X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    My jesteśmy z połowy października i kupiliśmy kurtkę na 74, bo w 80 pływała. Rękawy były do kolan :p
    Mimo, że teraz nosi rozmiar 74/80.
    Ale może Twoja córcia będzie większa. A jak nie, to kurtka będzie na wiosnę :p

W ogóle muszę porządek zrobić w Alutkowej komodzie, bo sama już nie wiem ile czego mam..

No wlasnie mialam w rekach na 74 kurcze i wzielam na 80. Niby 9-12 m-cy, ale wiem, ze ubranka ze smyka sa zazwyczaj wieksze. No trudno, tak jak piszesz bedzie najwyzej na wiosne ;)
    Synka urodziłam duzego rowno 4kg i 56 cm, no ale rodzilam 11 dni po terminie. Teraz raczej bedzie cc wiec nie licze na taka wage

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka, nie umiem Cię pocieszyć, chociaż bardzo bym chciała. Tu chodzi o Twoją córeczkę i to oczywiste, że się już martwisz. Z historii tego chłopca, którą opisałaś wynika, że USG nie daje pełnego obrazu - dla Ciebie to więcej niepewności, ale też zostawia promyk nadziei - może sprawy w rzeczywistości będą wyglądać dużo lepiej niż to w tej chwili wygląda. Trzymam za to kciuki.

I Twój suwaczek nas w konia robi - zostało 113 dni? To ile Ty, kobieto, zamierzesz w tej ciąży jednak chodzić? Ej, no kiedyś trzeba dać dzieciakowi wyjść ;)

gg88 lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, to normalne, że się martwisz i boisz, przecież tu chodzi o Twoje dziecko. Jesteś pod opieką świetnego lekarza z Łodzi i już niebawem kolejna wizyta. Więcej nic mądrego nie napiszę, ale ciągle mocno trzymam za Was kciuki :)

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna nie duś w sobie tych emocji, czasami pomaga jak po prostu je z siebie wyrzucisz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem, nie mialam nic złego na myśli. Nie mam nawet komu się wygadać, nie chce nikomu truć, bo wszyscy wokół bagatelizują i nie mam ochoty o tym mówić i tylko po to, żeby usłyszeć "będzie dobrze"

Nika jak najdłużej, jeśli dzięki temu małej będzie lepiej ;) musi w końcu nadrobić te prawie 2 tygodnie różnicy wagi :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A truj nam ile wlezie :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna to jest oczywiste, że się martwisz. Możesz nam tu smęcić ile zechcesz. Nie napisze nic mądrego, bo dziewczyny mają rację :*

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, wiem ze malo sie odzywam ostatnio ale jakos nie mam weny na pisanie, co prawda podczytuje was i daje like. Jestem nad morzem, pogoda piekna i goraco :) wiec spacerki, lezakowanie i blogie lenistwo :) Co prawda mam tez zle chwile ze sie zle czuje, mam pobolewania brzucha, biore magnez i nospe i wiecej leze wtedy. Pare razy mialam silny bol brzucha i skurcze ze myslalam ze..W ogole to nie mam na nic sil, upaly daja mi w kosc, chociaz je lubie.
    Mam nadzieje ze u malucha dobrze, w poniedzialek mam wizyte i zaczyna mi lekki stresik juz ogarniac. Ale zauwazylam ze brzuszek mi sie troszke pojawil :P

Lena wyglądasz pieknie z Franiem i sama :) cudne fotki!

Bajka to juz tuz tuz jak bedzie ciaza donosza :) ciesze sie wszystko dobrze, a malutka juz nie malutka a kawal babki :) spoznione zyczenia dla ciebie i dla Zosienki przy okazji :)

Sanka gratuluje wizyty i synusia :)

Siwulec Wszystkiego dobrego! :)

Flowwer WIELKIE gratulacje, a Szymus cudowny :) jak sie czujecie? kiedy do domku?

Luna przykro mi ze jednak musisz rodzic w Lodzi i z serduszkiem nie jest dobrze. ale najwazniejsze to ze bedziecie pod dobra opieka i zajma sie lekarze malutka jak nalezy! trzymam za was mocno kciuki!

Mamunia gratuluje udanej wizyty i po cichy gratuluje coreczki :)

Dziewczyny macie piekne brzuszki oraz maluszki! :)

Gratuluje wszystkich udanych wizyt i dobrych wynikow

Tyle mialam napisac a polowy juz nie pamietam.

Rucola, Nadzieja22, Sarna84, Bajkaaa, Aga9090, Lena21, KateHawke, lamka, Jeżowa, JustynaG, blue00, Achia, Phnappy, -Mamunia-, Lunaris, emi2016, pilik, Emiilka, Tosia2323, Lusesita lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yose wystarczy, ze napiszesz "u mnie ok" ;)
    Buziaki dla Was :*:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 11:28

Yoselyn82, -Mamunia- lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja jak Yos czytam ale z opóźnieniem, jestem w domu od wtorku i jestem zakochana po uszy w synku. Jak na razie spi, cyc i kupki.

Karma88, reset, Aga9090, summer86, Sarna84, Lena21, KateHawke, Morelowanowa, Kaczorka, lamka, Bajkaaa, Jeżowa, Rucola, Malgonia, agulineczka, JuicyB, Nadzieja22, JustynaG, blue00, Achia, ibishka, Phnappy, -Mamunia-, Lunaris, emi2016, pilik, Emiilka, Tosia2323, Lusesita lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo, Yos super, że się odezwałyscie. :*

Lunka wiem, że się boisz. Myslę, że wszystkie to dobrze rozumiemy. Musisz niestety zagryźć zęby i iść do przodu tak jak idziesz. Pozwól sobie na chwile słabości, bo musisz dać ujście emocjom. Ja wierzę w Waszą Małą, że jest dzielna i da sobie radę.

Mam wyniki posiewu i wyszła mi Escherichia coli. :/ Kur!@##$% za co ja się pytam. :(

Jutro mam połówkowe u mojego doktorka, więc mam nadzieję, że coś mi da.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka ja nic mądrego nie napiszę bo głuptasek ostatnio że mnie ale przytulam cię baaardzo mocno <3 <3 <3

Yos i Flo cieszę się że się odezwałyście. Już się trochę o was martwiłam. Buziaki dla Was :* :* :* <3

Yoselyn82, madwitka lubią tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę dziś do gina po l4, może zrobi mi usg - na co mocno liczę..

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ja to jestem jakaś pechowa, znowu skasowałam cała wiadomość... wrrr napisze w częściach, to może mi nie ucieknie

Flo, Yos super, że jestescie z nami <3

Bajeczko to jak? Jutro impreza na oddziale ? Bardzo mi miło, że mogłam Ci towarzyszyć online przez te tygodnia - Teoja historia pokazuje, że nawet kiedy sytuacja wydaje się być naprawdę trudna to może mieć swoje szczęśliwe zakończenie :)

Yoselyn82, Bajkaaa lubią tę wiadomość

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka rozumiem Cię doskonale, bo wczoraj jak zobaczyłam wyniki to moją głowę zalała faka czarnych myśli i nie mogłam się ich pozbyć, chodziłam i płakałam po katach ukrywając się przed Mkiem i mama żeby im się nie udzielały moje emocje. Wiec dziś się wypłacz kochana, wyżal nam się ile potrzebujesz, a później spróbuj wziąć głęboki oddech i uśmiechnąć się do Twojej Zuzinki, jesteś jej całym światem i musisz w nią mocno wierzyć mamo <3 życzę Wam wszystkiego co tylko najlepsze i mocno wierzę, że sobie ze wszystkim poradzicie

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka znów się spłakałam. Porozmawiam z emkiem to będzie mi lepiej. Jak Franio? O której macie wizytę? Dziękuję;*

Tosia właśnie mnie spytała kiedy w końcu Zuzia będzie z nami <3

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy na wizycie rano i mam mieszane uczucia, lekarka (na NFZ ta do której ja sama chodziłam przez całe życie) najpierw jak zobaczyła wyniki to zaczęła kręcić głowa, że tonsir nadaje na oddział szpitalny, mi serce podskoczyło do gardła i myślałam że zemdleje na sama myśl o szpitalu i ponownej transfuzji dla mojego maleństwa, a ona go zbadała, zważyła i uznała że jednak da mu leki i za tydzień kontrola i wtedy decyzja. Sama już noe wiem co o tym myśleć, także cały ten tydzień będę miała po prostu głowę pełną myśli i będę się modlić żeby hemoglobina ruszyła do góry :( jeszcze tej lekarki za tydzień nie ma i decyzje będzie podejmować inna...

Flo znasz jakiegoś dobrego pediatrę prywatnie w naszej okolicy? Wybrałaś już kogoś dla Szymka?
    Malka może Ty tez możesz kogoś polecić ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 12:25

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żeby nie było tak wszystko na nie to plus jest taki, że Franulek ładnie przybrał i wazy już 5050g, crp ujemne, mocz ok, osluchowo ok.

Aga9090, reset, olik321, KateHawke, Jeżowa, Rucola, Nadzieja22, blue00, Flowwer lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena współczuję tych nerwów i czekania, mam nadzieję że się obejdzie bez szpitala bo już za dużo Was spotkało. Leki na pewno poprawia sytuację i tylko trzeba trzymać kciuki, żeby wynik był w normie:* ale konsultacja z innym pediatra to dobry pomysł

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 12:39

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo <3 super, że się odezwałaś! Nic dziwnego, że Szymuś to cały świat teraz!!! O to przecież walczyłaś!

Yos, udanego wypoczynku i zazdroszczę przebywania nad morzem, tam przynajmniej wieje! Stres przed wizytą każda z nas rozumie, więc będziemy trzymać kciuki mocno mocno! :)

Lena, po waszych szpitalnych przejściach całkowicie zrozumiałe jest, że nie chcesz tam wracać, więc dajmy Franiowi tydzień, tak jak lekarka, mam nadzieję, że leki pomogą i całym sercem trzymam za to kciuki! Super, że wszystko poza tym jest dobrze, tylko tę hemoglobinę wyprostujecie i będzie chłopak zdrowy jak koń!

Luna... Luna Luna, marudź, narzekaj, zamartwiaj się, uzewnętrzniaj, płacz wirtualnie (i w rzeczywistości) i rób cokolwiek, co choć trochę Ci pomoże przetrwać ten stresujący czas... Po to tu jesteśmy, dzielimy radości i smutki, każda historia jest tak samo ważna! Nigdy Ci nie powiem "nie martw się, będzie dobrze", bo takie coś doprowadza mnie do apopleksji. Martwisz się i będziesz się martwić, jesteś mamą Zuzi i nikt nigdy nie będzie się martwił bardziej niż Ty. Oczywiście staraj się relaksować, ale doskonale znam uczucie, kiedy na chwilkę o czymś zapomnisz i nagle spada na Ciebie kamień rzeczywistości... Nic na to nie poradzimy :( życzę Ci, aby Zuzia wymagała jak najmniej leczenia, oby obyło się bez operacji (też mnie przeraża sama myśl o operacjach na takich kruszynkach), ale z drugiej strony - dasz radę znieść wszystk i choć serce Ci będzie pękać to zły czas minie i przyjdzie spokojniejszy czas :*

Yoselyn82, Luna1993 lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
‹‹ 1378 1379 1380 1381 1382 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ