X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • malka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn co mają lovi prolactis. W zestawie ponoć jest jakiś system do przechowywania pokarmu? To są jakieś pojemniczki, butelki, woreczki czy co? I czy to jest wielorazowe czy nie czy mam od razu zamówić jakieś pojemniki na mleko? Co polecacie?

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Wiecie co jest fajne w "chodzącym" dziecku? Że wszędzie pójdzie samo i za kim będzie chciało ;) i nie koniecznie za mną :D
    Jeszcze wszystko przed Tobą :D :D :D Ale naciesz się chwilą :P

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis jak nie sprzedaż nikomu wcześniej to ja chętnie kupię po usg połówkowy :)

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn co mają lovi prolactis. W zestawie ponoć jest jakiś system do przechowywania pokarmu? To są jakieś pojemniczki, butelki, woreczki czy co? I czy to jest wielorazowe czy nie czy mam od razu zamówić jakieś pojemniki na mleko? Co polecacie?
    Jest butelka, do której ściągasz mleko i do niej jest po prostu zakrętka. Można osobno dokupić smoczek :)

Patrycja ok, spoko ;)

malka lubi tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kocham lamy, dlatego Lamka :-D
    Wymieniłaś m.in. Rucolę, a pochodzenia jej nicku nie znam i chętnie się dowiem. :-)

Wracamy właśnie ze szkoły rodzenia, wydaje się spoko, położna miła i doświadczona (pracowała na Klinikach we Wro). Mąż też zaciekawiony. ;-)

Luna1993, Anna Stesia, Achia, pilik, Rucola lubią tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    Jeszcze wszystko przed Tobą :D :D :D Ale naciesz się chwilą :P

Póki co podoba mi się, że pójdzie sobie do dziadków lub za ojcem i mam chwilę dla siebie ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy skurcze Braxtona mogą być nawet co kilkadziesiąt/ kilkanaście minut?

• 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Przepraszam ze tak przepadałam ale pobyt w szpitalu nie należy do najfajnieszych.
    U nas wszystko dobrze, uczymy się z Nastka siebie nawzajem. Bywa różnie,ale najważniejsze aby się nie poddawac.
    Niestety mnie też dopadł problem z pokarmem. Mała nie może najeść się moim i dokarmiam mm.
    Dzisiaj wypisali nas do domu i mozna powiedzieć że próbuję zapomnieć to co bylo w szpitalu.
    Bardzo Wam dziękuję za wszystko ❤

Ps nie jestem w stanie nadrobić,ale obiecuję byc na bieżąco.

Anna Stesia, Patrycja20, Lunaris, JustynaG, lamka, -Mamunia-, Lena21, Karma88, Jeżowa, Bajkaaa, olik321, Rucola, KateHawke, Izape_91, Nadzieja22, Angelika83 lubią tę wiadomość

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Czy skurcze Braxtona mogą być nawet co kilkadziesiąt/ kilkanaście minut?
    Mimo wszystko jedź na ip, oby nic poważnego to nie było

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka, Rucola chyba kiedys pisala, ze to ma zwiazek z jej wegetarianizmem :-)

Ewela, szpitale są do bani, ja w moim dostałam ataku histerii - pierwszy i mam nadzieję ostatni raz w życiu. W domu jest lepiej! Dużo sił dla Was!

Melevis, a skąd Twój nick?

lamka, Rucola lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:

Jest tak jak pisze Melevis, czyli butelka z zakrętką. Ja kupiłam robiac wyprawkę pojemniki do przechowywania pokarmu z babyono, pózniej podobno przydaja się do przechowywania i porcjowania obiadkow. Są też woreczki na pokarm. Ale na bieżące potrzeby wystarczy dodatkowa butelka.

malka lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, ja nie pomogę, bo nie pamiętam...

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli ktoś nie widział to oto najnowszy wpis u mamyginekolog.
    O nas ciężarówkach i młodych matkach :)
    https://mamaginekolog.pl/370836-2/

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też już po szkole rodzenia. Było o połogu. Położna mówiła żeby mężowie pomagali i np zajęli się dzieckiem ile mogą, żeby mama mogła pójść pod prysznic, na spacer- żeby uniknac babyblues. No i generalnie że jest spadek i to normalne. Jak pielęgnować blizny po cc. Za tydzień mamy wolne bo jest jakieś święto ponoć :p

Luna a tel do lekarza żeby dopytać?

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór!

Nie wiedziałam co tu tyle stron dzisiaj natrzaskane- obstawiałam jakieś 2 porody co najmniej a tu taka afera :( Dużo mi się na język cisnęło ale postanowiłam skwitować to wszystko jednym zdaniem: zgadzam się w zupełności z Niką powinnyśmy stworzyć listę tematów zakazanych i zachować szacunek. O wszystkim można rozmawiać, nawet się z sobą nie zgadzać ale najważniejszy jest szacunek dla rozmówcy. Skoro nam to nie wyszło -w naszej przecież wielomiesięcznej/letniej! bytności razem to lepiej przemilczmy pewne sprawy.

Przez to wszystko pamiętam tylko jakieś wyrywki z innych tematów ale:

Nika życzę Ci powrotu do spokoju wewnętrznego.

Nenusia trzymam kciuki za zdrowie Twoje i dziecka <3

Bajka, Ewelka fajnie że piszecie choćby 1 zdanie, to znaczy że jesteście z nami tak czy inaczej :)

Fela to taka kruszyneczka w tej chuście <3 ale znowu narobiła mi ochoty na kółkową :D

Franiu powiedz jak to zrobiłeś z morfologią! Podziel się z ciotką bo u mnie nic nie działa na to żelazo! Brawo chłopie!

Ja rano wytaszczyłam się na badania i do kina na Mamma Mia 2 =poryczałam się, pośmiałam i pośpiewałam (Staszek ewidentnie lubi Abbę i tańczył jak trzeba :D ). Potem popsuł mi się humor bo odebrałam wyniki:
    -żelazo 45 :/ już nie wiem czym mam to gonić! powinnam znowu wziąć zastrzyki chyba, zapytam lekarkę za tydzień,
    -w moczu krew i 500 leukocytów (norma do 10).
    To już widzę jak fajnie posiedzę za karę na kocu na wyjeździe i nawet raz do jeziora nie wejdę :( ...o ile gdzieś pojedziemy bo samochodu ani widu ani słychu a miał być zrobiony na wczoraj :/ jakaś czarna seria mnie dopadła.

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam Wam jeszcze coś odnośnie tego 500 + napisać (po raz ostatni-bo nie chce gownoburzy)
    Bardzo mnie razi jak ktoś wsadza wszystkie osoby pobierające te świadczenie do jednego worka z patologia. I nóż w kieszeni mi się otwiera jak ktoś powie, że dzieci są robione dla kasy.
    Albo jak ktoś mówi, że siedzę w domu i kasę biorę, a to guzik prawda. Emek pracował za granicą, ja ściągnąłam siostrę lub teściowa na noc do mnie, a sama jeździłam do pracy na nocki (bo nie było miejsc w przedszkolu)
    Mąż pracuje, ja pracowałam i dostajemy tylko na 2, bo przekraczamy. Też mi się nie podoba, że na pierwsze nie można przekroczyć dochodu i ja nic na to nie poradzę, że tak skonstruowali to. Ale dają to biorę. Na inne świadczenia się nie łapiemy.
    Też jestem za tym aby żłobki czy przedszkola były i darmowe i żeby dla każdego było miejsce - dla syna czekałam na miejsce w żłobku 1,5 roku.
    I nie chce poruszać tego tematu, bo jest wrażliwy, a w szczególności dla mnie, osoby której się nie zna i ocenianie, że ma 3 dzieci, 4 w drodze to patologia i kasę bierze z państwa.
    Jedyne co mnie może usprawiedliwić po tych postach co pisałam, to mój zły stan psychiczny.
    Nie chce byc zrozumiana źle ale od kwietnia mam wzloty i upadki związane z ciąża i zdrowiem.

A teraz proszę Boga aby maleństwo przeżyło i tylko tyle, nic więcej nie oczekuję.

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps jeszcze miałam napisać skąd Lunaris - lunarny znaczy księżycowy (luna- księżyc). Od dziecka mam zajoba na astronomię i astrologię (od Czarodziejki z Księżyca jeszcze większego :D). Wszystko zawsze miałam w księżyce (lub koty) więc login też mam księżycowy. Może zanim umrę będzie można sobie kupić wycieczkę na księżyc :D

lamka, Patrycja20, -Mamunia-, Jeżowa, Emiilka, Rucola, Anna Stesia, Izape_91 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Lena, super! Dzielny Franio!

Aga, trzymaj się! Szpital to przygnębiające miejsce. Bądź dobrej myśli!

Bajeczko, ja też mam Lovi Prolactis, ale próbowałam też Lovi Expert i Medeli Swing. Oba wg mnie o klasę lepsze, no ale też droższe.

Nika, dla mnie najlepsze wkładki to Lansinoh. Reszta albo się zsuwa, albo jest tak gruba, że dziecku zamiast mleka mogłabym podawać ser - na takie upały za gruba.

Dziewczyny, a może w ramach rozluźnienia napiszecie, skąd pomysł na Wasze nicki? Część wiadomo, że ma imie, część wiem skądinąd (Reset, Bocianiatko, Rucola, Jeżowa, Kaczorka, Lamka), ale jestem ciekawa historii kryjących się np.za Lunaris, Luna, Bajka, Ibishka, Juicy, Lusesita, Admiralka, Agulineczka, Yoselyn, Summer, Malka, Pilik, Blue, Buko, Siwulec itd.) Podzielcie się proszę!

U mnie nie ma za tym nickiem totalnie żadnej historii :D Było to tak, że ogólnie na wielu forach, czy grupach mam swój stały nick, a gdy rejestrowałam się tutaj, nie chciałam być w żaden sposób przez nikogo kojarzona, więc postanowiłam wymyśleć coś zupełnie nowego. Padło na pierwszą literę alfabetu i dalej jakoś poszło :P

Emiilka, Anna Stesia lubią tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admirałka ja obstawiałam że masz męża admirała :D

-Mamunia-, Sarna84, Emiilka, Anna Stesia lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zakładałam konto to grałam w pokemony (:P) i tam jest słonik Phanpy, no i coś mi się pogmatwało i stąd mój nick :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 21:14

Lunaris, Jeżowa, JustynaG, Emiilka, Anna Stesia lubią tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
‹‹ 1460 1461 1462 1463 1464 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ