Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa akurat jestem zdania, ze świadczeń od państwa nie ma co zazdrościć
dla mnie zazdrościć można osobie, która ich nie pobiera bo sama utrzymuje rodzinę i bez pomocy państwa
Achia dziękuję że pytasz, siedzę właśnie przed porcelaną, jak codziennie ostatniomdłości wróciły pełną parą. Spróbuję się ogarnąć i biorę się do nauki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 09:45
Minie Black, summer86, Rucola, JustynaG, MamaFabianka, Emiilka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAga - ja bym wolała żeby taka kasa poszła gdzie indziej. Np żeby było więcej miejsc w żłobkach i przedszkolach.bo to dramat że jak ja urodzę dziecko, to od razu muszę go wpisać na listę a i tak może się nie dostać po roku czasu.kasa Na NFZ, żeby leki które muszą zażywać pacjenci onkologiczni były na refundację, żeby było więcej specjalistów (a nie czekania na wizytę rok czasu)
Ja nie zazdroszczę. Po prostu uważam że jak już robią dziurę w budżecie to mogliby to lepiej wykorzystać..Luna1993, Minie Black, summer86, Karma88, Lunaris, MamaFabianka, golonat lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTez mnie przerażają te pomysły rządu, już 500+ jest bez sensu wg mnie (mogliby to inaczej rozwiązać, bo wiem, że często te pieniądze są przepijane i przepalane, a jakość życia dziecka się nie poprawia). Ale i tak takie rodziny robią kolejne dzieci, bo przecież 500zł piechotą nie chodzi...
Aga nie sądzę, żeby ktoś Ci zazdrościł 500+, zresztą Minie też przecież dostanie na Klarę, nie Minie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 09:48
Minie Black, Yoselyn82 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNenusia czego mam zazdrościć? Ja po prostu uważam, że to jest trwonienie przez rząd m.in moich pieniędzy, bo kasa na zasiłki nie jest z kosmosu, a z podatków osób pracujących.
Widzę, że mocno osobiście odebrałas to co napisałam o polityce "prorodzinnej" w naszym kraju
Lamka, a jak się rozpędze, to i piątkę sobie jeszcze zrobięWiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 09:48
Karma88 lubi tę wiadomość
-
Mnie to 500+ przeszkadza. Bo dlaczego promujemy dzietność, a nie np. walkę z niepłodnością? Dlaczego np. państwo zabiera i oddaje moje pieniądze na czyjeś dzieci, a nie wesprze MNIE w badaniach? Albo np. dlaczego nie dostajemy na naszą Młodą - jako, że jest jedna to co, gorsza? Ba, nawet zwrot podatku nam nie przysługuje mimo regularnie płaconych, wcale niemałych, alimentów i innych ekstrasów. Sorry, ale jestem przeciwna takiej formie wsparcia.
Minie Black, Achia, Rucola, summer86, Karma88, KateHawke, olik321, Lunaris, Bocianiątko, Lena21, MamaFabianka, golonat lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualnyAjc Luna, współczuję. Moja nocna zgaga przy tym to pikuś. Bo nadal nie kupiłam Renie w myśl, jak nie kupię, to może nie będzie tak źle :p
Ale chylę czoła, nauka jeszcze przy tym upale.. a Ty wątpisz w to że jesteś dzielna! Kobieto!Luna1993 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMi się podoba polityka w Czechach (nie zaglebialam się za bardzo, ale kiedyś na forsal.pl był fajny artykul) - darmowe (z gwarantowanym miejscem) żłobki i przedszkola +darmowe podręczniki szkolne. I to to ja rozumiem, że jest pomoc w stronę rodziców! Wszystkich rodziców!
Rucola, Lunaris lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyReset- oj tak, mnie też bardzo boli że osoby które walczą z niepłodnością tak naprawdę są pozostawieni sami sobie..a badania wiemy jakie są cholernie drogie! O znalezieniu dobrego specjalisty który ma wolne terminy nie wspomnę...
lamka, Rucola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZanim to wprowadzili to już miałam 3 dzieci. Więc moim zdaniem dużo osób zazdrości tej kasy. Dali to czemu miałam nie wypisać wniosku?! Każda by wypisała.
To, że pobieram ta kasę to nie znaczy, że jestem patologią. I to mnie najbardziej wkurza, ta zazdrość że strony tych co nie pobierają. W innych krajach dają kasę na dzieci i tam nikt nikomu nie zazdrości tak jak w Polsce
Nie każdego stać np na wakacje w ciepłych krajach -
lamka wrote:Tez mnie przerażają te pomysły rządu, już 500+ jest bez sensu wg mnie (mogliby to inaczej rozwiązać, bo wiem, że często te pieniądze są przepijane i przepalane, a jakość życia dziecka się nie poprawia). Ale i tak takie rodziny robią kolejne dzieci, bo przecież 500zł piechotą nie chodzi...
Aga nie sądzę, żeby ktoś Ci zazdrościł 500+, zresztą Minie też przecież dostanie na Klarę, nie Minie?
masz racje tez uwazam ze te pieniadze sa w duzo rodzinach nie przeznaczane na dzieci tylko na chlanie!! Dzieci sa zaniedbane i glodne a rodzice przepijaja i cpaja i bog wie co robia i nikt mi tego nie powie ze jest inaczej. Dzieki 500 plus jest mniej dzieci do adopcji bo rodzic sie trzyma ze ma dziecko i nie chce sie zrzec praw rodzicielskich a dziecko cierpi w osrodku!!lamka, Rucola lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualnyMi akurat jest wstyd że pobieram 500, bo moim obowiązkiem jest zapewnić dzieciom godny byt. Ale robię to żeby móc zrobić aplikacje, bez tego musiałabym iść teraz po studiach do pracy. Jednak ja to przeznaczam na Tosie, a wiadomo jak ludzie robia... Alkohol, fajeczki i inne zachcianki rodziców. Dlatego mogliby zamiast tego zapewniać miejsce w przedszkolu i żłobku- Tosia się nie dostała, a prywatne wiadomo ile kosztuje
-
nick nieaktualny
-
reset wrote:Mnie to 500+ przeszkadza. Bo dlaczego promujemy dzietność, a nie np. walkę z niepłodnością? Dlaczego np. państwo zabiera i oddaje moje pieniądze na czyjeś dzieci, a nie wesprze MNIE w badaniach? Albo np. dlaczego nie dostajemy na naszą Młodą - jako, że jest jedna to co, gorsza? Ba, nawet zwrot podatku nam nie przysługuje mimo regularnie płaconych, wcale niemałych, alimentów i innych ekstrasów. Sorry, ale jestem przeciwna takiej formie wsparcia.
Racja,poprosiłam kiedyś w szpitalu aby mi zrobili AMH od razu jak już tu leżę(3 dni leżenia aby zrobili mi pełny pakiet badań hormonalnych) to mój ówczesny gin musiał wpisać jakieś brednie w kartę aby się nie tłumaczyć przed NFZ że poszło na "badanie w kierunku niepłodności" bo rząd tego nie refunduje -
Luna- skoro już rozdają to bierz! Tylko wiesz, Ty/ Wy prędzej czy później oddacie do budżetu, co weźmiecie, bo ściągną Wam to z pensji (zapewne na aplikacji zaczniesz już pracować). A jak mnie się zwalniała np. pomoc kuchenna mówiąc, że jej się nie opłaca pracować, bo jak weźmie 500+ oraz dodatek mieszkaniowy i opałowy to "zarobi" więcej niż w restauracji to mnie szlag trafiał. A miejsce w gminnym przedszkolu też miała jako tzw. "samotna" matka. Do dzisiaj mnie trzepie na myśl o tamtej rozmowie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 09:56
Luna1993, Rucola, golonat lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualnyNenusia, nie wiem czy zauważyłaś, napisałam, że ja nie popieram idei 500+, że to nie pomaga rodzinom (przynajmniej nie wszystkim) , a motywuje patologie. Ty wyjeżdżasz z zazdrością i pijesz BEZPOŚREDNIO do mnie.
Co do wakacji tak, nie pobieram zasiłku 500+ który jest placony z MOICH pieniędzy, stać mnie na wakacje w ciepłych krajach i jak Klara się urodzi to BĘDĘ pobierala zasiłek, jako czesciowy ZWROT MOICH pieniędzyWiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 09:58
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDokładnie tak do tego podchodzę, ja za 3 lata będę pracować i dziewczynki nie będą potrzebowały tych 5 stów. Z resztą i tak bede je przeznaczać na żłobek i przedszkole, to już bym wolała mieć po prostu zapewnione miejsce
a przy rekrutacji widnieje jako bezrobotna, mimo że się kształce, więc szans się dostać do publicznego nie mamy
Reset bo tu wychodzi to, ze ludzie nie mają czasami żadnych ambicji. Nie mówię, że jak matka poświęca się wychowaniu dzieci to nic nie robi, ale wówczas obowiązek ich utrzymania spoczywa na ojcu. Ludzie decydują się na dzieci z miłości a nie z chęci zysku, a wiadomo że tak się teraz dzieje. Nawet moja znajoma szybko się stara i drugie żeby nie wracać z macierzyńskiego i dostać 500. Mi by było wstyd tak postępowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 10:02
-
nick nieaktualnyNenusia jeszcze raz się powtórzę, nikt Tobie nie zazdrości. Bo czego mamy zazdrościć? Ja sobie mogę to zarobić w parę dni. Zresztą nie sądzę, żeby Minie zwracała się do Ciebie pisząc o rodzinach 500+. Mówiliśmy o rodzinach, które robią dzieci żeby mieć na chlanie/swoje zachcianki.
Sama tak to do siebie wzięłaś.
Nika trzymaj się tam, w razie czego masz w nas wsparcie.
I dziękuję Wam za pomoc z heparyną, oby niedługo ginka odpisała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 10:02
-
nick nieaktualny
-
hehehe znowu temat 500+
Ja już się kiedyś wypowiadałam i nie będę się powtarzać
Napisze tylko tyle, ze cieszę się, ze mam możliwość wrócić do pracy po/w trakcie macierzyńskiegoNiczego nikomu nie zazdoszczę, ani pieniedzy, ani łatwości rozmnażania. Mam tylko nadzieję, ze zaczną pilnować i egzekwować duże kary, np za pracę na czarno. Wiele rodzin nie wykazuje dochodu i dostaje 500+ na pierwsze dziecko bo ojciec "dorabia" na czarno. Bo moje wypłaty sa tak skrupulatnie liczone że nawet becikowego nie dostanę. Wypadałoby podpieprzac takich ludzi do US...
Luna1993, KateHawke, Bocianiątko lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021