Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Rucola wrote:Lunka o której wizyta? nie zakodowałam godziny ;/
O 16:20Rucola, Luna1993 lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Izape_91 wrote:A acard jest na receptę?? Nie chciałabym też sama brać leków bez konsultacji, bo chyba w tym momencie by mnie to stresowało. Wiem że te badania są drogie, ale poza ciąża to chyba też warto wiedzieć (dla własnego komfortu psychicznego) czy jest wszystko ok w tej kwestii? Poprawcie mnie jeśli się mylę.
Zapytam doktorka o ovi.
Ile się czeka na wyniki z test dna? Ok. 3 tygodni?
Minie mucha wyszła negatywnie.
Ja też czekałam na wyniki z testdna 12-13 dni roboczych. Myślę, że warto porobić te badania + zespół + białka C i S. Ja robiłam białka 6 tygodni po poronieniu, hemtaolog kazała je powtórzyć za kolejny m-c i u mnie wciąż było za niskie. Stąd acard i heparyna (tak jak w s topce - obie MTHFR + PAI homo, 2 poronienia, negatywny wywiad rodzinny - przypadki zakrzepicyw bliskiej rodzinie + niedobór białka S).Izape_91 lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Rucola wrote:Jak zawsze niezawodna
Byłabym idealną sekretarką prezesaŻaden kalendarz mi nie byłby mi potrzebny
Rucola, JustynaG, Bajkaaa lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Lamka gratuluję udanej wizyty, piękna szyjka!
Lunka trzymam kciuki za echo, oby wieści były lepsze! O której masz wizytę? Edit: dzięki Reset!
Ja wchodzę na połówkowe dopiero o 19.30 więc pewnie jako ostatnia, mam nadzieję że wszystko będzie ok bo czuję się ostatnio fatalnie. Chyba wróciły mi poranne wymioty, mam taki zjazd energii rano że do niczego się nie nadaje. Kręci mi się w głowie, robi się słabo a potem wymioty i nieco lepiej, ale też kiepsko. Dziś odprowadziłam córkę do żłobka i odpoczywam, bo dalej mi słaboWiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 09:51
Luna1993, lamka lubią tę wiadomość
-
Kciuki za wizyty!
Dzięki Lamka za linka.
Izape, nie wiedziałam, że beta wyszła źle, trzymaj się
Ja się zaczęłam denerwować, bo wczoraj mieliśmy grilla na którym było parę dzieci i się okazało, że jedna dziewczynka miała w nocy 39st gorączkimam nadzieję, że Fela nic nie złapała
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0bd9b0773a4b.jpg
Też pozdrawiam z nad zimnej kawy z ssakiem przy cycku, jeszcze w piżamie
Bocianiątko, Rucola, Nadzieja22, Bajkaaa, Jeżowa, Patrycja20, KateHawke, Lena21, Lusesita, lamka, pilik, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Malka, co za stópki
malka lubi tę wiadomość
Lamka jednak link nie działa.
A teraz mi się przypomniało, że w empiku widziałem ostatnio reklamę rzeczy takich jak zeszyty, kalendarze, piórniki z serii lamalamy są chyba modne w tym sezonie bo h&m też ma rzeczy z lamami.
lamka lubi tę wiadomość
-
Malka, cudne stópeczki!!! do zacałowania!!!
dzis emek się ze mnie śmiał, że jak Mały mnie kopnie, to czasem robię dziwną minę i oczy mi wyskakuję z orbit, to powiedziałm mu, ze jak mały już się urodzi, to życze mu, zeby podczas całowania Go w stópkę zasadził mu takiego kopa, ze zrozumie dlaczego robię dziwne minyBajkaaa, malka lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Rucola wrote:Olik odezwij się!!!! Co tam u Ciebie???
Justyna a jak tam Twoje skurcze? Jak u Ciebie sytuacja??
Dziewczyny dopiero wstałam.. wieczorem i nad ranem mi krew z nosa ciurkiem leciała i chyba odsypiałam teraz.
U mnie cisza, zaraz muszę ogarnąć na którą na ktg.
Malka kupiłam tę torbę, dokładnie z tego linka, szła niecałe 2 tyg.
https://pl.aliexpress.com/item/Moda-Mumia-Macierzy-stwo-Pieluszka-Torba-Du-a-Pojemno-Torba-Podr-na-Plecak-Dla-Dzieci-Projektant/32849519517.html
Miałam dodać dla Leny zdjęcia ale mamy problem z internetem i nie chce mi żadnych fotek dodawaćWiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 10:11
-
dziewczyny chciałabym zamówić łózeczko turystyczne, planujemy wyjazdy, na poczatku do rodziny, a w przyszłości i ttak się przyda. czy macie jakieś modele godne polecenia? i co z materacykiem do takiego łóżeczka? kupić składany czy lepiej jednoczęściowy?#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Rucola, wczoraj był 8km spacer i
i nie urodziłam
Wczoraj też czułam brzuch ale bez bóli krzyżowych przez co było zdecydowanie lżejsze, że nawet mogłabym nie zwrócić na to większej uwagi.
Wiem tylko, że gin w piątek badając szyjkę stwierdził "nie ma dużego rozwarcia" i kazał przyjść za tydzień. Więc może ta szyjka już się szykuje...
Olik, a jak tam u Ciebie nastrój?
Nenusia, zaglądasz do nas? Jak u Ciebie wygląda sytuacja?
Dziewczyny wizytujące trzymam za Was kciuki!Rucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry, ja też niedawno sie obudziłam.a w zasadzie Bajla mnie obudziła- buczeniem, bo jeść chciała :p po dzisiejszej nocy Lamka przypomnę się z pytaniem o ten wapń, bo w nocy znów bolało. Może za długo stałam przy szarlotce ..
Także zaczynam notować kolejne pytania do gina do którego chce przenieść prowadzenie ciąży. Wizyta za tydzień w czwartek...
Ktoś dziś ma jakąś wizytę? Oprócz ktg Olika?
Justyna-8km? Brawo!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 10:19
-
A ja weszlam z ciekawosci na wage i mam kolejny 1 kg mniej.Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Lamka ciesze sie ze wszystko dobrze u was a szyjka suuper
lamka lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Mam pytanie Malka w sumie do Ciebie.
Skierowanie na wywołanie dawał Ci Twój gin, czy po prostu tydzień czy dłużej po terminie poszłaś na IP?
Miałaś jakiś masaż szyjki przed?
Pamiętam, że Ewela miała..
Dziś na ktg idę do szpitala do mojej ginki i muszę wypytać jak to będzie. W środę jest święto, a chciałabym spróbować z tym masażem. Choć nie wiem czy u mnie się uda bo szyjka jest wygięta do kręgosłupa i zamknięta jak w pięknej ciąży.
Justyna u mnie spoko, nerwy przechodzą powoli, choć czuje się jakaś zamroczona, ale chyba mało zwyczajnie wczoraj zjadłam ( no nie licząc hektolitrów lodów
Nie martw się wcześniejszego wywoływania z terminu OM. Jak idziesz na ktg zawsze pytają o termin porodu ja i z czego wyniki. Więc zawsze możesz podać ten z usg. Choć u Ciebie jak są skurcze może szybciej sama się zacznie, czego Ci życzę
A jak właśnie, minęło coś?