko się uporacie z anemią!Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 21:42
-
Rucola wrote:Pytanie do doświadczonych...
Od poniedziałku czuję mocne ukłucia. Myślałam że to cewka moczową ale we wtorek badałam mocz- bakterii brak, więc układ moczowy odpada. Nie boli cały czas, mam takie nspady. Odczuwam to jako szpilę wbijają między cewkę z pochwę. Któraś z Was zna ten ból??Rucola lubi tę wiadomość
-
Rucola wrote:Pytanie do doświadczonych...
Od poniedziałku czuję mocne ukłucia. Myślałam że to cewka moczową ale we wtorek badałam mocz- bakterii brak, więc układ moczowy odpada. Nie boli cały czas, mam takie nspady. Odczuwam to jako szpilę wbijają między cewkę z pochwę. Któraś z Was zna ten ból??Rucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny- a czy twardy brzuch to zawsze oznacza że coś jest nie tak? Łykam magnez, nospe, luteinę. A i tak czasami robi się twardy. A może po prostu tak czasem z każdym ciążowym brzuchem bywa? Głupieje już czasami od tego wszystkiego..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 22:22
-
Skurcze Braxtona-Hicksa mogą pojawiać się po 20 tygodniu ciąży. Nie jest to nic niepokojącego.
Ale oczywiście ciąża jest zadziwiającym stanem. I objaw który u jednej nie zwiastuje niczego złego, u drugiej może sugerować coś odmiennego. Dlatego też wszelkie wątpliwości należy rozwikłać na wizycie u ginekologa.Aga9090, KateHawke, Rucola, pilik, Achia lubią tę wiadomość