Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Wiecie najgorsze jest to że ja nigdy nie umiałam usypiac dzieci takich małych, zasnela mi po mm a teraz trzeba ją odbić i znowu się obudzi i takie to głupie... Najchętniej zostawiła bym ją u siebie w łóżku jak już śpi ale to nie można tak

Emka budzić będę dopiero po północy chociaż mam nadzieję że nie będzie potrzeby
Aga masowalam i glaskalam i smoczka dawałam i wszystko i zobaczymy czy da się teraz odłożyć -
nick nieaktualnyBajka ja nakarmiłam, podtrzymałam do odbicia i kładłam do łóżeczka, jeśli się przebudziła to smyrałam po policzku lub po pleckach... A do odbicia przeważnie ja się kladlam lub byłam w pozycji półleżącej a maluch na mnie na brzuszku. Odbiło się to do łóżeczka. I przeważnie odkładałam malucha na brzuszek do łóżeczka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2018, 23:27
Rucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sarna84 wrote:Dziewczyny, a czy Cierpliwa juz urodziła córeczkę?? Dawno jej chyba u nas nie było, ale może któraś coś wie?Cccierpliwa wrote:
Dziekuje dziewczyny za pamiec i kciuki:*
Ja juz po wszystkim... dzis o godzinie 13:27 przywitalismy na swiecie nasza coreczke Mie
3200g i 51cm do kochania
summer86, Rucola, Jeżowa, Emiilka, Bajkaaa, malka, Sarna84, Lunaris, nick nieaktualny, pilik, KateHawke lubią tę wiadomość

112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
summer86 wrote:
Amy, jesli tu zaglądasz, daj znać co u Was.
hej hej:) Dziewczyny kochane, jakos tak nie wpadam czesto na forum, a jesli juz to na wrześniowe dzieciaczki, poczytam ktora juz urodzila i znikam. Sama czuje sie juz ciezko, kiepsko znosze te upaly i w sumie to odliczam juz dni do porodu. Za kilka dni ciąża donoszona, az mi trudnow to uwierzyc:)
Przejrzalam kilka ostatnich stron, nie ma szans zeby nadrobila calosc,ale z calego serducha gratuluje nowym mamuskom!
Emiilka, KateHawke, Bocianiątko lubią tę wiadomość
-
Olik, ogromne gratulacje! Pięknie się spisalaś i byłaś mega dzielna.
A z Marcela duży prześliczny chlopiec
dużo zdrowia dla Was i szybkiego powrotu do sił dla Ciebie.
Bajkaaa, u nas na tym etapie nie było mowy o samodzielnym zaśnięciu Ani na noc. Ja po jej kąpieli juź opadałam z sił, więc karmiłam a mąż brał do odbicia. Później kładł na kolana dużą płaską poduszkę, małą układał na niej i bujał do 23-24, żebym złapała choć 2h nieprzerwanego snu i miała siłę na pobudki w nocy.
Od jakichś 2 tyg. jest lepiej i mamy schemat karmienie-kąpiel-karmienie, po którym odkładamy ją do łóżeczka i w 90% przypadków zasypia sama w 20 minut.
Rucola, Bajkaaa lubią tę wiadomość
-
Oooo skoro Olik urodziła, Cierpliwa też.... To chyba teraz kolej na nas Justyna!!! A raczej na Anię/Hanię i Lewka... Robi się gorąco
Emiilka, Amy333, ibishka, nick nieaktualny, Bajkaaa, Karma88, Sarna84, nick nieaktualny, nick nieaktualny, JustynaG, KateHawke, Bocianiątko lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Olik gratulacje!
Bajeczko u nas dziala głaskanie. Od tyłu główki do noska albo po skroni i po brwi. Od środka na zewnątrz - znsjoms przedszkolanka. Mi to podpowiedziala i nieraz się uda że usypia leżąc w łóżeczku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 01:23
-
nick nieaktualnyBajka witaj w klubie...
Padamy na pysk dzisiaj przy tych problemach z brzuszkiem...
Tylko nasz nienawidzi leżeć na brzuchu. Jedynie na nas i to bardziej pionowo. To na zdjęciu to cud że od 30min tak śpi.
Nawet M się posunął do użycia WINDI a ja chodzę i ryczę
Trochę pomogło i wyszła kupka.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8f0cf723ed6c.jpg
Patrycja20, Lunaris, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, KateHawke, Yoselyn82, malka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ale miałam doping od Was
Jesteście przekochane.
Wczoraj Was chyba przestraszyłam moim porodem A dzis wiem że ważna jest nasza głowa plus dobra polozna która słucha. Mnie się trafiły przekochane. Mimo że mialam oxy większość czasu bylam w ruchu. Prałam też na kolanach i stojąco. Powiedziałam od wejścia że nie dam rady na leżąco i nie było problemu. Lekarza tez mialam super ns koniec jak mi dretwiały nogi A juz musialam leżeć na fotelu w przerwach między skurczami trzymał mi stopy przy swojej buzi. Bo mu je tak wyciągnęłam haha.
Naprawdę można rodzić z takim składem. A u mnie jeszcze podziałała muzyka pół porodu bylam na słuchawkach:)
Rucola co do piżamy nie ma znaczenia co założysz. Teraz mnie emek ubrał w lepszą pizamke. Ale ja i tak nie mogę sams wstawać.
Malucha nie mam na noc i za dużo go nie widziałam. Tylko od góry 2 razy jak karmiłam. Ale tatuś wytulił go za mnie.
Co do pocenie ją już jestem całą mokraWiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 04:32
Lusesita, Flowwer, summer86, Emiilka, Jeżowa, Bajkaaa, Karma88, Patrycja20, Sarna84, Lunaris, Anna Stesia, Jadranka, nick nieaktualny, Lena21, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Nadzieja22, nick nieaktualny, Rucola, JustynaG, Siwulec, pilik, KateHawke, Yoselyn82, KateKum lubią tę wiadomość
-
Oliczku, ogromne gratulacje dzielna Mamusiu! Marcelek jest cudowny. Nie mogę się napatrzeć na zdjęcie na wadze! Czytałam, że noworodki po porodzie są sine ze zmęczenia, a Marcelek wygląda kwitnąco!
Zupełnie, jakby był już z Wami co najmniej tydzień
Odpoczywaj Kochana, ile tylko się uda 
Rucolka, teraz chyba Ty?
Jejkusiu, zaczynam się stresować, gdy patrzę na pierwszą stronę
Pięć Dziewczyn przede mną, a Buko ma tę samą datę porodu!
Miłej resztki nocy Mamusie
Rucola lubi tę wiadomość
12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj!
url=https://www.suwaczki.com/]
[/url]
1 cs. - Aniołek - 6 tc. -
Olik Marcel jest przepieknym dzieckiem. Ciesze sie, ze juz za Toba. Tylko to znaczy, ze kolejka sie przesuwa i ja z nia.

Teraz kibicowanie dla kolejnych dziewczyn przy porodach, a Tobie za poznanie sie z Synkiem.
Emilka

Od 09.2013:02.2014-5t6dc
07.2015-12tc 
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Olik z tego wszystkiego zapomniałam Ci napisać jak bardzo cię podziwiam że wytrzymalas taki poród i nie dziwię się że zemdlalas po wszystkim, życzę Ci teraz dużo siły i radości z nowego rozdziału w waszym wspólnym życiu

Co do mojej Zosi to usnela koło północy a jak się o 2 obudziła to poprosiłam emka żeby ją nakarmil ja tylko pieluche zmieniłam on zrobił mleko i ją wziol a ja poszłam spać i o 5 się królewna obudziła a ja już jestem całkiem inna, mam tylko nadzieję że ładnie mi zaśnie a ja zdążę się ogarnąć na sesję bo wyglądam okropnie a emka narazie nie budzę niech się chłopak trochę wyspi bo będzie marudny cały dzień hehe
P.s. Mamusie czy wy też dostajecie nowych sił rano? Moja psychika z rana jest całkiem inna niż wieczorem
Aha no i wiem że za bardzo narzekam że mnóstwo z was ma gorzej a nie narzeka ale chyba w ten sposób sobie radzę z tym baby blues, bardzo bym chciała by minol polog i żebyśmy się z Zosieńka dogadaliWiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 05:57
-
Emilka u nas ja bylam bardziej sina po porodzie haha.
Juz czekam aż emek przyjedzie i mi go da
Rucola I Justyna teraz wasza kolej!
Z klocusiem juz trzymamy kciuki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 06:18
Karma88, Emiilka, Rucola, JustynaG lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny

Witam się w nowym tygodniu
z racji tej kopniaczki zaczynaja być mocniejsze
co prawda jeszcze mnie nie wybudzają ale już je dobrze czuć 
Przyjemnej niedzieli
olik321, Lusesita, nick nieaktualny, Emiilka, nick nieaktualny, Siwulec, KateHawke lubią tę wiadomość