Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
lamka wrote:Chodziło o ten model:
http://s.aliexpress.com/i2aya6R7 są wersje z różnymi dodatkami (na jedną lub dwie piersi, nakładki chłodzące itp.) do wyboru.
A koszty wysyłki z Ali zwykle są zerowe lub bliskie zero (tutaj 0,84$)
Lamcia - a Ty masz może ogarnięte na ali jakieś ubranka sprawdzone? Nigdy tam nie zamawiałam nic... My akurat laktator będziemy mieli pożyczony.
staramy się już ponad 2 lata
- udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane
-
nick nieaktualnyPhnappy dopiero niedawno zamówiłam pierwszy komplecik, więc w temacie ubranek jestem noga.

Ale aktualnie jestem w fazie wymyślania, co jeszcze warto kupić z Ali w temacie wyprawki, bo jak widać, na niektórych rzeczach naprawdę można przyoszczędzić.
#cebula
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 19:24
nick nieaktualny, Phnappy, nick nieaktualny, Lena21, Rucola lubią tę wiadomość
-
Phnappy napiszę Ci co pamiętam odnośnie karmienia bliźniaków mojej siostry. Na początku trzeba było drugiego dostawiać do piersi, żeby w dwójkę mogli jeść. Po około 3 tygodniach karmiła już dwójkę na raz na leżąco. Z butli w szpitalu głównie jedli, bo jeszcze pokarmu nie miała, ale zdecydowanie woleli cyca i potem już ani razu nie zjedli mm.
Phnappy lubi tę wiadomość
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4e8f6d2d0260.jpg
to tak apropos oszczędności
będą kolderki i kocyki. Mama mi uszyje
nick nieaktualny, Kaczorka, Nadzieja22, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Karma88, StaraczkaNika, olik321, Jeżowa, Rucola, pilik, KateHawke, Bajkaaa, Lunaris, Emiilka, Lusesita, emi2016 lubią tę wiadomość

- udało się!!
-
nick nieaktualny
-
sklep koli

Wyszło 180zł z przesyłką, mam jeszcze wypełnienie do kołderek.
Chcę 4 kołderki.
Myślałam, że ten miętowy kocyk jest dwustronny i będę miała 2, podobnie z ten szary materiał (nazywa się velvet - super w dotyku).
Kombinuję czy nie dokupić flanelki w pepco i najwyżej z drugiej strony będzie flanelka
nick nieaktualny lubi tę wiadomość

- udało się!!
-
Lamuś, dziel się linkami jak co fajnego wypatrzysz - ja wolę nie rozpoczynać poszukiwań na Ali, bo u mnie to się zawsze kończy rozpaczą - za duzy wybór i za mało wiedzy, żeby samej coś wybraćlamka wrote:Phnappy dopiero niedawno zamówiłam pierwszy komplecik, więc w temacie ubranek jestem noga.

Ale aktualnie jestem w fazie wymyślania, co jeszcze warto kupić z Ali w temacie wyprawki, bo jak widać, na niektórych rzeczach naprawdę można przyoszczędzić.
#cebula
-
lamka wrote:Phnappy dopiero niedawno zamówiłam pierwszy komplecik, więc w temacie ubranek jestem noga.

#cebula
Lamka w temacie #cebula to ja już jestem #janusz - to samo ubranko na alie i na allegro zobaczcie jaka różnica w cenie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c78f31ed4f13.png
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/92f764f945ea.png
I jeszcze Franio z Effikiem z alie
piękny i super ilości za grosze. Spójrzcie na mojego syneczka, czy ktokolwiek mógłby przypuszczać, że ma anemię ???
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f5cd2269ad5e.jpg
nick nieaktualny, nick nieaktualny, Patrycja20, staraczka1111, StaraczkaNika, Nadzieja22, nick nieaktualny, olik321, Yoselyn82, nick nieaktualny, Kaczorka, JustynaG, Jeżowa, nick nieaktualny, Rucola, pilik, KateHawke, moniśka..., emi2016, Karma88, Lunaris, Bajkaaa, nick nieaktualny, Phnappy, Emiilka, Sarna84, Izape_91, Lusesita, 91Ewela09 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 20:43
-
Czołem dziewczyny,
uff intensywny dzień! Miałam bliskie spotkanie z chodnikiem
jednak dla mnie ta pogoda jest duuuużą przesadą, najlepiej nie wychodziłabym z domu!
Właśnie wróciłam ze szkoły rodzenia na kolację i nadrabianie jak tam minął dzień na forum. -
Ja z Ali zamówiłam karuzelę nad łóżeczko, analogiczne w Polsce naprawdę znacznie, znacznie droższe:
http://s.aliexpress.com/7R3aEzAR?
Jeszcze nie doszła, ale moja koleżankw też zamawiała i wygląda super
wiem, że jest bardziej dla mnie niż dla dziecka, mam w zanadrzu taka czarno-biało-czerwoną, ale no chociaż na troszkę będzie ta 
Lena Franio cudowny! Nie mogę się napatrzeć! A ten misio jaki sympatyczny!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 21:34
Lunaris lubi tę wiadomość
-
Lamka ja tego tulika dostałam w gratisów jak kupiłam używanego sleepeelamka wrote:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 21:35
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Pytanie do doświadczonych...
Od poniedziałku czuję mocne ukłucia. Myślałam że to cewka moczową ale we wtorek badałam mocz- bakterii brak, więc układ moczowy odpada. Nie boli cały czas, mam takie nspady. Odczuwam to jako szpilę wbijają między cewkę z pochwę. Któraś z Was zna ten ból??#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Nika co do laktatora canpol - szału nie robi, ale ja nie i tym. Cena na smyku wygląda kusząco, bo dużą kwotę sobie wpisali niby przed promocją, a tak naprawdę ten canpol normalne w sieci kosztuje 175zl już nawet... sprawdzaj sobie te ich „promocje” bo często to ściema...
Lamka dużo dziewczyn kpi ma ten laktator (tzw. biedronka), ale dużo tez pisało o awaryjności i że jest mocny. Jak ktoś mało i rzadko używa albo chce dla rozkręcenia laktacji to może zrobić więcej krzywdy niż pożytku...
Ja nie kupiłam w wyprawce laktatora i w sumie się cieszę bo potrzebowałam lepszego niż kupić planowałam więc i tak by ten planowany poszedł do sprzedania (ze stratą na pewno). U nas w szpitalu na czas pobytu wypożyczają laktator jeśli jestbpotrzeba plus jest też wypożyczalnia do domu (ja płaciłam 7zl/doba).
A i z istotnych kwesti - nie każda może odciągnąć laktatorem. Niestety. Ja mimo męczarni laktatorem (szpitalnym i potem domowym lepszym) odciagam po 10-20ml, mimo pełnych piersi, ręką jak scisne to leci, a w laktatorze pusto. Nie jestem w stanie zapasów zrobić nadal.
A ten a’la tulik z allie - nie polecam. Kupiłam (w pl ale taki sam) i totalnie się nie sprawdził. I zupełnie inny jest niż tulik czy woombie
Lena Franio jest cudowny! Mam nadzieje że szybko się uporacie z anemią!Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 21:42
-
Ja tak mialam bardzo czesto, balam się zs to moze szyjka się skraca, ale nic się nie dzialo. Lekarz uspokajal ze to normalneRucola wrote:Pytanie do doświadczonych...
Od poniedziałku czuję mocne ukłucia. Myślałam że to cewka moczową ale we wtorek badałam mocz- bakterii brak, więc układ moczowy odpada. Nie boli cały czas, mam takie nspady. Odczuwam to jako szpilę wbijają między cewkę z pochwę. Któraś z Was zna ten ból??
Rucola lubi tę wiadomość
-
Rucola to normalne na tym etapie. Choć zawsze warto się wtedy położyć na chwilęRucola wrote:Pytanie do doświadczonych...
Od poniedziałku czuję mocne ukłucia. Myślałam że to cewka moczową ale we wtorek badałam mocz- bakterii brak, więc układ moczowy odpada. Nie boli cały czas, mam takie nspady. Odczuwam to jako szpilę wbijają między cewkę z pochwę. Któraś z Was zna ten ból??
Rucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny- a czy twardy brzuch to zawsze oznacza że coś jest nie tak? Łykam magnez, nospe, luteinę. A i tak czasami robi się twardy. A może po prostu tak czasem z każdym ciążowym brzuchem bywa? Głupieje już czasami od tego wszystkiego..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 22:22
-
Skurcze Braxtona-Hicksa mogą pojawiać się po 20 tygodniu ciąży. Nie jest to nic niepokojącego.
Ale oczywiście ciąża jest zadziwiającym stanem. I objaw który u jednej nie zwiastuje niczego złego, u drugiej może sugerować coś odmiennego. Dlatego też wszelkie wątpliwości należy rozwikłać na wizycie u ginekologa.
nick nieaktualny, KateHawke, Rucola, pilik, nick nieaktualny lubią tę wiadomość