X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola podpieprz mojego eMka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Rucola podpieprz mojego eMka :)
    A co, myślisz, że nie powinna? ;-)

Minie Black, Melevis lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga serio tu nikt nie pisał personalnie do Ciebie, tak samo jak bym mogła to odebrać bo nie pracuje i pobieram to świadczenie

• reset Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Minie patologia BYŁA ZANIM 500+ wprowadzili. Teraz o tym się mówi, że to niby przez to, a to gó### prawda

Była, i owszem. Tylko teraz jest wspierana z moich pieniędzy, czego mam prawo sobie nie życzyć. Niestety, rządzący sobie wiele z moich obiekcji nie robią.

Karma88, Minie Black, Yoselyn82, olik321, KateHawke, MamaFabianka lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Była, i owszem. Tylko teraz jest wspierana z moich pieniędzy, czego mam prawo sobie nie życzyć. Niestety, rządzący sobie wiele z moich obiekcji nie robią.
    Miałabyś dzieci to być tak nie pisała - bez urazy. Najwięcej do powiedzenia maja Ci co nie mają dzieci lub mają 1

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj zdecydowanie zamiast 500+ (które i tak mi się nie należy) powinni zapewnić dostęp do żłobków! W Szczecinie, gdzie jest powyżej 400tyś. mieszkańców, jest tylko 9 państwowych żłobków.. jak zapisałam Alutkę, to była na miejscu 900+.. brzmi jak żart :/
    Są problemy, żeby dostać się do prywatnego żłobka!!
    Więc nie dość, że nie należy nam się 500+, to jeszcze jestem zmuszona iść na bezpłatny wychowawczy (minimum rok). A później to nie wiem - chyba z dzieckiem do pracy będę chodzić zanim się do przedszkola dostanie (o ile się dostanie, bo z tym też różnie bywa).

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga wiesz co, Ty to powinnaś się serio zastanowić co piszesz. Bo piszesz jak matka cierpiętnica "zobaczysz jak będziesz miała dzieci". Ku**a, sama chciałaś dzieci to masz, więc Twoje "zobaczysz jak będziesz miała dzieci" brzmi co najmniej śmiesznie. Reset będzie miała dzieci i nie sądzę, żeby nagle wtedy zachciało jej się przekazywać swoje pieniądze m.in. na patologię.

Minie Black, Karma88, Luna1993, olik321, Achia, KateHawke, Yoselyn82, Sarna84, Melevis, monika_85, Morusek, Jeżowa, Bocianiątko, Lena21, MaryAnn, Karolina90, MamaFabianka, Emiilka, golonat, 91Ewela09 lubią tę wiadomość

• Karma88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Btw, słyszalyście o kolejnym Genialnym! Pomyśle naszego rządu? Nie 500+, a 1000+! szlag mnie trafia na samą mysl! osobiście uważam, że jeśli chcą już dawać (a raczej oddawać) to powinno to być ewentualnie dla osób wskazujących dochód, żeby nie szerzyć patologii

Mi to kompletnie nie odpowiada. No ja wszystko rozumiem ok, ale koło siebie mam rodzinę, która ewidentnie z tego żyje. Człowiek od rana do nocy zasuwa, a i tak przez Państwo przedsiębiorca uważany jest za złodzieja i oszusta, same zakazy i obostrzenia dostaje, a chce rozdawać z moich podatków taką kasę.
    Achia wrote:
    Minie- a gdzieś czytałam że PiS oświadczył że nie pracują nad żadnymi zmianami świadczenia.. no mam nadzieję, bo wtedy to wolę nie wiedzieć gdzie pójdą inne cięcia..)

Będą dowalać przedsiębiorcom ile się da...

Aga bardzo personalnie to odbierasz.
    To nie jest tak, że państwo DAJE, tylko zabiera jednym żeby dać innym. To nie jest kasa wzięta z kosmosu to kasa zabierana/wstrzymywana przedsiębiorcom m.in. z głośnego uszczelniania VAT. Guzik prawda. Blokuje kasę przedsiębiorców, żeby przekazywać to na zasiłki. Wg mnie idea 500+ jest bez sensu, bo tak jak dziewczyny mówią, bezppieczniej i pewniej ulokować te pieniądzę w żłobki, przedszkola, NFZ, walkę z niepłodnością.

Ale nie, lepiej zabrać in vitro, traktowac przedsiębiorców jak złodziei, zabierać nam wszystko i pakowac w 500/1000+, które często gęsto nie jest przeznaczane na dzieciaki, na które iść powinno. Nie wszystkich to się tyczy oczywiście!

Ale szczerze, ja mieszkam pod Warszawą i z 500+ w takich miejscach jak moja okolica jawnie szerzy się patologia, chlanie, alkohol itp.
    I z Reset się zgadzam, ludziom nie opłaca się pracować, bo pobiorą stertę zasiłków, więc po co im ruszyc sie do pracy? A przedsiębiorcy budzetu nie maja z gumy, mogą dać ilemogą, reszta idzie na podatki, zusy srusy z których idzie kasa na zasiłki i kółeczko sie zamyka.

Tu nie chodzi o zazdrość.

Ja pierdzielę i znowu argument, nie masz dzieci nie zrozumiesz. :D

kania85 lubi tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenusia chyba hormony Ci buzują

• Rucola Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziesz nenusia, skoro odbierasz to tak personalnie to chyba faktycznie boli Cię ta sytuacja.
    Ja pracuję legalnie, odprowadzam podatki. Uważam że ZASRANYM obowiązkiem każdego obywatela, szczególnie tego, który pobiera profity od państwa jest uczciwość.

Karma88, Minie Black, lamka, olik321, Yoselyn82, KateHawke, Bocianiątko, MaryAnn, Karolina90, Emiilka lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga sorry ale przegielas pałę, jak możesz tak pisać do Reset wiedząc jak pragnie zajść w ciążę ? Nie wszyscy z taką łatwością mogą mieć dzieci i uważam, że akurat tu takie teksty są nie na miejscu. Nie napiszę teraz o Tobie bo nie znam Waszej sytuacji, ale jak kogoś nie stać na dzieci to nie powinien się o nie starać. Tym bardziej o drugie czy kolejne.

Achia, Yoselyn82, MamaFabianka, golonat lubią tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Miałabyś dzieci to być tak nie pisała - bez urazy. Najwięcej do powiedzenia maja Ci co nie mają dzieci lub mają 1

Po pierwsze: przypominam, że mój mąż na dziecko, na które co miesiąc łożymy niemałą kasę. Czy nasze dziecko ma inne prawa niż Twoje? Czy nie może dostać ekstra zabawki, dodatkowego weekendu w wakacje za te 500 zł? Dziś idziemy z M. na badania i np. nie zrobimy wszystkich w tym miesiącu, bo... musimy też wziąć Młodą do dermatologa i na biopsję skóry głowy (jedyne 450 zł) plus mamy wyjazd na wakacje. Myślisz, że naszemu dziecku to 500 zł jest mniej potrzebne niż Twoim?

Po drugie: kończę dyskusję, jeżeli argumentem ma być fakt mojej niepłodności. Nie ma w tym mojej winy, tak jak nie ma tym żadnej Twojej zasługi, że Tobie się udaje. Ot, taki los.

Bocianiątko lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga nikt Personalnie do Ciebie nic nie napisał, nie napisał że jesteś patologią, że pobierasz to 500+. Krytykujemy sam pomysł, system- bo on nie pracuje tak jak trzeba, nie tylko mówię tu o 500+.a Ty wyjechałaś personalnie do Reset która Walczy jak lwica żeby mieć choć jedno dziecko. Wybacz, ale nie miałaś problemów z płodnością ( starania rok czasu o 4 dziecko to nie jest walka z niepłodnością) i nie rozumiem jak mogłaś coś takiego napisać...
    I zgadzam się Luną- jeśli ktoś wie że bez 500+ nie stać go na kolejne dziecko, to powinien się zastanowić czy w ogóle powinien je mieć..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 10:15

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:

w ogole jakim prawem z naszych ciezko zarobionych pieniedzy dawana jest kasa na Patologie, powinni takie rodziny sprawdzac czy kasa jest na dzieci czy na wlasne zachcianki?
    Niech patologia ruszy swoja dupe i idzie do pracy a nie bierze od panstwa pieniadze i gowno robi dla dziecka!

Minie Black, Vivanillka, MamaFabianka lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • KateHawke Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Luna podziwiam za samozaparcie do nauki. Ja byłam takim leniem że i licencjata i magisterkę napisałam w 7 dni każde bo nie chciało mi się wczesniej a potem trzeba było na szybko pisać. Zdolniacha ze mnie ale leń ;)

Bajka dobrze że już w domu <3 Wycałuj od nas Zosieńkę i pamiętaj że nie ważne jak będziesz karmić tovi tak będziesz świetną mamą. Tyle wycierpiałaś leżąc tyle czasu w szpitalu - i to wszystko dla niej. Jesteś wspaniała! :)

Co do "pińćset plus" to ja się pytam dlaczego ja jestem gorsza. Dlaczego jestem gorsza od ludzi którzy mają dwójkę, trójkę czy więcej dzieci. Bo życie skazało mnie być może na jedno dziecko...? Ja też bym chciała je posłać do żłobka a na 90% się nie dostanie i będzie musiało do prywatnego chodzić. Dlaczego nie mogę dostać na to 500+... To jest niesprawiedliwe i myślę że większość z Was właśnie tak uważa podważając racjonalność tego dodatku. A nie dlatego że niby zazdrości... Tak Nenusia zazdroszczę ci... Posiadania rodzeństwa dla twojego dziecka a nie dodatku...

Bocianiątko, Lunaris lubią tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny uważam że bez sensu dyskutować, bo i tak my nic nie wiemy, bo albo nie mamy dzieci, albo mamy jedno. Ja jakoś bardziej podziwiam mamy, które mają jedno czy dwoje dzieci i się realizują zawodowo niż te, które mają pięcioro i siedzą w domu. To moje subiektywne zdanie.

Karma88, Minie Black, Rucola, Yoselyn82, Achia, Sarna84, Bocianiątko, MamaFabianka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli mnie i mojego męża nie byłoby stać na X dzieci to bym nie miała X dzieci.
    Niestety miłością dzieci nie nakarmie

lamka, Karma88, Achia, Vivanillka, Sarna84, Bocianiątko, MamaFabianka, Emiilka lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    A myślisz, że eMek nie pracuje legalnie? Pracuje na kopalni na normalni umowę na której ma napisane 3200 zl (1300 zł dostaje, bo ma komornika) ja mam zasiłku z zusu 1500, i dostaje 500 + na dwójkę dzieci bo dochód przekaraczamy i przez to wyprówa sobie żyły żeby nam starczyło na życie (opłat mamy 2500 zł a gdzie jedzenie?)
    Dlatego dziwię się, ze odbierasz to personalnie. Skoro dodatkowe prace Twojego emka nie mają wpływu na to czy dostajecie 500+ czy nie to nie rozumiem po co to komentujesz w taki sposób.
    Odpowiadając na Twoje pytanie nie mam zamiaru podpieprzyć Twojego emka i naprawde nie zazdroszczę Wami niczego.
    jesli chodzi o tekst do reset to uważam, ze naprawde przesadziłaś. Wszyscy rozumiemy że dużo przeszłaś, ale nie upoważnia Cie to do rzucania takimi tekstami do nikogo a na pewno nie do Dziewczyny, którą wszyscy tu szanujemy, podziwiamy i staramy się wspierać jak mozemy. Rozwaliłas system.

Bocianiątko lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Vivanillka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moim zdaniem jeśli już 500+ to powinni dać rodzinom które wykazują dochody a nie pasożytuja na narodzie. Zarabialam tak ze lapalam się na 500+ i alimenty z funduszu. Zmienilam pracę i zostalo mi to odebrane. Nawet alimenty. Bo mnie stać teraz na dziecko. A Państwa gówno za przeproszeniem obchodzi, że moj były ma w nosie córkę, nie daje nic na dziecko ba nawet nie utrzymuje z nią kontaktu. Pracuje na czarno i Państwo nie wnika skąd ma pieniądze na swoją obecną kobietę i na 2 letniego synka...

Lunaris lubi tę wiadomość

3jgx43r8f7ktg11a.png
    klz9uay3wdw0gjek.png
    12.09 - 12cm/ Martynka <3
    20.08-82mm/97%female <3
    10.08 - 63mm człowieka <3
    13.07 - kropuś 23mm i <3
    23.06 - 8mm pęcherzyk
    01.2012 - Żanetka <3
    2010 i 2018 aniołki [*]
  • reset Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Niech patologia ruszy swoja dupe i idzie do pracy a nie bierze od panstwa pieniadze i gowno robi dla dziecka!

Szczególnie, że pracy jest od groma obecnie! Mi klienci mają ostatnio ciągłe problemy z zatrudnieniem, my - szukając pani do sprzątania w kancelarii słyszeliśmy że przyjdzie, ale jej stawka to 45 zł za godzinę! (jak sobie to przemnożyłam x 168 godzin etatowych to zwątpiłam, to wielokrotność mojej pensji...).
    Klient ostatnio przyszedł do nas jak ma rozwiązać umowę o roboty budowlane, bo nie może zrealizować kontraktu... brakło mu ludzi. Inny klient ma hotel w Zakopanem, musiał zamknąć restaurację hotelową, bo nie ma ludzi w środku sezonu do obsługi. Każde wolne miejsce pracy to nieodprowadzone do budżetu pieniądze... Z tego samego budżetu wydajemy na zapomogi. Kiedyś ta piramida musi runąć...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 10:23

Karma88 lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

‹‹ 1444 1445 1446 1447 1448 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ