Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Lunaris, Lampka jakie piekne brzuszki macie
Achia powoli juz widac piekny brzuszek
Olik kciuki mocne w dalszym ciagu trzymam ! za szybkie plum!
Flowwer super ze Szymus taki spokojny, a ty pomysl o drugim dziecku jak bedziesz gotowanic na sile
Lunaris lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Rucola tp miałam na środę a dziś 3 tyg ma. Czas leci jak szalony.
Olik życzę jeszcze dużo siły, ktg miałaś dziś ? Dostaniesz coś dodatkowo ?Rucola lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualnyOlik oby Ci podłączyli kolejną oxy i szybko zadziałała, niedługo zostanie Ci wszystko wynagrodzone!!!
Napisałam taki postulat do rozwieszenia na osiedlu. Wiadomo, że humorystycznie, ale pomogło mi uporać się z emocjami.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1663f1a98f4a.pngAchia, Flowwer, Yoselyn82, Lusesita, Nadzieja22, Patrycja20, Rucola, reset, Aga9090, Lunaris, Phnappy, Sarna84, Amal, admiralka, Jeżowa, Bajkaaa, Lena21, KateHawke, pilik, Karma88, Bocianiątko, Minie Black, ibishka, summer86, Kotowa, Emiilka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lamka , współczuję. Tak naprawdę nie ma znaczenia ile ten rower był warty. Choć dla policji ma to znaczenie i uznaliby to za "niską szkodliwość społeczną" ;/
Flower Do przyszłego roku jeszcze trochę czasu... może wtedy będziesz gotowa? Poza tym, nikt nie mówi, że musi to być styczeń 2019Również dobrze może to być sierpień 2019
Co jak co... ale Ty się na dzieciątko naczekałaś więc los chociaż Ci rozstępów ciążowych nie dał!
Rucola , też nie patrzyłam na przeżywalność. Choć oczywiście teraz jesteśmy na takim etapie, że Maluchy sobie poradzą na zewnątrz.Jedyna moja obawa jest taka, że jeśli coś zaczęłoby się dziać a nie zareagowałabym w porę to dziecku mogłaby się stać krzywda o którą bym siebie obwiniała.
Ale mimo wszystko, jestem dobrej myśli.
Reset Jak tam Twoja owu? Marcel na Ciebie czeka i męczy biedną OlikRucola lubi tę wiadomość
-
Aicha już brzuszek cudny i zaczyna widać że ciążowy.
Nika potrafisz rozbawic nawet złodzieja.
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
lamka wrote:Olik oby Ci podłączyli kolejną oxy i szybko zadziałała, niedługo zostanie Ci wszystko wynagrodzone!!!
Napisałam taki postulat do rozwieszenia na osiedlu. Wiadomo, że humorystycznie, ale pomogło mi uporać się z emocjami.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1663f1a98f4a.png
Lamka! Jesteś Mistrzem!
Choć ja ostatnio podczas grania w planszówki ze znajomymi się śmiałam, że ciężarnej się nie utrudnia bo myszy zjedzą. "Ja w to nie wierzę, ale Ty to robisz na własne ryzyko". Tydzień później się do mnie śmieją, że przeze mnie musi teraz w adidasach chodzić bo nie ma sandałów. Okazało się, że pies je pogryzł.Od razu oba na raz. A pies podjadał buty jak był szczeniakiem, dawno nic takiego nie odstawił.
-
Justyna u reset owu nie było, z tego co kojarzę to już @ się rozkręca....
U Boćka sytuacja niejasna, progesteron rośnie, więc owu raczej była tylko estradiol szalenie wysoki!!!
Lamka czadOby to nicpoń przeczytał!!!!
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Phnappy wrote:Nika - dzięki, zmieniłam na zwierzaki - Moje Groszki są wielkości Atlantic Puffin, po polsku - maskonur
czyli takie mewy mam w brzuszku
Lunaris - śliczny brzusio, a mój mam wrażenie, że nie rośnie... jak się ogarnę wrzucę Wam fotkę. Przez ponad 3 tygodnie przybyło mi tylko 0,5kgtrochę mało. Mam około 7kg na plusie.
Też się trochę martwię o Olik, mam nadzieję, że już po wszystkim i niedługo się odezwie...Coś między pingwinkiem a papugą
Rucola, Phnappy lubią tę wiadomość
-
A ja własnie rozmawiałam z moją mamą i ta znowu swoje....
Nie wiem czy wam pisałam, ale moja mama strasznie nastawia mnie na cesarkę, wręcz się modli zebym się opamiętała i zdecydowała się na cesarkę. Na nic tłumaczenia że to operacja, ze mogą być powikłania, że tamto i owamto. Ufiksowała sobie, ze lewkowi moze się coś stać i mi tak biadoli za uchem. Normalnie denerwuje mnie na maksa.
Powiedziałam jej, z nie będe do niej więcej dzwonić bo mnie źle nastraja ;/#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Justyna- zgłaszałam tu już Oliczkowi, żeby przekazała Marcelowi, że nic z tego, owulacji nie było i niech Marcel się na mnie nie ogląda. Rucola- ma rację o tyle, że @ nie tylko się rozkręca, ale się nawet kończy po 3 dniach
Także teraz wakacje, cykl naturalny, który sobie może podejrzę z ciekawości po powrocie, a potem hsg i klinika niepłodności.
Oliczku- trzymam kciuki Kochana, by zaraz ruszyło! A jak udaje Ci się drzemać, to korzystaj, największy wysiłek (oby krótki) przed Tobą.
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Olik, trzymam kciuki oby 2 oksy podziałała.
Piękne macie brzuszki
Chwalę się od prawie 3 tygodni nie zrobił się siniak po zastrzykuNo dobra, mam 2 takie na pół cm, ale to nic
Ja chyba muszę bardziej w boczne części brzucha robić.
Wczoraj był temat pomidorów, więc ja też siedziałam w nich. 6 kg obrobione, a jeszcze mam chyba z 15Także mam jeszcze na dzisiaj robotę.
-
Lusesita wrote:Nika ja miałam coś takiego na tej stronce
Ukończony tydzień ciąży a szanse na przeżycie:
23. tydzień ciąży 53 %
24. tydzień ciąży 67 %
25. tydzień ciąży 82 %
26. tydzień ciąży 85 %
27. tydzień ciąży 95 %
28. tydzień ciąży 96 %
29. tydzień ciąży 96 %
30. tydzień ciąży 97 %
31. tydzień ciąży 97 %
32. tydzień ciąży 98 %
Granica zdolności dziecka do przeżycia leży pomiędzy 23 a 25 tygodniem ciąży.
Ale nie brałam tego tak optymistycznie.
Założyłam dobie 24tc, później 28tc i 32tc. Oczywiście ukończone.
Wolę Twoje niż Nikija na razie zakładam u nas 30tc jako granicę (oczywiście mojego względnego psychicznego spokoju).
staramy się już ponad 2 lata- udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane -
Rucola, skoro Twoja mama nie potrafi uszanować Twojej decyzji to rzeczywiście chyba sensowniej będzie unikać rozmów w najbliższym czasie.
Do porodu podchodzę podobnie jak Ty, najważniejsze jest dobro Maleństwa. Jeśli lekarze uznają, że lepiej cc to tak będzie.
Ale wyjściową jest poród sn. I tyle.Rucola lubi tę wiadomość
-
A chciałam się jeszcze z Wami podzielić swoimi refleksjami odnośnie terminu porodu. Dziś sobie usiadłam, przewertowałam papiery i doszliśmy z Lewkiem do porozumienia, kiedy jest ten własciwy termin
A więc, z terminu OM wychodzi 2.09. Z terminu owulacji wychodzi 6.09. Z terminu wyliczonego na usg prenatalnym wychodzi 4.09. jak w mordę strzelił po środeczkuI ustaliliśmy z Lewkiem, ze przed 4.09 się nigdzie nie wybieramy
A tak serio to zaczynam odczuwać mój słodki ciężar i gdyby nie to, że cholernie boję się porodu to pewnie chiałabym urodzić troszkę wczesniejTym bardziej ze będzie mniejszy niż w terminie porodu. hehe babie nie dogodzi
Synek 💚 31.08.2018r.
Olik to niech Ci walą tą drugą OXY i wyciskamy z Tobą MArcelka
wiem Kochana co czujesz :* przechodziłam to samo. Zapewniam że nagroda jest tego warta
na tyle że zapragniesz za jakiś czas kolejnego podejscia
Odpoczywaj i jedziemy :*
Flower miłość do dziecka potęguje się z każdym rokiemjak Franek skończył 2 to już miałam korbę na kolejne a jak skończył 3 to odbiło mi totalnie, zupełnie jak przy pierwszym. Wierzę, że wrócicie po swoje fasolki w odpowiednim dla Was czasie
Lamka niech teraz spróbują nie oddać Ci tego roweru
Achia piękny ciążowy brzunio -
Rucola, to moja Mała ma układ z tatą, że ma się urodzić w piątek albo sobotę, żeby pępkowe w weekend przypadło
Zobaczymy czy posłucha. W gruncie rzeczy - 28% szans na to by to wypadło w jeden z tych dni.
Rucola lubi tę wiadomość
-
JustynaG wrote:Rucola, skoro Twoja mama nie potrafi uszanować Twojej decyzji to rzeczywiście chyba sensowniej będzie unikać rozmów w najbliższym czasie.
Do porodu podchodzę podobnie jak Ty, najważniejsze jest dobro Maleństwa. Jeśli lekarze uznają, że lepiej cc to tak będzie.
Ale wyjściową jest poród sn. I tyle.a tak serio to nie mam jej tego za złe, ogromnie kocha tego Malucha i to widać na każdym kroku. ja na szczęscie mam taki charakter, ze ani się na nie złoszczę, ani nie biorę sobie do serca jej słów. Trochę dziwi mnie jej upór, ale wiem, ze robi to z troski i miłości. My i tak zrobimy swoje i mama doskonale o tym wie
JustynaG lubi tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021