X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Achia, jeśli masz ochotę i chęci to jeźdźcie do tego Poznania. :) Zrobicie sobie jakąś przerwę na trasie i będzie ok! :)

My w niedzielę wybieramy się na koncerty Lata z Radiem. I już z eMkiem tłumaczyliśmy Malej, że jak chce iść na koncert to musi być w brzuszku bo jak wyjdzie to dostanie karę i z koncertu nici :P Zobaczymy czy posłucha.
    Justyna, dobre wychowanie to podstawa, trzeba wychowywac od samego początku :)

JustynaG lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc mamuski. Czytam Was z doskoku ale ostatnio totalny brak czasu na cokolwiek. Bylismy na urlopie nad morzem a po powrocie wpadlam w wir porządków. No a teraz Leos stal sie mniej odkladalny wiec wszystko robie o wiele wolniej.
    Gratuluję kolejnych maluszkow po drugiej stronie brzuszka :)

Nie odniose się do wszystkiego, ale widze ze byl temat tantum rosa. Ja uzywalam i mi duzo pomoglo. Mialam buteleczke po wodzie, taka z dziubkiem i tam rozrabialam saszetke i polewalam po kazdej wizycie w wc. Pozniej to nawet rozrabialam z ciepla woda z kranu jak nie chcialo mi sie chodzic po przegotowana i tez bylo ok.

Co do przeciwbólowych dla maluszkow to my mamy pedicetamol, przy starszaku bardzo sie przydal i dzialal, wiec teraz tez go mam.

Luna jak tak czytam o Twoim Emku to jakbym swojego widziala, wspaniały ojciec ale tak naprawdę mysli glownie o swoich przyjemnosciach a ja jestem gdzies tam z tylu. I za kazdym razem trzeba przypominać i tlumaczyc ze sam nie jest na swiecie,ze sa obowiazki domowe, ze ja nie zawsze musze miec sile zajmowac sie 2 dzieci itp.

U nas wszystko ok, dzisiaj byliśmy na szczepieniu i mamy skierowanie do okulisty, Leoskowi ucieka troszke jedno oczko i jest wezsze. Starszak mial podobnie i jest ok, więc to chyba taka uroda moich dzieci. Przeszliśmy juz praktycznie na mm, cycka je z 2,czasem 2 razy na dobe. Na urlopie zaczal tyle jesc, zw wisial na mnie caly czas, no a przy zadnym zabawy Starszaku nie mogłam sobie na to pozwolic. Ale on jest szczęśliwy bo najedzony a ja szczesliwa ze dla obojga mam duzo czasu.

Lece posiedziec sobie w wannie pelnej piany, Leon spi, Starszak u dziadkow, Chlopa nie ma to nikt nie bedzie przeszkadzał

malka, Lunaris, Emiilka lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiilka wrote:
    Dziewczyny, u nas wszystko super! Mały waży 2350 gram, szyjka zamknięta ok 4 cm (!). Dziękuje za kciuki!!! <3
    Emilka, wspaniałe wieści :) Zagladaj do nas częściej ;) Czas zwolnić w pracy i zacząć rozkoszować się czasem do porodu!!!!

Emiilka lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję dobrych wiadomości i pamiętajcie odpoczynek jest ważny dbajcie o swoje szyjki i o siebie, na wielkich obrotach po porodzie będziecie :)

Tak swoją drogą ciekawe czy ten tulik da radę u nas :)

Rucola, Emiilka lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Dziewczyny gratuluję dobrych wiadomości i pamiętajcie odpoczynek jest ważny dbajcie o swoje szyjki i o siebie, na wielkich obrotach po porodzie będziecie :)

Tak swoją drogą ciekawe czy ten tulik da radę u nas :)
    Myślę, ze da radę. Póki go nie ma, mozesz użyć kocyka bawełnianego i są sposoby na owijanie , moze jest coś na youtube

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Myślę, ze da radę. Póki go nie ma, mozesz użyć kocyka bawełnianego i są sposoby na owijanie , moze jest coś na youtube
    Nie mam takiego kocyka odpowiedniego niestety ale już go wysłali i zobaczymy czy jutro zdąży przyjść

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam we wtorek na SR pokazywali jak zrobić taką tortillę z dziecka, używaliśmy takich dość elastycznych kocyków ale ja i tak już wcześniej zaopatrzyłam się w tulika :)

Bajkaaa, Emiilka lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo ale bym zjadła tortille! O mamo!

Bocianiątko, Emiilka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja tak sobie tu pitu pitu, a nie pogratulowalam stosunkowo udanych wizyt!
    Achia, uwielbiam fotki dzieci, a Twoje jest wyjątkowo fotogieniczne! Jedzcie na Poznań i bawcie się dobrze! Myślę, że macie zielone światło!

Blue, pora zacząć się oszczędzać - tragedii chyba nie ma, ale odpoczynek na pewno Ci nie zaszkodzi!

Emilka, przecież inaczej być nie mogło! Jeszcze kilka chwil i j Ty będziesz tulic swojego Skarbka!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 20:56

Emiilka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,dzięki za rady :) Jednak problemem nie jest aktywność fizyczna ale nerwy i stres,a tego nie da się do końca pozbyć.Jednakże postaram się w miarę możliwości ograniczyć te bodźce.

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue - więcej leż - ze stoperami w uszach i zamkniętymi oczami. Czasem trzeba się odciąć i mieć wszystko w dupie. Dzieci masz duże - już niedługo wracają do szkoły (hurra!)

Bajkaaa lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Ooo ale bym zjadła tortille! O mamo!

Kebaba mi sie chce!!! A rano musze na krew jechac do labu... Kurde nawpieprzalabym sie czegos niezdrowego.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalej ma 10 centyl, 1800 gram, mówił że w terminie by obstawiał max 3 kg. Zdrowa, bardzo nisko już, rozwarcie jest, czopu resztka przy samym wejściu do pochwy, więc ledwo trzyma, ale trzyma. Najgorsze że skurcze spowodowały że szyjka jest zupełnie miękka. Przepisał Scopolan zamiast nospy, mam magnez zmienić na forte. Jak to nie pomoże to mam jechać do szpitala, żeby kroplówkami wyciszyło skurcze i podali sterydy na płuca. Gdyby wagowo była większa to byłby mniejszy kłopot :( bezwzględnie mam leżeć, pobrał gbs już na zaś. Tydzień musimy wytrzymać, leki oczywiście brać do następnej wizyty za 3 tyg. Ale najważniejszy jest ten tydzien. To tyle

Emek został z Tosia, ale wie o wszystkim

Achia bardzo się cieszę, że jesteś zadowolona z wyboru lekarza, a zdjęcie przecudowne <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 21:16

olik321 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna a Emek był z Tobą? Słyszał że masz leżeć? Kciuki żeby udało się jak najdłużej zostać w dwupaku!

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bfa2b6db3b96.jpg

Bajkaaa, lamka, JustynaG, Lunaris, Jeżowa, Achia, Aga9090, 91Ewela09, KateHawke, Yoselyn82, Siwulec, moniśka..., Amal, Emiilka, Sarna84, olik321, Nadzieja22, pilik, Lusesita, Kaczorka, Lena21, Kotowa, Angelika83, Morusek lubią tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna nie takie widziałam cuda w szpitalu, głowa do góry zobaczysz urodzisz Zuzie tak jak Tosie także jeszcze kilka tyg :) najważniejsze byś nastawila się pozytywnie i oszczedzala się zresztą ty to wszystko wiesz bo sama mi pisałaś przez tyle tygodni o tym <3

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, to brzmi jakbyś była o krok od porodu. Twój m. powinien bezwzględnie wziąć urlop, zająć się córeczką i domem, a Ty wstawaj tylko na siku.
    Co do sterydów na płucka - wtedy bezwzględnie trzeba się położyć do szpitala, więc na to też musicie być gotowi.

Z innej beczki - wycieki siary są obrzydliwe... ale jaka to ulga!
    Czy siara zmienia się w mleko dopiero po porodzie? Nie zabraknie mi jej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 21:33

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, słodziutka ta Twoja Kruszynka.
    Lekarz potwierdził to co wcześniej podejrzewałyśmy. Musisz odpoczywać. Bez sprzątania, gotowania, biegania za Tosią. eMek musi jakoś wszystko zorganizować.
    A jak nie... to naprawdę najlepszym rozwiązaniem będzie szpital.

Póki Twoja Zuzia rośnie w brzuszku to niech tam będzie. Ale jest kruszynką i jeśli nie zdąży podrosnąć to czeka Was sporo czasu w szpitalu... a z doświadczeń innych mam, które to przeżyły to jest to bardzo ciężkie psychicznie.
    I teraz, jak tylko postanowisz coś zrobić to powinnaś nas pytać o pozwolenie - byśmy w razie czego mogły Ci to wybić z głowy :P
    Minie, jak Ci się szyjka jeszcze skróci to Ciebie też to czeka :P (pytanie o pozwolenie na sprzątanie/słoiki itd)

Nika , nie martw się. Po porodzie jak się mały ssak przyssie to "zamówi" sobie takie mleko jakiego potrzeba :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 21:40

StaraczkaNika, Rucola lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, Luna cudne buziaki Waszych pociech <3 już się nie mogę doczekać takiej fotki!

Padam na twarz! wybaczcie, idę się myć i spać. Dziś na SR mieliśmy jakieś takie pierdoły nic konkretnego jak dla mnie. Jedyne co to pisałyście kiedyś o tych pompkach do ćwiczeń mięśni pochwy do porodu- u nas nasz szkole można sobie przychodzić raz w tygodniu na fitnes i wypożyczyć tą pompkę i poćwiczyć po zajęciach... nie wiem tylko jak to wygląda fizycznie- nakładki są jednorazowe czy zakładają prezerwatywę żeby zachować sterylność? trochę fuj więc nawet nie spytałam :P

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris, serio?? Można pożyczyć sobie balonik?? :D
    Nawet przy założeniu prezerwatywy to jest co najmniej dziwne.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
‹‹ 1614 1615 1616 1617 1618 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ