Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Luna, ale Ty masz mikro brzuszek!
Ja pierwsze zdjęcie brzuszkowe zrobiłam w 6tc i tak co 2 tygodnie dołączało kolejne. Dzięki temu widać jak przyrastałam
A teraz to już robimy co tydzień.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/be39ea6cbc54.jpgAga9090, Yoselyn82, Lusesita, Sanka, KateHawke, Kaczorka, malka, Luna1993, Achia, Rucola, olik321, Emiilka, Lunaris, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
Achia jak byłam w szpitalu to właśnie nawet położna była zdziwiona z tymi papierami bo koleżanka myślała że jej wody ciekna i faktycznie na władcę odbarwilo że to wody więc było i ktg i lekarz wzywany a jak sprawdzili w pochwie to normalnie było że nie lecą wody, a potem położna sama sobie sprawdziła i też miała na wkład e jakby odczynnik wód płodowych a w ciąży nie jest więc ja uważam że mierz sobie ale nie na wkładce tylko w pochwie
-
nick nieaktualnyBajka dlatego nie wiem co robić.. bo w pochwie nie odbarwilo..a po wyschnięciu paski są żółte z powrotem - te sprawdzone na wkładce.
Ale wcześniej sprawdzałam(na wkładce) to takiego koloru i tak nie mialyWiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 14:21
-
nick nieaktualny
-
Achia, na wkładce są też ślady moczu i substancje chemiczne z samej wkładki - nie ma sensu sprawdzać jej pH. ŻEby sprawdzić ph z pochwy to najlepiej wsadzić czysty paluszek wiesz gdzie i wyciągnąć trochę wilgoci - dopiero do tego przykłada się papierek.
summer86 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny piękne macie brzuszki
Achia kurczę nie pomogę, bo nigdy nie używałam tych pasków:/
Drogie mamusie polecacie może jakaś matę edukacyjną? Moja mama chce coś kupić Franusiowi, a my na tą chwile mamy raczej już wszystko co potrzeba wiec chciałam coś na późniejod kiedy korzystalyscie z takiej maty? Na co zwrócić uwagę ?
-
nick nieaktualnyStaraczkaNika wrote:Achia, na wkładce są też ślady moczu i substancje chemiczne z samej wkładki - nie ma sensu sprawdzać jej pH. ŻEby sprawdzić ph z pochwy to najlepiej wsadzić czysty paluszek wiesz gdzie i wyciągnąć trochę wilgoci - dopiero do tego przykłada się papierek.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 14:41
JustynaG lubi tę wiadomość
-
Lena, nie mam doświadczenia... póki co - mam sporo zabawek po dzieciakach z rodziny więc za matę będzie robił koc.
Ale podobały mi się maty-kojce w tym stylu:
https://babyhit.pl/product-pol-1979-DUMEL-PLAC-ZABAW-FIKAJACA-MALPKA-Z-PILECZKAMI.html
Nie chodzi mi o kolorystykę ale bardziej o możliwości, że może być kojcem z piłeczkami a może być zwykłą matą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 14:48
-
Lena,
https://www.smyk.com/fisher-price-mata-gimnastyczna-przyjaciele-z-lasu-tropikalnego.html
Tę matę polecała z tego co pamiętam Bocianiatko. Chciałam ja wziąć ale w Smyku jest niedostępna. Zdecydowalismy się na tą:
https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/344294/s/tiny-love-lesna-kraina-gimnastyka-dla-bobasa-z-palakami-mata-edukacyjna/
Jest fajnie wykonana, ale mała jeszcze póki co srednio się interesuje, myślę że jeszcze ze 2 tygodnie potrzeba. Póki co nadal jej jedyna ulubiona zabawką jest karuzelka.
Polecana jest jeszcze mata Baby Einstein z żółwikiem, ale ona kosztuje okolo 350 zł i uznaliśmy, że jak na jedną zabawke to sporo.
https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/292061/s/baby-einstein-zolwik-mata-wielofunkcyjna/Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 14:44
-
Yos ja też jutro o 8:00 mam wizytę. Jesteśmy na podobnym etapie. Skusiłam się na USG 3D. W cenie mamy USG 2D/3D ciąży + kolorowy Doppler + 2 markery genetyczne + opis i zdjęcia. Zapis badania na DVD z komentarzem lekarza gratis.
-
Olik Serdeczne gratulacje
Masz teraz swojego klocusia do kochania, cieszcie się sobą i nabieraj sił :*
Lamka tak, to siaramam to samo i czasami widzę kropelki na sutkach - WOW to tam są dziurki
Achia dlaczego w sumie sprawdzasz tymi paskami? Masz jakieś podejrzenia, że lecą wody?
Śliczne macie brzuszki dziewczyny
Ja trochę muszę wam ponarzekaćczuję się źle... coraz gorzej. Po 10 minutach spaceru z psem od razu brzuch boli okresowo
jak zacznę coś robić w kuchni, od razu twardnieje
mam ochotę wyjść na spacer do parku, ale wiem, że powinnam leżeć w domu i nic nie robić... we wtorek mam usg, zobaczymy co z szyjką. Trochę panikuję, że coś tam się dzieje... Nie wiem czy te moje objawy są normalne, czy mam się martwić. Jak pomyślę, że miałabym iść na fitness to robi mi się słabo...
nie wiem jak kobiety dają radę.
lamka lubi tę wiadomość
staramy się już ponad 2 lata- udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane -
nick nieaktualnyPhnappy dziś sprawdziłam bo miałam wrażenie że jest tego jakoś więcej.. jak widać jestem panikara :p
Oskar zdążył mnie już porządnie kopnąć i opierdzielic
A co samopoczucia- też nie wyobrażam sobie iść na fitness, brzuch mi też czasem twardnieje. Wtedy się kładę i /lub biorę magnez.
Dobrze że we wtorek masz USG ale nie sądzę by coś złego się działoi będę trzymać kciuki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 15:31
-
Ja na tyłek stosuje linomag, ale co ktorąś zmianę pieluchy. Jak zaczyna się coś dziać to sudocrem, albo Nivea na odparzenia, bo mam dużo takich próbek
ale większych problemów jak dobrej pory nie było. Tyłek wycieram tymi dużymi płatkami które mocze w wodzie. Przy przewijaku mam butelkę z wodą i mocze sobie wacik bezpośrednio przed użyciem.
Lena, ja kupiłam uzywaną matę z canpolu, piraci. Ale jeśli chodzi o wykonanie to szału nie ma. Ale najważniejsze, że Feli się podoba i mam 15min na zjedzenie śniadania jak ją tam włożę
Mamy starszych dzieciaków! Kiedy maluchy zaczynają mieć bardziej skoordynowane ruchy? Fela tak wymachuje wszystkimi kończynami jakby chciała odlecieć
I czy Wasze maluchy zanim się obudzą też zaczynają się tak wiercić? Ręce i nogi latają na wszystkie strony. Potrafi się tak obrócić w łóżeczku przy tym,że nogi włoży między szczebelki jak nie jest w śpiworku.
-
Phnappy , doskonale Cię rozumiem. Takie spadki energii bardzo często w ciąży się zdarzają. Dwoje dwa maluchy wysysają z Ciebie całą energię.
Jeśli tylko gorzej się czujesz, to odpocznij. Twój organizm tego potrzebuje. Może być tak, że za kilka dni będzie lepiej -
summer86 wrote:Nika, jak sie czujesz? Mama nadal działa na nerwy?
My zwyczajnie nie potrafimy ze sobą funkcjonować. Coraz bardziej się boję co to będzie po urodzeniu małej!
Phnappy - chyba prawie wzystkie mamy takie dni, że wstać z łóżka to wyzwanie ponad siły. A u Ciebie to nawet bardziej zrozumiałe. Ja to odbieram tak, że organizm każe mi odpocząć i trzeba go posłuchać.
Wczoraj właśnie miałam taki dzień - dużo spałam w dzień, a ja po takich drzemkach jestem marudna... no i oczywiście matka się obraziła że nie jestem rozrywkowa i z nią nie gadamNosz!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 16:14
-
nick nieaktualnyCo do maści używałam za każdym razem sudocreamu, nawet nie wiedziałam że to jest niewłaściwe, pieluszki które były dla mnie rewelacyjne to happy, jeśli chodzi o robienie zdjęć brzuszkowi miałam taki zapał przy ciąży która straciłam, więc teraz mam opory, a to fajna pamiątka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 16:13
-
Mamunia, zdjęcia możesz zacząć robić w każdej chwili
-
nick nieaktualny