X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Ja się tak zastanawiam czy te położne maja dzieci i skąd czerpią wiedzę....
    To samo w szpitalu powiedziałam

olik321, Aga9090, KateHawke, Barbarka1984 lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka sama słodycz na tych zdjęciach. Fela jest przesłodka. Przycisk "lubię" to za mało!

Aniu Oskarek jest cudny. Dajcie sobie czas. Teraz jest trudno, ale jeszcze trochę i na pewno będzie coraz lepiej.

Wizyta połówkowa. Siedziałam trochę ponad godzinę. Dobrze, że po wszystkich pacjentkach kazał przyjechać. Malutka rośnie pięknie. Wszystko jest ok. Wyszło, że ma teraz 317g, we wtorek był inny sprzet w innym miejscu więc różnica na pewno jest, a i przybrała na pewno swoje.
    Wszystkie organy w porządku, przepływy itp. Kość nosową oczywiście najdłużej sprawdzał. Prawa kostka ok, a lewa ciut mniej uwapniona. Najprawdopodobniej taka będzie jej uroda. Wszystko inne ok.
    Szyjka ma 3cm jak we wtorek. Mam cały czas się oszczędzać, nie dźwigać i pilnujemy szyjki.
    Na bakterię mam antybiotyk na 10 dni, a potem powtórka posiewu.

Robimy konsultację genetyka i echo serduszka, żeby mieć dla świętego spokoju, bo jednak ta kostka nie kształtowała się odpowiednio. Według niego wszystko powinno być ok.

Achia, pilik, Bocianiątko, Lusesita, Aga9090, malka, Anna Stesia, Emiilka, Patrycja20, Nadzieja22, KateHawke, Sarna84, Phnappy lubią tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • pilik Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape gratulacje! Cudownie że dołączyłaś do ex testerek <3 spokojnej ciąży!
    A co do plamien - ja plamiłam od terminu @ to 9 tc i wszystko było ok a gin mówił że taka moja natura albo wina leków.

Ania - współczuje problemów, ale to co opisujesz to po prostu normalne trudny z noworodkiem... Ninka ma 5 tygodni skończone, urodziła się z wagą 3150, teraz waży 3620. Każą nam kontrolować, ale póki co przybiera ok. 100g na tydzień czyli teoretycznie za mało, a praktycznie mówią że to ok. A i tak jak dziewczyny pisały - patrz na najniższą wagę jaką miał Oskar, a nie na urodzeniową! Ja patrzę na urodzeniową bo przez chorobę i karmienie poza jelitowe nie spadła z wagi w ogóle, dwa tygodnie temu jak wychodziliśmy ze szpitala miała 3440.
    A co do karmienia - jeżeli chcesz to warto spotkać się z doradcą laktacyjnym. Może małego zle przystawiasz po prostu? To ze długo je to normalne. Ja źle przystawiałam przez co mała za płytko ssała. Dodatkowo jak długo jest na piersi i słyszysz że tylko ciumka to pobudzaj - głaskanie za uszkiem, delikatne masowanie palcem jakby pod brodą plus jak przysypia to po 10-15 minutach karmienia pionizowanie, odbicie (i rozbudzenie lekkie) i do drugiej piersi. U nas te „triki” zadziałały, mała zaczęła troszkę przybierać i szybciej się najadać. Co nie zmienia faktu, że w trakcie dnia nie jestem jej w stanie odłożyć na dłużej niż 10 minut...
    Poczytaj też o skokach
    http://tatapad.pl/dziecko/marudzi-i-nie-spi-moze-to-skok-rozwojowy/

Melevis baaardzo bym prosiła też o filmiki i wskazówki. Mała jest nieodkładalna, wózek i inni ludzie parzą, a z chustą nam kiepsko idzie. A mam pięć...! Siostry mi nawiozly. Dwie kolkowe i trzy zwykłe, ale wszystkie chyba skośno krzyżowe. U mnie stres bo mała zawsze krzyczy straszne przy wiązaniu, uspokaja się dopiero jak skończę motać...

Rucola ja robiłam masaż krocza od 32tc, acz nie super regularnie. Do tego aplikowanie tabletek z wiesiołka. Nie wiem czy u mnie pomogło bo przez zielone wody i bardzo szybką akcje nacięli żeby szybko mała wyszła i nie napiła się jeszcze więcej wód.

Bajka ale przeleciało...! Gratulacje <3

Aksamitna zaciskamy kciuki!

Lena mam nadzieje że hemoglobina szybko ładnie pójdzie w górę! Wiem jak „groźba” szpitala znowu przeraża :(

Ewela mam nadzieję, że mała wkrótce będzie w Twoich ramionach! Ja w szpitalu o 22.30 miałam szyjkę na 1,5cm, rozwarcie na palec, ktg bez skurczy a o 3.25 urodziłam!

Malka my w chustę wchodzimy jak jest krytycznie, ja się topie, ale Ninka się uspokaja i zasypia więc musi jej pasować. Ale na spacer wczoraj i dziś się nie odważyłam jednak w chuście.
    A co do spania, moja śpi tylko na brzuchu. Inaczej nie zaśnie i koniec. W dzień dwa razy mi się ją udało odłożyć, ale tez na brzuchu... no ale mamy monitor oddechu i mnie to uspokaja troszkę...
    Fela jest cudowna <3

Summer polecam wszelkie kontrastowe, szeleszczące zabawki. Do tego jakieś sensoryczne, można kupić np. Rękawiczki sensoryczne albo zrobić (taniej) i delikatnie dziecku dawać dotykać różnych faktur, masować ręce i nogi.
    A i piłka takane jest super :)

summer86, Ania1003, Lena21 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Malka, ale urocza ta Twoja Fela.

Aniu, nie widać na zdjęciach, że Twój Oskar to taka kruszynka :)

Summer... Czyżby zwiastujesz dołączenie do ExTesterek również Bociusia?

Bocius jest w gronie kilku dziewczyn, na które bardzo bardzo tu czekam.

Rucola, reset, Bocianiątko, lamka, Anna Stesia, Aga9090, Emiilka, Sarna84, Phnappy, Lena21 lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma super :) konsultacji nigdy za wiele, ale na pewno wszystko będzie dobrze :) a lekarz coś więcej mówił o szyjce? Np jak że spacerami, zakupami? A jak Ty się czujesz?:)

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko na szybko idę na porodowke bo mi przepływy gorsze wyszły spadek tętna i będą wywoływać poród ale się boję bo nie wiem co mnie czeka bp nie wiem czy z nią będzie dobrze wszystko dam znać jak będę coś wiedzieć

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajeczko- kciuki za Ciebie i za Zosieńkę!!!

• summer86 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajeczko, wszystko będzie dobrze! Trzymam mocno kciuki.

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • pilik Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka kciuki zaciśnięte! Wszystko musi być dobrze, niesamowita ta Twoja Zosia że poczekała idealnie do sonoszonej ciąży!

Rucola, summer86, Lusesita, Emiilka, Sarna84 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia nie mówił, że mam leżeć plackiem. Mam się nie przemęczać, nie dźwigać itp. Mieszkamy w domku z ogrodem za miastem. Więc w domu kręcę się po mieszkaniu, garów, prania nie dźwigam, głównie posiaduję na kanapie przy kompie, bo tak mogę pracować. Wychodzę przed dom do ogrodu pospacerować po działce, posiedzieć na ławce itp.

Na zakupy pojadę w poniedziałek z M po wizycie u genetyka, a mniejsze zakupy M ogarnia wracając z pracy.

Ja właśnie czuję się dobrze. Odetchnęłam znowu po tej wizycie. Od wtorku jak pozwalniałam właśnie w ten sposób + mam luteinę dopochwowo tylko jednorazowo miałam ciągnięcie w dole brzucha. Tak jest spokój, więc liczę, że takie przystopowanie pomoże.

14 sierpnia podjadę kontrolnie zerknąć na szyjkę.

Bajeczko kochana powodzenia. Wierzę w Twoją siłę i siłę Zosi. Czekamy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2018, 19:29

Achia lubi tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma, u nas to wygląda podobnie. Ja niestety nie mam domku, a spaceruje raz dziennie z Bajlą. Zresztą w taki upał to i z szyjką 5cm by mi się nie chciało wychodzic :p
    Tryb leniwej królowej odpalony po prostu ;)

Karma88, Lusesita lubią tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BAJKA POWODZENIA!!! trzymamy kciuki za Ciebie i za Zosieńkę <3

Karma, ale cudownie rośnie Twoja córeczka. Takie dobre informacje radują moje serce! A kość nosowa uparta, ale myślę, że po prostu jest leniwa :)

Uwielbiam czytać posty naszych już-mamuś, bo tyle można się dowiedzieć o realiach życia z noworodkiem/niemowlakiem. Dziękuję dziewczyny <3 czerpię każde słowo, by choć odrobinę wiedzieć czego się spodziewać. Jesteście nieocenione! No i podziwiam, że macie czas na forum, nie tylko na pisanie, ale nawet na nadrabianie i bycie na bieżąco, mimo że centra wszechświata w Waszych ramionach zabierają tyle czasu <3

Karma88, Flowwer, summer86, Anna Stesia, Emiilka, KateHawke lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajeczko czekamy!!!

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka trzymam za was kciuki.
    Ewelina oby szybko ruszyło!

Dziewczyny a co z kwestią spacerów? Bo ja już od czwartku wychodzę do cienia rano lub wieczirem a teściowa marudzi że za szybko bo zawieje dziecko. Jest tak ciepło że w domu nie ma czym oddychać i wolę siedzieć w ogródku.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:

Dziewczyny a co z kwestią spacerów? Bo ja już od czwartku wychodzę do cienia rano lub wieczirem a teściowa marudzi że za szybko bo zawieje dziecko. Jest tak ciepło że w domu nie ma czym oddychać i wolę siedzieć w ogródku.

U mamyginekolog w najnowszym filmie też była poruszana ta kwestia.I dokładnie tak jak piszesz- spacer albo rano albo wieczorem.

• summer86 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:

Flowwer, my wyszlismy na spacer równo tydzien po porodzie, ale tylko dlatego że wtedy było kilka dni deszczowych. Nam mówiono że latem można od razu spacerowac, tylko tak jak piszesz w takie upały najlepiej rano lub wieczorem.

Zatem teściowa nie ma racji. Co innego gdyby dziecko było zimowe, wtedy werandowanie itd.

3i49mg7yu2aqel15.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Flowwer, my wyszlismy na spacer równo tydzien po porodzie, ale tylko dlatego że wtedy było kilka dni deszczowych. Nam mówiono że latem można od razu spacerowac, tylko tak jak piszesz w takie upały najlepiej rano lub wieczorem.

Zatem teściowa nie ma racji. Co innego gdyby dziecko było zimowe, wtedy werandowanie itd.
    Ogólnie cieszę się że rodzę zimą, ale trochę szkoda, że nie będziemy mogli tak od razu wyjść na spacer jak właśnie latem ;) dobrze że mam ten balkon ;)

summer86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka, czekamy na was obie <3 powodzenia!

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka idziemy z Tobą <3 akurat weszłam na forum w samą porę :D

Porządki na działce zrobione, babeczki i ciasteczka owsiane upieczone. Zostało mycie (się) i pakowanie prezentu dla Frania :) Jutro nasz WIELKI dzień! Nie do wiary że to już 5 lat! Dla mnie to wciąż mój wrzeszczący noworodek :) <3 (szczególnie jak zobaczyłam zdjęcia Ani Oskara- Franio też był małym chudzielcem topiącym się w ubrankach <3 a teraz nóżka 31cm :D)

Malka śliczne zdjęcia Feli <3 chyba muszę opanować jakiś program do zdjęć bo nigdy tego nie miałam robić a przydała by mi się wiedza w kwestii łączenia kilku zdjęć.

Flower szkoda że Ci się trafił taki finał szpitala ale mam nadzieję że na patronażu już zupełnie inaczej to wygląda. Najważniejsze że Szymek zdrowy i w domu z kochającymi rodzicami <3 Cieszcie się każdym dniem, one tak szybko mijają!
    Ps Franek wychodził na dwór od wyjścia ze szpitala- to jest od skończonego tygodnia, jak bym wyszła wcześniej to bym od razu pewnie wychodziła. Jest sierpień, raczej w brzuchu nie miały cieplej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2018, 20:02

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • pilik Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flower mnie ostatnio pani na spacerze pytała dlaczego chodzę z dzieckiem tak byle jak (gołe stopy wystawały z chusty, było 30 stopni w cieniu), jak taki maluch powinien być w beciku! Nie ma co słuchać, szczególnie jak macie przyjemniej w ogrodzie to trzeba korzystać!

Lunaris, Rucola, Karma88, Jeżowa, Aga9090, Emiilka, Lena21 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
‹‹ 1395 1396 1397 1398 1399 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ