X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • kania85 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wczoraj tak się zachciało pizzy(ale tej z Pizzy Hut) że mój Emek zjechał całe miasto o 23.00 żeby ją nabyć:-D w tym dwie były nieczynne a jedna na drugim końcu miasta przyjęła zamówienie przez aplikację i okazało się że mają awarię prądu.Myślałam że się podda a On pojechał jeszcze do ostatniej i udało się!

olik321, Nadzieja22, Minie Black, Aga9090, Achia, Emiilka, Lunaris, admiralka lubią tę wiadomość

p19us65gg3ryctfo.png
    12.03.2009 Córcia <3
    19.02.2018 (*)9tydz :-(
    11.02.2019 Synek 34 tydz <3
    07.2020 (*)7tydz
    12.2020(*)CB
    4.01 II (12dpo) beta HCG 18,200
    7.01 (15dpo) beta HCG 88,90
    9.01 (17dpo) beta HCG 268
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane,
    Iza kciuki za betę, chociaż wg mnie to tylko formalność :-)

Bajka super, że się odezwałaś, na pewno z dnia na dzień będzie łatwiej, a Ty szybciutko odnajdziesz się w domu.

U mnie lekka załamka, dostałam wyniki białka S i jest niewesoło. Mam 43,6 przy normie 64-126. Napisałam już do mojej gin. :-(

Izape_91 lubi tę wiadomość

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Bajka na spokojnie ogarnijcie się w domu z Zosia, a nam tylko dawaj chociaż krótkie info co u Was :)

Iza trzymam kciuki!

Achia, to chyba objaw troski :P Na swój sposób się martwi, a przynajmniej tak to wygląda.

A ja mam katar od wczoraj :/ Chyba od klimy i wiatraków... Zaraz zrobię sobie inhalacje.

Izape_91 lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka, myślę, że zwiększy Ci heparynę, ja miałam wynik 35 i dostałam 0.6, we wrześniu mam powtórzyć, jak dalej jest tendencja spadkowa to mam wejść na 0.8 z polecenia hematolog.

Btw, słyszalyście o kolejnym Genialnym! Pomyśle naszego rządu? Nie 500+, a 1000+! szlag mnie trafia na samą mysl! osobiście uważam, że jeśli chcą już dawać (a raczej oddawać) to powinno to być ewentualnie dla osób wskazujących dochód, żeby nie szerzyć patologii

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 09:29

• Rucola Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Lamka nie wiem co oznacza ten wynik :( przydałaby się interpretacja Niki. No właśnie, gdzie jest Nika???
    Olik nie lezalysmy razem w łóżku :p ale widziałam Cię (obraz z avatarka) i mówiłaś że boli ale niedługo przestanie :)
    Vivanilka żółtawy śluz to była u mnie norma w drugim trymestrze, nie miało to związku z infekcjami pochwy czy układu moczowego. W trzecim już jest mlecznobiały ale bardziej wodnisty :)

lamka, Vivanillka lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Lamka, myślę, że zwiększy Ci heparynę, ja miałam wynik 35 i dostałam 0.6, we wrześniu mam powtórzyć, jak dalej jest tendencja spadkowa to mam wejść na 0.8 z polecenia hematolog.

Btw, słyszalyście o kolejnym Genialnym! Pomyśle naszego rządu? Nie 500+, a 1000+! szlag mnie trafia na samą mysl! osobiście uważam, że jeśli chcą już dawać (a raczej oddawać) to powinno to być ewentualnie dla osób wskazujących dochód, żeby nie szerzyć patologii
    To tylko media puściły taka info, wczoraj minister to zdementowała

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie- a gdzieś czytałam że PiS oświadczył że nie pracują nad żadnymi zmianami świadczenia.. no mam nadzieję, bo wtedy to wolę nie wiedzieć gdzie pójdą inne cięcia..

Luna- chyba pojadę. Jakoś tak mam lepsze samopoczucie po zajęciach, a szkoła na 19;30, więc już nie w największy upał. Miałam nosa wybierając godzinę zajęć ;)

• StaraczkaNika Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Cześć Kochane,
    Iza kciuki za betę, chociaż wg mnie to tylko formalność :-)

Bajka super, że się odezwałaś, na pewno z dnia na dzień będzie łatwiej, a Ty szybciutko odnajdziesz się w domu.

U mnie lekka załamka, dostałam wyniki białka S i jest niewesoło. Mam 43,6 przy normie 64-126. Napisałam już do mojej gin. :-(
    Spokojnie - to dlatego że jesteś w ciąży. Ginka może zwiększyć dawkę clexane lub dorzucić acard.

Przepraszam, że nie odniosę się do innych postów. Muszę sobie zrobić przerwę od forum. Gdybym nie straciła pietwszej córeczki, to za chwilę wypadałby termin porodu. Może już by była przy mnie. Jakoś ciężko mi ostatnio czytać o przygotowaniach dziewczyn do porodu, przepraszam. Postaram się wrócić za kilka dni w lepszej kondycji psychicznej. Trzymajcie się i powodzenia

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie - a to 1000+ to dla kogo i za co? Bo ja nic od rządu nie dostaję i nie wiem.. :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak budzę się w nocy od kilku dni, to ZAWSZE mam mocno spięty brzuch!!! W ciągu dnia się czasem zdarza ale w nocy to standard. Jak to u Was wygląda?

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola na twoim etapie to raczej normalne :)

Rucola lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika trzymaj się. Rozumiemy i wróć jak będziesz czuć się na siłach.

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika trzymaj się kochana :*

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika- trzymaj się <3 będziemy tu na Ciebie czekać.

• agulineczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka fajnie ze sie odezwalas.
    Nie miej wyrzutow podajac mm na poczatku, ale pamietaj, ze chcac kp musisz przystawiac dziecko jak najcZęściej lub ewentualnie pobudzaj laktacje uzywajac laktatora.

Gdzies kiedys przeczytalam, ze kazda dawka mm o tyle zmniejsza ilosc naszego mleczka. Cos w tym jest. Mi sie udalo kp, mimo duzych problemow na poczatku (ratowalam sie mm w szpitalu i laktatorem w domu, pozniej samo sie rozhulalo).

Na przykladzie mojej siostry wiem, ze mowienie, nie mam mleka, on ciagle placze wiec dam mm i tak w kółko to juz bardzo bliski krok by nie karmić piersia.

Powodzenia Kochana!

Oczywiście jak sie nie uda, to wcale nie oznacza, ze bedziesz gorsza mama!:) chce tylko podkreslic, ze o kp trzeba powalczyc. Rzadko sie zdarza, ze kobieta od razu ma mnostwo mleka i dziecko, ktore bez problemow pieknie zasysa piers.

Aga9090, Rucola lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i witam sie w 26 tyg :)

Aga9090, Luna1993, Yoselyn82, Emiilka, Rucola, KateHawke, Karma88, Vivanillka, Izape_91, Lunaris, Jeżowa, admiralka, Phnappy, Angelika83, Nadzieja22, MamaFabianka lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka jakbyś dostała zalecenie heparyny 0.6 to jestem w stanie Cię poratować :*

Mam nadzieję, że to plotki (Kaczorka to podwyższenie 500+ niby m.in o inflacje), bo prędkość rozmnażania niektórych rodzin mnie przeraża

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola mam dokładnie tak samo! Myślałam, że to od pełnego pęcherza ale po toalecie nie mija i sama nie wiem

Lamka dziewczyny trochę uspokoiły, mam nadzieję że szybko Ci gin odpisze :*

Achia to dobrze, zawsze to jakaś rozrywka od przymusowego odpoczynku :)

Nika kochana trzymaj się... Pamiętaj, że jesteśmy z Tobą i dla Renatki musisz być dzielna. Malutka czuje jak mama jest smutna :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie-dzięki :/ tak prędko się rozmnażam i co z tego? :O

Mam czasem wrażenie, że niektórzy zazdroszczą tego 500 +

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna- racja :) i można jakieś człowieki pooglądać :p ciekawe o czym będzie, specjalnie nie sprawdzam wcześniej tematu ;) porod omówiony mamy w każdym razie ;)
    A jak Ty się czujesz?

‹‹ 1442 1443 1444 1445 1446 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ