Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Aniu, depresja niestety wiele kobiet dopada i nie obwiniaj się za to. Mów o swoich odczuciach i proś jak najwięcej najbliższych o pomoc, żebyś miała chwilę oddechu dla siebie.
Nie skupiaj się na gotowaniu, sprzątaniu itd. teraz liczysz się tylko Ty i Oskarek. Na bycie perfekcyjną panią domu jeszcze przyjdzie czas. Ściskam Cię mocno! -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2020, 19:36
91Ewela09, Bajkaaa lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Summer jestem w szoku jeśli chodzi o te rady.
A Anula ładnie przybrała na wadze.
U nas też pamiętam takie momenty że mała wisiała na piersi nawet 3-4 godziny. Były takie momenty że pkakalam i miałam dość.
Co do dopajania, mi pediatra kazała dodając w upały ale nigdy nie dopajalam. -
Lusesita, było jeszcze ich sporo (np. Termentiol na odparzenia) i gdyby nie Wasze rady tutaj i czytanie w trakcie ciąży, pewnie ślepo ufałabym położnej.
-
Jakie wy macie piękne brzuszki
juz nie mogę się doczekać jak ja bede miała taki
-Mamunia-, Rucola, Tosia2323, KateHawke, Aga9090, Emiilka, pilik, Lena21 lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Yoselyn82 wrote:Jakie wy macie piękne brzuszki
juz nie mogę się doczekać jak ja bede miała taki
Sama się zdziwisz, jak Ci nagle wyskoczy.
Kiedy masz prenatalne? -
StaraczkaNika wrote:Już niedługo
Sama się zdziwisz, jak Ci nagle wyskoczy.
Kiedy masz prenatalne?
juz trochę widzę brzuszka. W poniedziałek mam wizyteolik321, lamka, StaraczkaNika, Rucola, KateHawke, Karma88, Aga9090, Emiilka lubią tę wiadomość
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualny
-
Achia wrote:Yos- a OA już wie czy jeszcze im nie mówiłaś? jeśli mogę zapytać
nie mówiłam nic im. Bałam wie jeszcze mówić. Do telefonu chyba nic nie powiem, sama nie wiem.
W ogóle koleżanka mówiła mi bym skasowala suwaczek bo ktoś moze podglądać z ośrodka itpRucola lubi tę wiadomość
❤️❤️❤️ -
Na pewno napisze.
Myślę że coś zaczyna się dziać, od wieczora mam lekko podbarwiony sluz na różowo (dzwoniłam do położnej i kazała pilnować ruchow i liczyc skurcze), no i te skurcze są coraz silniejsze.
Myślę ze właśnie wysiłek fizyczny to wszystko wywołał.
lamka, Lusesita, Patrycja20, StaraczkaNika, Rucola, Izape_91, Sarna84, Kaczorka, Karma88, Aga9090, Bajkaaa, JustynaG, Yoselyn82, malka, Emiilka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny91Ewela09 wrote:Na pewno napisze.
Myślę że coś zaczyna się dziać, od wieczora mam lekko podbarwiony sluz na różowo (dzwoniłam do położnej i kazała pilnować ruchow i liczyc skurcze), no i te skurcze są coraz silniejsze.
Myślę ze właśnie wysiłek fizyczny to wszystko wywołał.91Ewela09 lubi tę wiadomość
-
Bajeczko gratuluję donoszonej ciąży
Teraz może licz ile dni już donoszona
Np jutro 1 dzień donoszonej ciąży
Ewela trzymam kciuki.
Iza ja biorę prenatal uno i dodatkowo prenatal dha. Są w aptekach internetowych, niedawno zamówiłam nawet.
Przy okazji mam pytanieOd którego tygodnia zaczęłyście brać prenatal duo?
91Ewela09, Izape_91, Bajkaaa lubią tę wiadomość
-
Hejoo
Ewela to mocne, mocne kciuki, żeby na KTG było widać skurcze i żebyś jeszcze dzisiaj przytuliła Anastazję! Koniecznie napisz co i jakpowodzenia!
Bajka gratuluję kochana donoszonej ciąży!!! Kiedyś wydawało się to tak odległe, a teraz jest rzeczywistościązobaczymy jak długo Zosia postanowi jeszcze posiedzieć u Ciebie
Yos, już niedługo Ty będziesz się nam chwaliła swoim brzuszkiem i będziemy go podziwiać
Karma kciuki za wizytę!
Odnośnie rad położnych - całe szczęście, że istnieje to forum, nasze dzieci są i będą dzięki temu bezpieczniejsze! Ale akurat u mnie na SR mam jedną fajną położną, z której opiniami w 95% się zgadzam, więc nie jest tak źlemężowi też ona bardzo pasuje, pewnie ze względu na podejście "im mniej, tym lepiej" w odniesieniu do np. kosmetyków i pielęgnacji maluszków. Ale nigdy nie wiadomo na kogo się trafi na wizytach po porodzie i jakie złote porady się usłyszy...
Wczoraj wróciliśmy po północy do domu a tam od drzwiami czekała na mnie wytęskniona paka ciuchów z allegro! Oczywiście, że przejrzałam 70 ubranek ledwo patrząc na oczy ze zmęczenia, a dzisiaj będę pewnie przeglądać jeszcze 3 razy
Rucola, 91Ewela09, lamka, Lunaris, olik321, Karma88, Lusesita, Aga9090, Bajkaaa, JustynaG, KateHawke, blue00, Emiilka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyYoselyn82 wrote:nie mówiłam nic im. Bałam wie jeszcze mówić. Do telefonu chyba nic nie powiem, sama nie wiem.
W ogóle koleżanka mówiła mi bym skasowala suwaczek bo ktoś moze podglądać z ośrodka itpo której godzinie trzymać najmocniej?
-
Izape_91 wrote:Dziękuję za miłe przywitanie dziewczyny
mało co dziś spałam w nocy. Ciągle myślę o tych dwóch kreseczkach. Jeszcze do mnie nie dotarło, tak samo jak do Flower że już ma Szymusia w domu
tak strasznie się cieszę..
Kochane doradzcie jakie suplementy dla ciężarówek mogę łykać?ma zdecydowanie najlepszy skład!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2018, 09:08
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnyBajka DALYSCIE RADĘ! cieszę się razem z Tobą!
Ewelina, może to już czas!
Yos, Karma- trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę!
Mnie dzisiaj Klarunia kopie od samego rana, aż małż poczuł - w końcu jesteśmy w 5 miesiącu! 19 tc brzmi dumnie
Staś za to dalej gorączkuje, spałam z nim w salonie (bo tak sobie zazyczyl) i ledwo żyje, bo spaniem bym tego jednak nie nazwała.
Nie mogę też już znieść upałów, mamy w mieście taki "bazarek" rzeczy używanych i mają klime przenośna, właśnie wysłałam męża....Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2018, 09:19
91Ewela09, lamka, Lusesita, Bajkaaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNajwiększy problem jest z tym, że jak zje moje mleko z butelki to jest spokój na 3h. A na cycku jak zaczynamy o 5 to kończymy o 12 i też jest zatykanie go butelką bo mam już dość... i właśnie on nie pije przez ten czas ciurkiem tylko robi tak długie przerwy i śpi. A jak chcę się odkleić i wstać to zaraz jest jeden wielki ryk
Co gorsze wolę sprzątać niż się nim zajmowaćM ciągle z nim siedzi, przewija, kąpie, karmi... nawet teraz sprzedałam go M do łóżka i śpią razem a ja pranie, sprzątanie itd... spacery też są z M a ja siedzę w domu i sprzątam...
Z wodą się nie chciałam ugiąć do wczoraj. Dostał trochę wody i jakoś mu nie podpasowało ale troszkę się napił.
Ogólnie po wczorajszej wizycie mam mu dawać moje mleko z butelki żeby wiedzieć ile zjada. Skrócić przez to ten czas wiszenia z cyckiem. Przez laktozę nie powinnam dawać mleka z I fazy ssania cycka. No i przez takie rozciąganie jedzenia bardzo się ulewa więc szybkie karmienie z butelki będzie lepsze.
Tylko musi robić to M bo jak biorę na ręce to zaraz głowa w bok i szukanie cycka...
A temat z wodą ma pomóc trochę go przeciągnąć między tymi karmieniami.
Próba karmienia bez nakładek skończyła się jak u Summer... rano znowu była nakładka. A po wpisie Hafija widzę że młody nie potrafi normalnie ssać cycka bez nich
I te argumenty o których poczytałam że lepiej odstawić- jeszcze bardziej mnie zdołowały. -
Ewela kciuki!
Bajeczko gratuluję!!!!teraz spokojnie czekamy na Zosię
bedzie miec bardzo dzielna mamę
Izape juz gratulowalamswietnie Cie tu widziec!!!
chciałabym, zeby dolaczyly tu do nas inne weteranki. Czekam zwlaszcza na Reset jako ex testerke w pelni, no i na Bociusia. Oczywicie pamietam tez o innych dziewczynach, ale nie chce wymianiac by kogos nie pominac.
reset, Izape_91, Bajkaaa, Bocianiątko, Emiilka lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚