X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka zawieszkę już też dodałam i ten kocyk mi się podoba :)

lamka lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka ja czekam na swoją. Też LL. Zamawiałam w poniedziałek i jeszcze nie wysłali :/
    Jaką masz gramaturę? Wybrałam 210g i mam nadzieję że też się u nas sprawdzi na te bóle brzuszka.

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    lamcia to chyba lennylamb :) ale niech Malka napisze na 100%
    lenka cudny ten królik, ja wezmę popielatego, Ty masz chyba białego z tego co pamiętam :)

Tak ja mam białego :) a pochwale jeszcze męża w końcu przykręcił półki w pokoju Frania i już jest o wiele przytulniej :)
    Oczywiście to na razie bardziej pokój dla mnie niż dla niego, ale wiecie :p

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/777fccd296cc.jpg

Rucola, Lusesita, Patrycja20, Karma88, lamka, Achia, Yoselyn82, Jeżowa, Bajkaaa, Phnappy, Nadzieja22, Lunaris, Bocianiątko, Flowwer, Aga9090, Minie Black, Luna1993, KateHawke, summer86, blue00, Sarna84, JustynaG, Tosia2323, pilik, Emiilka, Angelika83 lubią tę wiadomość

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena śliczny pokoik.
    Zaczynam kopiować linki, które wrzucacie albo złote rady, bo jak przyjdzie co do czego to będę w d.... :D
    A tego króliczka to muszę kupić. Jest przesłodki! <3

Olik kurczę, współczuję tych godzin. Mam nadzieję, że jednak jak już sie rozkręci to pójdzie szybko. Trzymaj się i super, że się odezwałaś. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2018, 11:58

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lenka!!! Jaki piękny pokoik!!!!
    U nas cała trójka na razie w jednym, ale za około 2 lata Mały dostanie swój pokój w nowym domku :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/45368769c878.jpg

Achia, Jeżowa, Yoselyn82, Lena21, Nadzieja22, Lunaris, Bocianiątko, Bajkaaa, Aga9090, Minie Black, Luna1993, KateHawke, Patrycja20, blue00, JustynaG, pilik, Emiilka, Angelika83 lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hormony mi chyba wariują.. na FB została oznaczona żona mojego kumpla- oni w październiku wzięli ślub, od razu starali się o dziecko i zaraz czeka ich porod- czyli szybko poszło. Została oznaczona na zdjęciu z trenerem jakimś fitness, że ćwiczą 2 razy w tyg cały czas i polecają ruch bo ciąża to nie choroba.
    A ja prawie w ryk. Nie dość że starania, to najpierw krwiaczek, potem niby skracająca się szyjka, teraz ten ból spojenia( cały czas boli, we wtorek przejdę się chyba do ortopedy)- a myślałam że będę chodzić na fitness, czy basen i w ogóle.
    Wymarzona, wyczekana i wystarana ta moja ciąża i nie oddałabym jej za nic w świecie, ale wiecie jak to jest.. nie wiem czy to uczucie, co towarzyszylo mi podczas starań, minie. Musiałam się wyżalić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne pokoiki. U nas też na razie Oskar będzie z nami w sypialni. Później my się będziemy eksmitować :p
    Rucola super fotel ;)

Rucola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 25 tygodniu :) .Olik,odpocznij,jeśli ci się uda ;) zbieraj siły na finał,a jutrzejsza data wspaniała.Wczoraj byłam na ciuchach kupić włóczkę na kocyk i dorwałam to :) .A to ja i synek ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e27718703dcb.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/77dafad51abb.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fb25f38fd498.jpg

Yoselyn82, Lena21, Nadzieja22, Lunaris, malka, Aga9090, Minie Black, KateHawke, Patrycja20, JustynaG, pilik, Emiilka, Angelika83 lubią tę wiadomość

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy cudne malenstwa :)

Malka ale chusta super :) a mala jak slodko spi :)

Lamka fajna ta strona, moze tez cos z niej kupie dla mojego malucha :)

Lusesita super juz lezy na brzuszku a minka bezcenna :D

Lena jaki sliczny pokoik :)

Tez kopiuje juz linki ktore tutaj podajecie, jest tyle pieknych rzeczy dla maluchow :)

malka lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia myslę, ze jak Oskar pojawi się na świecie, to wszystkie stare bolączki miną.... bo pojawią się nowe!!!! :P
    Rozumiem Twoje rozgoryczenie, ja też długo odczuwałam poczucie niesprawiedliwości, ale życie nie jest sprawiedliwe. Najważniejsze, ze się doczekałyśmy a to co wyczekane, najlepiej smakuje. jestem o tym święcie przekonana!!!!

Achia lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia rozumiem Cię doskonale. Boli to jednak. Niby chciałam być aktywna, chodzić na fitness jak przed ciążą w trakcie starań, a tu momentalnie ucięcie wszystkiego, bo ciągle coś nie tak i wieczny stres (który po narodzinach pewnie nam nie minie ;) ).

Ale te nasze ciąże pamiętaj, że był okupione ciężkimi miesiącami, innym przyszło to łatwo i idzie łatwo, ale nie ma co. Dajemy radę.

My będziemy z Emilką w jednym pokoju, z czasem przeniesiemy się do naszego salonu gdzie zrobimy sobie kącik sypialniany i tyle.

Achia lubi tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola sliczny pokoik i moje kolory :P podoba mi sie! tez mam w pokoju jasmin i zolty :)

Blue ale piekny i duzy brzuszek a ubranko cudne :)

Achia jak ktos ma lekko zeby zajsc, albo bardzo krotko sie staral i nie mial nigdy problemow to tak nie patrzy na to, nie zdaje sobie sprawy ze my robimy wszystko by sie udalo, by utrzymac ciaze, by wszystko bylo dobrze, lezymy, dmuchamy na siebie itp. Mam kilka kolezanek ktore szybko zaszly i niby rozumieja ze ja tyle lat sie staralam, ze stracilam kilka ciaz, wspieraly mnie itd ale mimo wszystko one nie wiedza jak to jest i co czuje ja ze mam tak pod gorke.

Rucola lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, moje konto Was nie lubi, zaraz będę zamawiać wszystko po kolei!!!

Olik, jeśli możesz odpocząć jeden dzień i chcesz i potrzebujesz, to tego Ci życzę. Przykro mi, że tak długo się męczysz. Jesteś super dzielna, trzymam nieustannie kciuki!!!

Piękne pokoiki, tak bardzo Wam zazdroszczę! <3 tak pozytywnie zazdroszczę oczywiście :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2018, 12:19

lamka lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa-dlatego ja jesczenie mam konta na allie i chyba nie będe zakładać :p

• Rucola Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mogłam, ba!!! powinnam chodzić na basen, fitness... ale jestem śmierdzącym leniem :P Wysiłki skupiłam na zakupie auta które zminimalizowało móją aktywność. I wiecie co, nie załuje. To są póki co najcudowniejsze 3 miesiące w domu w moim życiu. W doborowym towarzystwie OF :)

Phnappy, Achia, Karma88, KateHawke, JustynaG, Emiilka, pilik lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia - doskonale Cię rozumiem. Też miałam taką jedną kol, która na insta codziennie zdjęcie z siłki :/ i że taka fit itp. a ja leżałam, bo miałam plamienia/krwawienia. I miałam trochę wyrzuty, bo chciałam ćwiczyć. A teraz lekarz mi w ogóle zabronił aktywności, ewentualnie basen (ale w kostium się nie mieszczę) - więc jestem usprawiedliwiona. :)
    A ta koleżanka finalnie przytyła i tak ponad 20kg...
    Teraz sobie myślę, że jesteśmy po dłuższych staraniach lepiej psychicznie gotowi na maleństwa :) Teraz to luzik jak widzę, że ktoś zachodzi od razu, w pierwszym cyklu. Ostatnio znajomi zrobili test 2 tygodnie po odstawieniu prezerwatyw - to chyba rekord wśród znajomych.
    Oczywiście dużo lepiej to znoszę jak już mam moje maskonurki (Nika dzięki za apkę <3) w brzuszku, ale zawsze jest takie uczucie - że nam się tyle zeszło i było mega ciężko, a innym łatwo przyszło. Ale pewnie są inne aspekty w życiu, gdzie my mamy łatwo a innym jest trudniej, więc nie można tak się dręczyć.
    Olik Bidulko :( a nie mówią nic o cesarce?

Rucola lubi tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie śliczne pokoiki i kąciki! a u mnie jeszcze bałagan i ogólny chaos... we wrześniu może się zbiorę w sobie i skończę co zaczęłam w czerwcu :P jakoś mnie wena twórcza opuściła przez te upały.

U nas jest teraz fajnie -chłodniej ale przyjemnie. Mam wrażenie że czuję zbliżającą się jesień w powietrzu

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Rucola sliczny pokoik i moje kolory :P podoba mi sie! tez mam w pokoju jasmin i zolty :)
    U nas miała być malwa, wyszło cos takiego, smiałam sie, ze w takim układzie pasuje córcię zmajstrować :P wyszedł chłopak, mam nadzieję ze ten kolor nie zaburzy jego orientacji :P

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy Ty się w kostium nie mieścisz?:) W Decathlonie są niedrogie ciążowe :) dziś u nas jakby troszkę cieplej, możliwe że skoczymy na ostatnią kąpiel w jeziorze... :) Choc pojawiły się chmurki.. zobaczymy jak mąż wróci z pracy

Mnie troszkę wkurzył wydźwięk postu.bo niby było napisane że to zależy od lekarza, ale ten dopisek ,że ciąża to nie choroba jakoś mnie wnerwil. Post napisalo studio fitness

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik rozumiem, życzę Ci żeby wszystko poszło po Twojej myśli!

‹‹ 1539 1540 1541 1542 1543 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ