X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenusia, Siwulec jesteście tu ??

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamuś cieszę się, że wizyta udana.

Izka jak dobrze, że jesteś małym wojownikiem i wróciłaś <3

Yoselyn ważne żebyś się dobrze odżywiała. Mi teraz waga już nie rośnie od miesiąca.. bałam się, że to źle. Tak samo jak w pierwszych 3 miesiącach kiedy wymiotowałam, ale lekarze się śmiali, że dzieci są jak małe pasożyty i wyciągną z nas co chcą, nam najwyżej braknie i tak faktycznie było :) Mały rósł a ja się tylko gorzej czułam ;p

Trzymam kciuki za resztę wizyt i idę się trochę ogarnąć.. luna myślami jestem cały czas z Tobą

Luna1993, Yoselyn82, Izape_91 lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, był to spacer z godzinną przerwą :) czyli jakieś 4km w jedną stronę, postój i drugie tyle w drodze powrotnej.

Olik, ta obawa wywoływania jest gdzieś z tyłu głowy. Staram się nie martwić na zapas. W końcu do terminu OM mam aż 2 tygodnie.
    W piątek kolejna wizyta, zobaczymy co mi gin powie. i wyniki gbs będą.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane!
    Lamka gratulacje, cudne wieści! Szyjka do pozazdroszczenia! :) Masz jakieś foteczki?

Luna kciuki najmocniejsze za Was dzisiaj! Trzymaj się :*

Sanka za Twoje połówkowe też oczywiście zaciskam kciuki! Będzie oglądanie dzidzi od środka :D

Nenusia odezwij się, proszę, co tam u Was...

Justyna szacuneczek za taki spacer!

Iza, wywalczysz swojego skarba, jesteś jak lwica i wiem, że nie odpuścisz! <3

Marcelku, Lewciu, mamusie i ciocie czekają :) :) zapraszamy jak będziecie mieli ochotę poznać ten świat!

Dziewczyny, ja mam dzisiaj całkowity spadek formy. Wydaje mi się, że córka usiadła gdzieś przy żołądku albo przeponie, tak mi strasznie ciężko i słabo, i ogólnie do dupy. Nie mogę miejsca sobie znaleźć, żeby coś ulżyło...

My dzisiaj też wizytujemy o 18, bardzo chcę zobaczyć twarzyczkę Agatki i oczywiście mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku.

Miłego dnia, ja dla odwrócenia myśli oglądam Poirota :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 10:32

lamka, Luna1993, Rucola, Sanka, Izape_91 lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik jak jesteś po terminie to nie potrzebujesz skierowania. Muszą Cie przyjąć do szpitala. Mi poprostu gin kazał się zgłosić na oddział tydzień po terminie i mnie bez problemu przyjęli. Nie miałam żadnego masażu szyjki. Miałam balonik i dwa razy podawaną oxy. W trakcie kilkakrotnie sprawdzali jak szyjka wygląda, może przy okazji ja trochę ponaciskali, bo lekko mówiąc nie było to przyjemne.

A torba jakościowo ok? Warto kupić?

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna rozumiem, bo też od poczatku bałam się tylko wywoływania i chyba na nim się skończy. U mnie jest odwrotna sytuacja bo z usg, badań prenatalnych i III trymestru termin porodu minął mi w zeszłą środę. Na szczęście w tą jest wolne, więc nikt mi nic nie będzie wywoływał. No ale muszę zapytać gin jaki ma na mnie plan..

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potrzebuję chusty... :(
    Nie planowałam zakupu ale nie mam wyjścia.
    Wiem tylko że tkana?
    Wzrost nasz nie ma wpływu na jej długość. Warto kupić 4,6m? Boję się tylko że młody się w tym utopi bo nie ma 3kg nawet.
    Planowałam nosidło ale do tego jest za mały na ten moment. Nawet jest za mały do fotelika samochodowego...
    Wiem że temat był milion razy ale nie sądziłam że będę musiała kupować...

• olik321 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    Olik jak jesteś po terminie to nie potrzebujesz skierowania. Muszą Cie przyjąć do szpitala. Mi poprostu gin kazał się zgłosić na oddział tydzień po terminie i mnie bez problemu przyjęli. Nie miałam żadnego masażu szyjki. Miałam balonik i dwa razy podawaną oxy. W trakcie kilkakrotnie sprawdzali jak szyjka wygląda, może przy okazji ja trochę ponaciskali, bo lekko mówiąc nie było to przyjemne.

A torba jakościowo ok? Warto kupić?
    Z torby jestem bardzo zadowolona. Materiał i wykonanie wow.
    jeśli podasz mi face to moge Ci na face wysłać zdjęcia
    Tutaj jest recenzja tej torby od 7;50 minut https://www.youtube.com/watch?v=FiDia2J2Dr8

Rucola lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki :)

Luna, trzymaj się a ja trzymam kciuki za maleńka...
    I oczywiście za wszystkie inne wizyty..

Mnie w tym tygodniu czeka glukoza... I czytam o wielorazowych wkladkach laktacyjnych.. Używacie albo macie zamiar?? U hafiji czytam o rodzajach, że to duża oszczędność... Itd..

Luna1993 lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do wywoływania, to położna która planowo będzie odbierać poród mówiła, że jak minie termin z usg to mam do niej dzwonić, ona ma swoje sposoby na wywoływanie, pewnie chodziło jej o masaż albo nie wiem co...
    Ja mam w kartę ciąży wpisane 2 terminy : 2 i 4 września.

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Dziewczyny co do wywoływania, to położna która planowo będzie odbierać poród mówiła, że jak minie termin z usg to mam do niej dzwonić, ona ma swoje sposoby na wywoływanie, pewnie chodziło jej o masaż albo nie wiem co...
    Ja mam w kartę ciąży wpisane 2 terminy : 2 i 4 września.
    To muszę dziś wypytać porządnie. Ja mam też dwa terminy w karcie 8 i 13 sierpnia, ale zawsze na ktg pytają i podawałam ten 13

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik wysłałam zaproszenie do przyjaciółek. Na priv Ci podam dane z FB.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal ja kupiłam wielorazowe wkładki z aventa. Jak dla mnie prążka. Pod miękki biustonosz się nie nadają, bo są za sztywne i nie są profilowane i wyglądam jakbym sobie skarpetki w stanik włożyła ;) ale zamówiłam na allegro bawełniane profilowane. Jak przyjdą to dam znać jak leżą.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    Wiem tylko że tkana?
    Wzrost nasz nie ma wpływu na jej długość. Warto kupić 4,6m? Boję się tylko że młody się w tym utopi bo nie ma 3kg nawet.
    Planowałam nosidło ale do tego jest za mały na ten moment. Nawet jest za mały do fotelika samochodowego...

Podsyłam Ci rady Melevis, które sobie skopiowałam:
    Melevis wrote:
    chustę polecam kupić używaną, z tego względu, że jest już złamana, mięciutka i fajnie współpracuje. Nowe zazwyczaj trzeba łamać i trochę się z nimi namęczyć na początku, co skutecznie może zniechęcić do motania. Polecam na początek grupę na Facebooku: Chusty na każdą kieszeń (tu dziewczyny sprzedają chusty do 300zł) i Tania chusta i nie tylko (do 500zł). Wystarczy napisać post, że szukasz chusty z takimi i takimi kryteriami i w moment dziewczyny wstawiają swoje na sprzedaż. Każda sprzedająca ma tam swój feedback z komentarzami innych mam, które od nich kupowały. Ja tam kupiłam wszystkie swoje chusty jako, że Adaś skończył już 4 miesiące warto kupić coś o wyższej gramaturze, tj. 240-260 i splocie skośno-krzyżowym albo zakardowym. Bawełna 100% albo domieszki takie jak bambus albo len też są fajne (zwłaszcza na lato). Mój ulubiony, najukochańszy model to Lenny Lamb Little Love mgiełka, mięciutka, nie za gruba, fajnie się dociąga (kiedyś wstawiałam w niej zdjęcie). Długość chusty ma znaczenie przy rozmiarze mamy, ja nosze 36-38 i tą z Lenny Lamb mam 4,2m, taka długość jest najbardziej uniwersalna bo wszystko ukrecisz przy rozmiarze 40-42 warto wziąć 4,6. Wysokość noszącego czy rozmiar dziecka nie ma znaczenia

tak naprawdę można kupić taką chustę, która od narodzin do końca noszenia będzie dobra. Ale na sam początek drogi i nauki poleca się kupić chustę cieńką, o niskiej gramaturze (190-210), po prostu na takiej najłatwiej się uczyć i do jakichś 6kg można komfortowo nosić. Ja swoją o takiej gramaturze sprzedałam 2 miesiące temu, po prostu już się wpijała w ramiona ale taką 250 też można wiązać noworodka, ale jednak ciężej się dociąga niż taką cieniutką. Chusty mają to do siebie, że nie jest problemem sprzedać za taką cenę za jaką się kupiło, więc czemu by nie wymieniać co jakiś czas? a w takich kryteriach, w jakich poleciłam dla Adasia Sarna będzie już miała do końca jeśli będzie chciała - teraz na normalne motanie, a jak młody będzie miał 1,5 roku i dalej będą chcieli się nosić to do wiązań warstwowych też będzie idealna

Ania1003, Rucola lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    Wiem tylko że tkana?

z tego co mówiła Melevis to 4,2 chyba. wywałam ją, ona najlepiej doradzi! Melevis pomocy :)
    edit- Justyna już przybyła z cytatem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 10:59

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka jesteśmy z Tobą :)

Jeżowa, Sanka kciuki za wizyty

Ja tak tylko na szybko z Franiem na rękach - jutro znowu kolejne odwiedziny, na szczęście już się kończą :)

Olik mogę też wysłać Ci zaproszenie i dane na fejsa?

Luna1993, Sanka lubią tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja w karcie ciąży mam wpisany tylko termin OM - 27.08
    Na podstawie obserwacji cyklu i domniemanej owulacji za termin porodu uznałam 4.09.

Byłam też na USG prenatalnym u Pani doktor z certyfikatem i podała mi termin 2.09.
    A położne tylko patrzą w kartę ciąży...

I wiem jedno, jeśli będę w drugiej ciąży i będę wiedziała, że owulacja się przesunęła to na 1 wizycie po prostu podam skorygowany termin ostatniej miesiączki i nie będę potem mieć problemu i tłumaczenia :)

Rucola lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania chustę najlepiej chyba 4,6. Ona się nadaje na te wiązania co są dla dzieci do 3m.ż

Ania1003 lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:

Olik mogę też wysłać Ci zaproszenie i dane na fejsa?

No pewnie :)

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka trzymam mocno kciuki za dzisiejszą wizytę. Oby cię podbudowała i dała siły <3

Luna1993 lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
‹‹ 1497 1498 1499 1500 1501 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ