Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKarma88 wrote:Achia moje też nie dostanie, także witaj w klubie.
Dwa dni do wizyty. Dłuży się co nie? Ja do wtorku na szybki podgląd szyjki odliczam.
no dłuuuży... dziś szkoła rodzenia, więc jakaś odskoczniaale jutro pewnie będzie najdłuższym dniem tygodnia
a w ogóle śniło mi się że wydrapałam w zdrapce lotto 250 zł, isć i kupić zdrpakę ?
Luna1993, Karma88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAchia wrote:no dłuuuży... dziś szkoła rodzenia, więc jakaś odskocznia
ale jutro pewnie będzie najdłuższym dniem tygodnia
a w ogóle śniło mi się że wydrapałam w zdrapce lotto 250 zł, isć i kupić zdrpakę ?
Idź i kupuj!Achia, Luna1993 lubią tę wiadomość
-
olik321 wrote:Ale je nie mam domi hahaha
Musiałam sprzedać przy rozwodzie. Kredyt spłacić i z exem wyrównać sprawunki.
Mamy mieszkanie na kredyt#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnylamka wrote:Achia też mam dzisiaj szkołę rodzenia, pierwsze spotkanie, więc pewnie będzie krótkie i organizacyjne, ale i tak się nie mogę doczekać.
Idź i kupuj!organizacyjnie prawie nic nie było, od razu poszedł 1 temat
-
Blue, wcale nie robi się nieprzyjemnie. Dla mnie raczej robi się przejrzyście.
reset, Vivanillka, Achia, Luna1993, Minie Black, Karma88, Sarna84, Bocianiątko, Lena21 lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Rucola wrote:ja też myślałam że masz dom, jak wrzucałaś fote to były takie "willowe" przestrzenie
Nie mamy jeszcze lamp, brakuje nam mebli i innych rzeczy. W sumie tylko malego pokój jest skończony.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 10:42
-
Dlatego my na kolejne dziecko zdecydujemy się, gdy ustabilizuje się nasza sytuacja mieszkaniowa. Niestety dopóki nie wrócę do pracy, to nie jest to możliwe, bo żaden bank nam kredytu nie udzieli. A do pracy wrócić nie mogę, bo nie ma co z dzieckiem zrobić. I tak kółko się zamyka..
No nic - przecież "jakoś to będzie"..
A tymczasem zaczynam się pocić leżąc z małą na łóżku..
Wie ktoś kiedy te upały mają się skończyć?
Myślałam, że latem będziemy z Alutką dużo spacerować, a tymczasem siedzimy w domu, żeby jakiegoś udaru nie dostać.. -
I Nenusia ostatnie zdanie do Ciebie w temacie.
Nikt by Ci nie liczył czy Cię stać na kolejne dziecko czy nie gdybyś Ty nie podsumowywała ludzi którzy nie mają dzieci albo mają jedno. Swoją drogą nie rozumiem po co wrzucasz do sieci ile zarabiacie, ile wydajecie i ile dostajecie. Po pierwsze moze to być sciema a po drugie sama się podkładasz po to, żeby ktoś Ci coś wyliczał. ja Ci życzę jak najlepiej i we wielu kwestiach podziwiam, ale czasem obnażasz swoje inne oblicze i nie jestem w stanie przejść obok tego obojetnie.#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKaczorka wrote:Dlatego my na kolejne dziecko zdecydujemy się, gdy ustabilizuje się nasza sytuacja mieszkaniowa. Niestety dopóki nie wrócę do pracy, to nie jest to możliwe, bo żaden bank nam kredytu nie udzieli. A do pracy wrócić nie mogę, bo nie ma co z dzieckiem zrobić. I tak kółko się zamyka..
Myślałam, że latem będziemy z Alutką dużo spacerować, a tymczasem siedzimy w domu, żeby jakiegoś udaru nie dostać..
ta pogoda mi się sprawdza w 99%
http://www.mojapogoda.com/pl/home/pogoda/pogoda.htmlKaczorka lubi tę wiadomość
-
olik321 wrote:Bo mamy puste mieszkanie :p
Nie mamy jeszcze lamp, brakuje nam mebli i innych rzeczy. W sumie tylko malego pokój jest skończony.#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Cześć
Czytam i czytam i mam coraz większe oczynie będę komentować zasiłku, ale uważam ze zawód sprzątaczki jest tak samo ważny jak każdy inny a wynagrodzenie nie powinno być dla nich stawka głodowa. Jak prezes nie przyjdzie przez tydzień do pracy to świat się nie zawali a jak sprzątaczka zachoruje i przez tydzień nie wyniesie śmieci (szczególnie w te upały ) to można sobie wyobrazić co się będzie działo w śmietniku. Szorowanie kibla do którego sraja pracownicy to żadna przyjemnosc i osoby sprzątające (moim zdaniem) powinny dostawać zasłużone wynagrodzenie...
Ja dziś leżę, nie ruszam się gdyż upał zaczyna wdzierać się do domu
No i miałam już 3 telefony z pracy(oczywiście o sprawy które wczoraj wyjaśniłam na żywo ) jeszcze chwile wytrzymam a później chyba przestane odbierać..
Anna Stesia, Lunaris lubią tę wiadomość
-
lamka wrote:Kaczorka jesteś pewna, że nie dostaliście żadnego kredytu? Teraz jest dość łatwo o kredyt, my mieliśmy bodajże 700tys zdolności, a nie mamy jakichś kosmicznych zarobków.#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Rucola wrote:Priorytety musza być
Ale nawet jakbym ten dom miała to nie czuła bym ze pijesz do mnie Reset, każdy podejmuje decyzję czy to o kolejnym dziecku czy kupnie domu.
Ja nie mam lampy ale mam nową pizame i ktoś pomyśli że pewnie mamy w cholerę kasy bo piżama taka czy taka. A dla mnie ważna jest równowaga.nie wszystko za wszelką cenę (chodź mi tu o cenę samopoczucia czy psychiki)Luna1993, JustynaG lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRucola jeszcze nie zalatwilismy, bo nie mamy pozwolenia na budowę, ale Pani nam robiła symulację i dostaliśmy informację, że jak jestem na zasiłku aktualnie to nie stanowi problemu. Jeśli weźmiemy kredyt po urodzeniu dziecka to już będzie mniejsza zdolność, bo dochodzą koszty trzeciej osoby w rodzinie.
Siwulec, myślę że Reset nie chodziło że praca sprzątaczki jest taka czy siaka, ale 45zł/h to dla mnie też kosmiczne pieniądze. Wychodzi 7500zł na etat.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 10:53
-
nick nieaktualny
-
Siwulec wrote:Cześć
Czytam i czytam i mam coraz większe oczynie będę komentować zasiłku, ale uważam ze zawód sprzątaczki jest tak samo ważny jak każdy inny a wynagrodzenie nie powinno być dla nich stawka głodowa. Jak prezes nie przyjdzie przez tydzień do pracy to świat się nie zawali a jak sprzątaczka zachoruje i przez tydzień nie wyniesie śmieci (szczególnie w te upały ) to można sobie wyobrazić co się będzie działo w śmietniku. Szorowanie kibla do którego sraja pracownicy to żadna przyjemnosc i osoby sprzątające (moim zdaniem) powinny dostawać zasłużone wynagrodzenie...
No między stawką głodową a stawką 45 zł netto za godzinę (!), co daje 7 560 zł jest różnica. Nie popadajmy w skrajności!
I mimo wszystko uważam, że za kwalifikacje i odpowiedzialność zawodową należy się wyższe wynagrodzenie. Bo jak sprzątaczka nie umyje tego wspomnianego kibla to najwyżej zostanie on brudny, a jak ja nie złożę apelacji w terminie to mogę komuś przegrać majątek życia albo i życie (głośna sprawa Tomasza Komendy chociaż).
I jeszcze - nie mamy obecnie pani sprzątającej, jest na urlopie nad morzem. Więc sami myjemy kible, wynosimy śmieci, zmywamy talerze itp. Rączek nikomu nie urywa mimo tytułów przed nazwiskiem i mimo wielokrotnie niższych wplywów na konto niż rzeczone 45 zł za godzinę.
summer86, Meśka lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualnySzybko wyliczając zdolność (orientacyjnie)
Jeśli masz dziecko odejmujesz na 1 dziecko 1000 zł, wyżywienie i opłaty za 1 osobę 1000 zł i odejmujesz raty.
Więc np mając 1 dziecko i we dwoje zarabiacie 5000 zł, nie macie żadnych rat, kart itp, to możesz mieć ratę za poziomie 2000 zl
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b46047c0cb9f.pngWiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 10:57
Kaczorka, lamka, pilik, Lunaris lubią tę wiadomość
-
lamka wrote:Kaczorka jesteś pewna, że nie dostaliście żadnego kredytu? Teraz jest dość łatwo o kredyt, my mieliśmy bodajże 700tys zdolności, a nie mamy jakichś kosmicznych zarobków.
Póki co się o kredyt nie staramy, więc nie wiem. Ale jak będę na bezpłatnym wychowawczym, to nasza zdolność kredytowa będzie mała i raczej wtedy się nie będziemy porywaćmuszę najpierw do pracy wrócić. No i przydałoby się mieć trochę kasy na wkład własny.. A z jednej wypłaty za dużo nie odłożymy.
No ale mamy ręce i nogi - z czasem wszystko ogarniemygrunt, że sami - bez niczyjej pomocy.
-
Kaczorka wrote:Dlatego my na kolejne dziecko zdecydujemy się, gdy ustabilizuje się nasza sytuacja mieszkaniowa. Niestety dopóki nie wrócę do pracy, to nie jest to możliwe, bo żaden bank nam kredytu nie udzieli. A do pracy wrócić nie mogę, bo nie ma co z dzieckiem zrobić. I tak kółko się zamyka..
Myślałam, że latem będziemy z Alutką dużo spacerować, a tymczasem siedzimy w domu, żeby jakiegoś udaru nie dostać..
Przyznaje że w Szczecinie sytuacja ze żłobkami tragiczna,a za każdym rogiem ciężarówka,już teraz zapomnij o miejscu,co będzie w marcu gdy urodzę?mam własny interes i nie mogę od tak pójść sobie na urlop