Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Wiecie najgorsze jest to że ja nigdy nie umiałam usypiac dzieci takich małych, zasnela mi po mm a teraz trzeba ją odbić i znowu się obudzi i takie to głupie... Najchętniej zostawiła bym ją u siebie w łóżku jak już śpi ale to nie można tak
Emka budzić będę dopiero po północy chociaż mam nadzieję że nie będzie potrzeby
Aga masowalam i glaskalam i smoczka dawałam i wszystko i zobaczymy czy da się teraz odłożyć -
nick nieaktualnyBajka ja nakarmiłam, podtrzymałam do odbicia i kładłam do łóżeczka, jeśli się przebudziła to smyrałam po policzku lub po pleckach... A do odbicia przeważnie ja się kladlam lub byłam w pozycji półleżącej a maluch na mnie na brzuszku. Odbiło się to do łóżeczka. I przeważnie odkładałam malucha na brzuszek do łóżeczka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2018, 23:27
Rucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sarna84 wrote:Dziewczyny, a czy Cierpliwa juz urodziła córeczkę?? Dawno jej chyba u nas nie było, ale może któraś coś wie?Cccierpliwa wrote:
Dziekuje dziewczyny za pamiec i kciuki:*
Ja juz po wszystkim... dzis o godzinie 13:27 przywitalismy na swiecie nasza coreczke Mie3200g i 51cm do kochania
summer86, Rucola, Jeżowa, Emiilka, Bajkaaa, malka, Sarna84, Lunaris, lamka, pilik, KateHawke lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
summer86 wrote:
Amy, jesli tu zaglądasz, daj znać co u Was.
hej hej:) Dziewczyny kochane, jakos tak nie wpadam czesto na forum, a jesli juz to na wrześniowe dzieciaczki, poczytam ktora juz urodzila i znikam. Sama czuje sie juz ciezko, kiepsko znosze te upaly i w sumie to odliczam juz dni do porodu. Za kilka dni ciąża donoszona, az mi trudnow to uwierzyc:)
Przejrzalam kilka ostatnich stron, nie ma szans zeby nadrobila calosc,ale z calego serducha gratuluje nowym mamuskom!Emiilka, KateHawke, Bocianiątko lubią tę wiadomość
-
Olik, ogromne gratulacje! Pięknie się spisalaś i byłaś mega dzielna.
A z Marcela duży prześliczny chlopiecdużo zdrowia dla Was i szybkiego powrotu do sił dla Ciebie.
Bajkaaa, u nas na tym etapie nie było mowy o samodzielnym zaśnięciu Ani na noc. Ja po jej kąpieli juź opadałam z sił, więc karmiłam a mąż brał do odbicia. Później kładł na kolana dużą płaską poduszkę, małą układał na niej i bujał do 23-24, żebym złapała choć 2h nieprzerwanego snu i miała siłę na pobudki w nocy.
Od jakichś 2 tyg. jest lepiej i mamy schemat karmienie-kąpiel-karmienie, po którym odkładamy ją do łóżeczka i w 90% przypadków zasypia sama w 20 minut.
Rucola, Bajkaaa lubią tę wiadomość
-
Oooo skoro Olik urodziła, Cierpliwa też.... To chyba teraz kolej na nas Justyna!!! A raczej na Anię/Hanię i Lewka... Robi się gorąco
Emiilka, Amy333, ibishka, Achia, Bajkaaa, Karma88, Sarna84, Aga9090, lamka, JustynaG, KateHawke, Bocianiątko lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Olik gratulacje!
Bajeczko u nas dziala głaskanie. Od tyłu główki do noska albo po skroni i po brwi. Od środka na zewnątrz - znsjoms przedszkolanka. Mi to podpowiedziala i nieraz się uda że usypia leżąc w łóżeczkuWiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 01:23
-
nick nieaktualnyBajka witaj w klubie...
Padamy na pysk dzisiaj przy tych problemach z brzuszkiem...
Tylko nasz nienawidzi leżeć na brzuchu. Jedynie na nas i to bardziej pionowo. To na zdjęciu to cud że od 30min tak śpi.
Nawet M się posunął do użycia WINDI a ja chodzę i ryczęTrochę pomogło i wyszła kupka.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8f0cf723ed6c.jpgPatrycja20, Lunaris, Achia, Aga9090, Amal, KateHawke, Yoselyn82, malka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ale miałam doping od Was
Jesteście przekochane.
Wczoraj Was chyba przestraszyłam moim porodem A dzis wiem że ważna jest nasza głowa plus dobra polozna która słucha. Mnie się trafiły przekochane. Mimo że mialam oxy większość czasu bylam w ruchu. Prałam też na kolanach i stojąco. Powiedziałam od wejścia że nie dam rady na leżąco i nie było problemu. Lekarza tez mialam super ns koniec jak mi dretwiały nogi A juz musialam leżeć na fotelu w przerwach między skurczami trzymał mi stopy przy swojej buzi. Bo mu je tak wyciągnęłam haha.
Naprawdę można rodzić z takim składem. A u mnie jeszcze podziałała muzyka pół porodu bylam na słuchawkach:)
Rucola co do piżamy nie ma znaczenia co założysz. Teraz mnie emek ubrał w lepszą pizamke. Ale ja i tak nie mogę sams wstawać.
Malucha nie mam na noc i za dużo go nie widziałam. Tylko od góry 2 razy jak karmiłam. Ale tatuś wytulił go za mnie.
Co do pocenie ją już jestem całą mokraWiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 04:32
Lusesita, Flowwer, summer86, Emiilka, Jeżowa, Bajkaaa, Karma88, Patrycja20, Sarna84, Lunaris, Anna Stesia, Jadranka, -Mamunia-, Lena21, Achia, Aga9090, Nadzieja22, lamka, Rucola, JustynaG, Siwulec, pilik, KateHawke, Yoselyn82, KateKum lubią tę wiadomość
-
Oliczku, ogromne gratulacje dzielna Mamusiu! Marcelek jest cudowny. Nie mogę się napatrzeć na zdjęcie na wadze! Czytałam, że noworodki po porodzie są sine ze zmęczenia, a Marcelek wygląda kwitnąco!
Zupełnie, jakby był już z Wami co najmniej tydzień
Odpoczywaj Kochana, ile tylko się uda
Rucolka, teraz chyba Ty?Jejkusiu, zaczynam się stresować, gdy patrzę na pierwszą stronę
Pięć Dziewczyn przede mną, a Buko ma tę samą datę porodu!
Miłej resztki nocy MamusieRucola lubi tę wiadomość
12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj!
url=https://www.suwaczki.com/][/url]
1 cs. - Aniołek - 6 tc. -
Olik Marcel jest przepieknym dzieckiem. Ciesze sie, ze juz za Toba. Tylko to znaczy, ze kolejka sie przesuwa i ja z nia.
Teraz kibicowanie dla kolejnych dziewczyn przy porodach, a Tobie za poznanie sie z Synkiem.
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Olik z tego wszystkiego zapomniałam Ci napisać jak bardzo cię podziwiam że wytrzymalas taki poród i nie dziwię się że zemdlalas po wszystkim, życzę Ci teraz dużo siły i radości z nowego rozdziału w waszym wspólnym życiu
Co do mojej Zosi to usnela koło północy a jak się o 2 obudziła to poprosiłam emka żeby ją nakarmil ja tylko pieluche zmieniłam on zrobił mleko i ją wziol a ja poszłam spać i o 5 się królewna obudziła a ja już jestem całkiem inna, mam tylko nadzieję że ładnie mi zaśnie a ja zdążę się ogarnąć na sesję bo wyglądam okropnie a emka narazie nie budzę niech się chłopak trochę wyspi bo będzie marudny cały dzień hehe
P.s. Mamusie czy wy też dostajecie nowych sił rano? Moja psychika z rana jest całkiem inna niż wieczorem
Aha no i wiem że za bardzo narzekam że mnóstwo z was ma gorzej a nie narzeka ale chyba w ten sposób sobie radzę z tym baby blues, bardzo bym chciała by minol polog i żebyśmy się z Zosieńka dogadaliWiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 05:57
-
Emilka u nas ja bylam bardziej sina po porodzie haha.
Juz czekam aż emek przyjedzie i mi go da
Rucola I Justyna teraz wasza kolej!
Z klocusiem juz trzymamy kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 06:18
Karma88, Emiilka, Rucola, JustynaG lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Witam się w nowym tygodniuz racji tej kopniaczki zaczynaja być mocniejsze
co prawda jeszcze mnie nie wybudzają ale już je dobrze czuć
Przyjemnej niedzieliolik321, Lusesita, Aga9090, Emiilka, Amal, Siwulec, KateHawke lubią tę wiadomość