Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Luna, na szkole rodzenia położna mówiła, że czop nie jest dobrym wyznacznikiem zbliżającego się porodu gdyż czasami odchodzi 2 tygodnie przed a czasami tuż przed.
Dlatego też, jakoś bardzo bym się tym nie przejmowała ...
Ale oczywiście Twoja sytuacja jest troszkę inna bo jednak u Ciebie jest już rozwarcie i szyjka krótka ... Musisz się oszczędzać (bierz przykład z Bajki) a jest szansa, że jeszcze trochę w tej ciąży będziesz i nie wepchniesz się przed kolejkę -
nick nieaktualnyMnie też zawsze takie promocje omijają, jestem ofiarą i nie umiem takich rzeczy szukać
zawsze od Was zgapiam. Achia kochana ta informacja nie zmieni bardzo mojego życia, raczej ciekawość mnie zżera czy mam się szykować na sierpniowy- wrześniowy poród
ważne jeszcze 2 tygodnie
Justyna dziękuję, Zuza ma parcie na szkło od małego więc będziecie musiały jej wybaczyć jak się wepchnieWiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 20:41
-
Rucola wrote:Ciekawe co u Olik i Marcelka...
Może wrzucisz jeszcze na chwilkę?
My śpimy i się karmimy. Mam malego głodomora.
Hemoglobina mi nadal spada.. teraz 7,6. Jutro jeszcze raz pobiorą. Bo czuje się lepiej juz wstaje więc lekarze patrzą na ogólny stan, nie tylko wyniki.Rucola, pilik, Jadranka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa też czuję już mocno ograniczone ruchy. Ta moja kluseczka chyba też ma już mało miejsca
Co do pampersów kupiłam z 4 firm po małej paczce ale ogólnie mam zamiar przejść chyba na wielorazowki. Nie wiem czy starczy mi sił ale chcę spróbować.Barbarka1984, Jadranka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa jakby co polecam pieluchy z kauflanda, jeśli oczywiście dziecko zaakceptuje. Są cienkie jak pampers i bardzo ładnie chłoną
Trochę się martwię, że ten czop to już, bo jak poród za 2 tygodnie to będzie skończony 34, więc już ok, ale szybciej to kiepsko. Wiem, że to i tak najmniejszy problem po tym co było -
Dziewczyny współczuję Wam tych komentarzy. Do mnie dziś babcia z tekstem że wszyscy juz wiedza że urodziłam a ona ostatnia. A zadzwoniłam do niej o 10 rano... Spoko:)
Luna ja też z czopem nie pomogę bo mój był rozwodniony i wypływa co dziennie troche -
nick nieaktualnyLuna- może się uda, kto wie
Zuza juuż pokazała że jest dzielna i potrafi zaskoczyć więc może poczeka do skończonego 34 tyg
a ja znalazłam to-apropo wpisu klubu fitness :p
http://www.matka-nie-idealna.pl/ciaza-to-nie-choroba/Karma88, Luna1993, KateHawke lubią tę wiadomość
-
Luna , właśnie spojrzałam na naszą listę i naprawdę jest duża szansa, że urodzisz w swojej kolejce
Bo teraz jestem ja z Rucolą (termin 1-4.09), potem jest Veritaserum i Amy (termin 11-12.09) i potem mamy aż 4 Ex-Testerki na 12 października
Veritaserum, Rucola , a ja naprawdę mocno Małą czuję... no chyba, że to nie Mała tylko skurcze i po prostu tego już nie odróżniam.Amy333, Luna1993 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRucola, jestem bardzo zawiedziona, że nie zdążyłam na zdjęcie! Nie mogę się doczekać powtórki! Co do auta, ja też mam kilka rys-widmo tzn nie wiadomo skąd, winnego nie ma - całe szczęście tylko pierwsza tak boli
Ale widziałam piękny brzuszek Justynyjestem na prawdę pełna podziwu dla Twojej sylwetki!
Co do pieluszek, osobiście radzę nie szaleć z ilością w rozm 0 (ja miałam małe opakowanie, chyba z 20/30 SZT? Bo była promo w Tesco i były po 2.99 zł!) i w rozm 1, bardzo szybko te nasze dzidki z nich wyrastają!.... A później nie ma co z nimi zrobić
-
olik321 wrote:Chcemy zobaczyć Twoje zdjęcie bo się nie załapalismy
Może wrzucisz jeszcze na chwilkę?
My śpimy i się karmimy. Mam malego głodomora.
Hemoglobina mi nadal spada.. teraz 7,6. Jutro jeszcze raz pobiorą. Bo czuje się lepiej juz wstaje więc lekarze patrzą na ogólny stan, nie tylko wyniki.#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Achia link w punkt chociaz jeszcze by sie sporo dopisalo i ostrzej.
Kurde chyba musze zaczac sie rozgladac w swojej okolicy za pieluchami.
No i moze zaczne ogarniac miejsce w komodzie dla rzeczy Malej, bo juz nie panuje co mam, a co potrzebuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 21:02
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
nick nieaktualnyLuna nic innego jak leżenie, nawet siedzenie nie jest dobre dla szyjki, trzeba jeść na półleżąco.. Mocne kciuki za Was. I oszczędzaj się, bez spacerów itp. Tylko leżenie i wstawać do WC to może uda się dłużej pobyć w dwupaku czego Ci życzę
Luna1993 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWracamy właśnie do domu, ostatnie wakacje we troje zaliczone więc obiecuje, że od jutra tylko łóżko. Jak Bajka dała radę to i ja spróbuję
jedyne co mnie wkurza to to, że boje się iść do łazienki, że znowu to wychodzi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 21:09
Achia, Bajkaaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarma88 wrote:Achia link w punkt chociaz jeszcze by sie sporo dopisalo i ostrzej.
Kurde chyba musze zaczac sie rozgladac w swojej okolicy za pieluchami.
No i moze zaczne ogarniac miejsce w komodzie dla rzeczy Malej, bo juz nie panuje co mam, a co potrzebuje.Luna1993 lubi tę wiadomość
-
JustynaG wrote:Luna , właśnie spojrzałam na naszą listę i naprawdę jest duża szansa, że urodzisz w swojej kolejce
Bo teraz jestem ja z Rucolą (termin 1-4.09), potem jest Veritaserum i Amy (termin 11-12.09) i potem mamy aż 4 Ex-Testerki na 12 października
Oj jak tak czytam, ze niedlugo ja, to mam dreszczeveritaserum lubi tę wiadomość
-
Ech, i ja się na fotkę Rucoli nie załapałam.. cały dzień robiliśmy generalny porządek w pokoju! I od razu kilka worków rzeczy mniej :p Ale sprzątanie przy małym dziecku, które usilnie próbuje się nauczyć chodzić to jakaś masakra.
Pieluszki na początku mieliśmy Pampers Premium Care. Później mieszaliśmy z Pampers Active Dry. A jak przeszliśmy na 3 to zmieniliśmy na Dadę, bo nie mogłam znieść tego zapachu Pampersów (nie wiem czym i po co je prefumują). A Dada są bezzapachowe i jednocześnie fajnie chłoną
Lidlowe spróbowałam raz, ale były dla mnie za twarde/sztywne i miały dziwnie obniżony ten pasek do którego przyczepia się rzepy.
Chusteczki nawilżane najbardziej lubię Tibelly z Netto (niebieskie). Są delikatne. Inne (nawet te Water wipes) są szorstkie, za mocno pachną lub w jakiś inny sposób podrażniają skórę pupy.
Moje nogi też mocno oberwały w ciąży.. porobiło mi się mnóstwo rozstępów. Pod koniec ciąży mogłabym spokojnie zagrać jakiegoś tygrysa, bo takie prążki miałam.. No ale co się dziwić, jak tyle w obwodzie urosły - obecnie mam po 8cm mniej.
Ale macie rację - Aluśka nie zwraca na nie uwagirozstępy na cyckach też jej nie przeszkadzają :p
Bajka - a Ty daj sobie czas - schudnieszto nie zawsze dzieje się od razu.
Bajkaaa lubi tę wiadomość