X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza możesz wymiotować lub nie, w każdej ciąży inaczej się czułam. Z Wiktorem to z brzuchem do szkoły dziennej chodziłam, a z Kinga i Nadia wymiotowałam. Każda jest inna

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamcia podziwiam Cię... Ja bym tak jej dała już do wiwatu, że nawet za rok by nie przestąpiła mojego progu. Co to kogo obchodzi jak się ubierasz, co jesz i gdzie chodzisz!? Co do syfu to bym jej powiedziała: mamusia to też czysto nie ma - może pomóc w sprzątaniu póki mogę :P
    A z tą książeczką to jak ona zapomniała o tym to ja miss Polonia jestem... Ludzie są tak wredni a do tego myślą że są sprytni a my się nie domyślimy o co im chodzi bo jesteśmy debilami. No takie spryciule kurde.

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka- ja chyba nic mądrego nie dodam. Justyna napisała już wszystko :) ale na pewno nie miej wyrzutów że byłaś niemiła- miałaś do tego prawo.
    A teściowa na pewno pamięta ten 1 pkt Twojego męża, moja młodsza siostra też na samym początku dostała 1 punkt i mama pamięta to wręcz jakby było wczoraj, więc nie wiem co ona chciała uzyskać pokazując Ci tą książeczkę i mówiąc że nie pamięta...

• Emiilka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry piękne Dziewuszki!

Bajeczko, wybacz, że dopiero teraz, ale gratuluję urodzenia Zosieńki! Mała jest cudowna, a jaka zacna waga! W ogóle nie widać, że opuściła brzuszek 3 tygodnie przed terminem.
    Ewela, gratuluję narodzin Anastazji! :) Udało mi się załapać na fotkę - cudna córeńka. Podziwiam Twoje nastawienie po porodzie ;)

Dziewczyny, macie wszystkie cudowne brzuszki, ale casting na zdjęcie dnia wygrała Rucola :D Dziewczyno, Twoja fotka w koszulce nocnej to sam sex! Oczywiście, w pozytywnym tego słowa znaczeniu ;) Dla mnie wyglądasz baaaardzo apetycznie i chyba osobiście bym się nie zdecydowała na tak odważny strój do porodu - uważaj, bo pan doktor się w te koronki i dekoldzik zapatrzy :D Piękna z Ciebie kobieta :)

Izuś, beta ładnie rośnie, świetnie też, że próg podskoczył :) Będziesz jeszcze badać przyrost?

Yos, cieszą mnie dobre wiadomości po dzisiejszej wizycie. Oby tak dalej! Najgorszy czas, już za Wami :)

I ja dzisiaj wizytowałam (na NFZ). Fotki nie mam znowu - Mały nie współpracował i w ogóle nie pokazał buźki. Z ciekawostek: szyjka 39 mm; ostatnio u tej gin - 35 mm (panikowałam, że się skróciła), a ja latam jak ta cholerka. Waga małego z dzisiaj: 1737 gram. Dokładnie 2 tygodnie temu, na prywatnej wizycie, miał 1625-1639 gram. Wiecie co, ja już w ogóle nie wierzę w te pomiary ;) Ważne jedynie, że szyjka jest ok i że wód płodowych dużo. Za dwa tygodnie pójdę znowu prywatnie, bo moim zdaniem jest ogromna różnica w sprzęcie.

Dziś nastąpiła wiekopomna chwila - tak, tak, mój pierwszy klient. Przygotowałam się merytorycznie, odstrzeliłam jak stróż w Boże Ciało, zakupiłam Lindory i co? Usłyszałam na wstępie, że nie jest niestety na dzisiaj przygotowany finansowo na wizytę :D Także początki są świetne ;) Ps. Tak, uprzedzałam wcześniej telefonicznie o wysokości opłaty za poradę prawną. Ps. 2. Tak, udzieliłam porady prawnej :)

Miłego wieczoru Dziewczyny! Ja jadę po chleb, bo z tej podniety (pierwszy klient) zapomniałam zakupów zrobić...

lamka, Lusesita, KateHawke, Patrycja20, Lunaris, Yoselyn82, Siwulec, Jeżowa lubią tę wiadomość

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • Phnappy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny - mam głupie pytanie :)

po co kupuje się smoczki do butelek? jak butelka ma już smok? :)
    i jakie butelki polecacie?

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke tylko, że ona serio ma czysto, ona jest z tych co to okruszek upadnie na ziemię i nie leży nawet 3sek, bo od razu go sprząta... Woda Ci kapnie podczas picia na podłogę, a zanim zdążysz spojrzeć to już wytarte. A ja mam raczej luźne podejście do porządku, wychodzę z założenia, że dom jest do mieszkania i jest dla ludzi a nie ludzie dla domu.

Co na to eMek? Pocieszał mnie jak się rozryczałam koszmarnie w drodze do domu, ale on uważa, że mnie wszystko ostatnio wkur**ia w jego matce, bez względu na to, co powie i jest mu przykro, i że to też wina hormonów ciążowych, że mnie tak irytuje.

• admiralka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal, piękny filmik wrzuciłaś!

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wrote:
    dziewczyny - mam głupie pytanie :)

po co kupuje się smoczki do butelek? jak butelka ma już smok? :)
    i jakie butelki polecacie?
    Bo trzeba wymieniać co jakiś czas (maluch gryzie smoka i się niszczy, a poza tym dobrze wymieniać że względów higienicznych) :)
    Polecam tą, bo naprawdę wiele butelek przeszłam (avent, lovi, nuk, dr brown i dużo innych) i ta wg moich doświadczeń najlepsza

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c3700e220f5f.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 20:13

lamka, Phnappy lubią tę wiadomość

• admiralka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Kochane z maluszkiem wszystko dobrze <3 jestem szczęśliwa :-) ladnie rośnie, serduszko bilo 165 uderzeń , widziałam raczki i nóżki. Płci poki co nie wiem.

Jestem właśnie na obiedzie bo z nerwów nie jadłam praktycznie nic dzisiaj :-)

Cuuuudownie <3 <3

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka tak jak piszesz dom jest do mieszkania, a nie na wystawę :)
    A tak sterylne mieszkanie też nie jest dobre dla dziecka.
    Jak mi takich rzeczy naopowiadała to by przez najbliższy rok by do mnie nie przyszła...

A eMek nie powiedział jej nic?!
    Tule kochana❤️

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza gratulacje pięknej bety:)

Lunka odliczamy do wizyty razem z Tobą <3

Yos super wieści :)

Tatuaże macie piękne i z przesłaniem - uwielbiam

Lameczko teściowe to ZUO - mojej mam jiz po dziurki w nosie

Aga zgadzam się tez używam tej butelki :)

A teraz: Ratunku - teściowa ma jutro przyjechać w odwiedzuny z ciotkami pomińmy to, że już jestem wyklęta bo kazałam wszystkim dwa miesiące czekac) miała być do jasnej cholery kawa i ciasto i do domu a teraz się dowiaduje że one się szykują na dłuższe posiedzenie i UWAGA one kupiły DROGIE prezenty wiec nie wypada ich nie ugościć - mogłabym oczywiście zrobić dym i pokłócić się z cała rodzina, ale nie chce, wiec zagryźć żeby i przetrwam to popołudnie tylko poratujcie mnie jakaś dobra sałatka/przekąska/zapiekanka bo nie mam siły wymyślać jeszcze co ugotować

Izape_91, Aga9090, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że rozmawiał z nią jak robiłam sobie drzemkę w niedzielę, ale nie rozmawialiśmy jeszcze o tym.

Dziękuję Wam strasznie za wsparcie. Już myślałam, że to ja jestem nienormalna, że nie zapomniałabym nigdy w życiu gdyby moje dziecko było bliskie śmierci. :-(

Emilka gratulacje z okazji pierwszego klienta :-) <3 a synuś jest już duży! Fajnie jakbyście też mieli Dominika.

Izape mi było niedobrze jeszcze przed pozytywnym testem i tak aż do 17-18tc, ale możesz równie dobrze przejść bez najmniejszych mdłości.

Lena już Ci współczuję!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 20:18

Emiilka lubi tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem, że tu są niemal same ciężarówki... ale myślę, że każda by się wpieniła po takiej ilości "dobrych rad".

Każda z nas ma troszkę inne podejście. I dla przykładu - wyprowadziłam się z domu 7 lat temu. W tym czasie moja mama była u nas RAZ a tata WCALE. Ale już ostatnio były komentarze, że po urodzeniu musimy koniecznie przyjechać wnuczkę pokazać czym mnie wpienili... bo mieszkają kawałek drogi a ja nie mam zamiaru w pierwszym miesiącu życia dziecka w 3h podróż autem ciągać.
    Dla odmiany, teściowie, którzy też nas często nie odwiedzają - zapowiedzieli, że oni rozumieją, że nie będziemy od razu przyjeżdżać i oni chętnie się z nami umówią i przyjadą. I było mi w gruncie rzeczy miło.

Ale gdybym miała codziennie witać gości w połogu to pewnie bym się wykończyła.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2020, 19:39

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • reset Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, ja proponuję znaleźć catering i coś zamówić. Ledwo urodziłaś, są upały i błagam... Masz jeszcze stać przy garach?
    A jak koniecznie coś chcesz robić to może sałatka brokułowa z fetą i prażonymi migdałami? Albo arbuzowa z fetą i miętą? Albo jakieś paszteciki z ciasta francuskiego z czymkolwiek? Albo tortilla nadziewana łososiem i gotowym serkiem chrzanowym? I druga taka z szynką i serem?
    Z szybkich rzeczy to jeszcze tarta np. na gotowym cieście kupionym w sklepie, zupa krem z grzankami, tradycyjna sałatka grecka, sałatka caprese? Ruloniki z szynki z serkiem? Szaszłyki z kurczaka i ananasa i chutney?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 20:21

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena nie podratuje Cie ani sałatkami/ zapiekankami, bo ze mnie hoojowa pani domu--ale współczuję tej wizyty...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn cudownie <3 serdecznie Ci gratuluję zdrowego maluszka ! Nawet nie umiem wyrazić jak się cieszę :)

Jezowa w jak się udała wizyta znajomych?

Kate kochana ale Ty pięknie wyglądasz, jak tam mieścisz swojego dzieciaczka w takim malutkim brzuszku <3

Olik dla Ciebie wszystko krótkie a dla mnie z kolei wszystko za długie... O sukienkach maxi zapomniałam już dobre lata temu, spodnie też zawsze za długie

Lamka ja też bym jej coś odpowiedziała... Takie złote rady to niech sobie wsadzi i będzie dumna z siebie, że zdenerwowała matkę swojego wnuka :/ spróbuj o tym nie myśleć za dużo, bo sama wiesz jaka jest prawda. A to Ty decydujesz co nosisz, jak nosisz, czy i kiedy sprzątasz i kogo zaprosisz do siebie po porodzie :) powiem Ci że moi tesciowie przyjechali dzień po porodzie do szpitala z uwaga.... Kuzynka mojego męża, siostra i jej chłopakiem i z kuzynem (!!!). W ogóle nie myśleli ile bakterii przynieśli do sali poporodowej. Zrobiłam im awanturę i teraz mówię wprost, że nikogo nie chcemy widzieć aż będę w domu i dojdę do siebie. Więc nie miej skrupułów kochana, to Ty masz mieć piękne wspomnienia z ciąży i porodu

Mi emek zrobił prezent i kupił telefon... Powiedział, że skoro mam rodzić w Łodzi to muszę mieć sprawny a nie takie padło jak mój. Aż mi się miło zrobiło że musli tak przyszlosciowo :)

Aga9090, lamka, Yoselyn82, Emiilka, Jeżowa, pilik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilko gratuluję pierwszego klienta!! :*

Emiilka lubi tę wiadomość

• Melevis Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MINNIE HALOOOO! Potrzebuję Cię! Wstawiałaś ostatnio fajną grafikę odnośnie czasu seksowania - nie mogę teraz tego namierzyć, a potrzebuję na gwałt!

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • pawojoszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka moja nie tylko w domysle powiedziała że mam syf ona na piśmie złożyła to w sądzie rodzinnym dodając przy okazji że jestem agresywna i trzeba mnie leczyc i to nie w domysle czy w przenośni tylko jawnie w oficjalnej skardze . Wiem że to żadne pocieszenie ale mogło być gorzej ,teściowa to stan umysłu .

cf409fc7e7.png
‹‹ 1425 1426 1427 1428 1429 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ