X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis dostałam chustę ale nie mam pojęcia co to za rodzaj wogóle jest i chyba to będzie pierwsze dziecko które mam zamiar w chuście nosić. Pisze na metce Vatanai. W późniejszym czasie będę Cię prosić o podesłanie jakiś linków jak to motać :D

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    Jezowa uwielbiam Przyjaciol!!! Ja ryczalam na odcinki z testem ciazowym Rachel. :-)

Ewela kurcze, moze bedzie jak u dziewczyn, nic nic i nagle pojdzie. ;-)

Ogarnelam podwozie, bo nie wiem jak bedzie robic usg. Co wizyta idzie przez brzuch i dowcipnie, wiec nastawiam sie na oba.

U mnie podobnie - usg i tak i tak. Dobrze, bo sprawdza szyjke. Choc u mnie na szczescie dlugasna, ostatnio mi powiedzial, ze ledwo miesci sie na ekranie ;)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Melevis dostałam chustę ale nie mam pojęcia co to za rodzaj wogóle jest i chyba to będzie pierwsze dziecko które mam zamiar w chuście nosić. Pisze na metce Vatanai. W późniejszym czasie będę Cię prosić o podesłanie jakiś linków jak to motać :D
    Wygooglałam, bo pierwszy raz się z tą nazwą stykam, ale widzę, że to pewnie standardowy splot skośno-krzyżowy więc spoko. Daj znać to powysyłam Ci filmiki, z których się uczyłam i dodam jeszcze garść informacji ode mnie odnośnie prawidłowej pozycji dziecka :)

Aga9090 lubi tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie ladny brzuszek :)
    U mnie w ciazy z synkiem na sam koniec bylo okolo 116 cm w pasie, wiwc brzuszek duzy :) zaznacze, ze jestem dosc szczupla, ale u mnie.ciaze szybko widac :) tez bede musiala szukac czegos duzego ;)

Minie Black lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis wrote:
    Wygooglałam, bo pierwszy raz się z tą nazwą stykam, ale widzę, że to pewnie standardowy splot skośno-krzyżowy więc spoko. Daj znać to powysyłam Ci filmiki, z których się uczyłam i dodam jeszcze garść informacji ode mnie odnośnie prawidłowej pozycji dziecka :)
    Dziękuję :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis wrote:

Minnie jeśli Klara wyjdzie z jednodniowym opóźnieniem, to urodzisz równo rok po mnie :D piękny brzuszek!
    Malevis, celowalam w 9 stycznia, w swoje urodziny, a wyszedł 5 - też super! Ale opóźnienie nie wchodzi w grę, raczej się "martwię", żeby nie zahaczyc o 2018, bo będę miała planowana cc...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2018, 13:31

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Szczecinie w końcu zachmurzenie, krótki deszczyk i nawet zagrzmiało :D będziemy żyć :D

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mnie pocieszyłyście...
    Miałam rano usiąść i odciągnąć, bo brak już zapasów.
    Godzinę temu skończył 120ml mm, 40min spania i teraz skończyłam z wywalonym cyckiem...
    Całe szczęście że mamy klimę w domu bo bez kija do mnie nie podchodź a upał działa na mnie jak płachta na byka.

• Melevis Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Malevis, celowalam w 9 stycznia, w swoje urodziny, a wyszedł 5 - też super! Ale opóźnienie nie wchodzi w grę, raczej się "martwię", żeby nie zahaczyc o 2018, bo będę miała planowana cc...

U mnie była planowaną cc na 08.01, młoda postanowiła jednak wyjść samodzielnie dwa dni wcześniej :P a końcówka roku nie jest taka zła, Stachu wyszedł przez cc 20.12, a był planowany na 05.01 :D

Minie Black lubi tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu początki są niestety trudne ale przetrwasz to. Nie da się zaplanować dnia przy takim maluchu ale zobaczysz będzie coraz lepiej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2018, 13:44

Ania1003 lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Rucola- niedawno koleżanka wysłała mi całą instrukcję masażu- ona dzięki temu uniknęła nacięcia. wysłać Ci?:) aczkolwiek położna w szkole rodzenia mówiła,że czasami to i tak natną, bo muszą- żeby nie zrobiła się większa szkoda. jak rodzimy to one widza jak sytuacja i robią to co dla nas najlepsze- tak to tłumaczyła przynajmniej. mam nadzieję,że tak właśnie to sie odbywa ;)

u nas czuć znów upał.. mam plan że nawet z psem nie wyjdę. jutro ma być u nas niby 23 stopnie- no mam nadzieje!
    Kochana już wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek, bardzo Cię poprosze o tą listę :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Rucola , to są miejsca parkingowe dla kobiet w ciąży? Widziałam takie dla rodzin z dziećmi ale typowo dla ciężarnych to nie... no chyba, że właśnie na tym rodzinnym miejscu mogę parkować.

hahaha. Masaż krocza penisem :d Masaż olejkiem wykonujemy codziennie a ten polecany przez Twoją położną to jak często?

Minie ja już mam powyżej 100cm a jeszcze nie urodziłam...
    a Ty brzuszek masz prześliczny!
    no my zaczęliśmy dziś i planujemy już codziennie :) a samodzielny masaż planuję od donoszonej ciąży czyli za tydzień. Masz jakieś sugestie co do sposobu?? :P Mam nadzieję, ze Aicha mi coś podesle ale ja zawsze lubię dostawać praktyczne wskazówki ;)
    Tak tak, są miejsca parkingowe dla ciężarówek, w Rzeszowie to dość popularne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2018, 13:52

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis wrote:
    Melevis to ja też poproszę o instruktaż, tylko nie mogę dodać Cię do przyjaciółek!!!
    edit. Nie mogę Cię dodac bo już Cię mam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2018, 13:51

Synek 💚 31.08.2018r.
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny nawet nie wiecie jak bardzo chciałabym zeby juz sie zaczęło.
    W trakcie ktg polozna przeprowadzila ze mną wywiad, zeby bylo szybciej jak zacznę rodzić.
    Z jednej strony chce już porodu i mieć przy sobie moje maleństwo,a z drugiej cholernie się boję.
    Nigdy kobiety nikt nie zrozumie ;)

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela to zrozumiałe, że się boisz. Mam nadzieję, że poród szybko się zacznie

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela trzymam kciuki żeby jednak akcja się szybki rozkręciła :)

Minie wyglądasz pięknie a brzuszek wcale nie jest duży :)

Aguś gratuluję z okazji 20 tc <3

Tosia u babci na działce, stary remontuje a ja... SIĘ UCZĘ! tak, wreszcie się zmusiłam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2018, 14:02

reset, Aga9090, Bajkaaa, Karma88, Emiilka lubią tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, masaż możesz bezpiecznie wykonywać od 34 tygodnia ciąży. Może też wykonywać go mąż :)

Tu masz link do instrukcji: http://www.rodzicpoludzku.pl/Porod/Naciecie-krocza-czy-mozesz-tego-uniknac.html

Pomocny może być ten krótki filmik: https://www.youtube.com/watch?v=K0QyYX07drM

Rucola lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajeczko, cieszę się ogromnie! Jesteś niesamowicie dzielna mama!

Izuuuuuś, witamy! Rozgosc się wraz ze swoim kropkiem!

Aniu, dziecko ma 14 dni na powrót do swojej wagi urodzeniowej, u Ciebie jest super. Pediatra ma rację. Dopajanie to duży błąd, niestety niektórzy ciągle to sugerują. W zasadzie nie ma czegoś takiego jak mleko pierwszej i drugiej fazy (niedawno obalono ten podzial), a zagazowany brzuszek to normalna sprawa przez cały 1 trymestr. Fakt, uciążliwa, ale pisze to sama nie spiąć dzisiaj od 1:30 w nocy, bo synek miał brzuszek jak kamień aż do godziny 11 i płakał rozpaczliwie. My dajemy biogaje i espumisan, masujemy, nosimy, tłumy, ale wiem, że to trzeba przeżyć. A co do samego karmienia piersią wiem, o czym mowisz - człowiek jest ciągle uwiazany, ja to czasem nie mam kiedy skoczyć do toalety na dwójkę. Ale założyłam, że do 3 miesiąca włącznie jestem tylko dla dziecka i nie robię nic innego. Bywa cholernie trudno, czasem śniadanie jem na obiad, ale wiem, że nie trwa to wiecznie. Moja cdl- cudowna skądinąd kobieta- również mi mówiła, że mam popedzac malucha, ze ma jeść szybko, a nie ciumkac pierś i na początku jej słuchałam, co sprawiało same kłopoty. Kiedy zaczęłam słuchać dziecka i pozwalać mu np.na wiszenie na piersiach godzinami mały lepiej zaczął przybierać, powolutku sam też reguluje sobie przerwy i harmonogram dnia. To się nazywa baby led breasfeeding i ostro się tego trzymam. Trzeba czasem zaufać swojemu instynktowi i swojemu dziecku.

A co do depresji - warto poszukać profesjonalnej pomocy. Przyznaję, że dla mnie połóg to była psychiczna katorga, ciągle płakałam, tesknilam za np.2 godzinami nieprzerwanego snu, dzialalam na autopilocie. Czasem zupełnie nie wiedziałam, o co chodzi mojemu dziecku, dlaczego płacze. Dochodziły do tego okropne problemy z laktacja i czułam się z tym jeszcze gorzej. Na szczęście połóg minął, rany krocza sie zagoily, zaakceptowalam rewolucję w moim życiu. Trzymam za Ciebie kciuki i wierze, ze bedzie dobrze!

Bajkaaa, Ania1003, JustynaG, Rucola, Emiilka, Lusesita, pilik, Lunaris lubią tę wiadomość

• olik321 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zapodałam na obiad taką porcję carbonary ze nie umiem się podnieść:)
    Ale maluch zadowolony bo wierzga.
    Też poproszę instruktaż do masażu krocza :)

Co do seksu to u nas na SR i gin mówili żeby zacząć od donoszonej ciąży. Bo z medycznego punktu widzenia tylko sperma i dręczenie sutków przyspieszają poród i żeby nie przyspieszyć bo sobie za bardzo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2018, 14:08

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też mówili że od donoszonej do odejścia śluzu (czop czy jak to tam sie zwie).
    Ja już mam zakaz seksu, ponieważ wczoraj i dziś rano odszedł mi ten czop.

Olik, mój M robi spaghetti po bolonsku i już nie mogę się doczekać :-)
    Od kilku dni mam tryb odkurzacza :/

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
‹‹ 1391 1392 1393 1394 1395 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ