X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)

Ciąża donoszona <3

Dziękuję za wszystkie kciuki od tak dawna bo wiecie że wasze kciuki maja mega moc? :)

Do czego będę odliczać? :) chyba już do niczego narazie, prędzej będę szukać objawów porodu :) :)

W mojej nowej sali są fajne dziewczyny jednak w 4 osoby jest ciężko...

Karma masz dziś moje kciuki <3

Mam nadzieję że Majeczka już tuli swój skarb <3

Pięknego dnia wam życzę <3

Nadzieja22, Kaczorka, summer86, Lena21, -Mamunia-, reset, moniśka..., StaraczkaNika, malka, 91Ewela09, Emiilka, Kargo31, blue00, lamka, Minie Black, Lusesita, Achia, agulineczka, Karolina90, Phnappy, Flowwer, Sarna84, Jeżowa, Rucola, Patrycja20, MamaFabianka, Lunaris, KateHawke, Aga9090, Angelika83, JustynaG, KateKum, Bocianiątko, pilik, mi88 lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajeczko przeogromnie się cieszę, że Zosia donoszona:)
    Teraz juz tylko czekać na spotkanie w nią A na pewno nastąpi szybko!

Karma kciuki oczywiscie będą zaciśnięte! Daj znać po :)

edit, wczoraj wieczorem ubrałam świeżuteńką pościel, dziś już kawa ( też świeżuteńka ) wylana na pościeli... co za niemota ze mnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2018, 06:24

Bajkaaa lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajeczko - piękny dzień dziś dla Was :) teraz niech Zosiulka rodzi się piękna i zdrowa <3

Dzisiaj też mąż mój ma urodziny :)

Dziewczyny - postaram się w ciągu dnia zaktualizować naszą listę :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2020, 19:36

Karma88, Phnappy, Flowwer, KateHawke, Aga9090 lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajeczko, wszystkie razem z Tobą czekałyśmy na ten dzień <3 tak się cieszę, że Zosieńka jest już donoszona :) to teraz czekamy na powitanie jej po drugiej stronie brzuszka :)

Izape_91, bardzo się cieszę że tu jesteś <3 odnośnie suplementów to najlepiej zestaw witamin z kwasem foliowym i dobrze też łykać DHA. Ja brałam Prenatal Duo, ale są też inne preparaty.

Kaczorka, najlepsze życzenia dla Twojego eMka :)

Bajkaaa, Izape_91 lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izuś - w pierwszym trymestrze wystarczy kwas foliowy i Wit.D3. Ale jak masz ochotę, to kup sobie Femibion natal 1 lub Prenatal Uno - to są zestawy witamin na pierwszy trymestr :)

Izape_91 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape ja jadę na Prenatal Uno a teraz Duo. ;)

Ja po śniadaniu, wykąpana, przyćpana lekami :D i byle do 13:30, bo potem to już z górki.

Bajeczko yeah! Czekamy aż Zosia namyśli się, żeby przyjść na ten świat.
    A Maja jakoś też teraz termin ma?

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma, trzymam mocno kciuki! :)

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma wg listy Maja ma termin na 07.08 :) czyli w sumie już :)

Iza ja w 1 tym jadłam wszystko osobno także konkretnego nie polecę ale dziewczyny już coś polecają także na pewno sobie coś wybierzesz :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izus czasami brałam witaminki a czasami po prostu kwas foliowych bo te tabletki były dla mnie za duże przy moich mdłościach. Ja też kupilam wcześniej z DHA i ciese się że już je skończyłam, a martretowalam długo. Teraz szukałam mniejszych i lekarz polecił mi Symvital mama, bo te co polecają dziewczyny w aptekach brak.

Iza może powtórka testu?

• malka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, mój lekarz w pierwszym trymestrze kazał brać tylko kwas foliowy, witaminy + magnez od 2 trymestru.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajeczko ogromnie się cieszę, że udało się donosic (doleżeć ;) ) ciążę! A wydawało się to takie nierealne :* gratuluję kochana, ale masz grzeczna córeczkę :*

Karma o 15 będę mocno trzymać kciuki :)

Kaczorka wszystkiego najlepszego dla emka :) żeby zawsze dobrze się sprawował :*

Moja rozmowa z emkiem czeka aż ten wstanie, bo wczoraj oboje zasnelismy. A mi naprawdę ciężko samej z tą sytuacją dlatego zależy mi żeby o tyn wiedział.

Może teraz ja będę odliczać? 9 dni do echo Zuzinka :)

lamka, Karma88, Bajkaaa, Lusesita, Jeżowa, Rucola, Rucola, Lunaris, KateHawke, Aga9090, JustynaG, Emiilka, pilik lubią tę wiadomość

• 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Ja też nieśmiało proszę o kciuki, wizyta o 11.
    Mam nadzieję że skurcze na ktg będą równie silne jak w nocy i lekarz postanowi zakończyć ciążę.
    Edit: Bajka, gratuluję tych tygodni w szpitalu ❤
    Juz coraz bliżej spotnkania z Zosia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2018, 07:45

Lusesita, olik321, Bajkaaa, Jeżowa, lamka, Patrycja20, -Mamunia-, agulineczka, Lunaris, KateHawke, Aga9090, Emiilka lubią tę wiadomość

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela powodzenia!!!

Luna to teraz liczymy Twoje dni. :)

Luna1993 lubi tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajeczko weszłam żeby to przeczytać - ciaza donoszona <3 Teraz czekamy na Zosie :-)

Izape witaj :-)
    Wiesz że równy rok temu 3.08 ja zobaczyłam 2 kreski a teście ? :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2018, 07:49

Karma88, Izape_91, Bajkaaa, lamka, Rucola, Flowwer, KateHawke, Emiilka lubią tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delicol też mamy. Dopiero wczoraj kupiony. I czy można dawać i to i to?
    Mamy podejrzenie nietolerancji laktozy a do tego młody jest zagazowany.
    Położna kazała dopajać jeszcze wodą bo karmienie trwa za długo i potrafi jeść co godzinę. Pediatra nie widziała problemu z wagą a położna mówi że za mało przybrał... urodzeniowa 2690 a po 12 dniach 2630. Właśnie przez to, że zamiast pić, ciumka cycka... a ja wczoraj weszłam jeszcze na Hafija i doczytałam że nakładki to zło. A karmiłam w sumie tylko przez nie bo tak mnie sutki bolą. No i wieczór bez nakładek był tragiczny. Skończyło się i tak na butelce.
    Jeszcze jakby było mało to mam depresję poporodową :(

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela kciuki :-)

Rucola lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela, Karma- kciuki :)
    Bajka- no to teraz będziemy wypatrywać Zosi po 2 stronie brzucha :)

Ja zauważyłam że boli mnie brzuch jeśli luteinę aplikuje paluszkiem. Wracam więc do aplikatora..

• moniśka... Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu ja podawalam starszakowi i delicol i epsumisan, takze spokojnie możesz razem. Nie patrz na wage urodzeniowa, tylko najnizsza jaka mial. A ze chce cycka co chwile to normalne w taki upal. Masz prawo miec depresję, najwazniejsze teraz jest wsparcie

Achia, Ania1003 lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela, kciuki abyś mogła jak najszybciej tulić swoje maleństwo.

Ania, jesli problwm z laktoza to bardziej Delicol niż espumisan.

Nie zgadzam się z położną co do dopajania woda - na piersi się tego nie robi do 6 miesiąca. Na logike jesli mały za mało przybrał to podawanie mu wody może tylko pogorszyc sprawę bo zapełni mu brzuszek czymś totalnie bez kalorii. Niech już lepiej pociumka troszkę mleczka. Niemowlę ma prawo wisieć na piersi.. Ania ma 6 tygodni a zdarza się, że czasem je co 40 minut. Miewamy popołudnia, że praktucznie tylko siedzę i karmię.

A co do nakladek.. wiem że to zło, ale u nas nie bylo wyjścia przy naderwanych sutkach i mała się tak do nich przyzwyczaiła, że nocne karmienia muszą być z nimi bo inaczej się wkurza, w dzien udaje się karmić normalnie. Nie przełożyło się to negatywnie na jej wagę, bo równo po 6 tyg. ma 4,6 kg (spadkowa 3030, urodzeniowa 3170).

Niestety część rad mojej położnej też musiałam ignorować, jak np. tarte jabłuszko od 3 m-ca i własnie dopajanie wodą w upały.

Lunaris lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
‹‹ 1387 1388 1389 1390 1391 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ