X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi Daniel, Oliwer, Sebastian, a nawet ten Armin :D
    Chciałabym, żeby mały miał oryginalne imię, ale nie mogę przygiąć, bo moje nazwisko ma polskie znaki, a mojego ex ma znaczenie typowo polskie, więc dużego popisu nie zrobię. :D
    Wpadł mi do głowy Sebastian, bo każdy, którego znam jest bardzo ułożony i odpowiedzialny. Bardzo dobrze mi się to imię kojarzy. Mój przyjaciel z dzieciństwa też ma na imię Sebastian i jest bardzo ogarniętym facetem. :) Poza ttm pamiętam jak go tata zawsze wołał: BASTEK! I jakoś mi to się podoba :D
    Tylko znów Sebastian to długie imię, a tu jeszcze dwuczłonowe nazwisko i nijak da się to dopasować :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 09:38

• Sarna84 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    Ooo nie ma mojego typu :-D tak mi sie Witek wymyślił ostatnio :-)

Bardzo fajne imię :)

U nas przy wyborze były następujące kryteria:
    -Klasyczne i ponadczasowe (co z reguły idzie trochę w parze z popularnoscia)
    -Miękka, przyjemna forma zrobienia
    -imię nie za długie, nie za krótkie w wersji oficjalnej, najlepiej 2 sylabowe (bo długie nazwisko)
    -dyskwalifikacja imion typu Antoni,Tadeusz oraz Brajan czy Alan

Pilik Twoje imię jest mega oryginalne, nawet nie wiedziałam, że takie istnieje, rzeczywiście Mia byłoby dla córeczki zbyt podobne, ale z 3literowych oryginalnych żeńskich imion jest też Lea, zupełnie inne niż Twoje, a jedoczenie nie tak zupełnie oderwane.

aiwlys lubi tę wiadomość

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z Was też ma takie podejście, że nie bierze pod uwagę imion, które właśnie mają skróty ? Tzn. Na zasadzie Magdalena - Magda, Krzysztof - Krzysiek.

Rucola lubi tę wiadomość

• Sarna84 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aiwlys wrote:
    A czy któraś z Was też ma takie podejście, że nie bierze pod uwagę imion, które właśnie mają skróty ? Tzn. Na zasadzie Magdalena - Magda, Krzysztof - Krzysiek.

Moi chłopcy to Michał i Adam, te imiona poza zdrobnieniami nie mają innych, pośrednich form, a szkoda bo podoba mi się jak są 3 formy, np mały Wojtuś, nastoletni Wojtek i dorosły Wojciech, albo analogicznie Maciuś - Maciek - Maciej

Chyba każde polskie imię ma różne formy, jeśli nie skróty to właśnie zdrobnienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 09:56

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna oba imiona są ponadczasowe i zawsze będą "na topie" :) Super :)

Sarna84 lubi tę wiadomość

• Ruth Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam w domu Filipa i Lene..z tym, że jak.moje dzieci dostały te imiona to wszyscy się dziwili co to za dziwaczne imiona..a teraz ich w piguły :/
    Mnie sie bardzo podobają takie imiona bez zdrobnień..i dlatego ten Witek wciąż jest pod znakiem zapytania :-P a dla dziewczynki (chyba) będzie Kinga :-)

Michał- cudowne, mój emek tak ma na imię :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 10:05

Sarna84 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna - Lea jest na mojej liście od zawsze! Bardzo mi się podoba to imię, ale niestety mężowi zupełnie nie :(

aiwlys, Sarna84 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Sarna84 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    Mam w domu Filipa i Lene..z tym, że jak.moje dzieci dostały te imiona to wszyscy się dziwili co to za dziwaczne imiona..a teraz ich w piguły :/
    Mnie sie bardzo podobają takie imiona bez zdrobnień..i dlatego ten Witek wciąż jest pod znakiem zapytania :-P a dla dziewczynki (chyba) będzie Kinga :-)

Michał- cudowne, mój emek tak ma na imię :-)

Myślałam, że to Witek od Witolda :)

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth ja kiedy dawałam synowi Mikołaj to to imię też nie było tak popularne. A z każdym rokiem jest coraz więcej Mikołajów. :)

Dla dziewczynki miałam wybrane Alicja, zobaczyłam niedawno popularność imienia i chyba też bym miała wątpliwości i dałabym Jagoda :)
    W ogóle jakoś bardziej podobają mi się imiona dla dziewczynek, może dlatego, że drugi raz staje przed wyborem imienia dla chłopca :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://archiwum.mc.gov.pl/files/kopia_nadane_imiona_w_okresie_01.01-30.06.2017.pdf

Tu oficjalna odpowiedź gov :D
    DLA DZIEWCZYNEK :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 10:12

• Ruth Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna84 wrote:
    Myślałam, że to Witek od Witolda :)
    Tak właśnie, i tak jak Witek mi się podoba, tak Witold brzmi bardzo poważnie :-P

Alicja- typ mojego męża, a Jagoda córki :-D byście się dogadali :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 10:11

aiwlys lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla chłopca nie mam zupełnie pomysłu! Jak na połówkowych mi "zmienią" płeć to będę miała zagwostkę :p

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aiwlys wrote:
    http://archiwum.mc.gov.pl/files/kopia_nadane_imiona_w_okresie_01.01-30.06.2017.pdf

Tu oficjalna odpowiedź gov :D
    DLA DZIEWCZYNEK :D
    Ooo jaki fajny spis :-)

Rut <3 jakie ładne imię :-D

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Ja dla chłopca nie mam zupełnie pomysłu! Jak na połówkowych mi "zmienią" płeć to będę miała zagwostkę :p
    Pilik jestem w tym dobrym momencie, że moje wciąż nie chce pokazać kim jest ;-)

Rucola, pilik lubią tę wiadomość

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Sarna84 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Sarna - Lea jest na mojej liście od zawsze! Bardzo mi się podoba to imię, ale niestety mężowi zupełnie nie :(

Kochana masz jeszcze 25 tygodni żeby emka przekonać, może da się urobić :)

Ruth, ten Witold to już nawet nie tylko poważnie, a wręcz groźnie brzmi :) ale Witek jest naprawdę urocze <3

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w mojej sytuacji chyba wolałabym chyba niespodziankę w postaci "zmiany płci" haha :D

Sarna84, pilik lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aiwlys wrote:
    Ja tak mam !!! I to się tyczy meskich i żeńskich i ogolnie preferuje krótkie imiona :)

aiwlys, Sarna84 lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna84 wrote:
    Ruth, ten Witold to już nawet nie tylko poważnie, a wręcz groźnie brzmi :) ale Witek jest naprawdę urocze <3
    To co powiesz na Ivan ? :D :D

Sarna84, Rucola, Ruth, Flowwer lubią tę wiadomość

• Sarna84 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aiwlys wrote:
    To co powiesz na Ivan ? :D :D

Przy Ivanie to Witold rzeczywiście mogłoby być imieniem pluszowego misia :):)

aiwlys, pilik lubią tę wiadomość

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aiwlys wrote:
    Ja w mojej sytuacji chyba wolałabym chyba niespodziankę w postaci "zmiany płci" haha :D
    Zastanawiam się, czy nie poczekać aż urodzę, żeby zobaczyć kim jest nasze maleństwo..może imię samo przyjdzie ;-)

Sarna hahahaha dokładnie!!

Aiwlys mnie tez się od razu to imię przypomniało :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 10:29

aiwlys, Sarna84, Rucola, JuicyB lubią tę wiadomość

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
‹‹ 143 144 145 146 147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ