Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Olik kochana całe forum jest z Tobą
Pilik my mamy neurologa dopiero w październiku, jeśli ktoś ze śląska potrzebuje to serdecznie polecam Ewa Gluszkiewicz, świetna kobieta.
Iza nie pamietam niestety, wiem jedynie, że to plamienie po poronieniu trwało prawie 3 tygodnie
Lameczko ja mam flanelowe 2 szt i tak jak dziewczyny używam jej do wózka itp, bo jest przyjemna do leżenia szczególnie teraz kiedy jest ciepło i Franio jest np w samym pampersie
Dziewczyny nasze ciążowe nic się nie bójcie, będziecie świetnymi mamami i swiat się nie zawali jak nie ogarnięcie mieszkaniaja np. jak były te upały to nic nie prasowałam - w domu była sauna i nie miałam siły jeszcze bardziej się nagrzewać, może nie jest to powód do dumy, ale bądźmy ze sibą szczere - nie muszę być perfekcyjna ala insta matki, nie wierzę, że którejś życie wyglada tak kolorowo. Polecam artykuł mamyginekolog o mitach macierzyństwa
Jedyna moja rada - ANGAZUJCUE SWOICH EMKOW ILE SIĘ DA. Mój z tych co niekoniecznie chętni do obowiązków domowych, ake jak wraca z pracy to zajmuje się Franiem, ida na spacer, albo chociaż z wózkiem na taras, albo bierze go na kanapę i leży na jego brzuchu a tata nawet jednym okiem mecz obejrzy, wtedy ja mam czas ogarnąć cis do jedzenia, wstawić pranie, wziąć prysznic czy nawet skoczyć na zakupy - oczywiście nie w wszystko w jedno popołudniebo to byłby cud. Mam ogromna pomoc mojej mamy, bo nie raz ratuje obiadem czy zostanie z małym na pare minut ( mama ma swoją firmę i jest w ciągłym biegu, wiec nawet pare minut jest super). Kiedyś myślałam, że jestem niezniszczalna i wszystko bedecrobic sama, ale życie mnie nauczyło, że czasem trzeba poprosić o pomoc żeby nie zwariować
Rucola, Karma88, Emiilka, lamka, Lusesita, Anna Stesia, KateHawke lubią tę wiadomość
-
żeby nie było, że mój Francesco taki bezproblemowo to dziś przez większość dnia był bardzo rozdrażniony i ewidentnie miał problem z brzuszkiem, spał tylko na mnie i biedny co chwile się prężył i marudził, po kilku godzinach zrobił kosmiczna kupę, która wbrew prawom grawitacji znalazła się pod pachami i przeciekła góra pampersa przez body o spodnie
Po tym wszystkim kiedy byłam nieprzytomna ze zmęczenia mój syn zribił coś takiego, że w pol sekundy o wszystkim zapomniałam:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/349662e5e5f3.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/52d9d85b0667.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2018, 21:49
lamka, Tosia2323, Patrycja20, Achia, Aga9090, Luna1993, pilik, JustynaG, Rucola, Flowwer, Yoselyn82, Karma88, Jeżowa, -Mamunia-, Bajkaaa, malka, Kaczorka, Sarna84, Emiilka, Bobisia, Amal, Lusesita, Nadzieja22, summer86, olik321, Anna Stesia, blue00, Lunaris, Phnappy, KateHawke, 91Ewela09, Cabrera, Angelika83 lubią tę wiadomość
-
Lena, był dumny z siebie... sam nie wierzył, że taką kupę potrafi zrobić i wygrać z grawitacją
Olik, trzymam kciuki cały czas mocno. Wierzę, że DZIŚ urodzisz!! Jesteś dzielną mamuśką!Lena21 lubi tę wiadomość
-
Lena jaki sloki, jakie oczka i jaki piekny usmiech.. cudny!!!
Lena21 lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Był temat wypadania włosów... Mi też zaczęły lecieć. A że mam długość poniżej bioder to wyobraźcie sobie co się dzieje u mnie w domu. Heh znajoma pielęgniarka polecala kwas foliowy na wypadanie włosów więc chyba spróbuję
Olik biedaku trzymaj się! Dasz radę! -
nick nieaktualny
-
Olik jestem z Tobą
wiem, ze boli ale to bol „chwilowy”, jesteś dzielna ! Dasz radę :* ściskam za rękę :* :* :*
Dziewczyny, piękne te Wasze dzieciaczki - do zacałowanianiechaj zdrowo rosną
Nenusia super, że Wojownik grzecznie rośnietylko pilnuj tej lobuzicy szyjki
Lunaris gratuluje udanej wizytyAga9090, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Phnappy wrote:Nika - jaka masz aplikacje ze zwierzatkami?
Czasami sprawdzam wszystkie, ale generalnie mam ustawione zwierzątka, bo najłatwiej mi je porównać do dziecka.
Co za dzień! Mam nadzieję że doczytam do meldunku Olik z porodu zanim zasnę, bo chociaż leżałam prawie cały dzień to po 2 miesiącach pustelnictwa wykończyło mnie towarzystwo -
nick nieaktualny
-
pilik wrote:Franio cudowny! Te uśmiechy
Dzięki za polecenie, my ze śląska. Mam nadzieje, że neurolog nie będzie potrzebny na dłuższą metę, ale dobrze wiedzieć że jest w okolicy ktoś warty uwagi
Pilik ja tez mam taka nadzieje, że i Franio i Ninka szybko zapomną o trudnym starcie :* my mamy do niej ponad godzinę drogi, ale byłam tak przerażona, że chciałam kogoś dobrego i naprawdę się nie zawiodłam. Cierpliwa, miła, uśmiechnięta a przy tym profesjonalna i kompetentna. Dawno nie spotkałam takiego lekarza. Poświęciła nam prawie godzinę, zrobiła usg przezciemiaczkowe u siebie, wszystko cierpliwie tłumaczyła. Jestem spokojniejsza po wizycie u niej, bo neurolog która jest w pobliskim szpitalu ma raczej nieprzychylne opinie wiec trudno mi było zaufać
-
Franioooo
Olik trzymaj się! Myślami jestem z Wami!
Pieluchy flanelowe mi się bardzo przydają. Stosuje je dokładnie tak jak pilik. Podkładam wszędzie gdzie mała leży, jakby jej się ulało to jest zabezpieczenie a jest przyjemniejsza w dotyku niż tetra. W łóżeczku na prześcieradle, żeby tak często go nie prać i w wózku jako prześcieradło. Czasem jako kocyk.
Ewela ciekawe co powie pediatra. Moim zdaniem mleko mamy zawsze lepsze niż mm. Trzymam kciuki, żeby się szybko unormowało.
Lusesita niektorzy lekarze jak widać są nie douczeni. Szczególnie w temacie laktacji... Ale program studiów chyba tego nie obejmuje. Niemniej myślę, że każdy pediatra i ginekolog powinien się doszkolić w tym temacie.lamka, Lena21 lubią tę wiadomość
-
Olik jeszcze chwila
Lena warto przejść wszystko dla takiego uśmiechu.
Nie dajmy się zwariować perfecionizmowi który karmią nas w tv. Perfekcyjna pani domu, idealna matka, idealnie wygladajaca jak Ks. Kate
Ja mam system 2x 1h w dzień poświęcam na sprzątanie i 1h na spacery z psami jako odskocznia od wszystkiego. Jeszcze obiadów nie gotuje bo wykorzystuję jeszcze tesciową
Sammer co u mnie a bardzo dobrze, delektuje się macierzyństwemi walczę dalej o laktacje, kocham czwarty trymestr.
Jutro 3 tyg! Kiedy to przeleciało?!Emiilka, summer86, Lena21, Anna Stesia, Lunaris, KateHawke lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄