X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    patrząc na ilośc ciuchow jakie dostałam to boję się że w tą naszą odnowioną komodę się nie zmieszczę! :p

No wlasnie ja to co w tej ciazy kupilam + rodzice nam dali + to co z poprzedniej ciazy mialam to wychodzi na to, ze bodziakow jest od cholery w roznych rozmiarach. A reszty po kilka sztuk chociaz pewnie by to juz styknelo, ale kiedy jak nie teraz szalec.

Luna a Ty odpoczywaj ile sie da teraz!!!

Ja dzis wlasciwie przelezalam wiekszosc dnia, moze w sumie z godzine bylam na nogach. Masakra jak na mnie. :-/

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karma- ja dziś tak samo :) mąż ogarnął chatę- na raty i trochę mu to zajęło,ale z podłogi można jeść :D

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraja sie te nasze chlopy. Moj jutro pewnie na raty ogarnie troche mieszkanie, kolejnego dnia znowu cos itd. Ja bym chwila moment calosc zrobila, ale w ciazy nie bede wariowac. Oczy zamkne i tyle. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 21:32

Achia lubi tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór :)

Wow ile stron od rana! Już myślałam że ktoś urodził z zaskoczenia :D

Nie załapałam się na zdjęcie Rucoli :( czekam zatem na wrzutkę po obróbce!

Znowu dowiedziałam się czegoś nowego od Was chociaż niby mam już dziecko. Za czasów Frania podawała wit i K i D a tu proszę jakie zmiany :) fajnie że jest opcja podania w szpitalu i potem już nie trzeba o tym pamiętać :) Witaminę D do tej pory podaję dziecku. Polska to jednak mało słoneczny kraj, szczególnie od jesieni do późnej wiosny :]

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Emiilka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamciu, dziękuje Ci za odpowiedź, dobra kobieto! <3
    Zabieram się za składanie zamówienia :)

Hihi, a ja widziałam Rucolkę :D Choć zdjęciem obronionym też nie pogardzę!

Trzymaj się tam Oliku! Niech ta hemoglobina ładnie rośnie.

Lunka, nie pomogę, bo nie wiem :( Odpoczywaj, na ile jesteś w stanie i obserwuj się. Jak coś to IP. Współczuje Ci stresu. Ale to JUŻ 33 tc, a Zuzinka pokazała już, jaka jest silna :) Dlatego jestem dobrej myśli! <3

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Amal, ale z tego co kojarzę to nie ma jednych idealnych pampersów....
    W Polsce jedni chwalą oryginalne Pampersy, inni Dadę, jeszcze inni pieluchy Rossmana czy Lidla. Dlatego jedynym wyjściem jest przetestowanie produktu na swoim dziecku.
    A zawsze możesz poczytać opinie o produktach, które są w kraju w którym mieszkasz.
    Wydaje mi się, że sprowadzanie pieluch z Polski mija się z celem. Są to jednak duże opakowania i koszty transportu nie będą małe.

Dla wszystkich tych, które mają dość "dobrych rad" :)
    Reset polecała instagram Lily Antoniuk. A tu 2 filmiki na youtube
    Czego NIE WOLNO mówić kobietom w ciąży- https://www.youtube.com/watch?v=cIhK7U2C22A
    Czego NIE powinno się mówić młodym matkom - https://www.youtube.com/watch?v=WS69G4zZSMA
    Wiem :) nie zamierzam ich sprowadzać.. Na miejscu mam pampersy, huggiesy I dade (trochę droższa niż w pl bo sklepy internetowe sprowadzają z pl) stąd pytam o doświadczenia z huggiesami. Ale już obadalam filmiki na yt i wyszło z nich że huggies są porównywalne z pampersami. Cenowo 1ki najlepiej u mnie wychodzą pampersy a 2jki dady. 1 z dady są dużo droższe od pampersow za to 2 sporo tańsze. Więc wydumalam skoro mama i tka będzie wysyłać rzeczy to. Poproszę o jedną paczkę 1 dady na przetestowanie czy nie uczulaja (jak będą ok to będę kupować 2jki) i z 1 spróbuję duże pampersy albo te huggies, żeby dorwać do zmiana na 2 :)

Ale namieszalam :)

Wiecie, gdybym nie wiedziała że tam w środku jest baba to bym pomyślała że drugi Ronaldo rośnie.. No tak kopie. Ja nie wiem kiedy ona śpi bo czuje ją zdecydowana większość doby :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PS. Dzięki dziewczyny za cierpliwość i wszelkie porady :)

• ibishka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    Ja na tyłek stosuje linomag, ale co ktorąś zmianę pieluchy. Jak zaczyna się coś dziać to sudocrem, albo Nivea na odparzenia, bo mam dużo takich próbek ;) ale większych problemów jak dobrej pory nie było. Tyłek wycieram tymi dużymi płatkami które mocze w wodzie. Przy przewijaku mam butelkę z wodą i mocze sobie wacik bezpośrednio przed użyciem.

Lena, ja kupiłam uzywaną matę z canpolu, piraci. Ale jeśli chodzi o wykonanie to szału nie ma. Ale najważniejsze, że Feli się podoba i mam 15min na zjedzenie śniadania jak ją tam włożę ;)

Mamy starszych dzieciaków! Kiedy maluchy zaczynają mieć bardziej skoordynowane ruchy? Fela tak wymachuje wszystkimi kończynami jakby chciała odlecieć ;)

I czy Wasze maluchy zanim się obudzą też zaczynają się tak wiercić? Ręce i nogi latają na wszystkie strony. Potrafi się tak obrócić w łóżeczku przy tym,że nogi włoży między szczebelki jak nie jest w śpiworku.
    Gabi zaczęła bardziej celowsc rękami po skończonych dwóch miesięcach ale mistrzynią precyzji to i tak nie była. Ale dużo bawilam się z nią żeby stymulować koordynację wzrokowo ruchową i od jakis3-4tyg dość precyzyjnie już celuje.

Ale zauważyłam że jak jest zmęczona to wierzga nogami i rękami i jak się czymś ekscytuje to też :)

malka lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem obecnie na wakacjach i robie tez przerwe od neta, ale weszlam dzisiaj specjalnie, by zobaczyc co u Olik.

Gratulacje <3 !!!! Pieknie sie spisalas i jaki duży Marcelek! :) fajnie, ze sie udalo sn i dobrze, ze jestes zadowolona w miarę z tego szpitala :) ja tez tam zamierzam rodzic.
    Moj synek urodzil sie podobnie duzy, ciut mniejszy niz Twoj 4kg i 56cm i wiem o czym.mowisz mowiac, ze wyglada jak.2-miesieczne dziecko. Dziewczyna obok urodzila corke 51 i 2700 i wygladala jak okruszek przy moim synku ;)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • malka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ibishka :)
    U mnie Fela też ewidentnie bardziej wierzga w momentach ekscytacji ;) no nic, pozostaje mi czekać na poprawę celności :D

ibishka lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie wyrabiałyście może dowód osobisty dla swoich pociech? Mieszam blisko Czech i tak myśle czy takiemu maleństwu bez problemu wyrobię? Jak ze zdjęciem ?

• Sanka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Mamusie wyrabiałyście może dowód osobisty dla swoich pociech? Mieszam blisko Czech i tak myśle czy takiemu maleństwu bez problemu wyrobię? Jak ze zdjęciem ?
    Ja robiłam paszport dla córki jak miała 7 miesięcy, wydaje mi się że to lepsza opcja niż dowód bo jednak na całym świecie jest ważny a nie tylko w UE. Wyrobić można jak tylko dostaniesz nr pesel więc nie będziesz miała żadnego problemu :) my po prostu poszliśmy do fotografa, emek trzymał na rękach małą i zrobili im razem zdjęcie a jego wycięli. Myślę że fotograf ma swoje sposoby na takich maluchów :)

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wspaniałych komentarzy na temat naszego wyglądu to dziś postanowiłam sama siebie skomplementować ;) brałam prysznic i jak tak stanęłam goła przed lustrem w łazience to stwierdziłam że mam na prawdę zaje****e cycki :D tak mi teraz w ciąży urosły, ale tak ładnie, takie się piękne i okrąglutkie zrobiły, nic nie wisi - normalnie nadają się na okładkę świerszczyka! :D więc już te okropne i bolące żylaki na prawej nodze oraz totalnie aseksualna pończocha uciskowa jakoś przeboleję skoro cyc tak zacny! ;)

malka, Luna1993, Jeżowa, Amy333, lamka, Achia, pilik, Emiilka, Sarna84, Amal, summer86, Anna Stesia, Kaczorka, Aga9090, Karma88, Lena21, KateHawke, JustynaG, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola ehhh też się nie załapałam :(
    Sanka ja teraz takie to po porodzie dopiero urosną.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wieczorowa pora, moja córka ma w nosie sen, nieważne że ziewa że pojadla i że już dawno powinna spać... Ojciec śpi a my czekamy albo na placz albo na sen a ja już patrzę jednym okiem...
    Któraś tu pisała że wieczorna drzemka to zły pomysł... Ja chętnie przyjmę taka drzemke :)

Aha Rucola piękna kobieta z ciebie, zapomniałam wcześniej napisać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 23:26

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie moja chyba przyzwyczaja już do nie spania.. Od jakiegoś czasu no nie da spać w nocy.. Kopie I kopie.. Jakby się tam z kimś biła.. Zero spokoju.. I to jak mocno daje.. Czasem po jednej stronie, czasem po obydwu naraz.. A ja biedna chce spaaaaac..

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal mnie moja nigdy w ciąży nie obudziła kopniakami tyle że ruszala się jak szłam w nocy do wc,także ułóż się wygodnie i ciesz się że dziecko jeszcze same sobą się zajmuje :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 03:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JEŚĆ!!! :-D

Flowwer, pilik, Anna Stesia, Jeżowa, Aga9090, Karma88, Patrycja20, veritaserum, lamka, Bocianiątko, ibishka, Achia, JustynaG, Emiilka, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • pilik Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 04:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka udało się położyć małą? Widzę ze długi walczyłaś :(
    Lunaris jak jeszcze nie śpisz to weź mi też coś podrzuć :p
    Amal miałam podobnie ostatnie dwa miesiące ;)... odespisz w dzień ;)
    U nas drugi skok w pełni. Na brzuchu zawsze spała a teraz co ją na brzuch dam to głowę podnosi i sobie piąstki gryzie i się wkurza i kręci, a na plecach ją wszystko wybudza... musiałam ją do siebie zabrać to dopiero przespała dwie godziny...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 04:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik Zofia zasnela po 1... Ale na szczęście obudziła się nie dawno, jemy i myślę że pójdzie dalej spać a jak nie to ojciec będzie się męczył no on spał od 23 więc mu wystarczy snu hehe

pilik, Anna Stesia, ibishka, Emiilka lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
‹‹ 1563 1564 1565 1566 1567 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ