Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam pytanie do dziewczyn co mają lovi prolactis. W zestawie ponoć jest jakiś system do przechowywania pokarmu? To są jakieś pojemniczki, butelki, woreczki czy co? I czy to jest wielorazowe czy nie czy mam od razu zamówić jakieś pojemniki na mleko? Co polecacie?
-
nick nieaktualny
-
malka wrote:Mam pytanie do dziewczyn co mają lovi prolactis. W zestawie ponoć jest jakiś system do przechowywania pokarmu? To są jakieś pojemniczki, butelki, woreczki czy co? I czy to jest wielorazowe czy nie czy mam od razu zamówić jakieś pojemniki na mleko? Co polecacie?
Patrycja ok, spokomalka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa kocham lamy, dlatego Lamka
Wymieniłaś m.in. Rucolę, a pochodzenia jej nicku nie znam i chętnie się dowiem.
Wracamy właśnie ze szkoły rodzenia, wydaje się spoko, położna miła i doświadczona (pracowała na Klinikach we Wro). Mąż też zaciekawiony.Luna1993, Anna Stesia, Achia, pilik, Rucola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny,
Przepraszam ze tak przepadałam ale pobyt w szpitalu nie należy do najfajnieszych.
U nas wszystko dobrze, uczymy się z Nastka siebie nawzajem. Bywa różnie,ale najważniejsze aby się nie poddawac.
Niestety mnie też dopadł problem z pokarmem. Mała nie może najeść się moim i dokarmiam mm.
Dzisiaj wypisali nas do domu i mozna powiedzieć że próbuję zapomnieć to co bylo w szpitalu.
Bardzo Wam dziękuję za wszystko ❤
Ps nie jestem w stanie nadrobić,ale obiecuję byc na bieżąco.Anna Stesia, Patrycja20, Lunaris, JustynaG, lamka, -Mamunia-, Lena21, Karma88, Jeżowa, Bajkaaa, olik321, Rucola, KateHawke, Izape_91, Nadzieja22, Angelika83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lamka, Rucola chyba kiedys pisala, ze to ma zwiazek z jej wegetarianizmem
Ewela, szpitale są do bani, ja w moim dostałam ataku histerii - pierwszy i mam nadzieję ostatni raz w życiu. W domu jest lepiej! Dużo sił dla Was!
Melevis, a skąd Twój nick?lamka, Rucola lubią tę wiadomość
-
malka wrote:Mam pytanie do dziewczyn co mają lovi prolactis. W zestawie ponoć jest jakiś system do przechowywania pokarmu? To są jakieś pojemniczki, butelki, woreczki czy co? I czy to jest wielorazowe czy nie czy mam od razu zamówić jakieś pojemniki na mleko? Co polecacie?
Jest tak jak pisze Melevis, czyli butelka z zakrętką. Ja kupiłam robiac wyprawkę pojemniki do przechowywania pokarmu z babyono, pózniej podobno przydaja się do przechowywania i porcjowania obiadkow. Są też woreczki na pokarm. Ale na bieżące potrzeby wystarczy dodatkowa butelka.malka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jeśli ktoś nie widział to oto najnowszy wpis u mamyginekolog.
O nas ciężarówkach i młodych matkach
https://mamaginekolog.pl/370836-2/
-
nick nieaktualnyMy też już po szkole rodzenia. Było o połogu. Położna mówiła żeby mężowie pomagali i np zajęli się dzieckiem ile mogą, żeby mama mogła pójść pod prysznic, na spacer- żeby uniknac babyblues. No i generalnie że jest spadek i to normalne. Jak pielęgnować blizny po cc. Za tydzień mamy wolne bo jest jakieś święto ponoć :p
Luna a tel do lekarza żeby dopytać? -
Dobry wieczór!
Nie wiedziałam co tu tyle stron dzisiaj natrzaskane- obstawiałam jakieś 2 porody co najmniej a tu taka aferaDużo mi się na język cisnęło ale postanowiłam skwitować to wszystko jednym zdaniem: zgadzam się w zupełności z Niką powinnyśmy stworzyć listę tematów zakazanych i zachować szacunek. O wszystkim można rozmawiać, nawet się z sobą nie zgadzać ale najważniejszy jest szacunek dla rozmówcy. Skoro nam to nie wyszło -w naszej przecież wielomiesięcznej/letniej! bytności razem to lepiej przemilczmy pewne sprawy.
Przez to wszystko pamiętam tylko jakieś wyrywki z innych tematów ale:
Nika życzę Ci powrotu do spokoju wewnętrznego.
Nenusia trzymam kciuki za zdrowie Twoje i dziecka
Bajka, Ewelka fajnie że piszecie choćby 1 zdanie, to znaczy że jesteście z nami tak czy inaczej
Fela to taka kruszyneczka w tej chuścieale znowu narobiła mi ochoty na kółkową
Franiu powiedz jak to zrobiłeś z morfologią! Podziel się z ciotką bo u mnie nic nie działa na to żelazo! Brawo chłopie!
Ja rano wytaszczyłam się na badania i do kina na Mamma Mia 2 =poryczałam się, pośmiałam i pośpiewałam (Staszek ewidentnie lubi Abbę i tańczył jak trzeba). Potem popsuł mi się humor bo odebrałam wyniki:
-żelazo 45już nie wiem czym mam to gonić! powinnam znowu wziąć zastrzyki chyba, zapytam lekarkę za tydzień,
-w moczu krew i 500 leukocytów (norma do 10).
To już widzę jak fajnie posiedzę za karę na kocu na wyjeździe i nawet raz do jeziora nie wejdę...o ile gdzieś pojedziemy bo samochodu ani widu ani słychu a miał być zrobiony na wczoraj
jakaś czarna seria mnie dopadła.
-
nick nieaktualnyChciałam Wam jeszcze coś odnośnie tego 500 + napisać (po raz ostatni-bo nie chce gownoburzy)
Bardzo mnie razi jak ktoś wsadza wszystkie osoby pobierające te świadczenie do jednego worka z patologia. I nóż w kieszeni mi się otwiera jak ktoś powie, że dzieci są robione dla kasy.
Albo jak ktoś mówi, że siedzę w domu i kasę biorę, a to guzik prawda. Emek pracował za granicą, ja ściągnąłam siostrę lub teściowa na noc do mnie, a sama jeździłam do pracy na nocki (bo nie było miejsc w przedszkolu)
Mąż pracuje, ja pracowałam i dostajemy tylko na 2, bo przekraczamy. Też mi się nie podoba, że na pierwsze nie można przekroczyć dochodu i ja nic na to nie poradzę, że tak skonstruowali to. Ale dają to biorę. Na inne świadczenia się nie łapiemy.
Też jestem za tym aby żłobki czy przedszkola były i darmowe i żeby dla każdego było miejsce - dla syna czekałam na miejsce w żłobku 1,5 roku.
I nie chce poruszać tego tematu, bo jest wrażliwy, a w szczególności dla mnie, osoby której się nie zna i ocenianie, że ma 3 dzieci, 4 w drodze to patologia i kasę bierze z państwa.
Jedyne co mnie może usprawiedliwić po tych postach co pisałam, to mój zły stan psychiczny.
Nie chce byc zrozumiana źle ale od kwietnia mam wzloty i upadki związane z ciąża i zdrowiem.
A teraz proszę Boga aby maleństwo przeżyło i tylko tyle, nic więcej nie oczekuję.
-
Ps jeszcze miałam napisać skąd Lunaris - lunarny znaczy księżycowy (luna- księżyc). Od dziecka mam zajoba na astronomię i astrologię (od Czarodziejki z Księżyca jeszcze większego
). Wszystko zawsze miałam w księżyce (lub koty) więc login też mam księżycowy. Może zanim umrę będzie można sobie kupić wycieczkę na księżyc
lamka, Patrycja20, -Mamunia-, Jeżowa, Emiilka, Rucola, Anna Stesia, Izape_91 lubią tę wiadomość
-
Anna Stesia wrote:Lena, super! Dzielny Franio!
Aga, trzymaj się! Szpital to przygnębiające miejsce. Bądź dobrej myśli!
Bajeczko, ja też mam Lovi Prolactis, ale próbowałam też Lovi Expert i Medeli Swing. Oba wg mnie o klasę lepsze, no ale też droższe.
Nika, dla mnie najlepsze wkładki to Lansinoh. Reszta albo się zsuwa, albo jest tak gruba, że dziecku zamiast mleka mogłabym podawać ser - na takie upały za gruba.
Dziewczyny, a może w ramach rozluźnienia napiszecie, skąd pomysł na Wasze nicki? Część wiadomo, że ma imie, część wiem skądinąd (Reset, Bocianiatko, Rucola, Jeżowa, Kaczorka, Lamka), ale jestem ciekawa historii kryjących się np.za Lunaris, Luna, Bajka, Ibishka, Juicy, Lusesita, Admiralka, Agulineczka, Yoselyn, Summer, Malka, Pilik, Blue, Buko, Siwulec itd.) Podzielcie się proszę!
U mnie nie ma za tym nickiem totalnie żadnej historiiByło to tak, że ogólnie na wielu forach, czy grupach mam swój stały nick, a gdy rejestrowałam się tutaj, nie chciałam być w żaden sposób przez nikogo kojarzona, więc postanowiłam wymyśleć coś zupełnie nowego. Padło na pierwszą literę alfabetu i dalej jakoś poszło
Emiilka, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Admirałka ja obstawiałam że masz męża admirała
-Mamunia-, Sarna84, Emiilka, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Jak zakładałam konto to grałam w pokemony (
) i tam jest słonik Phanpy, no i coś mi się pogmatwało i stąd mój nick
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 21:14
Lunaris, Jeżowa, JustynaG, Emiilka, Anna Stesia lubią tę wiadomość
staramy się już ponad 2 lata- udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane