Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja mam optymistyczne podejście do kp - zakładam że młoda będzie dobrym ssakiem. Równie optymistycznie zakładam że po 2-3 miesiącach mąż już się ogarnie i da mi wyjść z domu na dłużej, a wtedy przyda się laktator. A skoro i tak będzie potrzebny, to równie dobrze można kupić go wcześniej, żeby był pod ręką na wypadek jakichś problemów i braku współpracy ze strony dzieciusia i czekał aż mąż da mi wychodne
Rucola, Achia lubią tę wiadomość
-
Luna1993 wrote:Nika kochana Ty miałaś jakie skurcze, bóle brzucha jak robiło Ci się to rozwarcie?
Skórcze to miałam do 13 tygodnia - czyli jak mi się ta szyjka skracała, ale właśnie od 12 tygodnia miałam wprowadzony Aspargin+No spa i spinanie zniknęło a szyjka już nid zeszła poniżej pomiaru z 12 tygodnia - czasami była nawet sporo dłuższa, ale najważniejsze że nie zeszła poniżej 3 cm.
Mój nowy gin całkiem olał moje rozwarcie bo jest od zewnętrznej. Gdyby było od wewnątrz to gorzej, bo wtedy dziecko by się w nie wciskało i rozwierało dalej, a takie to sobie może być.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 17:48
-
nick nieaktualnyNika- mam podobne podejście
zwłaszcza że rodze tuż przed świętami- okaże się, że laktator potrzebny,a nie będę miała i nigdzie nie wypożyczę ani nic. kolezanka też sie wahała, ostatecznie kupiła- i pomagał jej przy nawale bardzo i na dodatek po 3 dniach jej syn musiał wrócić do szpitala pod lampy i wtedy to już w ogóle był jak zbawienie. nigdy nic nie wiadomo- ja wpisałam laktator w koszta już na początku ciąży po prostu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 17:52
-
nick nieaktualnyJustyna, dzięki, że pytasz.
Zjadłam naleśniki i wypiłam śmietanę z mizerii, więc chyba już lepiej? Pół dnia za to przelezalam przed wentylatorem i chyba przewialam sobie bark... Brawo ja. A Staś ma gorączkę....Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 17:53
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNika ja właśnie czytam na grupie aliexpress Polska, że laski zachwalają jeden z laktatorów z Ali, elektryczny, na dwie piersi za około 80-90zł. Sama się zaczynam nad nim zastanawiać. Wiem, że laktator mi się przyda, bo mam zamiar czasami wychodzić bez dziecka/ podrzucać przyjaciołom na noc, więc dobrze mieć mleko odciagniete.
-
Luna1993 wrote:To nie martwić się tym zupełnie? Bo mam skurcze od paru dni dosyć silne, biorę znów nospe i magnez i tak pomyślałam, że akurat to rozwarcie się zrobiło. Gin mówił to samo, że od zewnętrznej może być ale nie za szybko i byleby nie postepowalo
Za to skórcze możesz mieć na tle nerwowym - spróbuj wyciszyc je magnezem i no-spą, wypij meliskę i odpocznij. Jak to nie podziała, to skocz do gina, bo takie skórcze mogą nie tyle rozewrzeć co skrócić szyjkę. Ja miałam brać do 3 nospek dziennie i 6 a potem 4 tabletki asparginu na dobę jak mnie pobolewał brzuch właśnie żeby zniknęły skórcze i już po tygodniu tej kuracji przestały mnie męczyćLuna1993 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
lamka wrote:Nika ja właśnie czytam na grupie aliexpress Polska, że laski zachwalają jeden z laktatorów z Ali, elektryczny, na dwie piersi za około 80-90zł. Sama się zaczynam nad nim zastanawiać. Wiem, że laktator mi się przyda, bo mam zamiar czasami wychodzić bez dziecka/ podrzucać przyjaciołom na noc, więc dobrze mieć mleko odciagniete.
-
Luna1993 wrote:Właśnie na usg szyjka była skrócona
może faktycznie to z nerwów, bo koło 23 tc mi nospa i magnez wyciszyly skurcze zupełnie. Dziękuję :*
Staraj się nie zamartwiać - nerwy wywołują skórcze. Włącz ulubioną muzykę alno serial, każ sobie przynieść mrożoną kawkę i pełny relaksLuna1993 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Też mam Lovi Prolactis i fajnie ściąga, aczkolwiek użyłam tylko 2x jak mała miała długą przerwę między karmieniami. A jeśli chodzi o picie z butelki jest głównie się kp. No cóż
od miesiąca próbuję Lenę nauczyć tej trudnej sztuki, aktualnie przerabiamy czwarty rodzaj butelki i nic z tego, zje może z 20ml i to memłając a nie ssąc. A dodam, że smoczka ciagnie praktycznie od urodzenia.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyI ja się wtrącę.
Mam Lovi Prolactis.
Młody pije z cycka i czasami mm.
Laktator mnie ratuje bo często aż ze mnie leci i trzeba odciągać. Wstawiam mleko do lodówki w woreczkach na pokarm. Super rozwiązanie jak np. ja śpię a M ogarnia dziecko i może go nakarmić.
Też nie kupowałam przed porodem i M na szybko zamawiał jak byłam jeszcze w szpitalu. I gdyby było inaczej to bym kupiła normalnie laktator do wyprawki i zabrała do szpitala.
Przy nawale mega się sprawdza.
Więc jeżeli któraś się zastanawia to ja polecam.
Lovi jest super. I szybko można go rozmontować do mycia. Składanie jest proste.
U mnie to przynajmniej 2-4x dziennie działa.agulineczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyChodziło o ten model:
http://s.aliexpress.com/i2aya6R7 są wersje z różnymi dodatkami (na jedną lub dwie piersi, nakładki chłodzące itp.) do wyboru.
A koszty wysyłki z Ali zwykle są zerowe lub bliskie zero (tutaj 0,84$) -
Powiem Wam, że na razie boję się, że nie poradzę sobie w dwóch kwestiach:
- że nie będę wiedziała jak ubrać maluchy, że za ciepło albo za zimno... mam schizę na tym punkcie... zamówiłam dla Matysi pajac ocieplany bo był mocno przeceniony w smyku (chyba z 90zł na 25zł) no i przyszedł a ja w stresie, że powinnam mieć analogiczny na drugiego... no i zamówiłam drugi identyczny, tylko dla chłopca za 45zł.
- że nie ogarnę się z karmieniemnajpierw wyobrażałam to sobie tak, że będę karmić piersią i jednocześnie ściągać mleko, tak żebym mogła czasem spać w nocy i ogólnie odsapnąć, bo liczyłam ile czasu mi by zajmowało karmienie piersią dwójki... podobno nie jest łatwo się tak ogarnąć żeby jadły jednocześnie na początku. Ale niedawno naczytałam się, że jak dziecko posmakuje butelki to nie chce piersi...
no i weź tu bądź mądrym...
staramy się już ponad 2 lata- udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane