X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pediatra nie miała w zeszłą środę żadnych zastrzeżeń. Podsumowała wizytę i wagę 'że będziemy obserwować, karmić na żądanie'.

Położna przychodzi co czwartek.
    - nie mogę pić słodkich napoi, tylko woda, kompoty i herbaty. Ze względu na problemy z io przed ciążą. Chodzi o wystrzały insuliny. W tym nie robić dłuższych przerw niż 3h w karmieniu aby nie było spadku cukru.
    - najlepiej jak będę dawać swoje mleko z butelki żeby mieć kontrolę nad ilością mleka które pije. Do tego nie mieszać przy jednym karmieniu swojego mleka i np. nie dokańczać karmienia mlekiem mm jak jest za mało.
    - jeżeli karmienie trwa kilka godzin to odkładać młodego jak się "naje". A przed upływem 2h jeżeli się obudzi, to dać wodę.
    - ustawić sobie dziecko pod siebie bo nie będę mogła wyjść do wc z tym wiszeniem na cyckach. Będzie to powodowało depresję, płacz itd.

To są mniej więcej zalecenia położnej. I byłoby wszystko ok. Robiłabym po swojemu wszystko. Tylko M ślepo jej wierzy. A ja przez to mam jeszcze większy mętlik w głowie. Nawet ta głupia woda. M nie rozumie że mleko wystarczy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu z tym, że nie dokarniac mm po kp to racja.
    W żadnym wypadku wody nie powinno się dawać przy kp.
    A próbowałaś może Oskarowi dawać smoczek? Było ta dla mnie czasem zbawieniem i wtedy mogłam zrobić np obiad czy ogarnąć trochę dom lub zająć się pozostałymi dziećmi

• summer86 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    Pediatra nie miała w zeszłą środę żadnych zastrzeżeń. Podsumowała wizytę i wagę 'że będziemy obserwować, karmić na żądanie'.

Położna przychodzi co czwartek.
    - nie mogę pić słodkich napoi, tylko woda, kompoty i herbaty. Ze względu na problemy z io przed ciążą. Chodzi o wystrzały insuliny. W tym nie robić dłuższych przerw niż 3h w karmieniu aby nie było spadku cukru.
    - najlepiej jak będę dawać swoje mleko z butelki żeby mieć kontrolę nad ilością mleka które pije. Do tego nie mieszać przy jednym karmieniu swojego mleka i np. nie dokańczać karmienia mlekiem mm jak jest za mało.
    - jeżeli karmienie trwa kilka godzin to odkładać młodego jak się "naje". A przed upływem 2h jeżeli się obudzi, to dać wodę.
    - ustawić sobie dziecko pod siebie bo nie będę mogła wyjść do wc z tym wiszeniem na cyckach. Będzie to powodowało depresję, płacz itd.

To są mniej więcej zalecenia położnej. I byłoby wszystko ok. Robiłabym po swojemu wszystko. Tylko M ślepo jej wierzy. A ja przez to mam jeszcze większy mętlik w głowie. Nawet ta głupia woda. M nie rozumie że mleko wystarczy.

Ania, włącz eMkowi ostatni film z mamaginekolog:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1060657144093545&id=646192435540020

i daj do poczytania Hafija:

https://www.hafija.pl/2015/01/niemowleta-i-woda-czy-niemowletom-woda-potrzebna-do-picia-i-zycia.html

Obie powołują sie na zalecenia WHO, wiec może to przekona Twojego eMka, że położna może się mylić.

Mój po tygodniu wiszenia na cycku i pierwszej kolce namawiał mnie do mm, więc rozumiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2018, 15:30

Anna Stesia lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos zaklej plasterkiem compeed. To jest opatrunek hydrokoloidowy, nie zaszkodzi a przyspieszy gojenie.

Yoselyn82, Rucola lubią tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczek był już od szpitala. Ostatnio coś się nie daje przekupić bo Z NIEGO NIE LECI.
    Najgorsze jest to że nie da rady go odłożyć. Do wózka czy łóżeczka...
    Na spacerze trzeba iść po największych dziurach. A bujanie wózkiem w domu nic nie daje.
    W nocy żeby M nie wstawał 5x do niego to śpię z odkrytymi cyckami i się budzi 2x tylko na karmienie i przebieranie. I śpi z nami. To jedynie działa i pozwala przespać M większość nocy.
    Ja niestety nie słyszę NIC. Może bomba grzmotnąć i się nie obudzę... płacz też mi nie przeszkadza i do karmienia M mnie rozbudza :(

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój M to samo. Daj mm bo skoro tak wisi na cycu to się nie najada...
    Później pokazałam mu wpis Hafiji i się odczepil.
    Dopiął swego ze smoczkiem, ale faktycznie jest on czasem wybawieniem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2018, 15:33

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i żeby nie było, że sie wymądrzam.. sama posłuchałam położnej z odstawieniem mleka i jogurtów i nadal nie mam odwagi do nich wrócić, a mogłam po prostu przeczekac. Nawet lody jem tylko sorbetowe.. a z nabiału jedynie jajka i ser żólty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2018, 15:33

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos popieram dziewczyny, plasterki Compeed są super.

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia bardzo dziękuję za miłe słowa <3

Ja co prawda karmiłam mm, ale w nocy też mnie nic nie budziło, emek wstawał, karmił, nie narzekał ;) a ja nie czułam się z tyn jakoś źle :P z tym bym nie miała wyrzutów sumienia, bo mama też musi odpocząć, a już szczególnie jak karmi co chwile piersią

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2018, 15:37

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    A i żeby nie było, że sie wymądrzam.. sama posłuchałam położnej z odstawieniem mleka i jogurtów i nadal nie mam odwagi do nich wrócić, a mogłam po prostu przeczekac. Nawet lody jem tylko sorbetowe.. a z nabiału jedynie jajka i ser żólty.

Summer ja nawet jajek nie moge. Mała na drugi dzień po tym jak zjadłam była cała wysypana.
    Z kolei po mleku i jego przetworach ma bóle brzucha.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu Oskar ma dopiero 3 tygodnie, trzeba cierpliwości, naprawdę czasem to jest walka z wiatrakami ale później to się ustabilizuje. Przy Nadii to ja spałam że 3 g na dobę i do tego Wiktora trzeba było zaprowadzić do przedszkola, a Kinga miała 1, 5 roku jak się Nadia urodziła i byłam sama z nimi ale dałam radę, było bardzo ciężko ale się nie poddałam.

Rucola lubi tę wiadomość

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2020, 19:37

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita wrote:
    Summer ja nawet jajek nie moge. Mała na drugi dzień po tym jak zjadłam była cała wysypana.
    Z kolei po mleku i jego przetworach ma bóle brzucha.

Kiedy robicie kolejną prowokacje?

Ja własnie jestem zła na to odstawienie, bo u nas nie było objawów uczulenia, tylko prężenie i ból brzuszka a w zasadzie nie wiem czy mleko było przyczyną..

3i49mg7yu2aqel15.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Kurcze, trochę więcej mam teraz tego plamienia... Trochę jak koncowka @, ale to nadal śluz... Na wkładce nawet widać... Wcześniej było bardzo leciutkie, tylko przy podcieraniu.

Biorę ten duphaston 2 x po jednej tabletce ale nie wiem czy nie lepiej zwiększyć dawkę ??? Zaczynam się bać troche...:(

Izape, dużo odpoczywaj. Dupka można dać 3x1, ale u Ciebie był ładny prog. Kiedy powtarzasz betę i masz wizytę u gina?

3i49mg7yu2aqel15.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza proga miałaś chyba 19?
    Moze zwiększ dawkę 3x1 i dużo odpoczywaj i może nospe też wez

Rucola lubi tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, jak pediatra mówi karmić na żądanie to niech położna się nie wyglupia z tekstami o interwalach godzinowych. Ponadto teraz jest gorąco i dzieci mają prawo niemal bez przerwy zgłaszac się do piersi. Oskar jest noworodkiem, niedawno był w brzuchu i mamy i świat na zewnątrz jest i tak stresujące, żeby to jeszcze musztrowac harmonogramem jedzenia. Z czasem sam to sobie wyreguluje. Nie bój się robić po swojemu - do mnie po porodzie przychodziły w sumie 3 położne i każda mówiła co innego. Bardzo żałuję, że na początku więcej słuchałam ich zamiast siebie i dziecka

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Kiedy robicie kolejną prowokacje?

Ja własnie jestem zła na to odstawienie, bo u nas nie było objawów uczulenia, tylko prężenie i ból brzuszka a w zasadzie nie wiem czy mleko było przyczyną..

Gdzieś za 3-4 tygodnie.
    Żal mi jak się później męczy :-(

A co do czestszego karmienia z powodu upałów... ech czasami aż mnie to męczy. W dzień jako tako, ale w nocy częściej. W domu gorąco, mała niespokojna.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się tak zastanawiam czy te położne maja dzieci i skąd czerpią wiedzę....

Lunaris lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemne chmury idą :D

Rucola lubi tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania dotąd instynkt Cię nie zawiódł - sama się zdiagnozowałaś, potem nie zignorowałaś oznak, że Oskar wyjdzie wcześnièj. Teraz nie przestawaj słuchać swojego instynktu. Trafiłaś z połogiem na najgorszą pogodę, biedaku - trzeba to przeczekać - jak się skonczą te upały to i Tobie i synkowi będzie łatwiej.

Rucola lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
‹‹ 1393 1394 1395 1396 1397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: