X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem że było milion razy pisane który ten laktaror najlepszy? Potrzebuję na już w sumie...

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LOVI PROLACTIS elektryczny - ja zamowiłam w pierwszy dzień po powrocie ze szpitala

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LOVI PROLACTIS elektryczny to najtańszy z 4 polecanych elektrycznych przez certyfikowanego doradcę laktacyjnego.
    Jeśli będę potrzebowała to go nabędę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 17:30

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaa, Lovi Prolactis u mnie się sprawdza. Z tanszych polecaja jeszen Lansinoh czy jakos tak (jest opcja na dwie piersi co skraca czas odciągania).

Mocno trzymam kciuki za Twoje kp i za dobre samopoczucie <3 masz prawo do gorszych chwil, bo dużo przeszłaś w tej ciąży i pewnie emocje się nagromadziły.

Reset, pięknie napisane <3 jesteś bardzo mądrą kobietą i masz klasę a przy tym nie zadzierasz nosa.

W dyskusji o 500+ wszystko zostalo już napisane... mnie boli że z roku na rok z mężem odprowadzamy coraz więcej skladek i podatków i żeby trzymać jakis tam poziom życia musimy coraz więcej pracować. I boli mnie to głównie dlatego że ten czas którego bedziemy musieli więcej poswięcić na pracę bedzie czasem, którego nie spędzimy z naszą córeczką. I troche w ten sposó nas to 500+ dotyka, bo państwo żeby mieć na to pieniądze sięga do naszych kieszeni i przez to stajemy przed wyborem albo pogorszyć standard życia albo spędzac mniej czasu dzieckiem.

Poza tym będe miała podobny problem jak Kaczorka bo na żłobek nie mam co liczyć, więc kawał mojej pensji pójdzie na nianię, o ile znajdziemy osobę, której zdecydujemy powierzyć nasze dziecko. Na wychowawczy nie mogę sobie pozwolic, bo raczej nie mialabym już po nim czego szukać u siebie w pracy. W takich realiach kobiecie pracujacej ciezko decydowac się na drugie i kolejne dziecko i uważam, że kobietu pracujące i ogólnie ludzie pracujacy są obecnie niedoceniani, bo gdyby nie ich podatki go państwo mogłoby sobie 500+ wypłacać, ale na papierze (zreszta chyba był kiedys pomysł obligacji 500+).

Miałam nic nie pisać a jednak mi się ulało ;)

reset, MamaFabianka, Lunaris, Emiilka, kania85 lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, przykro mi że tak się znów pokomplikowało u Ciebie. Trzymam mocno kciuki za Twojego wojownika! Liczę, że lekarze opanują sytuację tak jak u Bajeczkim

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam lovi prolactis.
    U nas też albo opiekunka albo prywatny żłobek. Kiedyś brałam pod uwagę teściową, teraz wiem że nie dam jej dziecka na minutę.
    Mój syn to niezły agent. Leżę z telefonem pod ręką i ustawionym kręceniem filmu. Tylko podnoszę rękę to on zastyga... Co za dziadyga jedna :p

Jeżowa, Emiilka lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Barbarka1984 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja kupilam laktator Real Bubee przez chinska aplikacje wish i zaplacilam z przesylka 60zl. Elektryczny na 2 piersi. Jestem z niego mega zadowolona :)

Rucola, KateHawke lubią tę wiadomość

f2wl3e5eeobcrt92.png
    Trzy lata starań o pierwsze Dzieciatko
    Luty 2017 laparoskopia
    25.04.2017 1IUI @
    Wrzesien 2017 <3
    Beta 15dpo 85,7; prg 27,07
    Beta 17dpo 247,1
    Maksio 20maja2018

30c.s. o drugi Skarb (przerwa wrzesień-grudzień 2020)
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, moją kruszynkę tez ciężko jest nagrać. Jak tylko wyciągam telefon to ona przestaje się ruszać a jak go odkładam to znów zaczyna wygłupy w brzuchu.

A dziś taka sytuacja... gawędzimy z eMkiem, że już niedługo Mała się pojawi i nam życie odmieni. I pewnie nie raz się pospieramy o coś... bo będziemy mieć wizję, że tatuś by na coś pozwolił a mamusia powie NIE. I w momencie gdy powiedziałam NIE to Mała się obruszyła, dostałam kopniaka w ramach protestu :D

Jeżowa, Rucola, Achia, KateHawke, pilik, Emiilka lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola polubiłam, bo moja córcia jak Lewcio, wyczuwa oko kamerki :D

Hahaha, Justyna, Małej już się nie podoba jak mówisz NIE! Rośnie charakterna dziewczyna :D

JustynaG, Rucola lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki, generalnie mam całą wyprawkę prócz prześcieradła do wózka... I tak się zastanawiam czy jest ono potrzebne?

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze coś tu się działo dziś... A ja nie na bieżąco...

W każdym razie jako egoistka zapytam jeszcze gdzie te laktarory można kupić apteki? Sklepy medyczne Smyk? Bo u mnie w mieście nie ma :(

Tylko tyle się dowiedziałam że tych lovi prolactis są 3 rodzaje tak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 18:14

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajeczko a chcesz stacjonarnie dostać czy online zamawiasz? bo jak online to najlepiej na ceneo zajrzeć chyba
    edit- widze że do avans czy media expert dostawa na drugi dzień jest nawet :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 18:18

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja Alutka taka sama była - jak tylko próbowałam ją nagrać (tzn. jak była jeszcze w brzuszku), to ta mała zołza przestawała się ruszać..
    I tak jej zostało do teraz - jak tylko widzi aparat lub telefon, to odwraca się. Ile ja się muszę nagimnastykować, żeby jej jakieś normalne zdjęcie zrobić!
    Oby Waszym dzieciaczkom to przeszło! :)

Justyna - ja nie miałam prześcieradełka do wózka. Materac był zapakowany w taki biały pokrowiec, a na to poszedł od razu śpiworek. Jak na śpiworek było za ciepło, to ścieliłam cienki kocyk na dno.

JustynaG lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajeczko,
    Apteka Gemini (wysyła w ciągu 2 dni roboczych): https://www.aptekagemini.pl/lovi-laktator-elektryczny-dwufazowy-prolactis-wkladki-laktacyjne-day-night-40-sztuk.html

https://babyhit.pl/product-pol-2657-LOVI-LAKTATOR-ELEKTRONICZNY-PROLACTIS-5-501.html?utm_source=kelkoopl&utm_medium=cpc&utm_campaign=kelkooclick&utm_term=Lovi+LOVI+LAKTATOR+ELEKTRONICZNY+PROLACT

https://www.blizejciebie.pl/lovi-laktator-elektroniczny-prolactis-akcesoria,1280_555_1302,6279,1.html

Link do ceneo: https://www.ceneo.pl/22358060;pla?se=hHagcJecM0ZjOipu_x89_PUL_WUc7rQs&gclid=CjwKCAjwqarbBRBtEiwArlfEIKWASP24sqk2ABX0ZnV5UT9xnqi9fJ_3PVHTydzfRUb1t4fC-sQ2zBoCIWAQAvD_BwE#tab=click

Achia lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Achia :)

Dziewczyny wybaczcie mi ją wrócę do was tu tylko muszę w domu się ogarnąć

Głupio mi strasznie że wpadam tu teraz jak po ogień ale mam nadzieję że rozumiecie jak będę miała potem chwilę czasu to wrzucę wam zdjęcie mojej kruszynki

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mąż mnie rozczulił... rano jak się kąpałam to coś mi sie pomyliło,że wizyta jutro i pomyślałam- dobra, to ogarne grażyne. wyszło jakoś krzywo i koślawo ale dobra.
    no i mąż wrócił,a ja do niego że mi coś nie wyszło rano z goleniem,a on, że przecież mi pomoże w tym i mam się nie męczyć :p
    a wcześniej mówił że co to za pomysł w ogóle, że on mi ma w tym pomagać ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Dziękuję Achia :)

Dziewczyny wybaczcie mi ją wrócę do was tu tylko muszę w domu się ogarnąć

Głupio mi strasznie że wpadam tu teraz jak po ogień ale mam nadzieję że rozumiecie jak będę miała potem chwilę czasu to wrzucę wam zdjęcie mojej kruszynki

Pewnie że rozumiemy!:) i tak super,że możesz wpaść na sekundę chociaż i powiedzieć ,że żyjesz ;)

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak z doskoku z prośbą o poratowanie. Dziewczyny, jak się nazywały te jedyne słuszne wkładki laktacyjne? Wiem, że już mi pisałyście, ale mam twarożek ze szypiorkiem zamiast mózgu i nie umiem tego z niego wydobyć.

Do tej pory było po kropelce dosłownie, a dzisiaj lunęło bardzo widowiskowo. Jak tak siedzę w domu to pół biedy ale np. pojutrze muszę skoczyć z siuśkiem na badania i boję się, że mi się tak zrobi w przychodni. Trzeba się jakoś zabezpieczyć. Nosz ku#₩@... nie mogło się to zacząć za jakieś 15 tygodni?! Po co mi siara już teraz?

EDIT: jeszcze się pochwalę że się przeprosiłam z ciśnieniomierzem i moja taktyka odstawienia soli i kofeiny się sprawdza :) I tak jestem w górnej granicy normy, ale przynajmniej od kilku dni jej nie przekraczam. Tylko życie ma jakoś mniej smaku

Widzę, że była dyskusja o 500+? Musimy sobie zrobić listę tematów gównoburzogennych i ich unikać, bo niby dobrze wylać żale czy podzielić się uwagami, ale macie pojęcie jak będzie mi ciężko Was teraz nadrobić?! Jak się zacznie jakiś kontrowersyjny temat to produkcja postów rośnie w postępie kwadratowym a potem i tak nic z tej dyskusji nie wynika (dyskusja jest dobra wtedy, kiedy jedna ze stron zmienia zdanie przekonana wyższością argumentów).
    Proponuję ująć w liście tematy takie jak:
    # 500+
    # Kocham naszą partię rządzącą
    # musisz karmić piersią, wyrodna matko
    # zarobki
    # to imię jest takie...
    # in vitro jest bee
    # moje dziecko już dawno to potrafiło w tym wieku
    # wolę dziewczynkę bo...
    # wolę chłopca bo...

Itd. Itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 18:42

Bajkaaa, Karma88, malka, pilik, Lunaris, Emiilka, kania85 lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka - spokojnie, ogarnij wszystko co potrzebujesz :) i wpadaj tu jak po ogień, jeśli tylko potrzebujesz. Myślę, że każda z nas to rozumie :)
    I oczywiście czekamy na Ciebie <3

Rucola lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Ja tak z doskoku z prośbą o poratowanie. Dziewczyny, jak się nazywały te jedyne słuszne wkładki laktacyjne? Wiem, że już mi pisałyście, ale mam twarożek ze szypiorkiem zamiast mózgu i nie umiem tego z niego wydobyć.

Do tej pory było po kropelce dosłownie, a dzisiaj lunęło bardzo widowiskowo. Jak tak siedzę w domu to pół biedy ale np. pojutrze muszę skoczyć z siuśkiem na badania i boję się, że mi się tak zrobi w przychodni. Trzeba się jakoś zabezpieczyć. Nosz ku#₩@... nie mogło się to zacząć za jakieś 15 tygodni?! Po co mi siara już teraz?

Jeśli chcesz cienkie, to LOVI. A jeśli grubsze, to mi najlepiej podpasowały Johnson's.

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
‹‹ 1457 1458 1459 1460 1461 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ