X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie dzis poplakalam bez powodu, chyba hormony mi buzuja

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Ja sie dzis poplakalam bez powodu, chyba hormony mi buzuja
    Oj też mi się to zdarza!
    A jak dodatkowo wyskoczy mi jakiś piesek do adopcji na FB,albo zaginiony (bo mam polubioną taką stronę odkąd sama znalazłam psa na osiedlu) to potok łez murowany.

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, jak tak czytam (albo doświadczam), co potrafią powiedzieć nasze kochane mamy, to zastanawiam się, jak to jest możliwe, że im takie rzeczy przechodzą przez gardło... Jak ja pomyślę o mojej córeczce i o tym, że miałabym tak ją komentować, to spalam się ze wstydu momentalnie! I jestem przerażona - może to normalne i za kilkanaście lat sama będę tak traktować moją córkę? Nie mogę sobie tego wyobrazić, no ale nasze mamy też kiedyś były na naszym miejscu i jakoś teraz skrupułów nie mają...

Veritaserum, nie przejmuj się tymi komentarzami, wiem, że łatwiej powiedzieć niż zrobić, ale tak, w ciąży tyjemy do jasnej cholery!!! I zazwyczaj ma to niewiele związku z lodami i innymi pychotkami, które pożeramy. To przecież NORMALNE! A teksty o tym co masz robić już po urodzeniu, żeby schudnąć... Po prostu mega przykre.

Ja dzisiaj też mam humor średni, jak przyjrzałam się dokładniej moim nogom, z rozstępami, żylakami, cellulitem... to się załamałam. A potem Agatka mnie skopała, więc odebrałam to jako "matka, weź się nie przejmuj" i pomimo beznadziejnego poczucia własnej wartości w stosunku do mojego ciała, zrobiło mi się o wiele lepiej, bo przyjmę choćby i tysiąc rozstępów i żylaków, byleby ona była zdrowa.

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja żadnej reklamy / filmiku nie muszę nawet widzieć. Potrafię usiąść na kanapie i sie rozpłakać. Nie jest to częste ale zdarzyło mi się z 3 razu. Mąż pyta o co chodzi a ja mówię że nie wiem i jest to naprawdę prawdziwa odpowiedz :)

Jeżowa masz rację ! Ja zamknęłam się w pokoju popatrzyłam na swoje uda pełne cellulitu kilku żylakach i pajaczkach i pomyślałam. Pieprzę to naprawdę. To jest warte tego wszystkiego i na to w zasadzie czekałam 1,5 roku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 18:37

JustynaG lubi tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie płaczu to dziś płakałam że ten Gilbert taki mały a mi się udało szczęśliwie donosic Zosie mimo że nie chce Franciszka spać to cieszę się że jest zdrowa,

No a potem płakałam na filmie o chorej dziewczynce bo myślałam by moja Zosia była zdrowa zawsze także hormony nie odpuszczaja :)

A wg mnie pampersy z Lidla są ok

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Veri, dokładnie tak! O figurę można się zatroszczyć jak już innych problemów nie będzie.
    Ja teraz strasznie dużo leżę przez moje małe rozwarcie. A jak tak leżę i nie spalam kalorii to rosnę w oczach. Gkmnastyka odpada, bo wolałabym żeby szyjka szuja jeszcze się trzymała. Głodzić się nie będę, no heloł! Nie ma innej możliwości jak tyć sobie dalej ze spokojnym sumieniem, a o figurę zadbać potem, w ramach postanowienia noworocznego ;)
    Co jak co... ale najważniejsze jest dobro dziecka. A komentarze dotyczące wagi są wysoce niestosowne. Bo tycie w ciąży jest rzeczą NATURALNĄ! I to, że siostry brata szwagra córka przytyła tylko 4kg nie oznacza, że jest to coś co należy naśladować.

Choć jeszcze gorsze są komentarze w stosunku do kobiety, która dopiero co urodziła a już oczekują u niej figury ala Ania Lewandowska. I potem mamy baby bluesa w połączeniu z dołowaniem przez najbliższych.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

ja w ogóle nie rozumiem, dlaczego ludzie (nie tylko matki) mają pomysł że można zadać kobiecie w ciąży pytanie- a ile już przytyłaś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że wielkość brzucha nie ma nic do wielkości dziecka, po prostu u mnie to zbieg okoliczności.

• Rucola Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny do tematu wagi.moja teściową wróciła z zagranicy przedwcześnie (pisałam Wam że nie planuje się z nią spotykać przed porodem) powitała mnie słowami "cześć grubasie!!" Także ten tego...
    Co do pieluch to dostaliśmy pampersowy tort i różne inne pieluchy od znajomych w tym najmniejszym rozmiarze, co im zostały po maluchach

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam powiem że o ile przykro jest jak w ciąży mówią o tym jak kobieta "źle" wygląda
    Tak w połogu to jest tragiczne bo wtedy naprawdę niewiele trzeba by wyć z żalu mimo iż wiadomo że to spowodowane jest tym. Naszym skarbem ale jednak ciało zaraz po porodzie wygląda źle niestety przynajmniej u mnie i ja na samą myśl o tym już mi się płakać chce a co dopiero jakby mi ktoś to publicznie mówił

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak moja kochana mamusia mi daje przykłady że ktoś tam przytył 10 kg tylko a jeszcze ktoś 8 kg a ja tak przywalilam. No super. Nie moja wina że mam taką figurę że wszystko co tyje idzie mi w biodra i uda. Jeszcze przed ciazam brałam hormony i też trochę przytyłam przez nie i zmieniły moje ciało no na niekorzyść.

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przecież myśmy stoczyły/toczymy wojnę o te nasze dzieciaki - nic dziwnego jak wyjdziemy z tego trochę poranione i z bliznami. I trzeba będzie się nauczyć być dumną z tego nowego, matczynego ciała, które dokonało takich rzeczy ;)
    A dla swoich dzieciaków i tak będziemy najpiękniejsze przynajmniej dopóki nie skończą 5 lat! <3

Phnappy, Bajkaaa, Achia, Emiilka, Patrycja20, veritaserum, KateHawke, Lunaris, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie przejmujcie się głupim gadaniem.. Z Wiktorem przytyłam prawie 30 kg, z Kinga 12,a z Nadia 11 i co z tego? Nad figura popracujecie na spacerach (a i porównując najszybciej schudłam karmiąc piersią).
    Glowy do góry, ja się takim gadaniem nie przejmuje, eMek mi mówi mój wielorybie i wcale się tym nie przejmuje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiam znad kurczaka Jalfrezi ostrego jak cholera <3 :-D
    Też mam presję sylwetki po ciąży, bo ludzie ode mnie wymagają, że skoro jestem dietetykiem, to 2 miesiące i będę ważyć max 57-60kg. Ale w dupie to mam i jak mi tylko ktoś zwróci uwagę, to nie będę się patyczkować. ;-)

Co do pieluch to nie ma innego sposobu niż "eksperymentować na własnym dziecku", no spoko, opinie można poczytać, ale czy podpasują bobasowi tego nigdy nie wiadomo.

• summer86 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, o wygląd zatroszczycie się po ciąży. Nie mówię żeby od razu tyć po 25-30 kg, ale tak jak Nika napisała jeśli trzeba zachować leżący tryb to i tak się może zdarzyć, bo odpowiednia ilość jedzenia dziecku też trzeba dostarczać. Nasze dzieci są wywalczone i najważniejszenże w końcu są. na powrót do formy przyjdzie czas po połogu.

Sama bywam zła, że mimo rozsadnego jedzenia i sporej porcji ruchu kilogramy mi w ogólw nie spadają, ale gdy patrzę na małą to w ogóle nie żałuję i bylo warto przez wszystko przejść.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 19:31

Rucola, Bajkaaa, veritaserum lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    .
    Glowy do góry, ja się takim gadaniem nie przejmuje, eMek mi mówi mój wielorybie i wcale się tym nie przejmuje :)
    Mój mówi do mnie Scania :P

malka, Aga9090, Sarna84 lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, waga naprawdę szybko spadnie po porodzie, a nie ma się wpływu na to, ile tyjemy w ciąży (oprócz zdrowej, zbilansowanej diety). A że ludzie mają niewyparzony język to się nic nie poradzi :/ dla mnie każda ciężarna jest piękna, czy gruba czy chuda

• Rucola Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na chwilkę wrzucam zdjęcie z twarzą z naszej dzisiejszej niby sesji, jutro będziemy kontynuować w domu, bo dziś po sytuacji z samochodem o której pisała wcześniej humor mnie opuścił. Ogólnie zdjęcia wyszły ładnie, ale sa jeszcze surowe, bez jakiejkolwiek obróbki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 20:09

Yoselyn82, lamka, veritaserum, Emiilka, Lena21, Karma88, Siwulec, Phnappy, Achia, malka, Aga9090, Bajkaaa, Jadranka, Luna1993, pilik lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka zauważyłaś, że Twój suwaczek przewiduje u Ciebie grubo przenoszoną ciążę? 33tc i 97 dni "to go" :-D

Rucola jakaś Ty piękna i ten uśmiech taki tajemniczy ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 19:42

Rucola lubi tę wiadomość

• Emiilka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kochane,
    przeczytałam wszystko o tych kremach do pupeczki, bo zbieram się od kilku dni do złożenia zamówienia na Gemini. Czy mogłaby mi któraś napisać, jak krowie na rowie, co zamówić do codziennej pielęgnacji pupki? Rozumiem, że Sudocrem i Bephanten mam stosować, jak już pojawią się odparzenia. Jak nie ma odparzeń, to wycieram pupkę wacikiem z wodą, ewentualnie tymi chusteczkami nawilżanymi (już kupiłam te zielone z Babydream w Rossmanie). Coś jeszcze? Lamka pisała o czymś tłustym. Czy to może być ten Alantan?

Przepraszam za moje niedzielne rozkminy! Wyprasowałam pranie z wczoraj, rozwiesiłam kolorki z dzisiaj i tak kminię nad tą wyprawką higieniczną ;)

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
‹‹ 1560 1561 1562 1563 1564 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ