X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Lunaris otulac tak nie umiem a ona się prezy mimo iż zrobiła cała zaległą kupę jeszcze na rękach usnie ale nie da się jej odłożyć...
    A próbowałaś masować po plecach? Albo smyrac po policzku?

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka, ja ekspertem nie jestem, bo mój dziedzic ciągle nie śpi. Zasnął o 22 i obudził się 15 minut później skory do objadania kolejnych piersi

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie najgorsze jest to że ja nigdy nie umiałam usypiac dzieci takich małych, zasnela mi po mm a teraz trzeba ją odbić i znowu się obudzi i takie to głupie... Najchętniej zostawiła bym ją u siebie w łóżku jak już śpi ale to nie można tak :(

Emka budzić będę dopiero po północy chociaż mam nadzieję że nie będzie potrzeby

Aga masowalam i glaskalam i smoczka dawałam i wszystko i zobaczymy czy da się teraz odłożyć

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik ogromne gratulacje! Meeeega dzielna z Ciebie dziewczyna. Wybuziaczkuj od e-cioci Marcela - kawał z niego chłopaka-przystojniaka <3

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka ja nakarmiłam, podtrzymałam do odbicia i kładłam do łóżeczka, jeśli się przebudziła to smyrałam po policzku lub po pleckach... A do odbicia przeważnie ja się kladlam lub byłam w pozycji półleżącej a maluch na mnie na brzuszku. Odbiło się to do łóżeczka. I przeważnie odkładałam malucha na brzuszek do łóżeczka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2018, 23:27

Rucola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliczku!!!

Gratuluję dużego zdrowego bobasa!!! Jest uroczy. Zakochałam się. <3

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna84 wrote:
    Dziewczyny, a czy Cierpliwa juz urodziła córeczkę?? Dawno jej chyba u nas nie było, ale może któraś coś wie?
    Cccierpliwa wrote:

Dziekuje dziewczyny za pamiec i kciuki:*
    Ja juz po wszystkim... dzis o godzinie 13:27 przywitalismy na swiecie nasza coreczke Mie <3 3200g i 51cm do kochania

summer86, Rucola, Jeżowa, Emiilka, Bajkaaa, malka, Sarna84, Lunaris, lamka, pilik, KateHawke lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik gratuluję !!!
    Marcelek jest śliczny <3

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:

Amy, jesli tu zaglądasz, daj znać co u Was.

hej hej:) Dziewczyny kochane, jakos tak nie wpadam czesto na forum, a jesli juz to na wrześniowe dzieciaczki, poczytam ktora juz urodzila i znikam. Sama czuje sie juz ciezko, kiepsko znosze te upaly i w sumie to odliczam juz dni do porodu. Za kilka dni ciąża donoszona, az mi trudnow to uwierzyc:)
    Przejrzalam kilka ostatnich stron, nie ma szans zeby nadrobila calosc,ale z calego serducha gratuluje nowym mamuskom!:):)

Emiilka, KateHawke, Bocianiątko lubią tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik, ogromne gratulacje! Pięknie się spisalaś i byłaś mega dzielna.
    A z Marcela duży prześliczny chlopiec <3 dużo zdrowia dla Was i szybkiego powrotu do sił dla Ciebie.

Bajkaaa, u nas na tym etapie nie było mowy o samodzielnym zaśnięciu Ani na noc. Ja po jej kąpieli juź opadałam z sił, więc karmiłam a mąż brał do odbicia. Później kładł na kolana dużą płaską poduszkę, małą układał na niej i bujał do 23-24, żebym złapała choć 2h nieprzerwanego snu i miała siłę na pobudki w nocy.

Od jakichś 2 tyg. jest lepiej i mamy schemat karmienie-kąpiel-karmienie, po którym odkładamy ją do łóżeczka i w 90% przypadków zasypia sama w 20 minut.

Rucola, Bajkaaa lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cierpliwa gratulacje kochana! :) bardzo bardzo się cieszę.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo skoro Olik urodziła, Cierpliwa też.... To chyba teraz kolej na nas Justyna!!! A raczej na Anię/Hanię i Lewka... Robi się gorąco :)

Emiilka, Amy333, ibishka, Achia, Bajkaaa, Karma88, Sarna84, Aga9090, lamka, JustynaG, KateHawke, Bocianiątko lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 01:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik gratulacje!

Bajeczko u nas dziala głaskanie. Od tyłu główki do noska albo po skroni i po brwi. Od środka na zewnątrz - znsjoms przedszkolanka. Mi to podpowiedziala i nieraz się uda że usypia leżąc w łóżeczku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 01:23

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 01:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka witaj w klubie...
    Padamy na pysk dzisiaj przy tych problemach z brzuszkiem...
    Tylko nasz nienawidzi leżeć na brzuchu. Jedynie na nas i to bardziej pionowo. To na zdjęciu to cud że od 30min tak śpi.
    Nawet M się posunął do użycia WINDI a ja chodzę i ryczę :( Trochę pomogło i wyszła kupka.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8f0cf723ed6c.jpg

Patrycja20, Lunaris, Achia, Aga9090, Amal, KateHawke, Yoselyn82, malka lubią tę wiadomość

• olik321 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 02:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale miałam doping od Was <3 Jesteście przekochane.
    Wczoraj Was chyba przestraszyłam moim porodem A dzis wiem że ważna jest nasza głowa plus dobra polozna która słucha. Mnie się trafiły przekochane. Mimo że mialam oxy większość czasu bylam w ruchu. Prałam też na kolanach i stojąco. Powiedziałam od wejścia że nie dam rady na leżąco i nie było problemu. Lekarza tez mialam super ns koniec jak mi dretwiały nogi A juz musialam leżeć na fotelu w przerwach między skurczami trzymał mi stopy przy swojej buzi. Bo mu je tak wyciągnęłam haha.
    Naprawdę można rodzić z takim składem. A u mnie jeszcze podziałała muzyka pół porodu bylam na słuchawkach:)
    Rucola co do piżamy nie ma znaczenia co założysz. Teraz mnie emek ubrał w lepszą pizamke. Ale ja i tak nie mogę sams wstawać.
    Malucha nie mam na noc i za dużo go nie widziałam. Tylko od góry 2 razy jak karmiłam. Ale tatuś wytulił go za mnie.
    Co do pocenie ją już jestem całą mokra

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 04:32

Lusesita, Flowwer, summer86, Emiilka, Jeżowa, Bajkaaa, Karma88, Patrycja20, Sarna84, Lunaris, Anna Stesia, Jadranka, -Mamunia-, Lena21, Achia, Aga9090, Nadzieja22, lamka, Rucola, JustynaG, Siwulec, pilik, KateHawke, Yoselyn82, KateKum lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Emiilka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 04:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliczku, ogromne gratulacje dzielna Mamusiu! Marcelek jest cudowny. Nie mogę się napatrzeć na zdjęcie na wadze! Czytałam, że noworodki po porodzie są sine ze zmęczenia, a Marcelek wygląda kwitnąco! :) Zupełnie, jakby był już z Wami co najmniej tydzień ;) Odpoczywaj Kochana, ile tylko się uda <3

Rucolka, teraz chyba Ty? :D Jejkusiu, zaczynam się stresować, gdy patrzę na pierwszą stronę ;) Pięć Dziewczyn przede mną, a Buko ma tę samą datę porodu!

Miłej resztki nocy Mamusie :)

Rucola lubi tę wiadomość

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik Marcel jest przepieknym dzieckiem. Ciesze sie, ze juz za Toba. Tylko to znaczy, ze kolejka sie przesuwa i ja z nia. :-)

Teraz kibicowanie dla kolejnych dziewczyn przy porodach, a Tobie za poznanie sie z Synkiem.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik z tego wszystkiego zapomniałam Ci napisać jak bardzo cię podziwiam że wytrzymalas taki poród i nie dziwię się że zemdlalas po wszystkim, życzę Ci teraz dużo siły i radości z nowego rozdziału w waszym wspólnym życiu :)

Co do mojej Zosi to usnela koło północy a jak się o 2 obudziła to poprosiłam emka żeby ją nakarmil ja tylko pieluche zmieniłam on zrobił mleko i ją wziol a ja poszłam spać i o 5 się królewna obudziła a ja już jestem całkiem inna, mam tylko nadzieję że ładnie mi zaśnie a ja zdążę się ogarnąć na sesję bo wyglądam okropnie a emka narazie nie budzę niech się chłopak trochę wyspi bo będzie marudny cały dzień hehe

P.s. Mamusie czy wy też dostajecie nowych sił rano? Moja psychika z rana jest całkiem inna niż wieczorem

Aha no i wiem że za bardzo narzekam że mnóstwo z was ma gorzej a nie narzeka ale chyba w ten sposób sobie radzę z tym baby blues, bardzo bym chciała by minol polog i żebyśmy się z Zosieńka dogadali

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 05:57

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka u nas ja bylam bardziej sina po porodzie haha.
    Juz czekam aż emek przyjedzie i mi go da :)

Rucola I Justyna teraz wasza kolej!:)
    Z klocusiem juz trzymamy kciuki <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 06:18

Karma88, Emiilka, Rucola, JustynaG lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Witam się w nowym tygodniu :) z racji tej kopniaczki zaczynaja być mocniejsze :) co prawda jeszcze mnie nie wybudzają ale już je dobrze czuć :)
    Przyjemnej niedzieli :)

olik321, Lusesita, Aga9090, Emiilka, Amal, Siwulec, KateHawke lubią tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
‹‹ 1553 1554 1555 1556 1557 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ