X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, na szkole rodzenia położna mówiła, że czop nie jest dobrym wyznacznikiem zbliżającego się porodu gdyż czasami odchodzi 2 tygodnie przed a czasami tuż przed.
    Dlatego też, jakoś bardzo bym się tym nie przejmowała ...
    Ale oczywiście Twoja sytuacja jest troszkę inna bo jednak u Ciebie jest już rozwarcie i szyjka krótka ... Musisz się oszczędzać (bierz przykład z Bajki) a jest szansa, że jeszcze trochę w tej ciąży będziesz i nie wepchniesz się przed kolejkę :P

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też zawsze takie promocje omijają, jestem ofiarą i nie umiem takich rzeczy szukać :D zawsze od Was zgapiam. Achia kochana ta informacja nie zmieni bardzo mojego życia, raczej ciekawość mnie zżera czy mam się szykować na sierpniowy- wrześniowy poród ;) ważne jeszcze 2 tygodnie

Justyna dziękuję, Zuza ma parcie na szkło od małego więc będziecie musiały jej wybaczyć jak się wepchnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 20:41

• olik321 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Ciekawe co u Olik i Marcelka...
    Chcemy zobaczyć Twoje zdjęcie bo się nie załapalismy :( Może wrzucisz jeszcze na chwilkę?

My śpimy i się karmimy. Mam malego głodomora.
    Hemoglobina mi nadal spada.. teraz 7,6. Jutro jeszcze raz pobiorą. Bo czuje się lepiej juz wstaje więc lekarze patrzą na ogólny stan, nie tylko wyniki.

Rucola, pilik, Jadranka lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czuję już mocno ograniczone ruchy. Ta moja kluseczka chyba też ma już mało miejsca ;)

Co do pampersów kupiłam z 4 firm po małej paczce ale ogólnie mam zamiar przejść chyba na wielorazowki. Nie wiem czy starczy mi sił ale chcę spróbować.

Barbarka1984, Jadranka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakby co polecam pieluchy z kauflanda, jeśli oczywiście dziecko zaakceptuje. Są cienkie jak pampers i bardzo ładnie chłoną :)

Trochę się martwię, że ten czop to już, bo jak poród za 2 tygodnie to będzie skończony 34, więc już ok, ale szybciej to kiepsko. Wiem, że to i tak najmniejszy problem po tym co było

• olik321 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny współczuję Wam tych komentarzy. Do mnie dziś babcia z tekstem że wszyscy juz wiedza że urodziłam a ona ostatnia. A zadzwoniłam do niej o 10 rano... Spoko:)

Luna ja też z czopem nie pomogę bo mój był rozwodniony i wypływa co dziennie troche

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna- może się uda, kto wie :) Zuza juuż pokazała że jest dzielna i potrafi zaskoczyć więc może poczeka do skończonego 34 tyg :)

a ja znalazłam to-apropo wpisu klubu fitness :p

http://www.matka-nie-idealna.pl/ciaza-to-nie-choroba/

Karma88, Luna1993, KateHawke lubią tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna , właśnie spojrzałam na naszą listę i naprawdę jest duża szansa, że urodzisz w swojej kolejce :)
    Bo teraz jestem ja z Rucolą (termin 1-4.09), potem jest Veritaserum i Amy (termin 11-12.09) i potem mamy aż 4 Ex-Testerki na 12 października :)

Veritaserum, Rucola , a ja naprawdę mocno Małą czuję... no chyba, że to nie Mała tylko skurcze i po prostu tego już nie odróżniam.

Amy333, Luna1993 lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna ja czuję jak Mały odbija się nóżkami przod-tył, próbuje je prostować wypinając dupcię i to tyle...

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, jestem bardzo zawiedziona, że nie zdążyłam na zdjęcie! Nie mogę się doczekać powtórki! Co do auta, ja też mam kilka rys-widmo tzn nie wiadomo skąd, winnego nie ma - całe szczęście tylko pierwsza tak boli ;)
    Ale widziałam piękny brzuszek Justyny <3 jestem na prawdę pełna podziwu dla Twojej sylwetki!

Co do pieluszek, osobiście radzę nie szaleć z ilością w rozm 0 (ja miałam małe opakowanie, chyba z 20/30 SZT? Bo była promo w Tesco i były po 2.99 zł!) i w rozm 1, bardzo szybko te nasze dzidki z nich wyrastają!.... A później nie ma co z nimi zrobić ;)

• Rucola Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Chcemy zobaczyć Twoje zdjęcie bo się nie załapalismy :( Może wrzucisz jeszcze na chwilkę?

My śpimy i się karmimy. Mam malego głodomora.
    Hemoglobina mi nadal spada.. teraz 7,6. Jutro jeszcze raz pobiorą. Bo czuje się lepiej juz wstaje więc lekarze patrzą na ogólny stan, nie tylko wyniki.
    Olik nie lubię za HB. Mam nadzieję że zacznie rosnąć a zdjęcie na pewno jeszcze wrzucę tylko emek okupuje teraz kompa

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna odroznisz skurcze od małej:)
    Ja mocno czulam małego po pierwszej oksy. Zszedł mi niżej miał więcej miejsca i szalał

JustynaG, Achia lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia link w punkt chociaz jeszcze by sie sporo dopisalo i ostrzej. ;-)

Kurde chyba musze zaczac sie rozgladac w swojej okolicy za pieluchami. :-D

No i moze zaczne ogarniac miejsce w komodzie dla rzeczy Malej, bo juz nie panuje co mam, a co potrzebuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 21:02

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedziałam, że drzemka 19-21 jest zła, no ale przegapić zdjęcie Rucoli? :( :( Liczę, że załapię się następnym razem!

Rucola lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna nic innego jak leżenie, nawet siedzenie nie jest dobre dla szyjki, trzeba jeść na półleżąco.. Mocne kciuki za Was. I oszczędzaj się, bez spacerów itp. Tylko leżenie i wstawać do WC to może uda się dłużej pobyć w dwupaku czego Ci życzę

Luna1993 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo wiedziałam! Luna!
    Znasz doskonale z Zuzia moc forumowych kciukow? Nie?! To Ty lez, my zaciskamy, a Zuzia robi w tym czasie masę i widzicie się w październiku! :)

Luna1993, Karma88, pilik, KateHawke, Bajkaaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracamy właśnie do domu, ostatnie wakacje we troje zaliczone więc obiecuje, że od jutra tylko łóżko. Jak Bajka dała radę to i ja spróbuję :) jedyne co mnie wkurza to to, że boje się iść do łazienki, że znowu to wychodzi :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 21:09

Achia, Bajkaaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    Achia link w punkt chociaz jeszcze by sie sporo dopisalo i ostrzej. ;-)

Kurde chyba musze zaczac sie rozgladac w swojej okolicy za pieluchami. :-D

No i moze zaczne ogarniac miejsce w komodzie dla rzeczy Malej, bo juz nie panuje co mam, a co potrzebuje.
    patrząc na ilośc ciuchow jakie dostałam to boję się że w tą naszą odnowioną komodę się nie zmieszczę! :p

Luna1993 lubi tę wiadomość

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Luna , właśnie spojrzałam na naszą listę i naprawdę jest duża szansa, że urodzisz w swojej kolejce :)
    Bo teraz jestem ja z Rucolą (termin 1-4.09), potem jest Veritaserum i Amy (termin 11-12.09) i potem mamy aż 4 Ex-Testerki na 12 października :)

Oj jak tak czytam, ze niedlugo ja, to mam dreszcze ;-)

veritaserum lubi tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, i ja się na fotkę Rucoli nie załapałam.. cały dzień robiliśmy generalny porządek w pokoju! I od razu kilka worków rzeczy mniej :p Ale sprzątanie przy małym dziecku, które usilnie próbuje się nauczyć chodzić to jakaś masakra.

Pieluszki na początku mieliśmy Pampers Premium Care. Później mieszaliśmy z Pampers Active Dry. A jak przeszliśmy na 3 to zmieniliśmy na Dadę, bo nie mogłam znieść tego zapachu Pampersów (nie wiem czym i po co je prefumują). A Dada są bezzapachowe i jednocześnie fajnie chłoną :)
    Lidlowe spróbowałam raz, ale były dla mnie za twarde/sztywne i miały dziwnie obniżony ten pasek do którego przyczepia się rzepy.

Chusteczki nawilżane najbardziej lubię Tibelly z Netto (niebieskie). Są delikatne. Inne (nawet te Water wipes) są szorstkie, za mocno pachną lub w jakiś inny sposób podrażniają skórę pupy.

Moje nogi też mocno oberwały w ciąży.. porobiło mi się mnóstwo rozstępów. Pod koniec ciąży mogłabym spokojnie zagrać jakiegoś tygrysa, bo takie prążki miałam.. No ale co się dziwić, jak tyle w obwodzie urosły - obecnie mam po 8cm mniej.
    Ale macie rację - Aluśka nie zwraca na nie uwagi ;) rozstępy na cyckach też jej nie przeszkadzają :p

Bajka - a Ty daj sobie czas - schudniesz :) to nie zawsze dzieje się od razu.

Bajkaaa lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
‹‹ 1562 1563 1564 1565 1566 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ