SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Wiesz, że jest ważny. Ale czy wiesz, który, kiedy i dlaczego?
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis dostałam chustę ale nie mam pojęcia co to za rodzaj wogóle jest i chyba to będzie pierwsze dziecko które mam zamiar w chuście nosić. Pisze na metce Vatanai. W późniejszym czasie będę Cię prosić o podesłanie jakiś linków jak to motać :D

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    Jezowa uwielbiam Przyjaciol!!! Ja ryczalam na odcinki z testem ciazowym Rachel. :-)

Ewela kurcze, moze bedzie jak u dziewczyn, nic nic i nagle pojdzie. ;-)

Ogarnelam podwozie, bo nie wiem jak bedzie robic usg. Co wizyta idzie przez brzuch i dowcipnie, wiec nastawiam sie na oba.

U mnie podobnie - usg i tak i tak. Dobrze, bo sprawdza szyjke. Choc u mnie na szczescie dlugasna, ostatnio mi powiedzial, ze ledwo miesci sie na ekranie ;)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Melevis dostałam chustę ale nie mam pojęcia co to za rodzaj wogóle jest i chyba to będzie pierwsze dziecko które mam zamiar w chuście nosić. Pisze na metce Vatanai. W późniejszym czasie będę Cię prosić o podesłanie jakiś linków jak to motać :D
    Wygooglałam, bo pierwszy raz się z tą nazwą stykam, ale widzę, że to pewnie standardowy splot skośno-krzyżowy więc spoko. Daj znać to powysyłam Ci filmiki, z których się uczyłam i dodam jeszcze garść informacji ode mnie odnośnie prawidłowej pozycji dziecka :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie ladny brzuszek :)
    U mnie w ciazy z synkiem na sam koniec bylo okolo 116 cm w pasie, wiwc brzuszek duzy :) zaznacze, ze jestem dosc szczupla, ale u mnie.ciaze szybko widac :) tez bede musiala szukac czegos duzego ;)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis wrote:
    Wygooglałam, bo pierwszy raz się z tą nazwą stykam, ale widzę, że to pewnie standardowy splot skośno-krzyżowy więc spoko. Daj znać to powysyłam Ci filmiki, z których się uczyłam i dodam jeszcze garść informacji ode mnie odnośnie prawidłowej pozycji dziecka :)
    Dziękuję :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis wrote:

Minnie jeśli Klara wyjdzie z jednodniowym opóźnieniem, to urodzisz równo rok po mnie :D piękny brzuszek!
    Malevis, celowalam w 9 stycznia, w swoje urodziny, a wyszedł 5 - też super! Ale opóźnienie nie wchodzi w grę, raczej się "martwię", żeby nie zahaczyc o 2018, bo będę miała planowana cc...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2018, 13:31

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Szczecinie w końcu zachmurzenie, krótki deszczyk i nawet zagrzmiało :D będziemy żyć :D

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mnie pocieszyłyście...
    Miałam rano usiąść i odciągnąć, bo brak już zapasów.
    Godzinę temu skończył 120ml mm, 40min spania i teraz skończyłam z wywalonym cyckiem...
    Całe szczęście że mamy klimę w domu bo bez kija do mnie nie podchodź a upał działa na mnie jak płachta na byka.

• Melevis Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Malevis, celowalam w 9 stycznia, w swoje urodziny, a wyszedł 5 - też super! Ale opóźnienie nie wchodzi w grę, raczej się "martwię", żeby nie zahaczyc o 2018, bo będę miała planowana cc...

U mnie była planowaną cc na 08.01, młoda postanowiła jednak wyjść samodzielnie dwa dni wcześniej :P a końcówka roku nie jest taka zła, Stachu wyszedł przez cc 20.12, a był planowany na 05.01 :D

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu początki są niestety trudne ale przetrwasz to. Nie da się zaplanować dnia przy takim maluchu ale zobaczysz będzie coraz lepiej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2018, 13:44

• Rucola Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Rucola- niedawno koleżanka wysłała mi całą instrukcję masażu- ona dzięki temu uniknęła nacięcia. wysłać Ci?:) aczkolwiek położna w szkole rodzenia mówiła,że czasami to i tak natną, bo muszą- żeby nie zrobiła się większa szkoda. jak rodzimy to one widza jak sytuacja i robią to co dla nas najlepsze- tak to tłumaczyła przynajmniej. mam nadzieję,że tak właśnie to sie odbywa ;)

u nas czuć znów upał.. mam plan że nawet z psem nie wyjdę. jutro ma być u nas niby 23 stopnie- no mam nadzieje!
    Kochana już wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek, bardzo Cię poprosze o tą listę :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Rucola , to są miejsca parkingowe dla kobiet w ciąży? Widziałam takie dla rodzin z dziećmi ale typowo dla ciężarnych to nie... no chyba, że właśnie na tym rodzinnym miejscu mogę parkować.

hahaha. Masaż krocza penisem :d Masaż olejkiem wykonujemy codziennie a ten polecany przez Twoją położną to jak często?

Minie ja już mam powyżej 100cm a jeszcze nie urodziłam...
    a Ty brzuszek masz prześliczny!
    no my zaczęliśmy dziś i planujemy już codziennie :) a samodzielny masaż planuję od donoszonej ciąży czyli za tydzień. Masz jakieś sugestie co do sposobu?? :P Mam nadzieję, ze Aicha mi coś podesle ale ja zawsze lubię dostawać praktyczne wskazówki ;)
    Tak tak, są miejsca parkingowe dla ciężarówek, w Rzeszowie to dość popularne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2018, 13:52

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis wrote:
    Melevis to ja też poproszę o instruktaż, tylko nie mogę dodać Cię do przyjaciółek!!!
    edit. Nie mogę Cię dodac bo już Cię mam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2018, 13:51

Synek 💚 31.08.2018r.
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny nawet nie wiecie jak bardzo chciałabym zeby juz sie zaczęło.
    W trakcie ktg polozna przeprowadzila ze mną wywiad, zeby bylo szybciej jak zacznę rodzić.
    Z jednej strony chce już porodu i mieć przy sobie moje maleństwo,a z drugiej cholernie się boję.
    Nigdy kobiety nikt nie zrozumie ;)

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela to zrozumiałe, że się boisz. Mam nadzieję, że poród szybko się zacznie

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela trzymam kciuki żeby jednak akcja się szybki rozkręciła :)

Minie wyglądasz pięknie a brzuszek wcale nie jest duży :)

Aguś gratuluję z okazji 20 tc <3

Tosia u babci na działce, stary remontuje a ja... SIĘ UCZĘ! tak, wreszcie się zmusiłam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2018, 14:02

reset, nick nieaktualny, Bajkaaa, Karma88, Emiilka lubią tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, masaż możesz bezpiecznie wykonywać od 34 tygodnia ciąży. Może też wykonywać go mąż :)

Tu masz link do instrukcji: http://www.rodzicpoludzku.pl/Porod/Naciecie-krocza-czy-mozesz-tego-uniknac.html

Pomocny może być ten krótki filmik: https://www.youtube.com/watch?v=K0QyYX07drM

Rucola lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajeczko, cieszę się ogromnie! Jesteś niesamowicie dzielna mama!

Izuuuuuś, witamy! Rozgosc się wraz ze swoim kropkiem!

Aniu, dziecko ma 14 dni na powrót do swojej wagi urodzeniowej, u Ciebie jest super. Pediatra ma rację. Dopajanie to duży błąd, niestety niektórzy ciągle to sugerują. W zasadzie nie ma czegoś takiego jak mleko pierwszej i drugiej fazy (niedawno obalono ten podzial), a zagazowany brzuszek to normalna sprawa przez cały 1 trymestr. Fakt, uciążliwa, ale pisze to sama nie spiąć dzisiaj od 1:30 w nocy, bo synek miał brzuszek jak kamień aż do godziny 11 i płakał rozpaczliwie. My dajemy biogaje i espumisan, masujemy, nosimy, tłumy, ale wiem, że to trzeba przeżyć. A co do samego karmienia piersią wiem, o czym mowisz - człowiek jest ciągle uwiazany, ja to czasem nie mam kiedy skoczyć do toalety na dwójkę. Ale założyłam, że do 3 miesiąca włącznie jestem tylko dla dziecka i nie robię nic innego. Bywa cholernie trudno, czasem śniadanie jem na obiad, ale wiem, że nie trwa to wiecznie. Moja cdl- cudowna skądinąd kobieta- również mi mówiła, że mam popedzac malucha, ze ma jeść szybko, a nie ciumkac pierś i na początku jej słuchałam, co sprawiało same kłopoty. Kiedy zaczęłam słuchać dziecka i pozwalać mu np.na wiszenie na piersiach godzinami mały lepiej zaczął przybierać, powolutku sam też reguluje sobie przerwy i harmonogram dnia. To się nazywa baby led breasfeeding i ostro się tego trzymam. Trzeba czasem zaufać swojemu instynktowi i swojemu dziecku.

A co do depresji - warto poszukać profesjonalnej pomocy. Przyznaję, że dla mnie połóg to była psychiczna katorga, ciągle płakałam, tesknilam za np.2 godzinami nieprzerwanego snu, dzialalam na autopilocie. Czasem zupełnie nie wiedziałam, o co chodzi mojemu dziecku, dlaczego płacze. Dochodziły do tego okropne problemy z laktacja i czułam się z tym jeszcze gorzej. Na szczęście połóg minął, rany krocza sie zagoily, zaakceptowalam rewolucję w moim życiu. Trzymam za Ciebie kciuki i wierze, ze bedzie dobrze!

Bajkaaa, nick nieaktualny, JustynaG, Rucola, Emiilka, Lusesita, pilik, Lunaris lubią tę wiadomość

• olik321 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zapodałam na obiad taką porcję carbonary ze nie umiem się podnieść:)
    Ale maluch zadowolony bo wierzga.
    Też poproszę instruktaż do masażu krocza :)

Co do seksu to u nas na SR i gin mówili żeby zacząć od donoszonej ciąży. Bo z medycznego punktu widzenia tylko sperma i dręczenie sutków przyspieszają poród i żeby nie przyspieszyć bo sobie za bardzo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2018, 14:08

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też mówili że od donoszonej do odejścia śluzu (czop czy jak to tam sie zwie).
    Ja już mam zakaz seksu, ponieważ wczoraj i dziś rano odszedł mi ten czop.

Olik, mój M robi spaghetti po bolonsku i już nie mogę się doczekać :-)
    Od kilku dni mam tryb odkurzacza :/

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
‹‹ 1391 1392 1393 1394 1395 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ