WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate,to niemożliwe,że ty jesteś w 30 tygodniu ;) Brzuszek masz niezbyt spory ,a stanik ładny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 19:02

KateHawke lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate ty masz brzuch mniejszy niż ja teraz :O
    A podasz tego linka gdzie stanik kupiłaś?

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Kate,to niemożliwe,że ty jesteś w 30 tygodniu ;)Brzuszek masz niezbyt spory ,a stanik ładny :)
    Nikt mi nie wierzy :D na razie mam 10kg na plusie

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Kate ty masz brzuch mniejszy niż ja teraz :O
    A podasz tego linka gdzie stanik kupiłaś?
    https://unikat-comp.pl/pl/p/BIUSTONOSZ-PIA/1109

Aga9090 lubi tę wiadomość

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też n a r a z i e mam +10 kg :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, Ty Nasza miss <3 <3 <3
    co do tej koszuli to fakt jest sztuczna, ale ja kompletnie tego nie odczulam! Miałam - mi pasowała i ja bym poleciła :)
    A nie chce sobie przypominać jakie upały były w lato 2015 (czyt. Takie jak teraz :D )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 19:10

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate - fajny brzusio, rzeczywiście niewielki :) chyba taki sam jak mój teraz :D

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałyście jakie piękne rondle są w biedrze? Z ambition za 119 zł do wszystkich typów kuchenek i piekarnikow! Zakochałam się

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, a jak oceniasz stanik tej firmy?
    Bo też się zastanawiałam na tą firmą ale nie wiem czy warto... bo ceny mają kuszące.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem 3kg na minusie, musze wiecej jeść :-)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    To co idzie na pierwszy ogień?:) Jakieś zachcianki masz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 19:20

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yosel na Twoim etapie też byłam na minusie, ale jestem pewna, że nadrobisz :-D strasznie się cieszę, że z maluszkiem wszystko pięknie <3

KateHawke jaki masz śliczny mały brzusio :-) i cycki wcale też nie duże, fajnie wyglądasz i tyle. :-)

Kochane muszę się trochę pożalić i pojojczyć, weekend u teściowej mi tak popsuł samopoczucie... A teraz mam wyrzuty sumienia, że byłam dla niej niemiła i jest mi jeszcze gorzej.
    Dowiedziałam się m.in., że:
    - nie mogę nosić krótkich spodenek (nie wypada),
    - nie mogę nosić butów na obcasach,
    - ona więcej nie będzie jeździć naszym samochodem, bo piszczy pasek przy włączaniu klimy,
    - mam pryszcze,
    - nie mogę chodzić na imprezy,
    - jak ja to sobie wyobrażam, że ona przez pierwszy miesiąc ma nie widzieć wnusia, ona się sama wprosi,
    - przyjedzie do nas do domu, przynajmniej nam posprząta mieszkanie (w domyśle - bo macie syf),
    - nie mogę pić kawy.
    I na koniec pokazała mi książeczkę urodzenia mojego męża, gdzie patrzę, a tam 1pkt w skali apgar i dziecko na sztucznym oddechu, bez odruchów i napięcia mięśniowego. Pytam się, czy chciała mnie przestraszyć, bo jeśli tak to jej się udało. Okazało się, że - jak twierdzi - zapomniała o tym. Ja rozumiem mechanizm wyparcia, ale pokazywać ciężarnej, że jej mąż niemal zmarł przy urodzeniu to chyba lekkie przegięcie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 19:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka ty nie miej wyrzutów, jesteś w ciąży, a ona tak Cię nastraszyła.. Aż mnie zatkało..
    Powiem tylko tule do cyca i głowa do góry!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka, jestem w ciezkim szoku.....
    Po 1 to przecież my możemy tylko leżeć i pachnieć :)
    Po 2 to niech Ci nie będzie przykro, ja pewnie byłabym też conajmniej niemiła (jak moja ulubiona szwagierka na urodzinach Stasia w odpowiedzi na "pomidory w sałatkę są moje, z mojego ogrodka" odparła, że "jakieś bezsmakowe" to usłyszała, że następnym razem zaprosimy ją conajwyzej na paluszki lajkonik).
    I po 3...z książeczką, nie mogę pojąć jak?! można "zapomnieć", ale chcę wierzyć, że rzeczywiście tak było!

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna - mam kilka rzeczy z firmy UNIKAT i polecam :) to polska firma, polskie produkty - fajnie się nosi. Po praniu nie zmieniają formy :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Kate, a jak oceniasz stanik tej firmy?
    Bo też się zastanawiałam na tą firmą ale nie wiem czy warto... bo ceny mają kuszące.
    Wiesz co, pierwsze wrażenie robi porządne. Szerokie solidne ramiączka (w tym rozmiarze to chyba standard), materiał porządny, oddychający, utrzymuje ładnie biust. Po porodzie i karmieniu skuszę się na jakiś bardziej seksowny od nich.

pilik lubi tę wiadomość

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2020, 19:39

Kaczorka lubi tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    To normalne na początku, możesz spać z wagi przez stres i chorobę. Teraz jedz wartosciowe posiłki i dogaszają sobie - bo możesz ;) pamiętaj: dobry kebab też nie jest zły :P

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Kochane muszę się trochę pożalić i pojojczyć, weekend u teściowej mi tak popsuł samopoczucie... A teraz mam wyrzuty sumienia, że byłam dla niej niemiła i jest mi jeszcze gorzej.
    Dowiedziałam się m.in., że:
    - nie mogę nosić krótkich spodenek (nie wypada),
    - nie mogę nosić butów na obcasach,
    - ona więcej nie będzie jeździć naszym samochodem, bo piszczy pasek przy włączaniu klimy,
    - mam pryszcze,
    - nie mogę chodzić na imprezy,
    - jak ja to sobie wyobrażam, że ona przez pierwszy miesiąc ma nie widzieć wnusia, ona się sama wprosi,
    - przyjedzie do nas do domu, przynajmniej nam posprząta mieszkanie (w domyśle - bo macie syf),
    - nie mogę pić kawy.
    I na koniec pokazała mi książeczkę urodzenia mojego męża, gdzie patrzę, a tam 1pkt w skali apgar i dziecko na sztucznym oddechu, bez odruchów i napięcia mięśniowego. Pytam się, czy chciała mnie przestraszyć, bo jeśli tak to jej się udało. Okazało się, że - jak twierdzi - zapomniała o tym. Ja rozumiem mechanizm wyparcia, ale pokazywać ciężarnej, że jej mąż niemal zmarł przy urodzeniu to chyba lekkie przegięcie.

- Lamka, z tego co wiemy to nie jesteś zakonnicą :D bo Tylko wtedy nie wypadałoby Ci chodzić w krótkich spodenkach. :)
    - Fizjoterapeuci odradzają obcasy. Ale póki Ci wygodnie to je sobie noś :)
    - Może to i lepiej, że nie będzie jeździć Waszym autem.
    - No i ?? Nawet jeśli coś Ci wyskoczyło to nie jesteś pierwszą czy jedyną z pryszczem w ciąży :)
    - Wydawało mi się, że masz 18 lat skończone i możesz sama decydować o swoim życiu. A Tym bardziej o tym czy idziesz na imprezę czy nie. Wiadomo, że nie będziesz pić % i palić fajek a jedynie dobrze się bawić. A zgodnie z zasadą - Szczęśliwa mama = szczęśliwe dziecko.
    - Robi aferę zanim się dziecko urodziło. Pragnę zauważyć, że w przypadku urodzenia się dziecka - potrzeby babci nie są najważniejsze.
    Okres połogu (wiem z opowieści) nie jest lekki więc być może pomoc teściowej by się przydała ale mogłaby to zrobić delikatniej...

Pokazanie Ci wyników Twojego męża nie było zbyt taktowne. Ale podejdź do tego optymistycznie. Twój eMek rodził się wiele lat temu i mimo beznadziejnej sytuacji wyszedł z tego cało! A medycyna poszła zdecydowanie do przodu.

Lamka, a co na te gadki swojej mamusi eMek?

P.S Napisałam Ci priva. :)

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
‹‹ 1424 1425 1426 1427 1428 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ