Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOlik, ja jestem z tych co uważają, że im mniej kosmetyków tym lepiej!
Jak "cos się dzialo" to używałam linomagu do pupki
Bardzo dużo (Staś miał podejrzenie azs) używałam kosmetyków z adermy z owsem - działały cudownie, ale koszt też spory (często jednak jest promo w superpharmie)
Amal, ja używam od zawsze cążek, pękają wszystkie, ale koszt nowych to ok 6 zł więc da się przeżyćczy słabo tną? Hmm paznokcie takiego maluszka są bardzo miękkie i wydaje mi się, że tu leży problem;) obecnie mam chyba canpolu
Edit. Olik alantanu też używałam kilka razy jak Stasiowi "zajechaly" tyłek w żłobku, a ja po tatuażach miałam w domu, działał super, więc też polecam! Ale doraźnieWiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 11:31
lamka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Do obcinania paznokci stosuję nożyczki. Akurat mam zestaw Canpola. Są całkiem spoko.
Do smarowania pupy nie stosuję z reguły nic. Jeśli się zaczerwienia to mam krem z Babydream. Niedawno zrobiło nam się odparzenie i na to kupiłam maść pięciornikową z Ziaja. Super działa. To taka łagodniejsza wersja Tormentiolu.
Twarz, przy niskich temperaturach, smarowałam kremem z Babydream. Sama też go używałam - fajnie ochraniał. -
nick nieaktualnyO Aga, widzisz nie widziałam, że coś takiego istnieje!
Ale też bym raczej tym smarowała, jeśli się pojawią już odparzenia, bo ma tlenek cynku, a jego się nie poleca na zdrową pupę. Nie pomyślcie, że się wymądrzam jak bezdzietna lambadziara, bardziej tutaj mi świtają niektóre zajęcia z farmakognozji/farmakologii na studiach.
Minie dobrze wiedziećalantan używałam u siebie na azs wywołane uczuleniem na proszek do prania i pamiętam, że krem miał super konsystencję, ale dla dzidziusia to raczej maść.
-
Tak jak pisze Summer, zorientuj się Amal jak w kraju w którym mieszkasz jest podawana wit K. W Polsce podaje się ją domięśniowo i wtedy nie trzeba jej już więcej suplementować
Luna1993 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Miałam pisać wczoraj - ja tez się pociłam, tak strasznie, masakra budziłam się w nocy i musiałam zmieniać piżamę, włosy mokre całe. Tak po czterech tygodniach minęło jakoś.
Bajka moja się budzi nawet co godzinę, od trzech tygodni przez noc nie przespałam więcej niż 4 godziny (łącznie, nie z zrzędu...) i powiem Ci pierwszy tydzień był koszmarny, drugi ciężki a teraz rano jest źle, ale jak się rozkrece to do wieczora daje radę. Chociaż jak mam się kłaść na noc to płakać się chce na samą myśl...
Amal ja polecam bepanthen, jak nie chcesz kosmetyków to można wycierać pupę wacikami z wodą i olejem migdałowym. Na odparzenie dałam sudokrem, ostatnio pierwszy raz, dwa dni używałam i pomógł fajnie.
Nożyczki dziecięce polecam, paznokcie są takie mięciutkie do tego nawet na śnie dziecko potrafi wyrywać rączkę...
Probiotyki podaje od urodzenia, na początku biogaja teraz floractin. Dobrze zmieniać.
Wit K nie podajemy bo miała domięśniowo po porodzieAmal lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLamka niech Świtają!
) O tej maści co Aga pisze już kiedyś tutaj była mowa
My też chyba kupimy linomag- ale tylko jakby się coś działo.
Bepanten jakoś mi nie pasuje- kupiłam kiedyś dla siebie i totalna klapa.
na brodawki czytałam że floslek ma fajna rzecz z fajnym składemWiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 11:43
-
Olik kochana MEGA gratulacje, zdrowka dla was, rosnijcie zdrowo, aj aki duzy i piekny!!
i kawal chlopa z Marcelka
Na pupe mozesz stosowac alantan, oliwke i z tego co wiem sudocrem. Jak bylam na noworodkach to stosowaly panie Tormentiol
Cierpliwa Mega Gratulacje!! zdrowka dla was!! rosnijcie zdrowoGratuluje coreczki
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Witam sie w 14 tyg
w sumie zaczynam 15Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 11:51
Aga9090, Karma88, Achia, lamka, Sarna84, Patrycja20, KateHawke, Minie Black, Amal, by7mistake, Lusesita, ibishka, Rucola, Flowwer, pilik, Vivanillka, olik321, Emiilka, Lunaris, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualny
-
My po sesji na szczęście pani fotograf a moja koleżanka ładnie owijala mała i grzecznie leżała
także nie ma traumy nikt z nas
Ja używam linomagu za każdym razem do puki,
A ta biogaja to na co jest?Amal, summer86, Lusesita, pilik, Emiilka, Lunaris, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
Achia wrote:Yos- kiedy idziesz na najbliższy podgląd swojej fasolki?
jutro mam wizyte i juz sie zaczynam bardzo stresowac!KateHawke lubi tę wiadomość
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySudokrem też tylko na odparzoną pupę, a i tego się nie poleca przez bardzo słaby skład.
Bardzo ważne jest rozgraniczenie co na zdrową pupę, a co na odparzenia. Na zdrową pupę ma być koniecznie krem/maść/olejek bez tlenku cynku (!) czyli zwykły tłusty specyfik.
Na odparzenia z tlenkiem cynku może być, albo tak jak Aga pisała - mąka ziemniaczana, a przede wszystkim wietrzenie pupy. Tu jest lista różnych kremów na odparzoną pupę i analiza składów. http://www.srokao.pl/2011/08/analiza-kosmetyki-dzieciece-kremy-z.html
Kwasu bornego (np. tormentiol) nie używać do 3r.ż. Tak samo nie powinno się używać np. Clotrimazolu (subst. przeciwgrzybicza), a nie wiedzieć czemu też ludzie to stosują.
O, Pilik, spoko pomysł z tym olejkiem, może z pestek malin by się też nadał.
Yosel trzymamy kciuki
Ja dzisiaj wyjęłam strój kąpielowy (stanik za mały, ale kto by się przejmował) i idziemy na kąpielisko z przyjaciółką poleżeć na kocyku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 12:01
Yoselyn82, Achia, JustynaG, pilik, Emiilka, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Lamka my dzisiaj tez chcemy pojechac nad wode, ale jeszcze nie wiemy gdzie. Mysmy dopiero nie dawno wstaliMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
Aga ta maść to tylko jak coś się dzieje, odparzenia itp.
Ja używam krem do pupy z babydream. Co prawda jest dość rzadkiej konsystencji.
Od czasu do czasu linomag lub bepanthen baby. Ma dobry sklad.
Paznokcie obcinam nożyczkami z zaokrąglonymi koncaki chyba baby ono.
Ale pierwszej córce obcinalam ocinaczkami.