Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Achia wrote:patrząc na ilośc ciuchow jakie dostałam to boję się że w tą naszą odnowioną komodę się nie zmieszczę! :p
No wlasnie ja to co w tej ciazy kupilam + rodzice nam dali + to co z poprzedniej ciazy mialam to wychodzi na to, ze bodziakow jest od cholery w roznych rozmiarach. A reszty po kilka sztuk chociaz pewnie by to juz styknelo, ale kiedy jak nie teraz szalec.
Luna a Ty odpoczywaj ile sie da teraz!!!
Ja dzis wlasciwie przelezalam wiekszosc dnia, moze w sumie z godzine bylam na nogach. Masakra jak na mnie.Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
nick nieaktualny
-
Staraja sie te nasze chlopy. Moj jutro pewnie na raty ogarnie troche mieszkanie, kolejnego dnia znowu cos itd. Ja bym chwila moment calosc zrobila, ale w ciazy nie bede wariowac. Oczy zamkne i tyle.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 21:32
Achia lubi tę wiadomość
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Dobry wieczór
Wow ile stron od rana! Już myślałam że ktoś urodził z zaskoczenia
Nie załapałam się na zdjęcie Rucoliczekam zatem na wrzutkę po obróbce!
Znowu dowiedziałam się czegoś nowego od Was chociaż niby mam już dziecko. Za czasów Frania podawała wit i K i D a tu proszę jakie zmianyfajnie że jest opcja podania w szpitalu i potem już nie trzeba o tym pamiętać
Witaminę D do tej pory podaję dziecku. Polska to jednak mało słoneczny kraj, szczególnie od jesieni do późnej wiosny :]
-
Lamciu, dziękuje Ci za odpowiedź, dobra kobieto!
Zabieram się za składanie zamówienia
Hihi, a ja widziałam RucolkęChoć zdjęciem obronionym też nie pogardzę!
Trzymaj się tam Oliku! Niech ta hemoglobina ładnie rośnie.
Lunka, nie pomogę, bo nie wiemOdpoczywaj, na ile jesteś w stanie i obserwuj się. Jak coś to IP. Współczuje Ci stresu. Ale to JUŻ 33 tc, a Zuzinka pokazała już, jaka jest silna
Dlatego jestem dobrej myśli!
12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj!
url=https://www.suwaczki.com/][/url]
1 cs. - Aniołek - 6 tc. -
nick nieaktualnyJustynaG wrote:Amal, ale z tego co kojarzę to nie ma jednych idealnych pampersów....
W Polsce jedni chwalą oryginalne Pampersy, inni Dadę, jeszcze inni pieluchy Rossmana czy Lidla. Dlatego jedynym wyjściem jest przetestowanie produktu na swoim dziecku.
A zawsze możesz poczytać opinie o produktach, które są w kraju w którym mieszkasz.
Wydaje mi się, że sprowadzanie pieluch z Polski mija się z celem. Są to jednak duże opakowania i koszty transportu nie będą małe.
Dla wszystkich tych, które mają dość "dobrych rad"
Reset polecała instagram Lily Antoniuk. A tu 2 filmiki na youtube
Czego NIE WOLNO mówić kobietom w ciąży- https://www.youtube.com/watch?v=cIhK7U2C22A
Czego NIE powinno się mówić młodym matkom - https://www.youtube.com/watch?v=WS69G4zZSMAnie zamierzam ich sprowadzać.. Na miejscu mam pampersy, huggiesy I dade (trochę droższa niż w pl bo sklepy internetowe sprowadzają z pl) stąd pytam o doświadczenia z huggiesami. Ale już obadalam filmiki na yt i wyszło z nich że huggies są porównywalne z pampersami. Cenowo 1ki najlepiej u mnie wychodzą pampersy a 2jki dady. 1 z dady są dużo droższe od pampersow za to 2 sporo tańsze. Więc wydumalam skoro mama i tka będzie wysyłać rzeczy to. Poproszę o jedną paczkę 1 dady na przetestowanie czy nie uczulaja (jak będą ok to będę kupować 2jki) i z 1 spróbuję duże pampersy albo te huggies, żeby dorwać do zmiana na 2
Ale namieszalam
Wiecie, gdybym nie wiedziała że tam w środku jest baba to bym pomyślała że drugi Ronaldo rośnie.. No tak kopie. Ja nie wiem kiedy ona śpi bo czuje ją zdecydowana większość doby -
nick nieaktualny
-
malka wrote:Ja na tyłek stosuje linomag, ale co ktorąś zmianę pieluchy. Jak zaczyna się coś dziać to sudocrem, albo Nivea na odparzenia, bo mam dużo takich próbek
ale większych problemów jak dobrej pory nie było. Tyłek wycieram tymi dużymi płatkami które mocze w wodzie. Przy przewijaku mam butelkę z wodą i mocze sobie wacik bezpośrednio przed użyciem.
Lena, ja kupiłam uzywaną matę z canpolu, piraci. Ale jeśli chodzi o wykonanie to szału nie ma. Ale najważniejsze, że Feli się podoba i mam 15min na zjedzenie śniadania jak ją tam włożę
Mamy starszych dzieciaków! Kiedy maluchy zaczynają mieć bardziej skoordynowane ruchy? Fela tak wymachuje wszystkimi kończynami jakby chciała odlecieć
I czy Wasze maluchy zanim się obudzą też zaczynają się tak wiercić? Ręce i nogi latają na wszystkie strony. Potrafi się tak obrócić w łóżeczku przy tym,że nogi włoży między szczebelki jak nie jest w śpiworku.
Ale zauważyłam że jak jest zmęczona to wierzga nogami i rękami i jak się czymś ekscytuje to teżmalka lubi tę wiadomość
-
Jestem obecnie na wakacjach i robie tez przerwe od neta, ale weszlam dzisiaj specjalnie, by zobaczyc co u Olik.
Gratulacje!!!! Pieknie sie spisalas i jaki duży Marcelek!
fajnie, ze sie udalo sn i dobrze, ze jestes zadowolona w miarę z tego szpitala
ja tez tam zamierzam rodzic.
Moj synek urodzil sie podobnie duzy, ciut mniejszy niz Twoj 4kg i 56cm i wiem o czym.mowisz mowiac, ze wyglada jak.2-miesieczne dziecko. Dziewczyna obok urodzila corke 51 i 2700 i wygladala jak okruszek przy moim synkuSynek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Lena21 wrote:Mamusie wyrabiałyście może dowód osobisty dla swoich pociech? Mieszam blisko Czech i tak myśle czy takiemu maleństwu bez problemu wyrobię? Jak ze zdjęciem ?
my po prostu poszliśmy do fotografa, emek trzymał na rękach małą i zrobili im razem zdjęcie a jego wycięli. Myślę że fotograf ma swoje sposoby na takich maluchów
-
A co do wspaniałych komentarzy na temat naszego wyglądu to dziś postanowiłam sama siebie skomplementować
brałam prysznic i jak tak stanęłam goła przed lustrem w łazience to stwierdziłam że mam na prawdę zaje****e cycki
tak mi teraz w ciąży urosły, ale tak ładnie, takie się piękne i okrąglutkie zrobiły, nic nie wisi - normalnie nadają się na okładkę świerszczyka!
więc już te okropne i bolące żylaki na prawej nodze oraz totalnie aseksualna pończocha uciskowa jakoś przeboleję skoro cyc tak zacny!
malka, Luna1993, Jeżowa, Amy333, lamka, Achia, pilik, Emiilka, Sarna84, Amal, summer86, Anna Stesia, Kaczorka, Aga9090, Karma88, Lena21, KateHawke, JustynaG, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
Rucola ehhh też się nie załapałam
Sanka ja teraz takie to po porodzie dopiero urosną.
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Witam wieczorowa pora, moja córka ma w nosie sen, nieważne że ziewa że pojadla i że już dawno powinna spać... Ojciec śpi a my czekamy albo na placz albo na sen a ja już patrzę jednym okiem...
Któraś tu pisała że wieczorna drzemka to zły pomysł... Ja chętnie przyjmę taka drzemke
Aha Rucola piękna kobieta z ciebie, zapomniałam wcześniej napisaćWiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 23:26
-
nick nieaktualnyMnie moja chyba przyzwyczaja już do nie spania.. Od jakiegoś czasu no nie da spać w nocy.. Kopie I kopie.. Jakby się tam z kimś biła.. Zero spokoju.. I to jak mocno daje.. Czasem po jednej stronie, czasem po obydwu naraz.. A ja biedna chce spaaaaac..
-
JEŚĆ!!!
Flowwer, pilik, Anna Stesia, Jeżowa, Aga9090, Karma88, Patrycja20, veritaserum, lamka, Bocianiątko, ibishka, Achia, JustynaG, Emiilka, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
Bajka udało się położyć małą? Widzę ze długi walczyłaś
Lunaris jak jeszcze nie śpisz to weź mi też coś podrzuć :p
Amal miałam podobnie ostatnie dwa miesiące... odespisz w dzień
U nas drugi skok w pełni. Na brzuchu zawsze spała a teraz co ją na brzuch dam to głowę podnosi i sobie piąstki gryzie i się wkurza i kręci, a na plecach ją wszystko wybudza... musiałam ją do siebie zabrać to dopiero przespała dwie godziny... -
Pilik Zofia zasnela po 1... Ale na szczęście obudziła się nie dawno, jemy i myślę że pójdzie dalej spać a jak nie to ojciec będzie się męczył no on spał od 23 więc mu wystarczy snu hehe
pilik, Anna Stesia, ibishka, Emiilka lubią tę wiadomość