X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Izape, zazdroszczę talentu! :) Fajnie, że odnalazłas swoja pasję w szyciu.

A ja nie moge się doczekac konca budowy.. do 16 eMek pracuje a pozniej jest na budowie, większosc dnia jestem sama z Anią. Daję sobie radę, ale popoludniami to czasem nie mam kiedy się napic czy iść do toalety.

A odnośnie uciszania się dzieci przed aparatem, nasza tak ma jak próbujemy zrobić zdjecie gdy się usmiecha - od razu pelna powaga na twarzy. Poza tym ma czujnik jedzenia - gdy siadam do śniadania, obiadu czy kolacji od razu placze lub marudzi ;)

Summer mój ma jeszcze jeden czujnik : jak tylko mój tyłek dotyka deski klozetowej to zaczyna płakać :D

Wkładki akuku u mnie się najleoiej sprawdziły, ale przyznaje ze tych z jonshona nie miałam w ogóle

Anna Stesia, Jeżowa, summer86, Lunaris lubią tę wiadomość

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena suuper :) brawo :)

Lena21 lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo dla dzielnego Frania <3

Lena21 lubi tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanie kolejne, kąpać maja przed czy po jedzeniu? Bo dziś pierwszy raz i nie wiem w sumie

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez tą całą burzę ciężko mi było nadrobić tyle stron od rana, nawet drzemka dziecka nie starczyła. Dopiero teraz moja mama przyjechała i trochę bawi się z Alą więc mam okazję nadrobić. Co do dzisiejszej wymiany zdań powiem tylko jedno polskie przysłowie - uderz w stół a nożyce się odezwą.

My dzisiaj uciekłyśmy przed upałem na działkę rodziców, malutka taplała się w baseniku a ja trochę odpoczęłam od tego gorąca. Jednak nie ma porównania między zielenią a betonem miasta. Jak ja bym chciała kiedyś uciec z miasta...

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka kąpać przed,
    Lena cieszę się, że wyniki Frania są ok

Był obchód i dowiedziałam się tyle, że jutro założą pessar, krwawienie ustąpiło. Żałuję, że na Bytom nie pojechałam..
    Jestem sama w sali, patrzę w sufit i becze..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 19:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka ja kąpałam przed jedzonkiem :D Przy cycuszku dziecko się wycisza i przysypia, więc późniejsza kąpiel i rozbudzanie dziecka chyba nie jest najlepsze, ale zawsze możesz sprawdzić dwie opcje ;-)

Aga wdech i wydech, będzie dobrze.

A ja leże na plecach przykładam dłoń do brzucha i czekam, czekam i czekam ale chyba jeszcze nie pora na motylki w brzuchu. Chlip chlip a chciałabym już poczuć ruchy. "Może" byłabym spokojniejsza :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 19:30

• Meśka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Dziewczyny pytanie kolejne, kąpać maja przed czy po jedzeniu? Bo dziś pierwszy raz i nie wiem w sumie

Bajeczko jeszcze Ci tu nie gratulowalam :) witamy kolejna mieszkanke naszego miasta :* serdecznie gratuluje :) jak sie czujesz ? Baby blues nie odpuszcza ?

Ps. Ja kapalam przed jedzeniem :)

Bajkaaa lubi tę wiadomość

19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka najlepiej pomiędzy ;) bezpośrednio po jedzeniu może się ulać a jak będzie zbyt głodna to może nie być zadowolona :)

Luna1993, Bajkaaa, Kaczorka lubią tę wiadomość

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:

Bajeczko zgadzam się z Sanka, my kapiemy tak 2h po karmieniu (oczywyscie mniej więcej) bo wtedy jeszcze nie jest mega głodny a tez mu się nie ulewa przy przebieraniu rozbieraniu itd. W ogóle to my kapiemy pozno ok 21, później karmienie i Franio spi wtedy nawet do 2:30 -3, ale każde dziecko jest inne - mi zajęło kilka tygodni dojście do takiej wiedzy o moim synku, także na spokojnie, zobaczysz co Zosi odpowiada a co nie

JustynaG, Bajkaaa lubią tę wiadomość

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena brawo dla Frania za walkę i ładniejsze wyniki. Oby tak dalej! <3

Lena21 lubi tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za rady

Meśka ja się czuję coraz lepiej psychicznie ale fizycznie gorzej mam mega napuchniete nogi i obolałe piersi a z małą nie umiemy się dogadać co do karmienia i mam nadzieję że laktaror jutro przyjdzie szybko do mnie i mnie uratuje a dziś kąpiel na te piersi...

Meśka lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, super! Dzielny Franio!

Aga, trzymaj się! Szpital to przygnębiające miejsce. Bądź dobrej myśli!

Bajeczko, ja też mam Lovi Prolactis, ale próbowałam też Lovi Expert i Medeli Swing. Oba wg mnie o klasę lepsze, no ale też droższe.

Nika, dla mnie najlepsze wkładki to Lansinoh. Reszta albo się zsuwa, albo jest tak gruba, że dziecku zamiast mleka mogłabym podawać ser - na takie upały za gruba.

Dziewczyny, a może w ramach rozluźnienia napiszecie, skąd pomysł na Wasze nicki? Część wiadomo, że ma imie, część wiem skądinąd (Reset, Bocianiatko, Rucola, Jeżowa, Kaczorka, Lamka), ale jestem ciekawa historii kryjących się np.za Lunaris, Luna, Bajka, Ibishka, Juicy, Lusesita, Admiralka, Agulineczka, Yoselyn, Summer, Malka, Pilik, Blue, Buko, Siwulec itd.) Podzielcie się proszę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 19:52

Rucola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Często oglądałam z dziećmi bajkę Klub Winx i tam najbardziej polubiłam czarodziejkę Blue ;)

Jeżowa, Patrycja20, Anna Stesia, Emiilka, pilik lubią tę wiadomość

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena super, ze wyniki Frania są już odrobinę lepsze. Wszystko będzie zmierzać w dobrym kierunku :)

Lena21 lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja psica ma na imię Luna :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b57079bd5eba.jpg[/url

Yoselyn82, Jeżowa, Karma88, Bocianiątko, Patrycja20, lamka, Anna Stesia, Emiilka, Achia, pilik, Lena21 lubią tę wiadomość

• Melevis Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lema świetna wiadomość!

Wkładek używam Johnsona, dla mnie nr1 :) a laktator, jak większość dziewczyn, Lovi Prolactis. PS. mam na sprzedaż, użyty 8 razy :P

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • reset Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, Franio jest naprawdę dzielny i waleczny <3

Lena21 lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • malka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, dobrze, że Franio ma lepsze wyniki! Bardzo się cieszę :)

Bajka, ja kąpię po krótkim karmieniu koło 19. A po kąpieli i emocjach jest jeszcze jedno karmienie zazwyczaj ;)

Do mnie wkładki laktacyjnej jakoś nie przemawiają. Zamówiłam dzisiaj bawełniane wielorazowe z aventa. Zobaczymy co to będzie.

Summer u nas to samo. Jak tylko zrobię sobie śniadanie albo obiad i już mam zaczynać jeść to płacz. I muszę się zająć córka a jedzenie na mnie patrzy :/ uśmiech też ciężko złapać. Na razie mam jedno zdjęcie i to takie średnie.

Anna Stesia u mnie nic odkrywczego. Połączenie liter nazwiska i imienia ;)

U nas te mleko modyfikowane dzisiaj mocno namieszało. Oprócz wymiotów po mm teraz się Feli strasznie odbija i ulewa po moim mleku :( mam nadzieję, że przez noc się to unormuje. Strasznie mi jest przykro, że przeze mnie się tak męczy :/

Anna Stesia lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co jest fajne w "chodzącym" dziecku? Że wszędzie pójdzie samo i za kim będzie chciało ;) i nie koniecznie za mną :D

Lunaris, pilik, Rucola lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
‹‹ 1459 1460 1461 1462 1463 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ