X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset super wakacje!! Pamiętaj że trzymam kciuki za ciebie cały czas i różne rzeczy dzieją się z naszymi organizmami :)

reset lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • reset Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik, ja też byłam w Turcji kiedyś, ale w zupełnie innej części. Teraz chyba będzie ładniej :)
    A ostre jedzenie lubimy wszyscy, choć Młoda to akurat po prostu lubi wszystko. To all inclusive jest najbardziej pod nią, ja nie nadążam jej karmić normalnie ;)
    Pochwalę się, że lecimy tu:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/88a6833a81d4.jpg

olik321, Bajkaaa, Kargo31, Lusesita, Karma88, blue00, Kaczorka, KateHawke, Yoselyn82, agulineczka, Lena21, Rucola, Achia, JustynaG, Nadzieja22, ibishka, -Mamunia-, Lunaris lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset - piękne widoki na Ciebie czekają :) bawcie się super i ładujcie baterie! :)

Bajka - rewelacja, że już jutro Zosia straci status wcześniaka ;) ciekawe ile będzie Wam dane posiedzieć jeszcze w dwupaku :)

Bajkaaa, reset, pilik lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :*

Olik, Lenka trzymam mocne kciuki za Marcela- żeby się już szykował na ten świat, za Frania- żeby lekarz uspokoił i zapisał kropelki :*

Agulineczka moja mała jest do tyłu tydzień i 5 dni wg usg i też narazie mamy się nie martwic, więc na pewno i Twoją kruszynka nadrobi

Reset zazdroszczę urlopu i mam nadzieję, że oderwiesz się trochę od tego wszystkiego przy emku i Młodej

Ja się dziś witam w pierwszym dniu 31 tc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 08:20

Karma88, Bajkaaa, Siwulec, Jeżowa, KateHawke, Achia, Aga9090, olik321, Lusesita, Nadzieja22, Lunaris lubią tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Reset zazdroszczę urlopu i mam nadzieję, że oderwiesz się trochę od tego wszystkiego przy emku i Młodej

Przyznam się Wam, że trochę się bałam o swoje emocje i czy jakoś - mniej czy bardziej świadomie- nie będę patrzeć na Młodą z zazdrością czy z żalem, ale chyba nie. Póki co autentycznie się cieszę, że jedziemy i wiem że z nią będzie o wiele radośniej niż we dwoje. Uwielbiam patrzeć na świat jej oczami, ja wszystko cieszy i interesuje.
    A po powrocie dalej walczymy :)

Luna1993, admiralka, Bajkaaa, Lusesita, JustynaG, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    Dzien dobry. Wreszcie jest przyjemnie na dworzu. Szkoda, ze tylko przez chwile, ale zawsze mozna przewietrzyc dom takim chlodniejszym powietrzem.

Admiralka ten przewijak macie tez z Ikea? Nie mialam na niego pomyslu, ale chyba bede musiala tam sie wybrac za jakis czas. :-)

Tak, z IKEI :) Jeszcze planujemy do niego dokupić te takie plastikowe pojemniki do zamontowania na brzegu za 20zł, też są w Ikei :)

Karma88 lubi tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset tak samo pomyślałam, że przy niej będzie Ci mimo wszystko łatwiej, bo będzie mniej czasu do rozmyślań. A we wrześniu/ październiku jest znowu wysyp brzuszków także któryś na pewno wybierzesz ;) może Ty na moją Zuzę po prostu czekasz :*

• admiralka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty! <3

Bajka, nie do wiary, że to już tylko jeden dzień do donoszonej ciąży <3

Bajkaaa lubi tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to będę musiała rozeznać się tam. :) Bo chyba to będzie fajne rozwiązanie.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, podczytałam Dinusie.. bardzo mi przykro, ale dobrze że lekarz nie chce tracić Waszego czasu. Przed gonadotropinami na pewno zrobiłabym HSG, tak jak pisałas. Jesteś konkret babeczka i wiem, że wywalczysz swoje dzieciątko <3

A póki co mysl o urlopie i o tym jak cudowne chwile Was tam czekają!

Laski a odnośnie Ikea, czy któraś z Was ma może łóżko Malm i jeśli tak czy jest zadowolona?

A mebelki dla małej też jednak rozważamy z Ikea.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 08:44

reset lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki :) witam się w 27tc..

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d1e0b8370c8c.jpg

Miłego dnia wszystkim, i nie tak gorącego :)

reset, admiralka, pilik, KateHawke, Achia, Kaczorka, Aga9090, Bajkaaa, Siwulec, Jeżowa, Patrycja20, blue00, olik321, Lusesita, Rucola, Nadzieja22, emi2016, Angelika83, Lena21, ibishka, Lunaris lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny :)
    Super wiadomosci z rana widzę , fantastycznie ;)
    Bajka-1 dzień! Wow:)
    Admiralka- pokoik super:)

Dziękuję za rady odnośnie twardego brzucha:) oczywiście dopisuje do listy pytań na najbliższą wizytę, trochę tego już tam mam :p

Miłego dnia :) dzisiaj wpadaja do mnie 2 kumpele,i ja się cieszę i Bajlą się ucieszy bo ona kocha gości- ludzkich, bo z psami to u niej srednio :p

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :) Miałam zacząć od tego, że we Wrocławiu nie jest tak gorąco, a ty mi słońce wyszło zza chmur i od razu +10 stopni :/

Reset, także czytałam na Dinusiach, przykro mi, że ten cykl raczej bez szans... Udanych wakacji, korzystacie póki możecie z czasu we dwoje, a z dobrym planem i Twoją wolą walki doczekacie się upragnionego potomka <3

Olik - jak tu zbierać siły na poród jak śpisz po 4 godziny dziennie? Ach ten organizm :) kciuki za wizytę!

Lena, za Frania też oczywiście trzymam kciuki, żeby lekarz coś poradził i przepisał na tę upartą hemoglobinę!

Admiralka super pokoik! :)

Amal śliczny brzuszek <3

Och, trafił się tramwaj z klimatyzacją, chyba nie ma sensu wysiadać, pojeżdżę w kółko...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 09:01

reset, Amal, pilik, Luna1993, Rucola lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    Ja z Ali zamówiłam karuzelę nad łóżeczko, analogiczne w Polsce naprawdę znacznie, znacznie droższe:

http://s.aliexpress.com/7R3aEzAR?

Jeszcze nie doszła, ale moja koleżankw też zamawiała i wygląda super :) wiem, że jest bardziej dla mnie niż dla dziecka, mam w zanadrzu taka czarno-biało-czerwoną, ale no chociaż na troszkę będzie ta :D

Lena Franio cudowny! Nie mogę się napatrzeć! A ten misio jaki sympatyczny! :)

Jezowa tak jak piszesz karuzela bedzie bardziej dla Ciebie :) Ja też kupiłam dla synka ładną taką pastelową, ale mało na nią zwracał uwagę. A u kolezanki wisiały o mocnych barwach to od razu zainteresowanie.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doooobry Wszystkim!!!!
    Czytam czytam i nie wiem co napisać :p Jakaś taka rozstrojona dziś jestem, miałam sen, ze urodziłam lewka w szpitalu nie chcieli mi go dać :( powiedzieli że jest do adopcji a mi w zamian chcieli dać kilkuletnią sliczną dziewczynkę. Obudziłam się upocona, spłakana a Lewcio ani drgnie... powtórzyła się historia z wakacji, ale tym razem wystarczyło około pół godziny i uraczył mnie kopniakiem w stylu "odwal się" i poszedł spać dalej :) Mój słodki złośnik :P

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Lunaris a co łykasz na anemie? Mnie hemoglobina nie chciala rosnąć od 2 miesięcy i dopiero 3 rodzaj żelaza coś zdziałał plus duże ilości wołowiny i cielęciny. Wyszlam na poziom 12,3 i jestem cała happy

Lena o której macie wizytę?
    Będziemy wszystkie mocno trzymac kciuki za Frania:)

U mnie już pralka chodzi od rana A ja nos w książce:)

Olik ja dostalam najpierw Tardyferon, teraz lekarz zapisal mi Feroplex, bo hemoglobina slabo poszła do gory i cały czas hematokryt leci mi w dół.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik preparaty to jedno, ale im bliżej porodu to organizm mobilizuje się do gromadzenia hemoglobiny, bo wie, że przy porodzie będzie duża utrata krwi. Tak mi to też tłumaczył lekarz. Nie mniej jednak mi tardyferon powolutku poprawiał wyniki, ale cały czas szło w górę.

Synek 💚 31.08.2018r.
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka ja łykam Ferrum lek, przez pierwszy miesiąc 3x1, potem 2x1 a teraz sama sobie odstawiłam ;p
    Problem z hemoglobiną zawsze miałam. Już od dziecka, więc u mnie troche to trwało. Ale mimo brania Tardyferonu i zwiększających się tyg ( gdzie wyniki same powinny się poprawiać bez leków) nie było żadnych rezultatów, wręcz wyniki malały.
    Po Ferrum lek dopiero była poprawa

Summer my mieliśmy łóżko Malma z Ikea na poprzednim mieszkaniu. Ogólnie spoko. Trochę się rysuje ten nadgłówek, ale nie jest źle.
    Teraz też mamy łóżko z ikea i szczerze jestem zadowolona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 09:46

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    admiralka wrote:
    Tak, z IKEI :) Jeszcze planujemy do niego dokupić te takie plastikowe pojemniki do zamontowania na brzegu za 20zł, też są w Ikei :)

Pojemniki bardzo się przydają :)

Ja mam taki regał z przewijakiem z IKei - teraz go coś nie widze w sprzedaży (HENSVIK)

https://www.ceneo.pl/44443884

Coś takiego. Dobrze miec taki przewijak frontem do siebie, a nie tak z boku. Czyli ta dłuższa cześć przewijaka musi być prostopadle do Ciebie, nie równologle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 09:49

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka piękny pokoik :) Nasz lewcio dostanie taki najwcześniej za 2,5 roku... ale to już pewne, ze go dostanie, bo wczoraj wpłaciliśmy wkład własny na nowe mieszkanie :) I bardzo się z tego powodu cieszymy!!!
    Reset zazdro wakacji... My w Turcji byliśmy 4 lata temu, na all inc ale we wrześniu i było tak cholernie gorąco, ze nie wiem jak wytrzymacie tam w sierpniu :P Emek niech robi te wyniki przed wyjazdem :P
    Co do Twoich cykli, ja bym tak szybko nie rezygnowała z lametty. Na razie poczekaj na wyniki przeciwciał, dalej będe się upierać ze lekarz przesadza z tą metą dla Ciebie, tym bardziej, ze daje Ci ją na ślepo. Poza tym owulacje są, nieregularne i spontaniczne ale myślę, ze da się to wszystko poukładać, chyba, ze jesteście zdecydowani na klinikę i działania z grubej rury. Choć napiszę Ci, patrząc na przykład Frelci że szybkie działania narażają nas tylko na utratę kasy. Jestem zdania ze należy przejść całą diagnotykę i wypróbować wszelkich możliwości (mam na myśli Flo czy Bocka ;))
    Lenka napisz co u Frania. Myślę o Was :*

lamka, Lunaris lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
‹‹ 1376 1377 1378 1379 1380 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ