Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMi Daniel, Oliwer, Sebastian, a nawet ten Armin
Chciałabym, żeby mały miał oryginalne imię, ale nie mogę przygiąć, bo moje nazwisko ma polskie znaki, a mojego ex ma znaczenie typowo polskie, więc dużego popisu nie zrobię.
Wpadł mi do głowy Sebastian, bo każdy, którego znam jest bardzo ułożony i odpowiedzialny. Bardzo dobrze mi się to imię kojarzy. Mój przyjaciel z dzieciństwa też ma na imię Sebastian i jest bardzo ogarniętym facetem. Poza ttm pamiętam jak go tata zawsze wołał: BASTEK! I jakoś mi to się podoba
Tylko znów Sebastian to długie imię, a tu jeszcze dwuczłonowe nazwisko i nijak da się to dopasowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 09:38
-
Ruth wrote:Ooo nie ma mojego typu tak mi sie Witek wymyślił ostatnio
Bardzo fajne imię
U nas przy wyborze były następujące kryteria:
-Klasyczne i ponadczasowe (co z reguły idzie trochę w parze z popularnoscia)
-Miękka, przyjemna forma zrobienia
-imię nie za długie, nie za krótkie w wersji oficjalnej, najlepiej 2 sylabowe (bo długie nazwisko)
-dyskwalifikacja imion typu Antoni,Tadeusz oraz Brajan czy Alan
Pilik Twoje imię jest mega oryginalne, nawet nie wiedziałam, że takie istnieje, rzeczywiście Mia byłoby dla córeczki zbyt podobne, ale z 3literowych oryginalnych żeńskich imion jest też Lea, zupełnie inne niż Twoje, a jedoczenie nie tak zupełnie oderwane.aiwlys lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
aiwlys wrote:A czy któraś z Was też ma takie podejście, że nie bierze pod uwagę imion, które właśnie mają skróty ? Tzn. Na zasadzie Magdalena - Magda, Krzysztof - Krzysiek.
Moi chłopcy to Michał i Adam, te imiona poza zdrobnieniami nie mają innych, pośrednich form, a szkoda bo podoba mi się jak są 3 formy, np mały Wojtuś, nastoletni Wojtek i dorosły Wojciech, albo analogicznie Maciuś - Maciek - Maciej
Chyba każde polskie imię ma różne formy, jeśli nie skróty to właśnie zdrobnienia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 09:56
-
nick nieaktualny
-
Mam w domu Filipa i Lene..z tym, że jak.moje dzieci dostały te imiona to wszyscy się dziwili co to za dziwaczne imiona..a teraz ich w piguły
Mnie sie bardzo podobają takie imiona bez zdrobnień..i dlatego ten Witek wciąż jest pod znakiem zapytania a dla dziewczynki (chyba) będzie Kinga
Michał- cudowne, mój emek tak ma na imięWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 10:05
Sarna84 lubi tę wiadomość
-
Ruth wrote:Mam w domu Filipa i Lene..z tym, że jak.moje dzieci dostały te imiona to wszyscy się dziwili co to za dziwaczne imiona..a teraz ich w piguły
Mnie sie bardzo podobają takie imiona bez zdrobnień..i dlatego ten Witek wciąż jest pod znakiem zapytania a dla dziewczynki (chyba) będzie Kinga
Michał- cudowne, mój emek tak ma na imię
Myślałam, że to Witek od Witolda -
nick nieaktualnyRuth ja kiedy dawałam synowi Mikołaj to to imię też nie było tak popularne. A z każdym rokiem jest coraz więcej Mikołajów.
Dla dziewczynki miałam wybrane Alicja, zobaczyłam niedawno popularność imienia i chyba też bym miała wątpliwości i dałabym Jagoda
W ogóle jakoś bardziej podobają mi się imiona dla dziewczynek, może dlatego, że drugi raz staje przed wyborem imienia dla chłopca -
nick nieaktualny
-
Sarna84 wrote:Myślałam, że to Witek od Witolda
Alicja- typ mojego męża, a Jagoda córki byście się dogadaliWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 10:11
aiwlys lubi tę wiadomość
-
pilik wrote:Sarna - Lea jest na mojej liście od zawsze! Bardzo mi się podoba to imię, ale niestety mężowi zupełnie nie
Kochana masz jeszcze 25 tygodni żeby emka przekonać, może da się urobić
Ruth, ten Witold to już nawet nie tylko poważnie, a wręcz groźnie brzmi ale Witek jest naprawdę urocze -
nick nieaktualny
-
aiwlys wrote:A czy któraś z Was też ma takie podejście, że nie bierze pod uwagę imion, które właśnie mają skróty ? Tzn. Na zasadzie Magdalena - Magda, Krzysztof - Krzysiek.
aiwlys, Sarna84 lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualny
-
aiwlys wrote:Ja w mojej sytuacji chyba wolałabym chyba niespodziankę w postaci "zmiany płci" haha
Sarna hahahaha dokładnie!!
Aiwlys mnie tez się od razu to imię przypomniałoWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 10:29
aiwlys, Sarna84, Rucola, JuicyB lubią tę wiadomość