Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Iza u mnie w okolicy @ też było 2-3 dni takiego plamienia.
Ewela, mam nadzieję, że nie dotrwałasz do następnej wizytytrzymam kciuki, żeby szybko poszło.
Maja! Nie wiem czy czytasz, ale gratuluję! Uściski dla Was!
Summer ja bym na Twoim miejscu wróciła do nabiału. Myślę, że to jak u większości dzieci poprostu winny jest niedojrzały przewód pokarmowy. Mi pediatra powiedziała, że problem z brzuszkiem przy kupię moze być do 3mż i że to naturalne. U nas ostatnio trochę lepiej mimo, że nic nie zmieniłam w diecie. Nabiału jem bardzo dużo.
A co do rad położnych... Mi powiedziała, że nie ma diety matki karmiącej, ale skoro Fela ma problemu z brzuszkiem to radzi odstawić banany, nieprzetworzone mleko i słodycze. Oczywiście nie posłuchałam, a z brzuszkiem już lepiej.
Jeśli chodzi i dopajanie to jak najbardziej macie rację z tym, że przy kp się nie dopaja. Ale nie wiem jak jest jeśli podaje się dodatkowo mm. Ono jest gęste i przy mm można dopajać w upały. Skonsultowała bym to z pediatrą. Ale na pewno nie można wody podawać między posiłkami, bo zapełni bez sensu brzuszek.
Ania z tym wiszeniem na cycku tak to już jest w pierwszych miesiącach. U mnie Fela przez pierwsze trzy tygodnie się ode mnie nie odklejała. Teraz też sporo wisi na cycku, ale już to się trochę bardziej normuje. Wiem, że jest to męczące, nie ma się czasu dla siebie i na ogarnięcie czegokolwiek, ale to jest czas dla maluszka. Bardzo szybko minie a tej bliskosci nic nie zastąpi. Ja mimo zmęczenia i braku czasu staram się tym cieszyć. Strasznie słodkie jest jak widzę, że Fela przy cycku czuję się "jak w niebie"ten spokój na buzi jak zasypia. Dla mnie super. I czasem aż nie mam sumienia jej odkładać bo tak słodko śpi.
My dzisiaj zaliczyłyśmy wspólna 3h drzemkę! Karmienie na leżąco tak się u nas czasem kończy
Widzę też że w czasie aktywności może już trochę pobyć sama. Interesuje się tym co jest do okoła. I mega atrakcją jest szeleścik ze smyka. Może patrzeć na niego cały czas. Ładnie A nim głowę odwraca.
Dziewczyny czy wkładacie maluchy do chusty w takie upały? Ja miałam Felę raz i obie byłyśmy całe zlane potem. Boje się, że się przegrzeje.
I czy kładziecie w ciągu dnia maluszki do spania na brzuchu. Jakos mam straszne opory. Boje się i stoję nad nią cały czas i sprawdzam czy oddycha.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2c9cfa32dfcf.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2018, 16:26
olik321, Aga9090, Minie Black, Luna1993, Lusesita, Achia, Kaczorka, KateHawke, Izape_91, Jeżowa, Patrycja20, Yoselyn82, Anna Stesia, blue00, JustynaG, Nadzieja22, Emiilka, pilik, Karma88, Flowwer, Rucola, Lunaris, lamka, 91Ewela09, ibishka, Sarna84, Lena21, emi2016 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMalka, Fela jest przecudowna!! Doskonale pamiętam swoje obawy co do spania na brzuszku - ja zaczęłam kłaść tak Staszka jak miał ok 2 miesięcy, bo wcześniej też schizowalam, że się poddusi i o ile dobrze sięgam pamięcią, to nie przepadlal za spaniem na brzuchu, polubił jak miał ok pół roku i sam tak się obracal
Dziewczyny, dziękuję za tyle miłych słów! A mówią, że dziewczynka to odbiera mamie urodę - póki co zabrała mi gładka ceręale powiem wam, że ze Stasiem "wizualnie" czułam się źle, choć po zdjęciach teraz jak patrzę, to dziwię się dlaczego? to chyba kwestia nastawienia - teraz jestem starsza, (podobno) dojrzalsza? I ta ciąża jest wystarana i jakbym nie wyglądała, to chyba będę się dobrze czuła, bo mam to czego tak pragnęłam w pełni świadomie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2018, 16:34
malka, Rucola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczynki na szybko. Jest wszystko ok z Malutka! Na spokojnie wieczorem wszystko opisze. Rosnie jak na drozdzach. Szyjka stoi na 3cm. Mam odpoczywac i mam antybiotyk na bakterie.
Aga9090, Minie Black, Achia, Kaczorka, Izape_91, olik321, summer86, Jeżowa, Lusesita, Yoselyn82, Bocianiątko, Anna Stesia, blue00, Luna1993, JustynaG, Nadzieja22, Emiilka, malka, pilik, Flowwer, Rucola, Lunaris, emi2016 lubią tę wiadomość
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
nick nieaktualnyMalka- sama słodycz
Minie- mi synek też zabrał gładką cerę-i to od samego początku
Mąż wrócił! Przywiózł komodę na ciuszki dla Oskara, musimy tylko kupić białą farbę i ją odmalować
Był na masażu u znajomych co mają 1 dziecko i przywiózł w prezencie tą siatkę- jeszcze nie wiem co jest w środku bo mam na niego czekać z otwieraniem(poszedł po resztę komody)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/87c9c71ada71.jpg
Ps.a u nas była burza i totalna ulewa! UffWiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2018, 16:38
Aga9090, KateHawke, Kaczorka, Jeżowa, Lusesita, JustynaG, Nadzieja22, Emiilka, malka, Flowwer, lamka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2020, 19:37
malka, Karma88 lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
nick nieaktualnyIzape na początku możesz spać na brzuchu
W siatce ciuszki! Dużo ciuszkow, większość nowa,ale takie większe rozmiary, od 68 w górę, także super, bo tą mniejszą wyprawkę dostanę od koleżanki też jakoś na dniachbędę segregować, zacznę prać, dobrze że jest już komoda :p ah od razu mam lepszy humor
Izape_91, Rucola, Lunaris lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTrochę mnie uspokoiłyście z tym wszystkim.
Obejrzałam właśnie z M mamaginekolog i zapytałam co z wodą. Powiedział że już nie da. Z golasem w nocy M też miał problem. Młody chodzi tylko w pampersie i też tak śpi a M myślał że mu zimno.
Może mało twarzowe zdjęcie ale dziecko najedzone= dziecko szczęśliwe
Pozdrawiam ponownie znad cycka...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cd64446bb89e.jpgKateHawke, summer86, Yoselyn82, Achia, Lusesita, Aga9090, Anna Stesia, blue00, Izape_91, JustynaG, Nadzieja22, Jeżowa, Emiilka, malka, pilik, Karma88, Rucola, Lunaris, lamka, emi2016 lubią tę wiadomość
-
Malka moja Gabi śpi tylko na brzuchu. Zarówno w nocy jak i w dzień. Jeśli podnosi główkę leżąc na brzuchu to sobie zawsze przekreci Glowke jak należy.
U nas też z brzuchem lepiej mimo że się przestałam przejmować dieta i przestałam te wszystkie krople dawać.. Ostatnio nawet pizze zjadłam! I jak tak patrzę z perspektywy czasu to wydaje mi się że połączenie problemów z brzuchem było głównie w mojej głowie.. Jak tylko cos gorzej było to pod presją otoczenia się doszukiwalam że coś na pewno z rzeczy co zjadlam pogorszyło sprawę.
Pomoc przy drugim dziecku człowiek już mniej uważaAnna Stesia, malka, Rucola, emi2016 lubią tę wiadomość
-
Ania1003 wrote:Trochę mnie uspokoiłyście z tym wszystkim.
Obejrzałam właśnie z M mamaginekolog i zapytałam co z wodą. Powiedział że już nie da. Z golasem w nocy M też miał problem. Młody chodzi tylko w pampersie i też tak śpi a M myślał że mu zimno.
Może mało twarzowe zdjęcie ale dziecko najedzone= dziecko szczęśliwe
Pozdrawiam ponownie znad cycka...
Pamiętaj że nie jesteś z tym sama. Zawsze masz nas. A raczej dziewczyny bo ja tam na razie guzik wiem
A Oskar do schrupania! Taki maluuusi i słodziusia jakie ma śliczne uszka
Ania1003 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJuż widać że jest większy. Ale dalej ubranka 50 są za duże.
Ja sobie nie wyobrażam gdyby przyszło rodzić 3-4kg chłopa. Z tymi problemami które miałam po to lepiej że był taki mały. A do tej pory nie pojmuję gdzie on to żarło magazynuje w sobie... kupa jest średnio co 30min.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6180a098d136.jpg
KateHawke, Yoselyn82, Aga9090, Bocianiątko, Minie Black, summer86, Anna Stesia, Achia, Izape_91, blue00, Lusesita, Kaczorka, JustynaG, moniśka..., Nadzieja22, Patrycja20, Jeżowa, Emiilka, malka, pilik, Karma88, Flowwer, Rucola, Lunaris, Angelika83, emi2016 lubią tę wiadomość
-
Mamusie, możecie polecić jakąś fajną matę edukacyjną?
I jakieś zabawki, które sprawdzają się u takich maluszków?
Mamy karuzelkę, książeczkę kontrastową, pałąk z zabawkami do wózka i trochę grzechotek (na nie jeszcze za wcześnie), ale coś chciałabym Małej dokupić.. -
Ja jako mamusia (chrzestna, co prawda, ale zawsze
) kupiłam taka
https://www.smyk.com/fisher-price-mata-gimnastyczna-przyjaciele-z-lasu-tropikalnego.html
I był szałsummer86, Rucola lubią tę wiadomość
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
Malka, ale urocza ta Twoja Fela.
Aniu, nie widać na zdjęciach, że Twój Oskar to taka kruszynka
Summer... Czyżby zwiastujesz dołączenie do ExTesterek również Bociusia?malka, Bocianiątko lubią tę wiadomość
-
Ania ale z Oskara jest kruszynka!
Fela już nosi niektóre ciuchy rozmiar 62. A jak się urodziła to 56 było trochę za duże.
Dziewczyny super macie brzuchy i Wszystkie pięknie wyglądacie w tych ciążach! Niech mi toras spróbuję mieć jakieś kompleksy! Będę wybijać z głowy!
Ogólnie to Felę na brzuch kładę, żeby sobie poćwiczyła, widzę, że później też jest lepiej z brzuszkiem. Ale boje się ją tak zostawić do spania. Niby potrafi podnieść głowę i ją obrocić, ale jak jest bardziej zmęczona to tego nie robi. Poczekam z tym spaniem aż nauczy się obracać chyba. Na razie tylko ćwiczenia
-
Ja odkad Leon skonczyl 2 tygodnie klade go spac na brsuszku bo wtedt lepiej i dluzej spi. Zaczelam na drzemki, zeby moc go obserwować a pozniej sie przemoglam i w nocy tez. Od tego czasu moze z 3 razy spal na plecach.
Aga9090, malka lubią tę wiadomość