WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza możesz wymiotować lub nie, w każdej ciąży inaczej się czułam. Z Wiktorem to z brzuchem do szkoły dziennej chodziłam, a z Kinga i Nadia wymiotowałam. Każda jest inna

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamcia podziwiam Cię... Ja bym tak jej dała już do wiwatu, że nawet za rok by nie przestąpiła mojego progu. Co to kogo obchodzi jak się ubierasz, co jesz i gdzie chodzisz!? Co do syfu to bym jej powiedziała: mamusia to też czysto nie ma - może pomóc w sprzątaniu póki mogę :P
    A z tą książeczką to jak ona zapomniała o tym to ja miss Polonia jestem... Ludzie są tak wredni a do tego myślą że są sprytni a my się nie domyślimy o co im chodzi bo jesteśmy debilami. No takie spryciule kurde.

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka- ja chyba nic mądrego nie dodam. Justyna napisała już wszystko :) ale na pewno nie miej wyrzutów że byłaś niemiła- miałaś do tego prawo.
    A teściowa na pewno pamięta ten 1 pkt Twojego męża, moja młodsza siostra też na samym początku dostała 1 punkt i mama pamięta to wręcz jakby było wczoraj, więc nie wiem co ona chciała uzyskać pokazując Ci tą książeczkę i mówiąc że nie pamięta...

• Emiilka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry piękne Dziewuszki!

Bajeczko, wybacz, że dopiero teraz, ale gratuluję urodzenia Zosieńki! Mała jest cudowna, a jaka zacna waga! W ogóle nie widać, że opuściła brzuszek 3 tygodnie przed terminem.
    Ewela, gratuluję narodzin Anastazji! :) Udało mi się załapać na fotkę - cudna córeńka. Podziwiam Twoje nastawienie po porodzie ;)

Dziewczyny, macie wszystkie cudowne brzuszki, ale casting na zdjęcie dnia wygrała Rucola :D Dziewczyno, Twoja fotka w koszulce nocnej to sam sex! Oczywiście, w pozytywnym tego słowa znaczeniu ;) Dla mnie wyglądasz baaaardzo apetycznie i chyba osobiście bym się nie zdecydowała na tak odważny strój do porodu - uważaj, bo pan doktor się w te koronki i dekoldzik zapatrzy :D Piękna z Ciebie kobieta :)

Izuś, beta ładnie rośnie, świetnie też, że próg podskoczył :) Będziesz jeszcze badać przyrost?

Yos, cieszą mnie dobre wiadomości po dzisiejszej wizycie. Oby tak dalej! Najgorszy czas, już za Wami :)

I ja dzisiaj wizytowałam (na NFZ). Fotki nie mam znowu - Mały nie współpracował i w ogóle nie pokazał buźki. Z ciekawostek: szyjka 39 mm; ostatnio u tej gin - 35 mm (panikowałam, że się skróciła), a ja latam jak ta cholerka. Waga małego z dzisiaj: 1737 gram. Dokładnie 2 tygodnie temu, na prywatnej wizycie, miał 1625-1639 gram. Wiecie co, ja już w ogóle nie wierzę w te pomiary ;) Ważne jedynie, że szyjka jest ok i że wód płodowych dużo. Za dwa tygodnie pójdę znowu prywatnie, bo moim zdaniem jest ogromna różnica w sprzęcie.

Dziś nastąpiła wiekopomna chwila - tak, tak, mój pierwszy klient. Przygotowałam się merytorycznie, odstrzeliłam jak stróż w Boże Ciało, zakupiłam Lindory i co? Usłyszałam na wstępie, że nie jest niestety na dzisiaj przygotowany finansowo na wizytę :D Także początki są świetne ;) Ps. Tak, uprzedzałam wcześniej telefonicznie o wysokości opłaty za poradę prawną. Ps. 2. Tak, udzieliłam porady prawnej :)

Miłego wieczoru Dziewczyny! Ja jadę po chleb, bo z tej podniety (pierwszy klient) zapomniałam zakupów zrobić...

lamka, Lusesita, KateHawke, Patrycja20, Lunaris, Yoselyn82, Siwulec, Jeżowa lubią tę wiadomość

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • Phnappy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny - mam głupie pytanie :)

po co kupuje się smoczki do butelek? jak butelka ma już smok? :)
    i jakie butelki polecacie?

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke tylko, że ona serio ma czysto, ona jest z tych co to okruszek upadnie na ziemię i nie leży nawet 3sek, bo od razu go sprząta... Woda Ci kapnie podczas picia na podłogę, a zanim zdążysz spojrzeć to już wytarte. A ja mam raczej luźne podejście do porządku, wychodzę z założenia, że dom jest do mieszkania i jest dla ludzi a nie ludzie dla domu.

Co na to eMek? Pocieszał mnie jak się rozryczałam koszmarnie w drodze do domu, ale on uważa, że mnie wszystko ostatnio wkur**ia w jego matce, bez względu na to, co powie i jest mu przykro, i że to też wina hormonów ciążowych, że mnie tak irytuje.

• admiralka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal, piękny filmik wrzuciłaś!

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wrote:
    dziewczyny - mam głupie pytanie :)

po co kupuje się smoczki do butelek? jak butelka ma już smok? :)
    i jakie butelki polecacie?
    Bo trzeba wymieniać co jakiś czas (maluch gryzie smoka i się niszczy, a poza tym dobrze wymieniać że względów higienicznych) :)
    Polecam tą, bo naprawdę wiele butelek przeszłam (avent, lovi, nuk, dr brown i dużo innych) i ta wg moich doświadczeń najlepsza

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c3700e220f5f.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 20:13

lamka, Phnappy lubią tę wiadomość

• admiralka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Kochane z maluszkiem wszystko dobrze <3 jestem szczęśliwa :-) ladnie rośnie, serduszko bilo 165 uderzeń , widziałam raczki i nóżki. Płci poki co nie wiem.

Jestem właśnie na obiedzie bo z nerwów nie jadłam praktycznie nic dzisiaj :-)

Cuuuudownie <3 <3

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka tak jak piszesz dom jest do mieszkania, a nie na wystawę :)
    A tak sterylne mieszkanie też nie jest dobre dla dziecka.
    Jak mi takich rzeczy naopowiadała to by przez najbliższy rok by do mnie nie przyszła...

A eMek nie powiedział jej nic?!
    Tule kochana❤️

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza gratulacje pięknej bety:)

Lunka odliczamy do wizyty razem z Tobą <3

Yos super wieści :)

Tatuaże macie piękne i z przesłaniem - uwielbiam

Lameczko teściowe to ZUO - mojej mam jiz po dziurki w nosie

Aga zgadzam się tez używam tej butelki :)

A teraz: Ratunku - teściowa ma jutro przyjechać w odwiedzuny z ciotkami pomińmy to, że już jestem wyklęta bo kazałam wszystkim dwa miesiące czekac) miała być do jasnej cholery kawa i ciasto i do domu a teraz się dowiaduje że one się szykują na dłuższe posiedzenie i UWAGA one kupiły DROGIE prezenty wiec nie wypada ich nie ugościć - mogłabym oczywiście zrobić dym i pokłócić się z cała rodzina, ale nie chce, wiec zagryźć żeby i przetrwam to popołudnie tylko poratujcie mnie jakaś dobra sałatka/przekąska/zapiekanka bo nie mam siły wymyślać jeszcze co ugotować

Izape_91, Aga9090, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że rozmawiał z nią jak robiłam sobie drzemkę w niedzielę, ale nie rozmawialiśmy jeszcze o tym.

Dziękuję Wam strasznie za wsparcie. Już myślałam, że to ja jestem nienormalna, że nie zapomniałabym nigdy w życiu gdyby moje dziecko było bliskie śmierci. :-(

Emilka gratulacje z okazji pierwszego klienta :-) <3 a synuś jest już duży! Fajnie jakbyście też mieli Dominika.

Izape mi było niedobrze jeszcze przed pozytywnym testem i tak aż do 17-18tc, ale możesz równie dobrze przejść bez najmniejszych mdłości.

Lena już Ci współczuję!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 20:18

Emiilka lubi tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem, że tu są niemal same ciężarówki... ale myślę, że każda by się wpieniła po takiej ilości "dobrych rad".

Każda z nas ma troszkę inne podejście. I dla przykładu - wyprowadziłam się z domu 7 lat temu. W tym czasie moja mama była u nas RAZ a tata WCALE. Ale już ostatnio były komentarze, że po urodzeniu musimy koniecznie przyjechać wnuczkę pokazać czym mnie wpienili... bo mieszkają kawałek drogi a ja nie mam zamiaru w pierwszym miesiącu życia dziecka w 3h podróż autem ciągać.
    Dla odmiany, teściowie, którzy też nas często nie odwiedzają - zapowiedzieli, że oni rozumieją, że nie będziemy od razu przyjeżdżać i oni chętnie się z nami umówią i przyjadą. I było mi w gruncie rzeczy miło.

Ale gdybym miała codziennie witać gości w połogu to pewnie bym się wykończyła.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2020, 19:39

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • reset Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, ja proponuję znaleźć catering i coś zamówić. Ledwo urodziłaś, są upały i błagam... Masz jeszcze stać przy garach?
    A jak koniecznie coś chcesz robić to może sałatka brokułowa z fetą i prażonymi migdałami? Albo arbuzowa z fetą i miętą? Albo jakieś paszteciki z ciasta francuskiego z czymkolwiek? Albo tortilla nadziewana łososiem i gotowym serkiem chrzanowym? I druga taka z szynką i serem?
    Z szybkich rzeczy to jeszcze tarta np. na gotowym cieście kupionym w sklepie, zupa krem z grzankami, tradycyjna sałatka grecka, sałatka caprese? Ruloniki z szynki z serkiem? Szaszłyki z kurczaka i ananasa i chutney?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 20:21

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena nie podratuje Cie ani sałatkami/ zapiekankami, bo ze mnie hoojowa pani domu--ale współczuję tej wizyty...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn cudownie <3 serdecznie Ci gratuluję zdrowego maluszka ! Nawet nie umiem wyrazić jak się cieszę :)

Jezowa w jak się udała wizyta znajomych?

Kate kochana ale Ty pięknie wyglądasz, jak tam mieścisz swojego dzieciaczka w takim malutkim brzuszku <3

Olik dla Ciebie wszystko krótkie a dla mnie z kolei wszystko za długie... O sukienkach maxi zapomniałam już dobre lata temu, spodnie też zawsze za długie

Lamka ja też bym jej coś odpowiedziała... Takie złote rady to niech sobie wsadzi i będzie dumna z siebie, że zdenerwowała matkę swojego wnuka :/ spróbuj o tym nie myśleć za dużo, bo sama wiesz jaka jest prawda. A to Ty decydujesz co nosisz, jak nosisz, czy i kiedy sprzątasz i kogo zaprosisz do siebie po porodzie :) powiem Ci że moi tesciowie przyjechali dzień po porodzie do szpitala z uwaga.... Kuzynka mojego męża, siostra i jej chłopakiem i z kuzynem (!!!). W ogóle nie myśleli ile bakterii przynieśli do sali poporodowej. Zrobiłam im awanturę i teraz mówię wprost, że nikogo nie chcemy widzieć aż będę w domu i dojdę do siebie. Więc nie miej skrupułów kochana, to Ty masz mieć piękne wspomnienia z ciąży i porodu

Mi emek zrobił prezent i kupił telefon... Powiedział, że skoro mam rodzić w Łodzi to muszę mieć sprawny a nie takie padło jak mój. Aż mi się miło zrobiło że musli tak przyszlosciowo :)

Aga9090, lamka, Yoselyn82, Emiilka, Jeżowa, pilik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilko gratuluję pierwszego klienta!! :*

Emiilka lubi tę wiadomość

• Melevis Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MINNIE HALOOOO! Potrzebuję Cię! Wstawiałaś ostatnio fajną grafikę odnośnie czasu seksowania - nie mogę teraz tego namierzyć, a potrzebuję na gwałt!

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • pawojoszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka moja nie tylko w domysle powiedziała że mam syf ona na piśmie złożyła to w sądzie rodzinnym dodając przy okazji że jestem agresywna i trzeba mnie leczyc i to nie w domysle czy w przenośni tylko jawnie w oficjalnej skardze . Wiem że to żadne pocieszenie ale mogło być gorzej ,teściowa to stan umysłu .

cf409fc7e7.png
‹‹ 1425 1426 1427 1428 1429 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ