X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie ja kupiłam 80 dag to mówisz, że dużo ? ;p
    Tylko mój jest tak mięsożerny, że nie zdziwie się jak na jeden obiad plus dojedzone na kolacje zejdzie :D

Lamka baranina chyba wcale nie ma tak dużo kalorii
    nie żałuj sobie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2018, 16:10

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik ale ten kebab co ja lubię (i jem z raz na dwa lata :-D) ma, bo jest tłusty jak cholera.

Minie mówisz że kilo mięsa to dużo? U nas 400-500g idzie na jeden obiad na dwie osoby. :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2018, 16:12

• olik321 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mnie te przeliczniki Minie też dziwią ;p

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętajcie, że u mnie zawsze zupa jest jeszcze :D obecnie krupnik z pęczakiem :D

Rucola lubi tę wiadomość

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Olik, zrobiłam pulpety z kilograma mięsa :D ja to się modlę żeby do czwartku to zjesc wszystko :D

Pulpety? Wciągnęłabym większość w jeden dzień. :P A mam jeszcze zamrożoną solidną porcję. Może na jutro sobie zapodam, bo męża nie ma. :D

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Boże świety! To istnieją jeszcze takie kobiet co robią obiady dwudaniowe?!
    ŻE TOBIE SIĘ CHCE!!
    Podziwiam

ja to jednak leń jestem :D

Amal, JustynaG, golonat lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie a co to za awatar?;D

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecie je głównie zupy....

Achia, obżarty jednorożec :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2018, 16:19

Achia, Rucola, Lunaris lubią tę wiadomość

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łee tam da się ogarnąć dwudaniowe obiady w tygodniu. Bez przesady. ;)

Ojoj albo barszczyk ukraiński może w tym tygodniu ogarnę... Ostatnio zrobiłam gar 5 litrów i zszedł na jeden obiad dla 4 osób. :D

Minie Black lubi tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Minie Boże świety! To istnieją jeszcze takie kobiet co robią obiady dwudaniowe?!
    ŻE TOBIE SIĘ CHCE!!
    Podziwiam

Ja nie robię 2 dań, bo kto by tyle w kuchni siedział przy tej pogodzie, ugotowalabym się razem z tą zupa :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zupa to akurat sama się robi ;)

Karma88, Izape_91, olik321 lubią tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie- chylę czoła! I Ty się dziwisz jeszcze, że czasem potrzebujesz odpocząć? Ja jestem zmęczona jak tylko czytam, co Ty w tej kuchni wyrabiasz (jak nie wekowanie vel seksowanie, to dwudaniowe obiady jako reguła?!).
    Dwa dania to u mnie są albo na święta (a i to nie zawsze, najczęściej jak nam barszcz i grzybowa z wigilii zostaną :P) albo jak mi teściowa podrzuca jedno danie, to ja mogę drugie ugotować (tylko po co?:P)

Nic się w domu samo nie robi! Zupa też nie, bo ktoś musi kupić produkty, umyć je, pokroić itp. Więc powtórzę: chylę czoła!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2018, 16:25

Nadzieja22, JustynaG, golonat lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    ŻE TOBIE SIĘ CHCE!!
    Podziwiam

U mnie zawsze w domu były dwudaniowe. Zupa I drugie. I ja też zawsze robię dwa dania.. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .... Ja to lubię akurat gotować, tylko małż nie lubi po mnie myć garów (a to jego obowiązek!) ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2018, 16:27

Karma88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Zupa to akurat sama się robi ;)
    U mnie rosół to czasem przy niedzieli, a tak zup nie jemy, bo nie przepadamy. Czasem pomidorowa, jarzynowa lub żur zrobię bez 2 dania. Weź poprawkę, że mam leżeć :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja Nenusia, dobrze, że przypomniałas - to sporo wyjaśnia :) :) :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Według mnie też zależy jakie kto ma godziny pracy, bo jak bym pracowała 8-16 czy 6-14 to jeszcze może bym ogarnęła (chociaż wątpię :-D), ale przy pracy 9-19 to nie ma szans dla mnie, chujowej pani domu. :-D A z kolei teraz mam wymowke w postaci:
    a) ciąży,
    b) gorącej pogody,
    c) mąż wychodzi do pracy o 13.00, a tak wcześnie nie jesteśmy przyzwyczajeni jeść,
    d) ostatnio jakoś nie ma apetytu i nawet drugiego dania czasem nie doje. :-/

Także naprawdę szacun dla Was! Ja zamiast tego sobie książkę poczytam. "Złe matki są najlepsze" - polecam.

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w domu tez zawsze byly dwa dania, a zupa to obowiazkowo :) chociaz wiadomo jak sa upaly to tak sie nie chce jesc :)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Według mnie też zależy jakie kto ma godziny pracy, bo jak bym pracowała 8-16 czy 6-14 to jeszcze może bym ogarnęła (chociaż wątpię :-D), ale przy pracy 9-19 to nie ma szans dla mnie, chujowej pani domu. :-D A z kolei teraz mam wymowke w postaci:
    a) ciąży,
    b) gorącej pogody,
    c) mąż wychodzi do pracy o 13.00, a tak wcześnie nie jesteśmy przyzwyczajeni jeść,
    d) ostatnio jakoś nie ma apetytu i nawet drugiego dania czasem nie doje. :-/

Także naprawdę szacun dla Was! Ja zamiast tego sobie książkę poczytam. "Złe matki są najlepsze" - polecam.

ja pracowalam od 7 do 19 i od 19 do 7, jak byl krotki dyzur to od 7 do 13 albo 15 w zaleznosci ile godzin trzeba bylo wyrobic :P

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Yosel kurde kebaba też bym zjadła, najchętniej takiego z baraniny co ma pierdyliard kalorii :-D

ty mi tutaj nie rob wiekszego smaka niz juz mam :D niech bedzie duzo wszystkiego i przede wszystkim sos czosnkowy :D :)

lamka lubi tę wiadomość

❤️❤️❤️
‹‹ 1436 1437 1438 1439 1440 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ