Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry dziewczyny
Ciąża donoszona
Dziękuję za wszystkie kciuki od tak dawna bo wiecie że wasze kciuki maja mega moc?
Do czego będę odliczać?chyba już do niczego narazie, prędzej będę szukać objawów porodu
W mojej nowej sali są fajne dziewczyny jednak w 4 osoby jest ciężko...
Karma masz dziś moje kciuki
Mam nadzieję że Majeczka już tuli swój skarb
Pięknego dnia wam życzęNadzieja22, Kaczorka, summer86, Lena21, -Mamunia-, reset, moniśka..., StaraczkaNika, malka, 91Ewela09, Emiilka, Kargo31, blue00, lamka, Minie Black, Lusesita, Achia, agulineczka, Karolina90, Phnappy, Flowwer, Sarna84, Jeżowa, Rucola, Patrycja20, MamaFabianka, Lunaris, KateHawke, Aga9090, Angelika83, JustynaG, KateKum, Bocianiątko, pilik, mi88 lubią tę wiadomość
-
Bajeczko przeogromnie się cieszę, że Zosia donoszona:)
Teraz juz tylko czekać na spotkanie w nią A na pewno nastąpi szybko!
Karma kciuki oczywiscie będą zaciśnięte! Daj znać po
edit, wczoraj wieczorem ubrałam świeżuteńką pościel, dziś już kawa ( też świeżuteńka ) wylana na pościeli... co za niemota ze mnieWiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2018, 06:24
Bajkaaa lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2020, 19:36
Karma88, Phnappy, Flowwer, KateHawke, Aga9090 lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Bajeczko, wszystkie razem z Tobą czekałyśmy na ten dzień
tak się cieszę, że Zosieńka jest już donoszona
to teraz czekamy na powitanie jej po drugiej stronie brzuszka
Izape_91, bardzo się cieszę że tu jesteśodnośnie suplementów to najlepiej zestaw witamin z kwasem foliowym i dobrze też łykać DHA. Ja brałam Prenatal Duo, ale są też inne preparaty.
Kaczorka, najlepsze życzenia dla Twojego eMka
Bajkaaa, Izape_91 lubią tę wiadomość
-
Izape ja jadę na Prenatal Uno a teraz Duo.
Ja po śniadaniu, wykąpana, przyćpana lekamii byle do 13:30, bo potem to już z górki.
Bajeczko yeah! Czekamy aż Zosia namyśli się, żeby przyjść na ten świat.
A Maja jakoś też teraz termin ma?Bajkaaa lubi tę wiadomość
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
nick nieaktualnyIzus czasami brałam witaminki a czasami po prostu kwas foliowych bo te tabletki były dla mnie za duże przy moich mdłościach. Ja też kupilam wcześniej z DHA i ciese się że już je skończyłam, a martretowalam długo. Teraz szukałam mniejszych i lekarz polecił mi Symvital mama, bo te co polecają dziewczyny w aptekach brak.
Iza może powtórka testu?Izape_91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBajeczko ogromnie się cieszę, że udało się donosic (doleżeć
) ciążę! A wydawało się to takie nierealne :* gratuluję kochana, ale masz grzeczna córeczkę :*
Karma o 15 będę mocno trzymać kciuki
Kaczorka wszystkiego najlepszego dla emkażeby zawsze dobrze się sprawował :*
Moja rozmowa z emkiem czeka aż ten wstanie, bo wczoraj oboje zasnelismy. A mi naprawdę ciężko samej z tą sytuacją dlatego zależy mi żeby o tyn wiedział.
Może teraz ja będę odliczać? 9 dni do echo Zuzinkalamka, Karma88, Bajkaaa, Lusesita, Jeżowa, Rucola, Rucola, Lunaris, KateHawke, Aga9090, JustynaG, Emiilka, pilik lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny.
Ja też nieśmiało proszę o kciuki, wizyta o 11.
Mam nadzieję że skurcze na ktg będą równie silne jak w nocy i lekarz postanowi zakończyć ciążę.
Edit: Bajka, gratuluję tych tygodni w szpitalu ❤
Juz coraz bliżej spotnkania z Zosia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2018, 07:45
Lusesita, olik321, Bajkaaa, Jeżowa, lamka, Patrycja20, -Mamunia-, agulineczka, Lunaris, KateHawke, Aga9090, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Bajeczko weszłam żeby to przeczytać - ciaza donoszona
Teraz czekamy na Zosie
Izape witaj
Wiesz że równy rok temu 3.08 ja zobaczyłam 2 kreski a teście ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2018, 07:49
Karma88, Izape_91, Bajkaaa, lamka, Rucola, Flowwer, KateHawke, Emiilka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDelicol też mamy. Dopiero wczoraj kupiony. I czy można dawać i to i to?
Mamy podejrzenie nietolerancji laktozy a do tego młody jest zagazowany.
Położna kazała dopajać jeszcze wodą bo karmienie trwa za długo i potrafi jeść co godzinę. Pediatra nie widziała problemu z wagą a położna mówi że za mało przybrał... urodzeniowa 2690 a po 12 dniach 2630. Właśnie przez to, że zamiast pić, ciumka cycka... a ja wczoraj weszłam jeszcze na Hafija i doczytałam że nakładki to zło. A karmiłam w sumie tylko przez nie bo tak mnie sutki bolą. No i wieczór bez nakładek był tragiczny. Skończyło się i tak na butelce.
Jeszcze jakby było mało to mam depresję poporodową
-
nick nieaktualny
-
Aniu ja podawalam starszakowi i delicol i epsumisan, takze spokojnie możesz razem. Nie patrz na wage urodzeniowa, tylko najnizsza jaka mial. A ze chce cycka co chwile to normalne w taki upal. Masz prawo miec depresję, najwazniejsze teraz jest wsparcie
Achia, Ania1003 lubią tę wiadomość
-
Ewela, kciuki abyś mogła jak najszybciej tulić swoje maleństwo.
Ania, jesli problwm z laktoza to bardziej Delicol niż espumisan.
Nie zgadzam się z położną co do dopajania woda - na piersi się tego nie robi do 6 miesiąca. Na logike jesli mały za mało przybrał to podawanie mu wody może tylko pogorszyc sprawę bo zapełni mu brzuszek czymś totalnie bez kalorii. Niech już lepiej pociumka troszkę mleczka. Niemowlę ma prawo wisieć na piersi.. Ania ma 6 tygodni a zdarza się, że czasem je co 40 minut. Miewamy popołudnia, że praktucznie tylko siedzę i karmię.
A co do nakladek.. wiem że to zło, ale u nas nie bylo wyjścia przy naderwanych sutkach i mała się tak do nich przyzwyczaiła, że nocne karmienia muszą być z nimi bo inaczej się wkurza, w dzien udaje się karmić normalnie. Nie przełożyło się to negatywnie na jej wagę, bo równo po 6 tyg. ma 4,6 kg (spadkowa 3030, urodzeniowa 3170).
Niestety część rad mojej położnej też musiałam ignorować, jak np. tarte jabłuszko od 3 m-ca i własnie dopajanie wodą w upały.
Lunaris lubi tę wiadomość