Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
malka wrote:Ja na tyłek stosuje linomag, ale co ktorąś zmianę pieluchy. Jak zaczyna się coś dziać to sudocrem, albo Nivea na odparzenia, bo mam dużo takich próbek
ale większych problemów jak dobrej pory nie było. Tyłek wycieram tymi dużymi płatkami które mocze w wodzie. Przy przewijaku mam butelkę z wodą i mocze sobie wacik bezpośrednio przed użyciem.
Lena, ja kupiłam uzywaną matę z canpolu, piraci. Ale jeśli chodzi o wykonanie to szału nie ma. Ale najważniejsze, że Feli się podoba i mam 15min na zjedzenie śniadania jak ją tam włożę
Mamy starszych dzieciaków! Kiedy maluchy zaczynają mieć bardziej skoordynowane ruchy? Fela tak wymachuje wszystkimi kończynami jakby chciała odlecieć
I czy Wasze maluchy zanim się obudzą też zaczynają się tak wiercić? Ręce i nogi latają na wszystkie strony. Potrafi się tak obrócić w łóżeczku przy tym,że nogi włoży między szczebelki jak nie jest w śpiworku.
Malka u nas dalej synek „pływa” czasem aż mamy ubaw jak zaczyna wymachiwać na wszystkie strony, ale tez już coraz częściej przykłada raczki do buzi, ogląda je, wkłada do buzi itd.
-
nick nieaktualnyJustynka mikro dziecko w mikro brzuszku
moja Zuza będzie mniejsza od Tosi, a ta miała tylko 48 cm i mniej niż 3 kg.
Chciałam mieć zdjęcia z każdego tygodnia, ale jestem zbyt leniwa
Achia kochana śluzu może być raz więcej raz mniej, ale szyjka Ci ładnie trzyma, więc odpoczywaj matka :* a jak coś Cię martwi to możesz podjechać na ip. A masz jakieś bóle? Teraz jak mi ten czop odchodzi to mam czasami takie bardzo wodniste upławy, ale bywały takie wcześniej i wtedy nic si nie działo -
nick nieaktualnyNika- widzisz, moja wprost palnęła że co ona będzie robić skoro nie wychodzę i wyjechała. O. Także cóż, rozumiem..
Mąż włączył do obiadu Harrego Pottera i co? Zasnęłam jak dziecko :p
Luna- nie, żadnych bóli. Tylko głowa coś dziś pobolewaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 16:43
-
Amal , pampersów będzie Ci dużo schodzić a z tego co dziewczyny mówiły, nie warto robić zapasów bo może się okazać, że dziecko będzie uczulone...
Dlatego wydaje mi się, że sensowniej jest wybrać markę która jest dostępna u Ciebie w sklepach.
Luna wg pomiaru piątkowego moja Mała ma około 3kg. A przecież Ty Tosię rodziłaś przed terminem więc to całkiem normalne, że nie byla duża.
Poza tym, wielkość brzucha nie świadczy o wielkości dziecka. Przykładem jest Lena czy Olik. Obie miały naprawdę zgrabne, małe brzuszki a dzieciątka całkiem spore -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJustynaG wrote:
Poza tym, wielkość brzucha nie świadczy o wielkości dziecka. Przykładem jest Lena czy Olik. Obie miały naprawdę zgrabne, małe brzuszki a dzieciątka całkiem spore
Mamaginekolog o tym właśnie mówiła w piątek? Że dostaje pytania że ma duży brzuch a wie że małe dziecko.. pomijając zasadność wysyłania jej takiego pytania, to powiedziała dokładnie to co napisałaś. A pomyśleć że kiedyś mierzono brzuch by sprawdzić czy wszystko w normie -
nick nieaktualnyJa dziś dołączam do grupy dziewczyn z ciężka konwersacja i brak lini porozumienia z własna mama...
Jestem u rodziców bo mąż musiał wyjechać a nie chciał żebym sama była. Muszę do środy wytrzymać. Usłyszałam dziś że ogólnie strasznie duża dupę mam i bardzo przytyłam. Wiem jak wyglądam mam tego świadomość mam na plusie 16 kg a startowałam z 68 przy 169 cm więc filigranowa nie byłam nigdy. Wiecie co bardzo przykro to usłyszeć od własnej mamymyślałam że liczą się trochę inne rzeczy niż waga w ciąży.
Przepraszam że tak wpadam i się żale ale coś we mnie pękło. -
Dokładnie dziewczyny - wielkość brzucha o niczym nie świadczy.
Mam nadzieję, że u mamyginekolog maluch będzie dzielny i szybko podrośnie. Nie wiecie jakie ona miała w sumie problemy z poprzedniej ciąży? Tej którą straciła około 20 tygodnia?
Wczoraj wiedzieliśmy się ze sporą grupą znajomych no i niektórzy dopiero zobaczyli mnie z brzuchem. Zaliczyłam dwie takie rozmowy:
1.
-Ooo gratulacje, który to miesiąc?
-6 miesiąc
-ojej no to malusieńki brzuszek masz
-no a to bliźniaki
-nie żartuj...
2.
-wiecie już czy chłopiec czy dziewczynka?
-i to i to
pilik, Minie Black, Achia, JustynaG, Rucola, veritaserum, Aga9090, lamka, Emiilka, golonat, Sarna84, Lunaris, Sanka, Nadzieja22, Lusesita lubią tę wiadomość
staramy się już ponad 2 lata- udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane -
veritaserum wrote:Ja dziś dołączam do grupy dziewczyn z ciężka konwersacja i brak lini porozumienia z własna mama...
Jestem u rodziców bo mąż musiał wyjechać a nie chciał żebym sama była. Muszę do środy wytrzymać. Usłyszałam dziś że ogólnie strasznie duża dupę mam i bardzo przytyłam. Wiem jak wyglądam mam tego świadomość mam na plusie 16 kg a startowałam z 68 przy 169 cm więc filigranowa nie byłam nigdy. Wiecie co bardzo przykro to usłyszeć od własnej mamymyślałam że liczą się trochę inne rzeczy niż waga w ciąży.
Przepraszam że tak wpadam i się żale ale coś we mnie pękło.
A ona to co przepraszam? Sophia Loren? Ja bym odpowiedziała, żeby swojej pilnowała.Rucola, Aga9090 lubią tę wiadomość
U mnie to wygląda tak:
-Ale ty teraz dużo śpisz!
-Bo jestem w ciąży.
-Ale ty to teraz z tym jedzeniem wymyślasz.
-Bo jestem w ciąży.
-Ale ci piersi urosły jeszcze większe!
-Bo jestem w ciąży.
-Ależ ty masz tych leków.
-Bo jestem w ciąży.
itd.
Ja się bardzo staram zachować spokój, ale rezerwy cierpliwości topnieją w zastraszającym tempie!
Powinnyśmy sobie to wszystko notować jako #nigdytegoniemowswojejcorceKarma88, Phnappy, veritaserum, summer86, Bocianiątko, Aga9090, lamka, Emiilka, Lena21, Lunaris, Nadzieja22, Lusesita lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNika ja właśnie tak sobie obiecałam.
Teraz zamiast mnie wspierać to mówi że jedyna rada po porodzie to nie jeść kolacji i zapychać się woda i karmić piersią.
Powiedziałam na koniec że jestem zmęczona już tematem wagi i ma skończyć jest to mój problem i tyle a ja póki co skupiam się na urodzeniu zdrowej córki a figura zajmę się po porodzie.
Phanappy moja mama na moje " szczęście " figurę ma super ale co z tego skoro ona całe życie nie je...
Mi jest mega przykro bo czuję się jak jakiś intruz. Muszę tylko wytrzymać do tej środy... Już płakałam mężowi przez telefon mówi że mam to olać ale to nie jest takie łatwe. -
nick nieaktualnyJustynaG wrote:Amal , pampersów będzie Ci dużo schodzić a z tego co dziewczyny mówiły, nie warto robić zapasów bo może się okazać, że dziecko będzie uczulone...
Dlatego wydaje mi się, że sensowniej jest wybrać markę która jest dostępna u Ciebie w sklepach.
Luna wg pomiaru piątkowego moja Mała ma około 3kg. A przecież Ty Tosię rodziłaś przed terminem więc to całkiem normalne, że nie byla duża.
Poza tym, wielkość brzucha nie świadczy o wielkości dziecka. Przykładem jest Lena czy Olik. Obie miały naprawdę zgrabne, małe brzuszki a dzieciątka całkiem spore
Dlatego własnie pytamsą pampersy, są dady sprowadzane, ale przez to cena prawie jak pampersów, no i huggies, a reszty nie znam.. wolałabym nie eksperymentować na małej z jakimś czymś co nie znam
-
nick nieaktualny"moja"mama od bliźniaczek w dzień używa pieluszek happy a na noc Pampers premium care( mówi że wytrzymują 12h) i je poleca.
Z siostrzeńcem używaliśmy dady.
A miała któraś z Was te nowe lidlowe lupilu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 17:52
-
Veritaserum to jest bardzo przykre
tyle się teraz mówi o tym, że małe dziewczynki mają problemy z akceptacją swojego ciała i robią sobie diety
A w temacie pieluszkowym, obejrzałam kilka dni temu na youtube filmik "Test pieluszek jednorazowych" - robił to jakiś bloger tata na asapie czy coś w tym styluPo tym teście na początku bierzemy pampersa premium care.
Melevis lubi tę wiadomość
Hejka babeczki!!!!
Byliśmy z emkiem na mini sesji, w sumie to nawet nie wiem jakie zdjęcia powychodziły, bo wyobraźcie sobie, że odebrałam auto od mechanika (dalsza rodzina) i okazało się że jest delikatnie uszkodzone
Lipa totalna. ja jestem pewna że go nie uszkodziłam, odprowadzał go mój emek, ale jak sam mówi że nie da sobie głowy obciąć czy to on nie jest winny (burza po drodze, cofanie po parkingu mechanika jak po labiryncie po ciemku) i w sumie nie wiem co mam zrobić.
Zapłaciłam za serwis ale jest mi ogromnie smutno, ze kupiłam auto co prawda używane, ale bez żadnej rysy a po 2 miesiącach mam auto z delikatną rysą i wgniotką. W zasadzie tego nie widać, jest to powierzchowne, ale jest mi ogromnie smutno, bo zeby to zlikwidować, to trzeba będzie zaingerować w lakier i ogólnie, naruszyć auto a bardzo bym tego nie chciała
Pocieszam się, ze niedługo kompletnie o tym zapomnę, bo będzie Lewko, ale ta sytuacja jest fatalna, bo poszkodowana jestem ja a nawet nie wiem czy mam kogoś obwiniać...
Zresztą i tak to niczego nie zmieni ;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 18:10
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualny
-
Amal, ale z tego co kojarzę to nie ma jednych idealnych pampersów....
W Polsce jedni chwalą oryginalne Pampersy, inni Dadę, jeszcze inni pieluchy Rossmana czy Lidla. Dlatego jedynym wyjściem jest przetestowanie produktu na swoim dziecku.
A zawsze możesz poczytać opinie o produktach, które są w kraju w którym mieszkasz.
Wydaje mi się, że sprowadzanie pieluch z Polski mija się z celem. Są to jednak duże opakowania i koszty transportu nie będą małe.
Dla wszystkich tych, które mają dość "dobrych rad"
Reset polecała instagram Lily Antoniuk. A tu 2 filmiki na youtube
Czego NIE WOLNO mówić kobietom w ciąży- https://www.youtube.com/watch?v=cIhK7U2C22A
Czego NIE powinno się mówić młodym matkom - https://www.youtube.com/watch?v=WS69G4zZSMAWiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 18:16
-
Veri, dokładnie tak! O figurę można się zatroszczyć jak już innych problemów nie będzie.
Ja teraz strasznie dużo leżę przez moje małe rozwarcie. A jak tak leżę i nie spalam kalorii to rosnę w oczach. Gkmnastyka odpada, bo wolałabym żeby szyjka szuja jeszcze się trzymała. Głodzić się nie będę, no heloł! Nie ma innej możliwości jak tyć sobie dalej ze spokojnym sumieniem, a o figurę zadbać potem, w ramach postanowienia noworocznegoWiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 18:17
veritaserum, Achia, Aga9090, Emiilka lubią tę wiadomość