X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik już pisałam wyżej, ja stosowałam Tormentile ale nie smarowalam za każdym razem

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik, ja jestem z tych co uważają, że im mniej kosmetyków tym lepiej!
    Jak "cos się dzialo" to używałam linomagu do pupki :)
    Bardzo dużo (Staś miał podejrzenie azs) używałam kosmetyków z adermy z owsem - działały cudownie, ale koszt też spory (często jednak jest promo w superpharmie)

Amal, ja używam od zawsze cążek, pękają wszystkie, ale koszt nowych to ok 6 zł więc da się przeżyć :) czy słabo tną? Hmm paznokcie takiego maluszka są bardzo miękkie i wydaje mi się, że tu leży problem;) obecnie mam chyba canpolu

Edit. Olik alantanu też używałam kilka razy jak Stasiowi "zajechaly" tyłek w żłobku, a ja po tatuażach miałam w domu, działał super, więc też polecam! Ale doraźnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 11:31

lamka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tormentiolu nie powinno się stosować w ogóle poniżej 3r.ż.

http://www.srokao.pl/2013/02/uwaga-szkodliwy-tormentiol.html?m=0

My pewnie linomag wybierzemy, ale też raczej będę unikać i obserwować czy coś się dzieje z pupą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka Tormentile nie tormentiol :D a to są 2 inne kremy :)

Edit ta maść pomyliłam literki w nazwie :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/81b2606ceb0e.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 11:34

lamka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka, tak z perspektywy czasu (jak sobie myślę i knuje) powiem Ci, że alantan chyba wg mnie lepszy nawet od linomagu! Ino mniej wydajny :) ale i tańszy!

lamka lubi tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do obcinania paznokci stosuję nożyczki. Akurat mam zestaw Canpola. Są całkiem spoko.

Do smarowania pupy nie stosuję z reguły nic. Jeśli się zaczerwienia to mam krem z Babydream. Niedawno zrobiło nam się odparzenie i na to kupiłam maść pięciornikową z Ziaja. Super działa. To taka łagodniejsza wersja Tormentiolu.

Twarz, przy niskich temperaturach, smarowałam kremem z Babydream. Sama też go używałam - fajnie ochraniał.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Aga, widzisz nie widziałam, że coś takiego istnieje! :-)
    Ale też bym raczej tym smarowała, jeśli się pojawią już odparzenia, bo ma tlenek cynku, a jego się nie poleca na zdrową pupę. Nie pomyślcie, że się wymądrzam jak bezdzietna lambadziara, bardziej tutaj mi świtają niektóre zajęcia z farmakognozji/farmakologii na studiach. :-D

Minie dobrze wiedzieć ;-) alantan używałam u siebie na azs wywołane uczuleniem na proszek do prania i pamiętam, że krem miał super konsystencję, ale dla dzidziusia to raczej maść.

• Sanka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak pisze Summer, zorientuj się Amal jak w kraju w którym mieszkasz jest podawana wit K. W Polsce podaje się ją domięśniowo i wtedy nie trzeba jej już więcej suplementować :)

Luna1993 lubi tę wiadomość

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka ja to stosowałam jak już odparzenia się pojawiły, a zazwyczaj było to jak teściowa malucha pilnowała i chyba pieluchy nie zmieniała..
    Bardzo dobra też jest maką ziemniaczana :)

lamka lubi tę wiadomość

• pilik Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam pisać wczoraj - ja tez się pociłam, tak strasznie, masakra budziłam się w nocy i musiałam zmieniać piżamę, włosy mokre całe. Tak po czterech tygodniach minęło jakoś.

Bajka moja się budzi nawet co godzinę, od trzech tygodni przez noc nie przespałam więcej niż 4 godziny (łącznie, nie z zrzędu...) i powiem Ci pierwszy tydzień był koszmarny, drugi ciężki a teraz rano jest źle, ale jak się rozkrece to do wieczora daje radę. Chociaż jak mam się kłaść na noc to płakać się chce na samą myśl ;)...

Amal ja polecam bepanthen, jak nie chcesz kosmetyków to można wycierać pupę wacikami z wodą i olejem migdałowym. Na odparzenie dałam sudokrem, ostatnio pierwszy raz, dwa dni używałam i pomógł fajnie.
    Nożyczki dziecięce polecam, paznokcie są takie mięciutkie do tego nawet na śnie dziecko potrafi wyrywać rączkę ;)...
    Probiotyki podaje od urodzenia, na początku biogaja teraz floractin. Dobrze zmieniać.
    Wit K nie podajemy bo miała domięśniowo po porodzie

Amal lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka niech Świtają!:)) O tej maści co Aga pisze już kiedyś tutaj była mowa :)
    My też chyba kupimy linomag- ale tylko jakby się coś działo.
    Bepanten jakoś mi nie pasuje- kupiłam kiedyś dla siebie i totalna klapa.
    na brodawki czytałam że floslek ma fajna rzecz z fajnym składem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 11:43

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik kochana MEGA gratulacje, zdrowka dla was, rosnijcie zdrowo, aj aki duzy i piekny!! :) i kawal chlopa z Marcelka :)

Na pupe mozesz stosowac alantan, oliwke i z tego co wiem sudocrem. Jak bylam na noworodkach to stosowaly panie Tormentiol

Cierpliwa Mega Gratulacje!! zdrowka dla was!! rosnijcie zdrowo :) Gratuluje coreczki :)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 14 tyg ;)

w sumie zaczynam 15 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 11:51

Aga9090, Karma88, Achia, lamka, Sarna84, Patrycja20, KateHawke, Minie Black, Amal, by7mistake, Lusesita, ibishka, Rucola, Flowwer, pilik, Vivanillka, olik321, Emiilka, Lunaris, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos- kiedy idziesz na najbliższy podgląd swojej fasolki?:)

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po sesji na szczęście pani fotograf a moja koleżanka ładnie owijala mała i grzecznie leżała :) także nie ma traumy nikt z nas :)

Ja używam linomagu za każdym razem do puki,

A ta biogaja to na co jest?

Amal, summer86, Lusesita, pilik, Emiilka, Lunaris, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Yos- kiedy idziesz na najbliższy podgląd swojej fasolki?:)

jutro mam wizyte i juz sie zaczynam bardzo stresowac!

KateHawke lubi tę wiadomość

❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    jutro mam wizyte i juz sie zaczynam bardzo stresowac!
    Będziemy trzymac kciuki!:)

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sudokrem też tylko na odparzoną pupę, a i tego się nie poleca przez bardzo słaby skład.

Bardzo ważne jest rozgraniczenie co na zdrową pupę, a co na odparzenia. Na zdrową pupę ma być koniecznie krem/maść/olejek bez tlenku cynku (!) czyli zwykły tłusty specyfik.

Na odparzenia z tlenkiem cynku może być, albo tak jak Aga pisała - mąka ziemniaczana, a przede wszystkim wietrzenie pupy. Tu jest lista różnych kremów na odparzoną pupę i analiza składów. http://www.srokao.pl/2011/08/analiza-kosmetyki-dzieciece-kremy-z.html

Kwasu bornego (np. tormentiol) nie używać do 3r.ż. Tak samo nie powinno się używać np. Clotrimazolu (subst. przeciwgrzybicza), a nie wiedzieć czemu też ludzie to stosują.

O, Pilik, spoko pomysł z tym olejkiem, może z pestek malin by się też nadał.

Yosel trzymamy kciuki :-)

Ja dzisiaj wyjęłam strój kąpielowy (stanik za mały, ale kto by się przejmował :-D ) i idziemy na kąpielisko z przyjaciółką poleżeć na kocyku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 12:01

Yoselyn82, Achia, JustynaG, pilik, Emiilka, Lunaris lubią tę wiadomość

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka my dzisiaj tez chcemy pojechac nad wode, ale jeszcze nie wiemy gdzie. Mysmy dopiero nie dawno wstali :)

❤️❤️❤️
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ta maść to tylko jak coś się dzieje, odparzenia itp.

Ja używam krem do pupy z babydream. Co prawda jest dość rzadkiej konsystencji.
    Od czasu do czasu linomag lub bepanthen baby. Ma dobry sklad.

Paznokcie obcinam nożyczkami z zaokrąglonymi koncaki chyba baby ono.
    Ale pierwszej córce obcinalam ocinaczkami.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
‹‹ 1556 1557 1558 1559 1560 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ