X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, ale Ty masz mikro brzuszek!

Ja pierwsze zdjęcie brzuszkowe zrobiłam w 6tc i tak co 2 tygodnie dołączało kolejne. Dzięki temu widać jak przyrastałam :)
    A teraz to już robimy co tydzień.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/be39ea6cbc54.jpg

Aga9090, Yoselyn82, Lusesita, Sanka, KateHawke, Kaczorka, malka, Luna1993, Achia, Rucola, olik321, Emiilka, Lunaris, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna ślicznie wyglądasz. I w 6tc i teraz. Super figura :-)

JustynaG lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia jak byłam w szpitalu to właśnie nawet położna była zdziwiona z tymi papierami bo koleżanka myślała że jej wody ciekna i faktycznie na władcę odbarwilo że to wody więc było i ktg i lekarz wzywany a jak sprawdzili w pochwie to normalnie było że nie lecą wody, a potem położna sama sobie sprawdziła i też miała na wkład e jakby odczynnik wód płodowych a w ciąży nie jest więc ja uważam że mierz sobie ale nie na wkładce tylko w pochwie

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka dlatego nie wiem co robić.. bo w pochwie nie odbarwilo..a po wyschnięciu paski są żółte z powrotem - te sprawdzone na wkładce.
    Ale wcześniej sprawdzałam(na wkładce) to takiego koloru i tak nie mialy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 14:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doczytałam na szybko w necie że wkładka nie może być pachnąca czy coś bo od tego może papierek zmienić kolor... To by się zgadzało bo mam jakieś z rumiankiem....

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, na wkładce są też ślady moczu i substancje chemiczne z samej wkładki - nie ma sensu sprawdzać jej pH. ŻEby sprawdzić ph z pochwy to najlepiej wsadzić czysty paluszek wiesz gdzie i wyciągnąć trochę wilgoci - dopiero do tego przykłada się papierek.

summer86 lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piękne macie brzuszki <3

Achia kurczę nie pomogę, bo nigdy nie używałam tych pasków:/

Drogie mamusie polecacie może jakaś matę edukacyjną? Moja mama chce coś kupić Franusiowi, a my na tą chwile mamy raczej już wszystko co potrzeba wiec chciałam coś na później :) od kiedy korzystalyscie z takiej maty? Na co zwrócić uwagę ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Achia, na wkładce są też ślady moczu i substancje chemiczne z samej wkładki - nie ma sensu sprawdzać jej pH. ŻEby sprawdzić ph z pochwy to najlepiej wsadzić czysty paluszek wiesz gdzie i wyciągnąć trochę wilgoci - dopiero do tego przykłada się papierek.
    Sprawdziłam tak i faktycznie żadnego odbarwienia. Dla eksperymentu Polałam czystą wkładkę zwykłą wodą i przyłożyłam pasek i może nie był aż tak niebieski ale taki trochę zielony..także idę się położyć do łóżka po prostu..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 14:41

JustynaG lubi tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, nie mam doświadczenia... póki co - mam sporo zabawek po dzieciakach z rodziny więc za matę będzie robił koc. :)
    Ale podobały mi się maty-kojce w tym stylu:
    https://babyhit.pl/product-pol-1979-DUMEL-PLAC-ZABAW-FIKAJACA-MALPKA-Z-PILECZKAMI.html

Nie chodzi mi o kolorystykę ale bardziej o możliwości, że może być kojcem z piłeczkami a może być zwykłą matą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 14:48

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena,

https://www.smyk.com/fisher-price-mata-gimnastyczna-przyjaciele-z-lasu-tropikalnego.html

Tę matę polecała z tego co pamiętam Bocianiatko. Chciałam ja wziąć ale w Smyku jest niedostępna. Zdecydowalismy się na tą:

https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/344294/s/tiny-love-lesna-kraina-gimnastyka-dla-bobasa-z-palakami-mata-edukacyjna/

Jest fajnie wykonana, ale mała jeszcze póki co srednio się interesuje, myślę że jeszcze ze 2 tygodnie potrzeba. Póki co nadal jej jedyna ulubiona zabawką jest karuzelka.

Polecana jest jeszcze mata Baby Einstein z żółwikiem, ale ona kosztuje okolo 350 zł i uznaliśmy, że jak na jedną zabawke to sporo.

https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/292061/s/baby-einstein-zolwik-mata-wielofunkcyjna/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 14:44

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, jak sie czujesz? Mama nadal działa na nerwy?

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Vivanillka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos ja też jutro o 8:00 mam wizytę. Jesteśmy na podobnym etapie. Skusiłam się na USG 3D. W cenie mamy USG 2D/3D ciąży + kolorowy Doppler + 2 markery genetyczne + opis i zdjęcia. Zapis badania na DVD z komentarzem lekarza gratis.

3jgx43r8f7ktg11a.png
    klz9uay3wdw0gjek.png
    12.09 - 12cm/ Martynka <3
    20.08-82mm/97%female <3
    10.08 - 63mm człowieka <3
    13.07 - kropuś 23mm i <3
    23.06 - 8mm pęcherzyk
    01.2012 - Żanetka <3
    2010 i 2018 aniołki [*]
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik Serdeczne gratulacje :) Masz teraz swojego klocusia do kochania, cieszcie się sobą i nabieraj sił :*

Lamka tak, to siara :) mam to samo i czasami widzę kropelki na sutkach - WOW to tam są dziurki :D

Achia dlaczego w sumie sprawdzasz tymi paskami? Masz jakieś podejrzenia, że lecą wody?

Śliczne macie brzuszki dziewczyny :)

Ja trochę muszę wam ponarzekać :( czuję się źle... coraz gorzej. Po 10 minutach spaceru z psem od razu brzuch boli okresowo :( jak zacznę coś robić w kuchni, od razu twardnieje :( mam ochotę wyjść na spacer do parku, ale wiem, że powinnam leżeć w domu i nic nie robić... we wtorek mam usg, zobaczymy co z szyjką. Trochę panikuję, że coś tam się dzieje... Nie wiem czy te moje objawy są normalne, czy mam się martwić. Jak pomyślę, że miałabym iść na fitness to robi mi się słabo... :/ nie wiem jak kobiety dają radę.

lamka lubi tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy dziś sprawdziłam bo miałam wrażenie że jest tego jakoś więcej.. jak widać jestem panikara :p
    Oskar zdążył mnie już porządnie kopnąć i opierdzielic ;)
    A co samopoczucia- też nie wyobrażam sobie iść na fitness, brzuch mi też czasem twardnieje. Wtedy się kładę i /lub biorę magnez.
    Dobrze że we wtorek masz USG ale nie sądzę by coś złego się działo :) i będę trzymać kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 15:31

• malka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na tyłek stosuje linomag, ale co ktorąś zmianę pieluchy. Jak zaczyna się coś dziać to sudocrem, albo Nivea na odparzenia, bo mam dużo takich próbek ;) ale większych problemów jak dobrej pory nie było. Tyłek wycieram tymi dużymi płatkami które mocze w wodzie. Przy przewijaku mam butelkę z wodą i mocze sobie wacik bezpośrednio przed użyciem.

Lena, ja kupiłam uzywaną matę z canpolu, piraci. Ale jeśli chodzi o wykonanie to szału nie ma. Ale najważniejsze, że Feli się podoba i mam 15min na zjedzenie śniadania jak ją tam włożę ;)

Mamy starszych dzieciaków! Kiedy maluchy zaczynają mieć bardziej skoordynowane ruchy? Fela tak wymachuje wszystkimi kończynami jakby chciała odlecieć ;)

I czy Wasze maluchy zanim się obudzą też zaczynają się tak wiercić? Ręce i nogi latają na wszystkie strony. Potrafi się tak obrócić w łóżeczku przy tym,że nogi włoży między szczebelki jak nie jest w śpiworku.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy , doskonale Cię rozumiem. Takie spadki energii bardzo często w ciąży się zdarzają. Dwoje dwa maluchy wysysają z Ciebie całą energię.
    Jeśli tylko gorzej się czujesz, to odpocznij. Twój organizm tego potrzebuje. Może być tak, że za kilka dni będzie lepiej :)

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Nika, jak sie czujesz? Mama nadal działa na nerwy?
    Już dziś chciała się pakować O.o
    My zwyczajnie nie potrafimy ze sobą funkcjonować. Coraz bardziej się boję co to będzie po urodzeniu małej!

Phnappy - chyba prawie wzystkie mamy takie dni, że wstać z łóżka to wyzwanie ponad siły. A u Ciebie to nawet bardziej zrozumiałe. Ja to odbieram tak, że organizm każe mi odpocząć i trzeba go posłuchać.

Wczoraj właśnie miałam taki dzień - dużo spałam w dzień, a ja po takich drzemkach jestem marudna... no i oczywiście matka się obraziła że nie jestem rozrywkowa i z nią nie gadam :/ Nosz!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 16:14

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do maści używałam za każdym razem sudocreamu, nawet nie wiedziałam że to jest niewłaściwe, pieluszki które były dla mnie rewelacyjne to happy, jeśli chodzi o robienie zdjęć brzuszkowi miałam taki zapał przy ciąży która straciłam, więc teraz mam opory, a to fajna pamiątka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 16:13

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia, zdjęcia możesz zacząć robić w każdej chwili :)

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, jakieś doświadczenia z pieluchami huggies elite soft? U mnie są dady sprowadzane z pl ale w cenie w zasadzie prawie jak pampersy. Poza tym dużo firm tutejszych których nie znam. No i huggies. Ktoś coś wie? :)

‹‹ 1558 1559 1560 1561 1562 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ